siracos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 8 λεπτά πριν, frozex είπε Για τον ανθό Μεσολογγίου το βρήκα τυχαία στον Σκλαβενίτη, μου φάνηκε καλή τιμή κοντά στα 6€ 500γρ., θα είναι οκ ή να το ψάξω στα βιολογικά; Το καλύτερο είναι να το ψάξεις στα τέλη Σεπτέμβρη στο Μεσολόγγι , αλλά επειδή δεν νομίζω να γίνετε ψάξε το σε καλά μπακάλικα . Απέφυγε τα σούπερ μάρκετ αν μπορείς . Τα καταστήματα με βιολογικά μου φαίνονται κάπως και προσωπικά τα αποφεύγω .
evabb Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 παιδια τι μαλακιες διαβαζω εδω. τι Real αλατια και πιπες ειναι αυτες; Υπαρχει το θαλασσινο αλατι με διαφορες υποκατηγοριες και το ορυκτο αλατι με επισης υποκατηγοριες. Το αλατι Ιμαλαιων πχ ανηκει στα ορυκτα. Το ανθος αλατιου ειναι θαλασσινο. Ολα τα αλατια ειναι χλωριουχο νατριο κατα βασην, η γευση του μπορει να αλλαξει με προσμιξεις μπαχαρικων ή ιχνοστοιχειων, το ιωδιουχο αλατι εχει χαρακτηριστικο αρωμα ακριβως γιατι εχει ιωδιο μεσα. Το γκρι αλατι επισης εχει αλλη γευση λογο ιχνοστοιχειων. Επισης δεν υπαρχουν βιολογικα αλατια, δεν γινεται απλα γιατι το αλατι ειναι ενα ειδος κρυσταλλου απλα. Η διαφορα στην τιμη εχει να κανει με τον τροπο και τον τοπο παραγωγης οπως επισης και το μεγεθος των κοκων του αλατιου, το ανθος αλατιου ειναι το πρωτο αλατι που βγαινει απο τις αλικες και θελει να το μαζεψουν με ειδικο τροπο για να εχει την χαρακτηριστικη του μορφη και μεγεθος κοκων. Το προτερημα του ειναι οτι επειδη οι κοκοι δεν εχουν ολοι το ιδιο μεγεθος, λιωνουν με διαφορετικη ταχυτητα πανω στο φαγητο και στο στομα προσδιδοντας μια διαρκη αλμυρα. Αν ειναι να το χρησιμοποιησεις για να φτιαξεις μακαρονια αστο δεν εχει νοημα καθολου. Επισης υπαρουν διακοσμιτικα αλατια. Απο κει και περα ειναι θεμα γουστου. 6
zio10 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Τα βιολογικά τα έγραψα από άποψη ποικιλίας, μήπως το βρει εκεί. Για τον ανθό ξέρω ότι είναι φυσικό αλάτι θάλασσας και όχι κάτι φτιαγμένο - επεξεργασμένο όπως το φτηνό άσπρο αλάτι.
frozex Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Κλ και εγώ τα βιολογικά σαν μπακάλικα τα ανέφερα, δεν εννοώ πως υπάρχει βιολογικό αλάτι. Απλώς ψάχνω κάτι να αντικαταστησω το επιτραπέζιο αλάτι και για να μην τα δοκιμάζω όλα ένα ένα ήθελα να πάρω αυτό το celtic με την μία (γκρι).
