evabb Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 να κανω κι εγω μια ερωτηση περι ρεβυθιων και γενικα οσπριων, αν ειναι μπαγιατικα δεν βραζουν με τιποτα; η απλα προκειται περι κακων οσπριων εξ αρχης;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Super Moderators Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 20 minutes ago, evabb said: να κανω κι εγω μια ερωτηση περι ρεβυθιων και γενικα οσπριων, αν ειναι μπαγιατικα δεν βραζουν με τιποτα; η απλα προκειται περι κακων οσπριων εξ αρχης; Νομίζω πως στις περισσότερες περιπτώσεις είναι χάλια από την αρχή... Τα αποφλιωμένα 3Α ας πούμε, δεν απέτυχαν ποτέ στο βράσιμο ενώ κάποια άλλα που φέρνει κατά καιρούς ο ΑΒ από διάφορες περιοχές, έχει τύχει 1-2 φορές να μη βράζουν σωστά! 1
Rodes Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δεν είναι ότι θέλω να ρίξω τον χρόνο μόνο αλλά δεν θέλω να είμαι πάνω από το γκάζι. Γενικά έχω στον νου μου να εφαρμόσω κάποια στιγμή και αυτό για να έχω το κεφάλι μου πιο ήσυχο στην διάρκεια όλης της εβδομάδας. Είναι πολύ κουραστικό να ψάχνεις τι φαγητό θα κάνεις και με ποιον τροπο, ειδικά όταν είσαι άπειρος. Με βλέπω να ρισκάρω για το instant pot. Το συγκεκριμένο θα θέλει σίγουρα να παραγγείλεις ανταλλακτικά (κουβαδάκια, καπάκια, λάστιχο ασφαλείας κτλπ). Επίσης πολύ γράφουν ότι τους χαλάει εντός εξαμήνου. Όσο για την χωρητικότητα δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα, καθώς θα γίνεται φαγητό για 2 άτομα ημερησίως. Στην χειρότερη θα μαγειρέυω x2 εφόσον τα φαγητά θα τελειώνουν εντός ώρας.
Havik Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, evabb είπε να κανω κι εγω μια ερωτηση περι ρεβυθιων και γενικα οσπριων, αν ειναι μπαγιατικα δεν βραζουν με τιποτα; η απλα προκειται περι κακων οσπριων εξ αρχης; Φακές και άσπρα φασόλια ανεξαρτήτου μεγέθους όσο πιο παλιά τόσο πιο δύσκολα βράζουν, στα φασόλια βοηθάει το μούλιασμα, υπάρχει πάντα και η πιθανότητα να είναι χάλια εξ’αρχής και ενώ έχουν βράσει το τσόφλι να είναι πολύ σκληρό, επειδή αγοράζω από λαϊκή και Φεβρουάριο-Μάρτιο αυτός που τα πουλάει μόλις ξεπουλήσει δεν ξαναέρχεται έτσι αγοράζω κάποια κιλά για να έχω μέχρι τον επόμενο χειμώνα, σε βάζα διατηρούνται καλύτερα από ότι σε σακούλες. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Στις 13/8/2018 στις 10:46 ΠΜ, villasg είπε Καλημερα και καλη εβδομαδα . Καμμια συμβουλη για ρεβυθια που δεν βραζουν με τιποτα ? ( οχι σοδες κλπ μου δημιουργουν στομαχικο προβλημα ) Χθες εκανα καποια , 14 ωρες μουλιασμα και μετα χυτρα αλλα και παλι τιποτα .......... εμενα μου αρεσει και τα κανω ρεβυθορυζο οχι σκετη σουπα . Καθε συμβουλη ή ακομα και καλη μαρκα/μαγαζι δεκτα Με σόδα είναι ό,τι καλύτερο, αλλά, αφού δεν θες, μπορείς να μη βάλεις σόδα. Τα μουλιάζεις απ΄το βράδυ και το πρωί λίγα-λίγα τα κλείνεις σε πετσέτα και τα τρίβεις με δύναμη στον πάγκο.
palawiaris Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2018 Αν και παλιά η ερώτηση. Για ρεβύθια υπάρχει και η χύτρα ταχύτητας που σε 10 λεπτά έβρασαν,αφού μουλιάσουν πρώτα. Προτείνω λίγο πριν τελιώσουν,ξανά ένα πέρασμα στον φούρνο με καρότα ή τι θέλει ο καθένας. Όχι σόδα και διάφορα άλλα χημικά.
palasd Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Εγώ σήμερα λέω να κάνω παπουτσάκια (με κολοκύθι ) για πρώτη φορά υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω ?
*nenya* Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Επειδή είστε γνώστες εδώ μέσα, πιστεύω σε σας! So, μου χάρισαν ένα κουτί maple syrup [540 ml, ρευστότητα: medium] απ'το Quebec και θά'θελα να πει κανείς αν ξέρει εύκολες συνταγές για γλυκά με maple syrup [όχι φαγητά]. Μέχρι τώρα το έχω δοκιμάσει μόνο σε φρυγανιές, σε γιαούρτι και φυσικά σε pancakes.
theoritikos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δεν είναι σίγουρος, αλλά έχω την εντύπωση πως το maple syrup χρησιμοποιείται μόνο για γαρνίρισμα ...
Stamer Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 12 λεπτά πριν, *nenya* είπε Επειδή είστε γνώστες εδώ μέσα, πιστεύω σε σας! So, μου χάρισαν ένα κουτί maple syrup [540 ml, ρευστότητα: medium] απ'το Quebec και θά'θελα να πει κανείς αν ξέρει εύκολες συνταγές για γλυκά με maple syrup [όχι φαγητά]. Μέχρι τώρα το έχω δοκιμάσει μόνο σε φρυγανιές, σε γιαούρτι και φυσικά σε pancakes. Αν έχεις αγνό συρόπι maple, μπορείς γενικά να το χρησιμοποιήσεις σχεδόν σε οτιδήποτε αντι για ζάχαρη. Αν όμως έχεις συρόπι που είναι συγκεκριμμένα για γαρνίρισμα pan cakes και συναφή, τότε καλύτερα να μείνεις εκεί. 1
thomasG4 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, *nenya* είπε Επειδή είστε γνώστες εδώ μέσα, πιστεύω σε σας! So, μου χάρισαν ένα κουτί maple syrup [540 ml, ρευστότητα: medium] απ'το Quebec και θά'θελα να πει κανείς αν ξέρει εύκολες συνταγές για γλυκά με maple syrup [όχι φαγητά]. Μέχρι τώρα το έχω δοκιμάσει μόνο σε φρυγανιές, σε γιαούρτι και φυσικά σε pancakes. Δεν έχω δουλέψει ποτέ με maple syrup, αλλά το Pouding Chomeur είναι παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνουν στο Quebec και βάζουν maple syrup. Μου θυμίζει το ελληνικό ραβανί. Εδώ έχει μια συνταγή άμα θες να τσεκάρεις: https://eviltwin.kitchen/pouding-chomeur-pure-maple-syrup/ Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2018 από thomasG4 1
palawiaris Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, palasd είπε Εγώ σήμερα λέω να κάνω παπουτσάκια (με κολοκύθι ) για πρώτη φορά υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω ? Ναι,να μην το δώσεις σε άλλον να το φάει.
*nenya* Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Η συσκευασία λέει 100% pure maple syrup, η μάρκα είναι Bernard. Ε δεν μπορεί, δεν θά'ναι μόνο για γαρνίρισμα!
Stamer Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 6 λεπτά πριν, *nenya* είπε Η συσκευασία λέει 100% pure maple syrup, η μάρκα είναι Bernard. Ε δεν μπορεί, δεν θά'ναι μόνο για γαρνίρισμα! Ακόμα και στον καφέ τότε αντί για ζάχαρη, όπου θες. Ένα συρόπι είναι όπως και άλλα που κάνεις τέτοιες δουλειές. 1
Speculoos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, *nenya* είπε Επειδή είστε γνώστες εδώ μέσα, πιστεύω σε σας! So, μου χάρισαν ένα κουτί maple syrup [540 ml, ρευστότητα: medium] απ'το Quebec και θά'θελα να πει κανείς αν ξέρει εύκολες συνταγές για γλυκά με maple syrup [όχι φαγητά]. Μέχρι τώρα το έχω δοκιμάσει μόνο σε φρυγανιές, σε γιαούρτι και φυσικά σε pancakes. Για γλυκό ουσιαστικά θα αντικαταστήσεις μέλι/ζάχαρη. Μπορείς να κάνεις ένα απλό κέικ ή μια (σχετικά) εύκολη μους. Δες όμως τη χρήση σε κανονικά φαγητά, τελείως άλλο επίπεδο. Φτιάξε ένα BBQ glaze μια maple mustard μαρινάδα για κοτόπουλο ή ribs, κάνε ένα glaze/dip για λαχανικά, μια βινεγκρέτ για τη σαλάτα, ή φτιάξε μια maple aioli σως για πατάτες/τηγανιτά στικ λαχανικών ή για σως στα μπέργκερς 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα