Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψαχνω καποιον να σωσει την ψυχη μου. Γυρναω καθε μερα σπιτι και χωρις να χω χρονο πλακωνω σουβλακια η οτι αλλο βρω απεξω καθημερινα και χω σταμτησει να μαγειρευω τα λιγα που ξερω

Εχετε καμμια συνταγη ευκολη νοστιμη φθηνη και υγεινη να μπορω να ετοιμασω το πολυ σε 10-15 λεπτα απο την ωρα που θα μπω σπιτι μου, που κοντευω να δαγκωσω το χερι μου απο τη πεινα

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Super Moderators
Δημοσ.
39 minutes ago, therock said:

Ψαχνω καποιον να σωσει την ψυχη μου. Γυρναω καθε μερα σπιτι και χωρις να χω χρονο πλακωνω σουβλακια η οτι αλλο βρω απεξω καθημερινα και χω σταμτησει να μαγειρευω τα λιγα που ξερω

Εχετε καμμια συνταγη ευκολη νοστιμη φθηνη και υγεινη να μπορω να ετοιμασω το πολυ σε 10-15 λεπτα απο την ωρα που θα μπω σπιτι μου, που κοντευω να δαγκωσω το χερι μου απο τη πεινα

https://www.jamieoliver.com/recipes/category/books/jamies-15-minute-meals/

 

Δημοσ.

κοτοπουλο με ρύζι λεμονάτο. πετάς το στήθος μέσα στο τηγάνι με λίγο λάδι συν τα κρεμμύδια(αν θες) να τσιγαριστούν, ρίχνεις το ρύζι, το νερό κάνα κύβο για γεύση κλείνεις τη κατσαρόλα και το αφήνεις μέχρι να γίνει το ρύζι 10 λεπτά περίπου. Όταν τελειώσει στίβεις μέσα μισό η ένα λεμόνι ανάλογα τα γούστα και είσαι έτοιμος. Αλάτια, πιπέρια δεν λέω τίποτα είναι κατά προτίμηση.

 

Επιλογή δεύτερη. Παίρνεις τι κρέας σου αρέσει το ψήνεις όπου σου αρέσει και το βάζεις ψυγείο σε μερίδες. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το ρύζι. το ετοιμάζεις και το βαζεις ψυγείο. βάζεις μικροκυμάτων και τέλος. Επίσης μπορείς να βάλεις πατατα ολοκληρη μικροκυμάτων για κανα 10λεπτο και είσαι έτοιμος.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, therock είπε

Ψαχνω καποιον να σωσει την ψυχη μου. Γυρναω καθε μερα σπιτι και χωρις να χω χρονο πλακωνω σουβλακια η οτι αλλο βρω απεξω καθημερινα και χω σταμτησει να μαγειρευω τα λιγα που ξερω

Εχετε καμμια συνταγη ευκολη νοστιμη φθηνη και υγεινη να μπορω να ετοιμασω το πολυ σε 10-15 λεπτα απο την ωρα που θα μπω σπιτι μου, που κοντευω να δαγκωσω το χερι μου απο τη πεινα

Όλα είναι θέμα οργάνωσης. Πρέπει να φροντίσεις να έχεις κάποια απλά απαραίτητα υλικά και μία λίστα με γρήγορα πιάτα που μπορείς να φτιάξεις. Τοστ, σάντουιτς, αβγά κ.λ.π. παρα είναι απλά (περί ορέξεως όμως...). Ζυμαρικά είναι πολύ γρήγορα να φτιάξεις. Μακαρόνια, τορτελίνια κ.λ.π. με τυράκι (ακόμα και κρέμα γάλακτος) είναι μια χαρά αξιοπρεπές. Ρύζι, κρεατάκι στο τηγάνι... Γενικά είναι πολλά. Το σημαντικότερο είναι η οργάνωση! Και μετά όλα γίνονται. Δυστυχώς στη μαγειρική (όχι σε όλες τις περιπτώσεις ok) τον πιο πολύ χρόνο τον τρώει η προετοιμασία! Σκέψου τώρα να έχεις να κόψεις λαχανικά, κρέας, να ετοιμάσεις διάφορα άλλα... άστα! Κι απο εκεί όμως μπορείς να κερδίσεις χρόνο αν σκέφτεσαι σωστά. Π.χ. το κρέας να λες στον κρεοπώλη να στο κόβει για να είσαι έτοιμος.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γιατί όχι μαγείρεμα απ' τη προηγούμενη, therock; Με την άνεσή σου, με το πάσο σου κι όταν γυρίσεις απ' τη δουλειά, την επομένη, είσαι αρχηγός. Ειδάλλως, προετοίμαζε το συνοδευτικό απ' τη προηγούμενη ημέρα κι άφηνε το πιο εύκολο για όταν σχολάς, ή/και φρόντιζε να καθαρίζεις και να κόβεις τις πατάτες κλπ για να τα βρίσκεις έτοιμα στο σχόλασμα και να μη χάνεις χρόνο.

Δημοσ.

Δε ξερω αυτα εκανα και δε πετυχε. Εβραζα τη μιση συσκευασια ρυζι, μετα την επομενη κολλαγε μεσα στο ψυγειο και ηταν ανοστο και σα λαπας, το κοτοπουλο γινοταν λαστιχο, η εκανα πολυ και ετρωγα μεχρι και 4-5 μερες μετα και με πιαναν τα στομαχια μου. Οι προετοιμασιες τυπου bodybuilder ψυγειο ταπερακια δεν μου κατσαν καλα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, therock είπε

Δε ξερω αυτα εκανα και δε πετυχε. Εβραζα τη μιση συσκευασια ρυζι, μετα την επομενη κολλαγε μεσα στο ψυγειο και ηταν ανοστο και σα λαπας, το κοτοπουλο γινοταν λαστιχο, η εκανα πολυ και ετρωγα μεχρι και 4-5 μερες μετα και με πιαναν τα στομαχια μου. Οι προετοιμασιες τυπου bodybuilder ψυγειο ταπερακια δεν μου κατσαν καλα

Αν μαγειρεύεις έτσι, είναι λογικό να μην σου κάθονται καλά. Έτσι όπως το καταλαβαίνω, αυτά που φτιάχνεις με το ζόρι θα τρώγονταν και όταν ήταν φρεσκομαγειρεμένα 😜 πόσο μάλλον αμα τα τρως επι μέρες! - no offense ε - 

Πρέπει να μάθεις να μεγειρεύεις καλά τα βασικά. Μία ωραία σάλτσα θα βοηθούσε το ρύζι σου και το κοτόπουλό σου να ήταν και πιο νόστιμο αλλά και να πηγαίνει και πιο εύκολα κάτω. Μιλάμε για σαλτσούλες απλές. Γενικά το θέμα σου δεν είναι τραγικό απλά πρέπει να ασχοληθείς όσο πρέπει και μετά θα τα κάνεις όλα πιο εύκολα και χωρίς να το πολυσκέφτεσαι. Στο internet θα βρεις άπειρες λύσεις. Το να μαγειρεύεις για 4-5 μέρες δεν έχει νόημα, παρα είναι πολλές. Άντε το πολύ για 3 θα έλεγα εγώ. Επίσης πολλές φορές εγώ αγοράζω έτοιμο κοτόπουλο χημένο απο super market και με μια έτοιμη επίσης σαλάτα είναι οτι πιο γρήγορο, νόστιμο και υγειινό! Αν έχεις κοντά να παίρνεις κοτοπουλάκι έτοιμο, είναι οτι πρέπει. Και θα το έχεις και τουλάχιστον για 3-4 φορές.

Δημοσ.

κάνεις κάτι λάθος μαν στο μαγείρεμα.

πχ εγώ έχω ενα συχνο γευμα μετά απο γυμναστήριο.

η μόνη προετοιμασία που κάνω ειναι εχω βρασει το μπασματι ρύζι για τέσσερις μέρες.

 

μια κουταλία λάδι, λαχανο καροτο (απο τις ετοιμες συσκεασιες τις μισες) κρεμμύδι τσιγάρισμα.

μετά πετάω μέσα το μπασμάτι σόγια σος και μια καυτερη σάλτσα

παράληλα έχω μέσα κάτι φιλετα μπουτια κοτοπουλο που ψήνονται.

τα βάζω και αυτέ μετα μεσα κομμένα και σε 15 λεπτα εχω ενα υγίεστατο "κινεζικο"

 

τρόπο θέλει και δοκιμές.

 

  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Απλά πρέπει να εξασκηθείς στο πώς θα μαγειρεύεις το κάθε φαγητό, για να μην έχεις αποτυχία, όπως είπε κι ο Stamer. Ασχολήσου με έτοιμες συνταγές που θα βρίσκεις στο διαδίκτυο, όπου έχει αναλυτικά και τη διαδικασία. Μετά θα μάθεις και θα ξέρεις με το μάτι πότε κοντεύει να γίνει, ας πούμε.

Για παράδειγμα, το πιλάφι σου θέλει και το κατάλληλο ρύζι για να γίνει σπυρωτό.

Δεν είναι τίποτα. Λίγη προσοχή και τριβή, και θα 'σαι άριστος.

  • Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, γροσερισοπ said:

κάνεις κάτι λάθος μαν στο μαγείρεμα.

πχ εγώ έχω ενα συχνο γευμα μετά απο γυμναστήριο.

η μόνη προετοιμασία που κάνω ειναι εχω βρασει το μπασματι ρύζι για τέσσερις μέρες.

μια κουταλία λάδι, λαχανο καροτο (απο τις ετοιμες συσκεασιες τις μισες) κρεμμύδι τσιγάρισμα.

μετά πετάω μέσα το μπασμάτι σόγια σος και μια καυτερη σάλτσα

παράληλα έχω μέσα κάτι φιλετα μπουτια κοτοπουλο που ψήνονται.

τα βάζω και αυτέ μετα μεσα κομμένα και σε 15 λεπτα εχω ενα υγίεστατο "κινεζικο"

τρόπο θέλει και δοκιμές.

Να ξέρεις μόνο πως το βρασμένο ρύζι είναι αρκετά επικίνδυνο για να το συντηρείς τόσες ημέρες στο ψυγείο κλπ. Αναπτύσσονται διάφορα βακτηρίδια στο μαγειρεμένο ρύζι και θέλει μεγάλη προσοχή... Αν δεν το καταναλώσεις άμεσα, πρέπει να μπει γρήγορα στο ψυγείο (το πολύ μετά από καμια ώρα απο το βράσιμο) και να καταναλωθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Οκ, δεν θα πεθάνεις βέβαια αλλά δε νομίζω να θέλει κανείς μια ...διάρροια ή έναν εμετό στα ξαφνικά! 😛 

  • Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, billdanos said:

Να ξέρεις μόνο πως το βρασμένο ρύζι είναι αρκετά επικίνδυνο για να το συντηρείς τόσες ημέρες στο ψυγείο κλπ. Αναπτύσσονται διάφορα βακτηρίδια στο μαγειρεμένο ρύζι και θέλει μεγάλη προσοχή... Αν δεν το καταναλώσεις άμεσα, πρέπει να μπει γρήγορα στο ψυγείο (το πολύ μετά από καμια ώρα απο το βράσιμο) και να καταναλωθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Οκ, δεν θα πεθάνεις βέβαια αλλά δε νομίζω να θέλει κανείς μια ...διάρροια ή έναν εμετό στα ξαφνικά! 😛 

4 μέρα εισαι οκ φιλε.

εγώ μην πάρω κανεναν στον λαιμό του.

κανα 2 χρονια τρέφομαι ετσι. ποτέ δεν είχα το παραμικρό προβλημα.

  • Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, γροσερισοπ said:

4 μέρα εισαι οκ φιλε.

εγώ μην πάρω κανεναν στον λαιμό του.

κανα 2 χρονια τρέφομαι ετσι. ποτέ δεν είχα το παραμικρό προβλημα.

Δεν είναι κανόνας πως θα πάθεις κάτι απαραίτητα.

Αν υπάρχει το βακτήριο στο ρύζι πριν το μαγείρεμα, επιβιώνει και μετά και όσο το αφήνεις τόσο πολλαπλασιάζεται. 

 

"το ρύζι, πριν μαγειρευτεί, μπορεί να περιέχει σπόρια του Bacillus cereus, ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση.

Μετά το μαγείρεμα, μερικά από τα σπόρια αυτά μπορεί να επιβιώσουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, εάν αφεθεί αρκετή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, αυτά να αναπτυχθούν σε βακτήρια, τα οποία θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται, παράγοντας τοξίνες.

Όσο περισσότερο αφήνετε το μαγειρεμένο ρύζι σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο πιο πιθανό είναι τα βακτήρια και οι τοξίνες να το κάνουν ακατάλληλο προς κατανάλωση.

Στην περίπτωση που καταναλωθεί, τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης, όπως εμετός και διάρροια, θα αρχίσουν να εκδηλώνονται 1 έως και 5 ώρες αργότερα, με διάρκεια όχι μεγαλύτερη από 24 ώρες."

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, γροσερισοπ είπε

4 μέρα εισαι οκ φιλε.

εγώ μην πάρω κανεναν στον λαιμό του.

κανα 2 χρονια τρέφομαι ετσι. ποτέ δεν είχα το παραμικρό προβλημα.

Είδα το θέμα , είπα να πω τη γνώμη μου , πρώτον διάβασε εδώ

https://www.nutritheories.gr/peri-diatrofis/kastano-vs-aspro-rizi

κι εγώ μετά τη δυνατή προπόνηση έτρωγα 2 ποτήρια ρύζι επιτόπου ( επί 1 χρόνο περίπου ) , ναι αντέχει ο οργανισμός , πρόσεχε να παίρνεις όμως αρκετή βιταμίνη C , εννοείται από φρούτα ή από λαχανικά που θωρακίζει τον οργανισμό από κρυώματα κλπ B)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/7/2018 στις 10:22 ΜΜ, papoys1 είπε

Μόλις κατέβω Αθήνα θα πάρω 5-6 φέτες παστουρμά από το ΜΙΡΑΝ γιατί έχεις εξάψει τη φαντασία μου.

ΟΧΙ ρε @papoys1 ΟΧΙ λιγο πιο διπλα στο μικρο το μαγαζακι του ΑΡΑΠΙΑΝ για να φχαριστηθεις παστουρμα αγνο χωρις ινες κλπ o MIRAN το εκανε βιοβηχανια πια .....
ΘΑ με θυμηθεις λεμε , δοκιμασε τα τυρια ωρίμανσης τα απιθανα μικρα λουκανικακια και το παστραμι ...

 

65oIT6A.png

 

Επεξ/σία από villasg
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...