Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators
Δημοσ.

Μια ερωτηση προς τους τυγχων σουβλατζιδες και γνωστες της κοινοτητας.

Σκεφτομαι να φτιαξω σπιτικο γυρο σε μπαρμεκιου μαζωξη για φιλο. Εχω ψησταρια με σουβλα σε καρβουνα. Πρακτικα θελω συμβουλες και πληροφοριες απο το μηδεν. Τι κομματι κρεας (χοιρινου ισως και κοτοπουλου) να επιλεξω, ποσο χοντρο να ειναι, και ισως καποια προταση για το μαριναρισμα. Θελω να γινει οσο πιο πιστο με τους κλασικους γυρους στα ψητοπωλεια με καλης ποιοτητας ομως κρεας. Ευχαριστω!

 

Δε νομίζω να καταφέρεις τίποτα σπουδαίο... Δεν πας καλύτερα σε ένα έμπιστο ψητοπωλείο να πάρεις 2-3 κιλά έτοιμο? Και κάνε στα κάρβουνα μόνο τις πίτες και τα άλλα συνοδευτικά! :P

Δημοσ.

Δε νομίζω να καταφέρεις τίποτα σπουδαίο... Δεν πας καλύτερα σε ένα έμπιστο ψητοπωλείο να πάρεις 2-3 κιλά έτοιμο? Και κάνε στα κάρβουνα μόνο τις πίτες και τα άλλα συνοδευτικά! :P

Ηταν η αρχικη ιδεα να παρουμε μερικα κιλα ετσι, αλλα χοντρικα που τα υπολογισα θα δωσουμε 4 φορες περισσοτερα χρηματα, αν οχι περισσοτερα, με το να τα παρουμε τελικως απεξω.

Με τα κρεατα τα παω πολυ καλα, οτι αλλο φτιαξαμε τους αρεσε πολυ.

Υπηρχε ενα καναλι απο κατι φοιτητες που εδειχναν πως να φτιαχνει κανεις γυρο και αλλα κρεατικα, αλλα δυστυχως δεν το βρισκω....

Εχουμε τοσες δεκαδες χιλιαδες μελη στη κοινοτητα, ελπιζω να υπαρχει και ενας καλος σουβλατζης να μας διαφωτίσει!

  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ηταν η αρχικη ιδεα να παρουμε μερικα κιλα ετσι, αλλα χοντρικα που τα υπολογισα θα δωσουμε 4 φορες περισσοτερα χρηματα, αν οχι περισσοτερα, με το να τα παρουμε τελικως απεξω.

Με τα κρεατα τα παω πολυ καλα, οτι αλλο φτιαξαμε τους αρεσε πολυ.

Υπηρχε ενα καναλι απο κατι φοιτητες που εδειχναν πως να φτιαχνει κανεις γυρο και αλλα κρεατικα, αλλα δυστυχως δεν το βρισκω....

Εχουμε τοσες δεκαδες χιλιαδες μελη στη κοινοτητα, ελπιζω να υπαρχει και ενας καλος σουβλατζης να μας διαφωτίσει!

 

Ο γύρος δεν είναι κάτι απλό που γίνεται στο σπίτι και δεν έχει να κάνει τόσο με την ποιότητα του κρέατος όσο με τον εξοπλισμό και τις τεχνικές που πρέπει να χρησιμοποιήσεις. Θα το ψήσετε προφανώς μια χαρά αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις ένα τελικό αποτέλεσμα σαν αυτό του ψητοπωλείου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα τρώγεται! :)

Δημοσ.

Ο γύρος δεν είναι κάτι απλό που γίνεται στο σπίτι και δεν έχει να κάνει τόσο με την ποιότητα του κρέατος όσο με τον εξοπλισμό και τις τεχνικές που πρέπει να χρησιμοποιήσεις. Θα το ψήσετε προφανώς μια χαρά αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις ένα τελικό αποτέλεσμα σαν αυτό του ψητοπωλείου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα τρώγεται! :)

Εχει διαφορα βιντεακια στο youtube με σπιτικο γυρο αλλα με λιγες πληροφοριες περι κρεατος κτλ. Περιμενω απαντησεις απο μερικους, το τελικο αποτελεσμα παντως φαινεται ικανοποιητικο.

Εχω τον εξοπλισμο και την διαθεση, πιστευω θα τα καταφερω καλυτερα απο τον μεσο γυρο που πωλειται πλεον, οπου ειναι ξυγκια και πετσες.

Δημοσ.
Στις 25/12/2017 στις 3:16 ΠΜ, Jimys2008 είπε

Στο 3 μαξ.

Ερώτηση.

Μπορεί να μου προτείνει κάποιος μια καλή σωτεζα;;

https://www.skroutz.gr/s/4350717/Izzy-Cucina-Rossa-Σωτέζα-με-Καπάκι-28εκ.html

 

Εχω αυτη τη σωτεζα 2 χρόνια. Έρωτας. 

Αν την προσέξεις θα είναι σαν καινούργια. (Με ξυλινη κουτάλα πάντα) 

Στις 25/12/2017 στις 12:20 ΠΜ, Βασίλης_29 είπε

Όταν λένε κάποιες συνταγές για σιγανό βράσιμο, σε τι θερμοκρασία θα πρέπει να έχω την εστία της κουζίνας?

Εαν η κουζινα σου εχει max το 9, το βαζεις στο 3-4. 

Εαν ειναι απ τις παλιές που max εχει το 3, το βαζεις στο 1.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Dimi00 είπε

Εαν η κουζινα σου εχει max το 9, το βαζεις στο 3-4. 

Εαν ειναι απ τις παλιές που max εχει το 3, το βαζεις στο 1.

Ναι μέχρι το 3 είχε με ενδιάμεσες διαβαθμίσεις το είχα στο 1. Έφτιαξα τα Χριστούγεννα αρνί κατσαρόλας, πρώτα λάδι να καίει στο max, έβαλα το αρνί να ροδίσει και μετά χαμήλωσα την ένταση και το είχα στο 1 για 1+ ώρα, το αρνί βγήκε σαν να ήταν ψητό καμιά διαφορά.

Δημοσ.
Στις 28/12/2017 στις 9:33 ΜΜ, Getta Robo είπε

Μια ερωτηση προς τους τυγχων σουβλατζιδες και γνωστες της κοινοτητας.

Σκεφτομαι να φτιαξω σπιτικο γυρο σε μπαρμεκιου μαζωξη για φιλο. Εχω ψησταρια με σουβλα σε καρβουνα. Πρακτικα θελω συμβουλες και πληροφοριες απο το μηδεν. Τι κομματι κρεας (χοιρινου ισως και κοτοπουλου) να επιλεξω, ποσο χοντρο να ειναι, και ισως καποια προταση για το μαριναρισμα. Θελω να γινει οσο πιο πιστο με τους κλασικους γυρους στα ψητοπωλεια με καλης ποιοτητας ομως κρεας. Ευχαριστω!

Κρέας να πάρεις καλίτερα από σπάλα και γενικά να αποφύγεις το πίσω μέρος και τα μπούτια.Στο πόσο λεπτό το θέλεις φυσικά από τον κρεοπώλη.

Από την άλλη γιατί δεν φτιάχνεις ένα ωραίο κοντοσούβλι με το ανάλογο κρέας ψήνοντάς το σε δυνατή φωτιά και  κόβοντάς το σιγά-σιγά και σε μικρά κομμάτια από την εξωτερική πλευρά;; 

Εγώ συνήθως έτσι το κάνω και στο τέλος μένει η σούβλα καθαρή.:P

 

Kontosoubli..jpg

  • Like 1
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

Βρεθηκα με κατι φρεσκοκομμενα πλευρωτους, εχετε να προτεινετε καμια καλη συνταγη αλλα σιγουρα οχι δυσκολη και χρονοβορα? Σκεφτηκα ριζοτο αλλα βαριεμαι  να ειμαι πανω απο την κατσαρολα συνεχεια :P

  • Like 1
Δημοσ.

Κάνε τα γεμιστά στον φούρνο σαν πιτσάκια, σάλτσα, μοτσαρέλα (η κάποιο άλλο τυρί), μπέικον και ότι άλλο σου αρέσει. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες συνταγές αλλά αυτή μου ήρθε τώρα στο μυαλό.

  • Like 2
Δημοσ.
On 1/5/2018 at 6:11 AM, papoys1 said:

Κρέας να πάρεις καλίτερα από σπάλα και γενικά να αποφύγεις το πίσω μέρος και τα μπούτια.Στο πόσο λεπτό το θέλεις φυσικά από τον κρεοπώλη.

Από την άλλη γιατί δεν φτιάχνεις ένα ωραίο κοντοσούβλι με το ανάλογο κρέας ψήνοντάς το σε δυνατή φωτιά και  κόβοντάς το σιγά-σιγά και σε μικρά κομμάτια από την εξωτερική πλευρά;; 

Εγώ συνήθως έτσι το κάνω και στο τέλος μένει η σούβλα καθαρή.:P

Ναι μου περασε απο το μυαλο η σπαλα αλλα δεν ειμαι ακομα σιγουρος. Θα πρεπει να περασω μια βολτα να κανω μια μικρη ερευνα και απο το κρεοπωλειο.

Το σκεφτομουν για κοντοσουβλι/κοκορετσι κτλ, αλλα του εχει λειψει ο γυρος στα ξενα αρα κοιταω προς τα εκει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stormrain είπε

Βρεθηκα με κατι φρεσκοκομμενα πλευρωτους, εχετε να προτεινετε καμια καλη συνταγη αλλα σιγουρα οχι δυσκολη και χρονοβορα? Σκεφτηκα ριζοτο αλλα βαριεμαι  να ειμαι πανω απο την κατσαρολα συνεχεια :P

Γεμιστα ψηφίζω κι εγω!! Μπορεις να τα γεμισεις με κιμα τσενταρ ντομάτα και κρεμμυδι. Μουρλια!! 

  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πλευρωτους είναι βρε πως θα τα γεμίσει? :P

@stormrain Ψηφίζω ψητά σε σχάρα, τηγάνι ή φούρνο. Κάνε μείγμα με λάδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι (αν έχεις) και μπαλσαμικο (αν δεν έχεις και λεμόνι ταιριάζει), κάνε μασάζ με αυτό τα μανιτάρια και ψηστα μέχρι να πάρουν χρώμα στις άκρες. Και μια μπυριτσα παγωμένη και είμαστε κομπλέ! :)

  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

E ας τα κάνει σάντουιτς! d015.gif  Το ένα πάνω στο άλλο και... βουαλά:P

Πλευρώτους πλακώτους d015.gif:P

Επεξ/σία από TriLoBiTe
  • Like 1
Δημοσ.

γεμιστά εννοώ να βάλει τα υλικά πάνω από τα μανιτάρια, ένταξη δεν έχουν καμιά μεγάλη "λακκούβα" αλλά και το φλατ κάνει την δουλειά του.

  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, billdanos είπε

Πλευρωτους είναι βρε πως θα τα γεμίσει? :P

@stormrain Ψηφίζω ψητά σε σχάρα, τηγάνι ή φούρνο. Κάνε μείγμα με λάδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι (αν έχεις) και μπαλσαμικο (αν δεν έχεις και λεμόνι ταιριάζει), κάνε μασάζ με αυτό τα μανιτάρια και ψηστα μέχρι να πάρουν χρώμα στις άκρες. Και μια μπυριτσα παγωμένη και είμαστε κομπλέ! :)

Ευχαριστω ολους, αλλα κερδισε η ιδεα του bill, φαινεται η πιο αμεσα υλοποιησιμη! 

Γρηγορη ερωτηση: Οταν λες μειγμα, εχεις να προτεινεις μια προχειρη δοσολογια? Εχω και θυμαρι και μπαλσαμικο :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...