Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
Δημοσ.

Το μοσχάρι είναι πάντα σιτεμενο τουλάχιστον 2 βδομάδες.

Είναι σίγουρο αυτό?

Δημοσ.

ειχα κανει μια μπριζολα μοσχ. αλλα ηταν περιπου 2 δακτυλα παχος μεσα ηταν κοκκινη ωραια αλλα ηταν σκληρη ομως στο μασημα 

Δημοσ.

Τι εννοείς στον πάτο της κατσαρόλας; Σε τρόφιμα το βάζεις. Στο κέντρο του μπιφτεκιού πχ, στη μέση του φιλέτου που μαγειρεύεις ή στη σοκολάτα που λιώνει για να μην την κάψεις.

Δημοσ.

^μπορεις να το βαλεις και σε κανα σιροπι ρε παιδι μου...:)

 

 

μην ακουμπας τον πατο - ειναι σα να μετρας τη θερμοκρασια του πατου... :P

 

(οχι οτι μπορει να πιασει τη θερμοκρασια τετοιας επιφανειας αυτη η μυτουλα, αλλα κρατα το καπου να μην ακουμπαει τον πατο ωστε να εισαι σιγουρος.)

  • Like 1
Δημοσ.

φρόντισε να παίρνεις μπριζόλες με 1.5-2 δάχτυλα πάχος για να μπορέσεις να πετύχεις το ωραίο ψήσιμο (medium ή medium-rare). Όταν παραψήνεις το μοσχάρι, χάνονται τα ζουμιά και αν δεν το φας απευθείας με το που βγει από την φωτιά, οι ίνες του σφίγγουν και δεν μασίεται.

Την είχα πάρει από το Σάββατο και είπα να την κάνω σήμερα.

 

Dt9G52u.jpg

 

Ξεκούραση μετά το ψήσιμο με ότι υγρά υπήρχαν στο τηγάνι

 

JgFCVnR.jpg

 

Η φωτογραφία την αδικεί λίγο, ήταν πιο κόκκινη μέσα.

 

 XeFyOif.jpg

 

Τέλος να πω πως την άφησα 15 λεπτά να "ξεκουραστεί" και για πρώτη φορά όπως θα δείτε στην 3η φωτογραφία δεν έβγαλε σχεδόν καθόλου ζουμιά μετά το κόψιμο της. 

  • Like 2
Δημοσ.

Αν έχεις μαγαζί δεν γίνεται να την αφήσεις 15 λεπτά αυριο θα φάνε. Ξέρετε ξανά καλό θερμομετρο Για μέτρημα θερμοκρασία λαδιού;

Δημοσ.

Μήπως ξέρουμε τρόπο για τις τέλειες χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο στον φούρνο; Σκέφτομαι κάτι σαν 200βαθμούς (γκριλ + αέρα) για 20 λεπτά. Θα είναι μόνες τους στο ταψί οπότε δεν θα χρειάζεται καμιά ώρα για να ψηθούν και τα συνοδευτικά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...