Toufas Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Γαμαει. Ειδικα κουνουπιδι πουρες ειναι αψογο. Παω στοιχημα πως αμα το φας σωστα θα αλλαξεις γνωμη.
..MementoMori.. Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 To τρωω και σκετο μωρε, απλα βρασμενο με σως μουσταρδας. Το προβλημα δεν ειναι η γευση. Η μυρωδια στο βρασιμο εχει ενα θεματακι! Δεν εχω ιδεα τι γευση βγαζει ο συνδυασμος που εκανες, και δεν εχω φαει κατι παρομοιο για να εχω μια ιδεα. Γογγυλι να φανταστεις δεν εχω δει καν.
tehAllantin Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Στην ουσία και το παντζάρι ένα είδος γογγυλιού είναι. Η ρέβα είναι υποκαυστική στη γέυση με πικάντικες νότες! Απ'τη σχολή έχω να δουλέψω (λολ)
Toufas Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 http://www.e-agros.gr/index.php?target=categories&category_id=764 το 2ο ειναι η οικογενεια λεγετε κραμβες/Brassicaceae, και ειναι μεσα και το λαχανο και το κουνουπιδι κλπ κλπ. Επισης το κουνουπιδι το τρωω σαν εναλλακτικο... πατατας λογω διαιτας (αν μπορει να πει καποιος αυτο που κανω διαιτα) Να τι εφαγα πριν κατι μερες σε ενα μαγαζι που λατρευω:
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Εγω τελευταία τη βρίσκω με βελουτέ σούπα μπρόκολο. Τσιγαρίζω 2-3 πράσα σε ροδέλες (το λευκό μέρος) σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διάφανα, προσθέσω περίπου ένα κιλό μπρόκολο (τις τουφίτσες μόνο), ενα λίτρο ζωμό λαχανικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα αφήνω να βράσουν στο μισό της εστίας για κάνα 20λεπτο και μετά όλα μαζί στο μπλέντερ (πρωτα ρίχνω το μπρόκολο και μετά σταδιακά το ζουμί, ανάλογα με το πόσο παχύρευστη τη θέλω. Σερβίρεται σε βαθύ πιάτο με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι στο κέντρο. Αν θέλω να γουρουνιάσω, βάζω στον αέρα του φούρνου για κάνα τέταρτο μια φέτα προσούτο να ξεραθει και την τρίβω με τα χέρια από πάνω!
Toufas Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 γιατι πετας τα πρασινα απο το πρασο και τον κορμο του μπροκολου? Αυτα ειναι οτι πρεπει για την σουπα
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 γιατι πετας τα πρασινα απο το πρασο και τον κορμο του μπροκολου? Αυτα ειναι οτι πρεπει για την σουπα Για πρακτικούς λόγους. Τα πράσινα απο τα πράσα γιατι βαριέμαι να τα πλένω (κόβω το λευκό μέρος και απλα αφαιρώ 1-2 layers και ειναι κομπλέ) και τον κορμό απο το μπρόκολο γιατι θελει λίγο περισσοτερο βράσιμο και μερικές φορες στο μπλέντερ μένουν μικρά τριμματάκια!
..MementoMori.. Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Να ρωτησω κατι. Εχετε δει πουθενα να πουλανε εμφιαλωμενο ζωμο κοτοπουλο ή μοσχαρι? Στον Μαρινοπουλο της γειτονιας δεν εχω δει και περα απο κυβους και αυτο το συμπυκνωμενο ζελε. Παιζει να εχει σε κανα Μακρο, εστω και σε επαγγελματικες συσκευασιες? Επισης τι ειναι καλυτερο? Το εμφιαλωμενο ή τα συμπυκνωμενα ζελεδακια?
Toufas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 εκει ειναι ολη η γευση παντως. Να ρωτησω κατι. Εχετε δει πουθενα να πουλανε εμφιαλωμενο ζωμο κοτοπουλο ή μοσχαρι? Στον Μαρινοπουλο της γειτονιας δεν εχω δει και περα απο κυβους και αυτο το συμπυκνωμενο ζελε. Παιζει να εχει σε κανα Μακρο, εστω και σε επαγγελματικες συσκευασιες? Επισης τι ειναι καλυτερο? Το εμφιαλωμενο ή τα συμπυκνωμενα ζελεδακια? Δεν εχω δει πουθενα στην ελλαδα, και εδω ειναι απλα λιγο πιο καλη η κατασταση. Στο αμερικα το πουλανε στις ιδιες συσκευασιες σαν την αμιτα... Η πιο καλη λυση ειναι να φτιαξεις μονος σου. Τα ζελεδακια εχουν πολυ αλατι για μενα. Πρεπει να βγαλουν χωρις καθολου αλατι μεσα. 1
..MementoMori.. Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Ναι ρε γαμωτο, βλεπω σε διαφορες εκπομπες να ανοιγουν την "αμιτα" και κανουν την δουλεια τους. Το να φτιαχνω μονος μου δεν ειναι πολυ βολικο, παρ'ολο που ειναι το καλυτερο. Καποια στιγμη θα ξεμεινεις και θα θες μια σουπα στις 10 το βραδυ Οι κυβοι γενικα ειναι ελεεινοι. Τα ζελεδακια δεν τα εχω δοκιμασει, αλλα νομιζω ειναι και καπως ακριβα.
Toufas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Αν εχεις χυτρα ο ζωμος γινεται τσακ μπαμ (σχετικα παντα) Μετα μπορεις να το βαλος στην κατάψυξη και να το εχεις οποτε θες.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 εκει ειναι ολη η γευση παντως. Δεν εχω δει πουθενα στην ελλαδα, και εδω ειναι απλα λιγο πιο καλη η κατασταση. Στο αμερικα το πουλανε στις ιδιες συσκευασιες σαν την αμιτα... Η πιο καλη λυση ειναι να φτιαξεις μονος σου. Τα ζελεδακια εχουν πολυ αλατι για μενα. Πρεπει να βγαλουν χωρις καθολου αλατι μεσα. Τα ζελεδάκια έχουν ΠΑΡΑ πολύ αλάτι όντως! Σε σημείο που αν ξεχαστεις και βάλεις αλάτι πριν δοκιμάσεις, φτιάχνεις ...παστό φαγητό. 1
zynif Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Καλύτερα να το φτιάξεις μόνος σου παρά να χρησιμοποιήσεις τα έτοιμα που έχουν ένα κάρο συντηρητικά. Μόνο που φρόντισε να έχεις χώρο στο ψυγείο και στην κατάψυξη να βάλεις τα μπουκάλια που θα γεμίσεις με το ζωμό να κάποιες συνταγές http://www.youtube.com/watch?v=QAC6X74zRs0 http://www.youtube.com/watch?v=QcuHZeA0a7Y http://www.youtube.com/watch?v=WNPcKZP1qXg http://www.youtube.com/watch?v=V23HlsUdbaM
Super Moderators billdanos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Super αλλά μόνο αν μου τις φτιάξει άλλος. Γιατι αν τα κανω αυτα στο σπιτι για να φάω κιοφτέδες, θα εχουν γινει κροσια τα νεύρα μου και η υπομονη μου και θα χαθεί η όρεξη! Πες του να ερθει απο δω μια βολτα να δοκιμάσει και της μαμάς όταν βγαίνουν απο το τηγάνι και καις τα δάχτυλα για να προλάβεις να δοκιμάσεις πρώτος!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα