Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, antemore είπε

αυτην την εδειξε και ο κοντιζας στο μαστερ σεφ https://www.youtube.com/watch?v=Kg4ySeH5lLQ

απο τον κοντιζα την ειδα και εγω    εψαξα να δω πως την κανουν ακριβως, και βρηκα αυτο το βιντεο και  αλλα παρομοια.    το σκευος ειναι ολα τα λεφτα

 εχω που εχω κολημα με της ομελετες

ψηθηκα και εφτιαξα μια :P

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Super Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, therock said:

Εχει δοκιμασει κανεις φλογιστρο ζαχαροπλαστικης για να ζεστανει τη πανω πλευρα ομελετας. Δε θελω να παρω ομελετιερα η να τη γυρναω με πιατο για να μη εχω και δευτερη επιφανεια να πλενω σα γνησιος τεμπελαρας

Ή πολύ απλά πάρε ένα τηγάνι με μεταλική λαβή και τα τελευταία 3-4 λεπτά τελείωσε την ομελέτα μέσα στο φούρνο χωρίς να χρειαστεί να τη γυρίσεις. :)

  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, ξέρετε πόσα γραμμάρια φύλλων ζελατίνης χρησιμοποιούμε για τόσα υγρού στοιχείου; 

Δηλαδή για 500γρ νερό πόσα γραμμάρια ζελατίνης χρειάζομαι; Θέλω να στέκεται, όχι κρέμα δλδ, αλλά και να μην είναι μπετό.

  • Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, frozex said:

Καλησπέρα, ξέρετε πόσα γραμμάρια φύλλων ζελατίνης χρησιμοποιούμε για τόσα υγρού στοιχείου; 

Δηλαδή για 500γρ νερό πόσα γραμμάρια ζελατίνης χρειάζομαι; Θέλω να στέκεται, όχι κρέμα δλδ, αλλά και να μην είναι μπετό.

Για μισό λίτρο υγρό θες από 1 εως 3 γραμμάρια ζελατίνης. Αν κρίνω από την περιγραφή σου, θες κάπου στα 2 με 2.5γραμμάρια ζελατίνης (το βάρος της αυτό είναι πριν τη μουλιάσεις στο νερό). :)

  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οκέι ευχαριστώ, ετοιμάζω κάτι νόστιμο ελπίζω, αν πετύχει θα δώσω συνταγή.

EDIT: δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα πλήρως για αυτό και δεν θα δώσω συνταγή σε γραμμάρια αλλά σαν σκέψη και διαδικασία. 

γενικά μου αρέσει πολύ να φτιάχνω non-bake cheesecake oreo αλλά αυτήν τη φορά είπα να μην το κάνω πάλι ίδιο. έφτιαξα την βάση μπισκότου και από πάνω σκέφτηκα αντί για σαντιγί-κρέμα τυρί κ.α. να βάλω σαντιγί με παγωτό γεύση oreo. πήγα πήρα 250γρ παγωτό κρέμα oreo και 250γρ παγωτό σοκολάτα oreo, πήρα και 2x330ml κρέμες και ξεκίνησα. Κράτησα περίπου τα 30ml από κάθε συσκευασία για να λιώσω την ζελατίνη και τα υπόλοιπα 300 τα χτύπησα σε διαφορετικά μπολ. όταν έγινε σαντιγί έβαλα τη μία γεύση παγωτό μέσα έριξα και τις ζελατίνες, ανακάτεψα ξανά και έτοιμη η πρώτη γεύση. το ίδιο έκανα και για την 2η. Τα έβαλα πάνω από τη βάση μπισκότου που έφτιαξα και τα ανακάτεψα ελαφρώς με ένα πιρούνι για να γίνει μια ομορφιά. Τέλος άφησα κατάψυξη για 2 ώρες και άλλες 2 ψυγείο. Τα αποτελέσματα τώρα, αρχικά επειδή μάλλον η ποσότητα της κρέμας γάλακτος ήταν πολύ ή του παγωτού λίγη, αλλοιώθηκαν τα χρώματα προς το λευκό, οπότε η ομορφιά που ήθελα να κάνω με τις 2 γεύσεις δεν πέτυχε και πολύ (λίγο κακάο στην γεύση σοκολάτας σίγουρα θα βοηθούσε ώστε να φανεί πιο σκούρα). Λογικά για τα ίδιο λόγο με το προηγούμενο πρόβλημα στην κουταλιά δεν καταλάβαινες δύο γεύσεις αλλά μία. Αν και στην αρχή στάθηκε, την άλλη μέρα (ήταν στο ψυγείο όλο το βράδυ) είχε "γείρει" λίγο η κρέμα, εδώ νομίζω χρειάζεται παραπάνω ζελατίνη, έβαλα περίπου 3γρ σε κάθε γεύση ή να σφίξει παραπάνω "η" σαντιγί. Παρά τα προβλήματα που αναφέρθηκαν εμένα μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα σαν γεύση, σίγουρα πριν μπει ο Ιούνιος θα δοκιμάσω να την φτιάξω άλλη μία φορά και θα πω και τότε τα αποτελέσματα.

 

 vKpYdpp.jpg

Επεξ/σία από frozex
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θελω να ξεκινησω να φτιαξω κανα σμοοθιε τωρα που θα ανοιξει ο καιρος. Εχω πολυμιξερ σπιτι, αυτο με τους καφτες μαχαιρια αλλα στα βιντεακια ολοι βλεπω χρησιμοποιουν μπλεντερ. Αξιζει να αγορασω κατι τετοιο?

 

Ερωτησεις

-Γιατι θρυμματιζεις παγο μεσα? Για να ριξεις πιο γρηγορα τη θερμοκρασια

-Αν φτιαξεις παραπανω, κραταει ψυγειο η θελει αμεση καταναλωση (θελω να φτιαχνω δοσεις μονο για μενα)

-Kale και κατι αλλες περιεργες αμερικανιες μπορεις να βρεις ευκολα

-Περα απο το να τα φτιαχνω βρισκονται ευκολα τυποποιημενα απ οκαποια εταιρια να αγοραζω απεξω?

 

Εβαλα πολλα οποιος ξερει ας διαλευκανει λιγο

  • Like 2
Δημοσ.

αρχικά δεν νομίζω να αξίζει να αγοράσεις αν το δικό σου είναι δυνατό και τα κάνει πολτό-χυμό. 

πάγο βάζεις για να σου είναι δροσερό το σμούθι και για να μην ανεβάσει θερμοκρασία το μείγμα που χτυπάς με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί η γεύση των φρούτων.

αυτό που λένε οι μανάδες "πιες την πορτοκαλάδα σου γρήγορα μην φύγουν οι βιταμίνες" ψιλοισχύει, οπότε δεν θα σου πρότεινα να κάνεις παραπάνω εκτός αν θες να το πίνεις μόνο για τη γεύση (και δεν σε νοιάζουν οι βιταμίνες), η οποία αν δεν έχεις όξινα φρούτα μέσα νομίζω διατηρείται για κανα 2 μέρες

τα άλλα δύο δεν τα ξέρω.

  • Like 2
  • 1 μήνα μετά...
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, sakura22 said:

Έχετε να προτείνετε κάποιο καλό, σχετικά φθηνό, ορθογώνιο/τετράγωνο, βαθύ ταψί;

Super Market, IKEA, κλπ θα βρεις άπειρα σε ο,τι κόστος θέλεις! :)

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έφτιαξα χτες το πρωί σήμερα έχουν μείνει 4-5 κομμάτια.Βγήκε τέλειο.

Δεν είχα ξαναφτιάξει μου αρέσει να πειραματίζομαι σε φαγητά.Πάντα μου άρεσε το καταίφι και νόμιζα ότι ήταν δύσκολο αλλά τελικά ήταν πολύ πιο εύκολο από ότι υπολόγιζα.

ΣΥΝΤΑΓΗ.

1 κιλό καταίφι από mart πήγαν περίπου τα 600-700 γραμμάρια νομίζω 3,80 ευρώ

250 γρ. βούτυρο αγελάδας φτηνό πήρα δεν θα πω από που εσύ πάρτε ότι θέλετε 1,65 ευρώ γιατί το βρήκα σε εβδομαδιαία προσφορά.

Λίγο καρύδι τριμμένο στο μπλέντερ από δικό μου που είχα στο ψυγείο λίγη κανένα για άρωμα λίγη βανίλια και 4-5 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη για τη γέμιση

ΣΙΡΟΠΙ

1 κιλό ζάχαρη 52 λεπτά από bread factory 600 γραμμάρια νερό μία μεγάλη κουταλιά γλυκόζη 1 μεγάλη κουταλιά μέλι 2 βανίλιες.Στην φωτιά και μόλις βράσει 1-2 λεπτά τράβηγμα να κρυώσει.

Στη συνέχεια ξαίνουμε το καταίφι καλά να μην είναι κολλημένο παίρνουμε από λίγο βάζουμε μία κουταλιά  γέμιση και τυλίγουμε καλά ούτε σφιχτά ούτε χαλαρά σε κομμάτια επιλογής μας εγώ τα έκανα μεγάλα και χορταστικά όπως βλέπετε . Τα ταψί μου είναι μεγάλο περίπου 25-27 πόντους χ 35.

Λιώνουμε το βούτυρο και όπως είναι ζεστό ρίχνουμε 1-2 κουταλιές στο κάθε καταίφι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 70-80 λεπτά περίπου και μέχρι να πάρει καλά χρώμα από πάνω.Μην το φοβάστε και το βγάλετε άψητο.Δεν καίγεται αλλά θέλει πολύ καλό ψήσιμο.

Μόλις το βγάλουμε ζεστό όπως είναι ρίχνουμε το κρύο σιρόπι μέχρι να σκεπάσει σχεδόν όλο το καταίφι. Μην φοβάστε θα το ρουφήξει.

Σε κανένα μισάωρο βγάζουμε 1-2 κομμάτια για δοκιμή.:D Φυσικά δεν συνιστάται σε όσους κάνουν διατροφή.:P

Κόστος περίπου 5 - 6 ευρώ αλλά σκεφτείτε ότι είναι περίπου η διπλή ποσότητα από αυτό που έχουν τα συνηθισμένα στρογγυλά ταψάκια.

 

IMG_1503.JPG

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά πείτε μου έναν τρόπο να μην χύνεται το τυρί της πίτσας έξω από την πίτσα επειδή λιώνει κατά την διάρκεια του ψησίματος!

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Ίσως να μην βάζεις τυρί περιμετρικά της πίτσας για κάνα εκατοστό ; 

Άλλη λύση που σκέφτομαι είναι να την κάνεις σε βαθύ ταψί και με διάμετρο ίση με αυτή του ταψιού :P

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, skiabox είπε

Παιδιά πείτε μου έναν τρόπο να μην χύνεται το τυρί της πίτσας έξω από την πίτσα επειδή λιώνει κατά την διάρκεια του ψησίματος!

Ευχαριστώ!

Μη βάζεις τυρί μέχρι έξω έξω. Περιμετρικά άστο κενό 

Επεξ/σία από lek88
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...