zio10 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, frozex είπε Κλ και εγώ τα βιολογικά σαν μπακάλικα τα ανέφερα, δεν εννοώ πως υπάρχει βιολογικό αλάτι. Απλώς ψάχνω κάτι να αντικαταστησω το επιτραπέζιο αλάτι και για να μην τα δοκιμάζω όλα ένα ένα ήθελα να πάρω αυτό το celtic με την μία (γκρι). Αν θες κάτι καλύτερο από το απλό αλάτι πάρε ανθό αλατιού. Στη γεύση δεν θα κάνει διαφορά, όλα αλμυρά είναι. Απλά είναι καλύτερο προϊόν ποιοτικά. 2 1
Rodes Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Θέλω να ρίξω τον χρόνο μαγειρέματος και να κάνω την όλη υπόθεση λιγότερο επίπονη, ειδικά όταν πρόκειται για ρύζια, μακαρόνια και κοτοπουλα και άλλες βασικές τροφές. Μαγειρεύω για 1-4 άτομα αλλά με νοιάζει πιο πολύ το ατομικό άντε μέχρι 2 άτομα. Προτιμώ αυτοματοποιημένες λύσεις όπως slow cooker, crock pot κτλπ έτσι ώστε να χρειάζεται λιγότερη επίβλεψη. Προς το παρόν μαγειρεύω σε εστία με γκάζι ή σε μάτι ηλεκτρικής κουζίνας. Τον 2ο τρόπο τον αποφεύγω λόγω κόστους(ειδικά τον φούρνο). Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει; Μου αρέσει το μαγείρεμα σε χύτρα ταχύτητας, βέβαια θέλει προσοχή, επίβλεψη και πέρα του ότι δεν έχεις εικόνα του τι γίνεται μέσα όσο είναι στην φωτιά, δεν ξέρω και πολλές συνταγές. Σκεφτόμουν μήπως αγόραζα κάτι σε instant pot αλλά δεν βρίσκω κάτι παρόμοιο εδώ στην Ελλάδα. Φοβάμαι ότι αμα το πάρω από εξωτερικό, θα χρειαστώ σίγουρα ανταλλακτικά και service σύμφωνα με τα reviews στο άμαζον. Επίσης σκέφτομαι να δοκιμάσω να προετοιμάζω γεύματα για όλη την εβδομάδα βάζοντας τα σε κατάψυξη κτλπ.
zio10 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Το instant pot με ενδιαφέρει κι εμένα, αλλά μόνο amazon το έχω δει. Γιατί λες ότι θα χρειαστεί σίγουρα σέρβις; Αν κάποιος έχει εμπειρία από τέτοιες συσκευές ας το γράψει, επίσης αν αξίζει κάποια άλλη παρόμοια πέρα από την αυθεντική. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2018 από zio10
Super Moderators billdanos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Super Moderators Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Αλήθεια τώρα, πιστεύετε πως με αυτες τις χαζομάρες θα κάνετε πραγματικά νόστιμο και ενδιαφέρον καθημερινό φαγητό??? Καλύτερα να τρώτε καθε μέρα delivery... 😛 2
Speculoos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2018 Για το αλάτι ό,τι λέει η εβαμπμπ, για τος μπεσαμέλ τι αβγά και οι ιστορίες; Πείτε απεταξάμην στον Τσελεμεντέ και στη θειά του 1960 που σας έχουν στοιχειώσει. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Super Moderators Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 18 minutes ago, Speculoos said: Για το αλάτι ό,τι λέει η εβαμπμπ, για τος μπεσαμέλ τι αβγά και οι ιστορίες; Πείτε απεταξάμην στον Τσελεμεντέ και στη θειά του 1960 που σας έχουν στοιχειώσει. Κανα αβγό τηγανιζεις; 😛
zio10 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 5 ώρες πριν, billdanos είπε Αλήθεια τώρα, πιστεύετε πως με αυτες τις χαζομάρες θα κάνετε πραγματικά νόστιμο και ενδιαφέρον καθημερινό φαγητό??? Καλύτερα να τρώτε καθε μέρα delivery... 😛 Εγώ λογικά θα το πάρω. Όταν το πάρω και το δοκιμάσω θα γράψω εντυπώσεις Για συγκεκριμένη χρήση πρέπει να βολεύουν.
Highlander Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Πριν 10 ημέρες που ήρθα Αττική, βρήκα αλάτι χωρίς πρόσθετα, κάπου στα 7€ το κιλό. Και εννοείται πως πήρα. Έχει διαφορά στο φαγητό και φυσικά όπως λέει και η Εύα δεν είναι για να βράζεις μακαρόνια. 14 ώρες πριν, Rodes είπε Θέλω να ρίξω τον χρόνο μαγειρέματος και να κάνω την όλη υπόθεση λιγότερο επίπονη, ειδικά όταν πρόκειται για ρύζια, μακαρόνια και κοτοπουλα και άλλες βασικές τροφές. Μαγειρεύω για 1-4 άτομα αλλά με νοιάζει πιο πολύ το ατομικό άντε μέχρι 2 άτομα. Προτιμώ αυτοματοποιημένες λύσεις όπως slow cooker, crock pot κτλπ έτσι ώστε να χρειάζεται λιγότερη επίβλεψη. Προς το παρόν μαγειρεύω σε εστία με γκάζι ή σε μάτι ηλεκτρικής κουζίνας. Τον 2ο τρόπο τον αποφεύγω λόγω κόστους(ειδικά τον φούρνο). Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει; Μου αρέσει το μαγείρεμα σε χύτρα ταχύτητας, βέβαια θέλει προσοχή, επίβλεψη και πέρα του ότι δεν έχεις εικόνα του τι γίνεται μέσα όσο είναι στην φωτιά, δεν ξέρω και πολλές συνταγές. Σκεφτόμουν μήπως αγόραζα κάτι σε instant pot αλλά δεν βρίσκω κάτι παρόμοιο εδώ στην Ελλάδα. Φοβάμαι ότι αμα το πάρω από εξωτερικό, θα χρειαστώ σίγουρα ανταλλακτικά και service σύμφωνα με τα reviews στο άμαζον. Επίσης σκέφτομαι να δοκιμάσω να προετοιμάζω γεύματα για όλη την εβδομάδα βάζοντας τα σε κατάψυξη κτλπ. Το να ρίξεις το χρόνο σε μακαρόνια ή ρύζι δεν έχει νόημα και έχω την υποψία πως δεν μπορεί να συμβεί. Όντας χρήστης εστίας γκαζιού, θεωρώ πως αυτή τη στιγμή είναι ότι πιο γρήγορο μπορείς να έχεις. Για τα υπόλοιπα, η χύτρα που αναφέρεις είναι μονόδρομος από άποψη χρόνου και χρήματος. Μια χαρά φαγητό φτιάχνει. Το instant pot πιθανόν να σε περιορίσει στην ποσότητα. Μία άλλη λύση που την έχω εφαρμόσει κατά καιρούς και περισσότερο για πειραματισμό, είναι να βάλω φαγητό στο Sous Vide από το βράδυ ή από το πρωί και το μεσημέρι που γυρνάω είναι σχεδόν έτοιμο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγο searing ή πήξιμο στη σάλτσα, που μέχρι να γίνουν τα συνοδευτικά αν έχεις θα είσαι κομπλέ. Τέλος, έχω βάλει αρκετές φορές κοτόπουλο ή άλλο κρέας στο φούρνο (σε γάστρα) στους 105c το πρωί που φεύγω για δουλειά και το μεσημέρι είναι λουκούμι. Εδώ να σημειώσω πως ο φούρνος μου έχει χρονόμετρο απενεργοποίησης, γιατί δεν νομίζω πως θα ήταν σωστό να τον έχω χύμα.
villasg Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Καλημερα και καλη εβδομαδα . Καμμια συμβουλη για ρεβυθια που δεν βραζουν με τιποτα ? ( οχι σοδες κλπ μου δημιουργουν στομαχικο προβλημα ) Χθες εκανα καποια , 14 ωρες μουλιασμα και μετα χυτρα αλλα και παλι τιποτα .......... εμενα μου αρεσει και τα κανω ρεβυθορυζο οχι σκετη σουπα . Καθε συμβουλη ή ακομα και καλη μαρκα/μαγαζι δεκτα
Super Moderators billdanos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Super Moderators Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 23 minutes ago, villasg said: Καλημερα και καλη εβδομαδα . Καμμια συμβουλη για ρεβυθια που δεν βραζουν με τιποτα ? ( οχι σοδες κλπ μου δημιουργουν στομαχικο προβλημα ) Χθες εκανα καποια , 14 ωρες μουλιασμα και μετα χυτρα αλλα και παλι τιποτα .......... εμενα μου αρεσει και τα κανω ρεβυθορυζο οχι σκετη σουπα . Καθε συμβουλη ή ακομα και καλη μαρκα/μαγαζι δεκτα Να αλλάξεις τα ρεβύθια που αγοράζεις... Αν είναι οκ τα ρεβύθια, μετά από κάνα 12ωρο μούλιασμα θα πρέπει κανονικά να βράσουν μέσα σε 2 ώρες το πολύ (σε κανονική κατσαρόλα). 1
villasg Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Το ξερω απλα ρωτάω μηπως σώζονται , συνηθως οταν βρεθώ αθηνα παιρνω απο συγκεκριμένο μαγαζί χύμα που ειναι οκ ολα του τα όσπρια [ "Η ΗΛΕΙΑ" Κ. Κόντου & Πατησίων 296 , Έναντι Ιερού Ναού Αγίου Λουκά, Αθήνα - Άνω Πατήσια ] . Τωρα μου ειχαν παρει αυτα εδω " Αροσις Μικρόσπερμα ρεβίθια Γρεβενών " απο lidl ..... Απλα για να μην φανε φούντο μπας και σωζόντουσαν καπως .... Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2018 από villasg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα