therock Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Ψαχνω καποιον να σωσει την ψυχη μου. Γυρναω καθε μερα σπιτι και χωρις να χω χρονο πλακωνω σουβλακια η οτι αλλο βρω απεξω καθημερινα και χω σταμτησει να μαγειρευω τα λιγα που ξερω Εχετε καμμια συνταγη ευκολη νοστιμη φθηνη και υγεινη να μπορω να ετοιμασω το πολυ σε 10-15 λεπτα απο την ωρα που θα μπω σπιτι μου, που κοντευω να δαγκωσω το χερι μου απο τη πεινα
Super Moderators billdanos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 39 minutes ago, therock said: Ψαχνω καποιον να σωσει την ψυχη μου. Γυρναω καθε μερα σπιτι και χωρις να χω χρονο πλακωνω σουβλακια η οτι αλλο βρω απεξω καθημερινα και χω σταμτησει να μαγειρευω τα λιγα που ξερω Εχετε καμμια συνταγη ευκολη νοστιμη φθηνη και υγεινη να μπορω να ετοιμασω το πολυ σε 10-15 λεπτα απο την ωρα που θα μπω σπιτι μου, που κοντευω να δαγκωσω το χερι μου απο τη πεινα https://www.jamieoliver.com/recipes/category/books/jamies-15-minute-meals/
gsisr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 κοτοπουλο με ρύζι λεμονάτο. πετάς το στήθος μέσα στο τηγάνι με λίγο λάδι συν τα κρεμμύδια(αν θες) να τσιγαριστούν, ρίχνεις το ρύζι, το νερό κάνα κύβο για γεύση κλείνεις τη κατσαρόλα και το αφήνεις μέχρι να γίνει το ρύζι 10 λεπτά περίπου. Όταν τελειώσει στίβεις μέσα μισό η ένα λεμόνι ανάλογα τα γούστα και είσαι έτοιμος. Αλάτια, πιπέρια δεν λέω τίποτα είναι κατά προτίμηση. Επιλογή δεύτερη. Παίρνεις τι κρέας σου αρέσει το ψήνεις όπου σου αρέσει και το βάζεις ψυγείο σε μερίδες. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το ρύζι. το ετοιμάζεις και το βαζεις ψυγείο. βάζεις μικροκυμάτων και τέλος. Επίσης μπορείς να βάλεις πατατα ολοκληρη μικροκυμάτων για κανα 10λεπτο και είσαι έτοιμος.
Stamer Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 52 λεπτά πριν, therock είπε Ψαχνω καποιον να σωσει την ψυχη μου. Γυρναω καθε μερα σπιτι και χωρις να χω χρονο πλακωνω σουβλακια η οτι αλλο βρω απεξω καθημερινα και χω σταμτησει να μαγειρευω τα λιγα που ξερω Εχετε καμμια συνταγη ευκολη νοστιμη φθηνη και υγεινη να μπορω να ετοιμασω το πολυ σε 10-15 λεπτα απο την ωρα που θα μπω σπιτι μου, που κοντευω να δαγκωσω το χερι μου απο τη πεινα Όλα είναι θέμα οργάνωσης. Πρέπει να φροντίσεις να έχεις κάποια απλά απαραίτητα υλικά και μία λίστα με γρήγορα πιάτα που μπορείς να φτιάξεις. Τοστ, σάντουιτς, αβγά κ.λ.π. παρα είναι απλά (περί ορέξεως όμως...). Ζυμαρικά είναι πολύ γρήγορα να φτιάξεις. Μακαρόνια, τορτελίνια κ.λ.π. με τυράκι (ακόμα και κρέμα γάλακτος) είναι μια χαρά αξιοπρεπές. Ρύζι, κρεατάκι στο τηγάνι... Γενικά είναι πολλά. Το σημαντικότερο είναι η οργάνωση! Και μετά όλα γίνονται. Δυστυχώς στη μαγειρική (όχι σε όλες τις περιπτώσεις ok) τον πιο πολύ χρόνο τον τρώει η προετοιμασία! Σκέψου τώρα να έχεις να κόψεις λαχανικά, κρέας, να ετοιμάσεις διάφορα άλλα... άστα! Κι απο εκεί όμως μπορείς να κερδίσεις χρόνο αν σκέφτεσαι σωστά. Π.χ. το κρέας να λες στον κρεοπώλη να στο κόβει για να είσαι έτοιμος.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Γιατί όχι μαγείρεμα απ' τη προηγούμενη, therock; Με την άνεσή σου, με το πάσο σου κι όταν γυρίσεις απ' τη δουλειά, την επομένη, είσαι αρχηγός. Ειδάλλως, προετοίμαζε το συνοδευτικό απ' τη προηγούμενη ημέρα κι άφηνε το πιο εύκολο για όταν σχολάς, ή/και φρόντιζε να καθαρίζεις και να κόβεις τις πατάτες κλπ για να τα βρίσκεις έτοιμα στο σχόλασμα και να μη χάνεις χρόνο.
therock Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δε ξερω αυτα εκανα και δε πετυχε. Εβραζα τη μιση συσκευασια ρυζι, μετα την επομενη κολλαγε μεσα στο ψυγειο και ηταν ανοστο και σα λαπας, το κοτοπουλο γινοταν λαστιχο, η εκανα πολυ και ετρωγα μεχρι και 4-5 μερες μετα και με πιαναν τα στομαχια μου. Οι προετοιμασιες τυπου bodybuilder ψυγειο ταπερακια δεν μου κατσαν καλα
Stamer Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, therock είπε Δε ξερω αυτα εκανα και δε πετυχε. Εβραζα τη μιση συσκευασια ρυζι, μετα την επομενη κολλαγε μεσα στο ψυγειο και ηταν ανοστο και σα λαπας, το κοτοπουλο γινοταν λαστιχο, η εκανα πολυ και ετρωγα μεχρι και 4-5 μερες μετα και με πιαναν τα στομαχια μου. Οι προετοιμασιες τυπου bodybuilder ψυγειο ταπερακια δεν μου κατσαν καλα Αν μαγειρεύεις έτσι, είναι λογικό να μην σου κάθονται καλά. Έτσι όπως το καταλαβαίνω, αυτά που φτιάχνεις με το ζόρι θα τρώγονταν και όταν ήταν φρεσκομαγειρεμένα 😜 πόσο μάλλον αμα τα τρως επι μέρες! - no offense ε - Πρέπει να μάθεις να μεγειρεύεις καλά τα βασικά. Μία ωραία σάλτσα θα βοηθούσε το ρύζι σου και το κοτόπουλό σου να ήταν και πιο νόστιμο αλλά και να πηγαίνει και πιο εύκολα κάτω. Μιλάμε για σαλτσούλες απλές. Γενικά το θέμα σου δεν είναι τραγικό απλά πρέπει να ασχοληθείς όσο πρέπει και μετά θα τα κάνεις όλα πιο εύκολα και χωρίς να το πολυσκέφτεσαι. Στο internet θα βρεις άπειρες λύσεις. Το να μαγειρεύεις για 4-5 μέρες δεν έχει νόημα, παρα είναι πολλές. Άντε το πολύ για 3 θα έλεγα εγώ. Επίσης πολλές φορές εγώ αγοράζω έτοιμο κοτόπουλο χημένο απο super market και με μια έτοιμη επίσης σαλάτα είναι οτι πιο γρήγορο, νόστιμο και υγειινό! Αν έχεις κοντά να παίρνεις κοτοπουλάκι έτοιμο, είναι οτι πρέπει. Και θα το έχεις και τουλάχιστον για 3-4 φορές.
γροσερισοπ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 κάνεις κάτι λάθος μαν στο μαγείρεμα. πχ εγώ έχω ενα συχνο γευμα μετά απο γυμναστήριο. η μόνη προετοιμασία που κάνω ειναι εχω βρασει το μπασματι ρύζι για τέσσερις μέρες. μια κουταλία λάδι, λαχανο καροτο (απο τις ετοιμες συσκεασιες τις μισες) κρεμμύδι τσιγάρισμα. μετά πετάω μέσα το μπασμάτι σόγια σος και μια καυτερη σάλτσα παράληλα έχω μέσα κάτι φιλετα μπουτια κοτοπουλο που ψήνονται. τα βάζω και αυτέ μετα μεσα κομμένα και σε 15 λεπτα εχω ενα υγίεστατο "κινεζικο" τρόπο θέλει και δοκιμές. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Απλά πρέπει να εξασκηθείς στο πώς θα μαγειρεύεις το κάθε φαγητό, για να μην έχεις αποτυχία, όπως είπε κι ο Stamer. Ασχολήσου με έτοιμες συνταγές που θα βρίσκεις στο διαδίκτυο, όπου έχει αναλυτικά και τη διαδικασία. Μετά θα μάθεις και θα ξέρεις με το μάτι πότε κοντεύει να γίνει, ας πούμε. Για παράδειγμα, το πιλάφι σου θέλει και το κατάλληλο ρύζι για να γίνει σπυρωτό. Δεν είναι τίποτα. Λίγη προσοχή και τριβή, και θα 'σαι άριστος.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 7 minutes ago, γροσερισοπ said: κάνεις κάτι λάθος μαν στο μαγείρεμα. πχ εγώ έχω ενα συχνο γευμα μετά απο γυμναστήριο. η μόνη προετοιμασία που κάνω ειναι εχω βρασει το μπασματι ρύζι για τέσσερις μέρες. μια κουταλία λάδι, λαχανο καροτο (απο τις ετοιμες συσκεασιες τις μισες) κρεμμύδι τσιγάρισμα. μετά πετάω μέσα το μπασμάτι σόγια σος και μια καυτερη σάλτσα παράληλα έχω μέσα κάτι φιλετα μπουτια κοτοπουλο που ψήνονται. τα βάζω και αυτέ μετα μεσα κομμένα και σε 15 λεπτα εχω ενα υγίεστατο "κινεζικο" τρόπο θέλει και δοκιμές. Να ξέρεις μόνο πως το βρασμένο ρύζι είναι αρκετά επικίνδυνο για να το συντηρείς τόσες ημέρες στο ψυγείο κλπ. Αναπτύσσονται διάφορα βακτηρίδια στο μαγειρεμένο ρύζι και θέλει μεγάλη προσοχή... Αν δεν το καταναλώσεις άμεσα, πρέπει να μπει γρήγορα στο ψυγείο (το πολύ μετά από καμια ώρα απο το βράσιμο) και να καταναλωθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Οκ, δεν θα πεθάνεις βέβαια αλλά δε νομίζω να θέλει κανείς μια ...διάρροια ή έναν εμετό στα ξαφνικά! 😛 1
γροσερισοπ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 3 minutes ago, billdanos said: Να ξέρεις μόνο πως το βρασμένο ρύζι είναι αρκετά επικίνδυνο για να το συντηρείς τόσες ημέρες στο ψυγείο κλπ. Αναπτύσσονται διάφορα βακτηρίδια στο μαγειρεμένο ρύζι και θέλει μεγάλη προσοχή... Αν δεν το καταναλώσεις άμεσα, πρέπει να μπει γρήγορα στο ψυγείο (το πολύ μετά από καμια ώρα απο το βράσιμο) και να καταναλωθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Οκ, δεν θα πεθάνεις βέβαια αλλά δε νομίζω να θέλει κανείς μια ...διάρροια ή έναν εμετό στα ξαφνικά! 😛 4 μέρα εισαι οκ φιλε. εγώ μην πάρω κανεναν στον λαιμό του. κανα 2 χρονια τρέφομαι ετσι. ποτέ δεν είχα το παραμικρό προβλημα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 4 minutes ago, γροσερισοπ said: 4 μέρα εισαι οκ φιλε. εγώ μην πάρω κανεναν στον λαιμό του. κανα 2 χρονια τρέφομαι ετσι. ποτέ δεν είχα το παραμικρό προβλημα. Δεν είναι κανόνας πως θα πάθεις κάτι απαραίτητα. Αν υπάρχει το βακτήριο στο ρύζι πριν το μαγείρεμα, επιβιώνει και μετά και όσο το αφήνεις τόσο πολλαπλασιάζεται. "το ρύζι, πριν μαγειρευτεί, μπορεί να περιέχει σπόρια του Bacillus cereus, ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Μετά το μαγείρεμα, μερικά από τα σπόρια αυτά μπορεί να επιβιώσουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, εάν αφεθεί αρκετή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, αυτά να αναπτυχθούν σε βακτήρια, τα οποία θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται, παράγοντας τοξίνες. Όσο περισσότερο αφήνετε το μαγειρεμένο ρύζι σε θερμοκρασία δωματίου, τόσο πιο πιθανό είναι τα βακτήρια και οι τοξίνες να το κάνουν ακατάλληλο προς κατανάλωση. Στην περίπτωση που καταναλωθεί, τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης, όπως εμετός και διάρροια, θα αρχίσουν να εκδηλώνονται 1 έως και 5 ώρες αργότερα, με διάρκεια όχι μεγαλύτερη από 24 ώρες."
ss13 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 10 λεπτά πριν, γροσερισοπ είπε 4 μέρα εισαι οκ φιλε. εγώ μην πάρω κανεναν στον λαιμό του. κανα 2 χρονια τρέφομαι ετσι. ποτέ δεν είχα το παραμικρό προβλημα. Είδα το θέμα , είπα να πω τη γνώμη μου , πρώτον διάβασε εδώ https://www.nutritheories.gr/peri-diatrofis/kastano-vs-aspro-rizi κι εγώ μετά τη δυνατή προπόνηση έτρωγα 2 ποτήρια ρύζι επιτόπου ( επί 1 χρόνο περίπου ) , ναι αντέχει ο οργανισμός , πρόσεχε να παίρνεις όμως αρκετή βιταμίνη C , εννοείται από φρούτα ή από λαχανικά που θωρακίζει τον οργανισμό από κρυώματα κλπ
villasg Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 13/7/2018 στις 10:22 ΜΜ, papoys1 είπε Μόλις κατέβω Αθήνα θα πάρω 5-6 φέτες παστουρμά από το ΜΙΡΑΝ γιατί έχεις εξάψει τη φαντασία μου. ΟΧΙ ρε @papoys1 ΟΧΙ λιγο πιο διπλα στο μικρο το μαγαζακι του ΑΡΑΠΙΑΝ για να φχαριστηθεις παστουρμα αγνο χωρις ινες κλπ o MIRAN το εκανε βιοβηχανια πια ..... ΘΑ με θυμηθεις λεμε , δοκιμασε τα τυρια ωρίμανσης τα απιθανα μικρα λουκανικακια και το παστραμι ... Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2018 από villasg 1
γροσερισοπ Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 ξέρετε που θα βρω αθήνα καυτερές πιπεριές αλλά απο εξωτερικό; (όχι μόνο χαλαπένιος ψάχνω μπολικες ποικιλίες.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα