cthulhucarbide Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 εκανα κι εγω την καρμποναρα με τα αυγα. τσιγαρισα το μπεικον με λιγο νερο για να μην κολλησει κατω μεχρι να βγαλει τα δικα του ζουμια, το στραγγιξα καλα και το αφησα να βγαλει τα λαδια του λιγο πανω σε χαρτι κουζινας. Οσο αφορα τα αυγα, πρεπει να εβαλα μονο 2 κροκους συν ενα αυγο γτ δεν ειχα αλλα (και λιγο νερο απο τα μακαρονια για να αραιωσει) και το ξετιναξα στο πεκορινο. τα μακαρονια τα εβρασα χωρις αλατι. ετσι κι αλλιως βγηκε πολυ αλμυρο λογο του τυριου, ισως θα επρεπε να ειχα βαλει λιγοτερο. σε γενικες γραμμες μου φανηκε πιο ελαφρια απο την fake καρμποναρα με την κρεμα, δεν φουσκωσα καθολου. Επισης, αρχικα φοβομουν οτι θα βρωμαγε αυγουληλα αλλα τελικα δεν ειχε ουτε υποψια μυρωδιας. Η τελικη υφη της σαλτσας ηταν απιστευτη. Εγώ το μπέικον το έβαλα μαζί με όλα τα λάδια του, και επίσης έβαλα πιο λίγα μακαρόνια από όσα έλεγε γιατί δεν είχα άλλα με αποτέλεσμα να βγει πολύ μείγμα για λίγα μακαρόνια. Πολύ βαρύ. Και μια μικρή αβγουλίλα την είχε. Πάντως από όσο μπέικον λέει η συνταγή θέλει σίγουρα περισσότερο
cthulhucarbide Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Όχι και πολύ, μιάμισης βδομάδας περίπου. Μισή βδομάδα εκτός, και μία στο ψυγείο. Τι ρόλο παίζει;
therock Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Θα με βοηθησει κανεις να μαθω να μεγειρευω φακες? Συγκεκριμενες ερωτησεις. Θελω να μαγειρευω καθε φορα για 2 μεριδες (2 πιατα φακη) -Ποσες φακες (γρ) ριχνω μεσα? -Ποση αναλογια φακης με νερο ριχνω? Δηλαδη με ποσο νερο να γεμισω? -Ποσο σαλτσα ριχνω μεσα? -Ποσο σκορδο και ποσο κρεμμυδι? -Ποση ωρα βραζω το μειγμα?
we_will_rise Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Εδώ είναι μια συνταγή για 4 μερίδες. Νομίζω πως αν χρησιμοποιήσεις τα μισά υλικά είσαι κομπλέ...
evabb Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 θα σου πω οτι λεω στους φιλους μου: victorinox fibrox! Αρκετα φτηνα, και σκυλια. Ενα chef, ενα πριονοτο αλλα σε pastry (γιατι θα σου ειναι πιο utility), ισως ενα boning/slicing, ενα parer , αντε και ενα tomato knife Tα κεραμεικα δεν μου αρεσουν, εχω δει να σπανε απο κοκκαλα ψαριου! Βγαζει και η victorinox παντως θα αρχισω με τα δυο πρωτα. Εγώ το μπέικον το έβαλα μαζί με όλα τα λάδια του, και επίσης έβαλα πιο λίγα μακαρόνια από όσα έλεγε γιατί δεν είχα άλλα με αποτέλεσμα να βγει πολύ μείγμα για λίγα μακαρόνια. Πολύ βαρύ. Και μια μικρή αβγουλίλα την είχε. Πάντως από όσο μπέικον λέει η συνταγή θέλει σίγουρα περισσότερο ετσι οπως τα λες μου φαινεται οτι οντως δεν ηταν ιδανικα τα πραματα. οντως παντως θελει παραπανω μπεικον. την επομενη φορα ακολουθα πιο πιστα την συνταγη,
Toufas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 τα 2 τελευταια ειναι πολυ φτηνα παντως! α και για τις φακες πιο πανω... 130ml λαδι σε 4 πιατα? :|
evabb Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2013 τα 2 τελευταια ειναι πολυ φτηνα παντως! α και για τις φακες πιο πανω... 130ml λαδι σε 4 πιατα? :| τα χρηματα δεν ειναι προβλημα.
cthulhucarbide Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 θα αρχισω με τα δυο πρωτα. ετσι οπως τα λες μου φαινεται οτι οντως δεν ηταν ιδανικα τα πραματα. οντως παντως θελει παραπανω μπεικον. την επομενη φορα ακολουθα πιο πιστα την συνταγη, Εκτός από τα μακαρόνια που έβαλα λιγότερα, τα υπόλοιπα πιστά τα έκανα. Μια χαρά βγήκε όμως, δεν έχω παράπονο
UpToDate_ Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 http://en.wikipedia.org/wiki/VG-10 αυτο ειναι το ατσαλι του, εσυ λες αυτο http://www.ebay.com/itm/Japanese-Kyoto-Tamahagane-Damascus-Gyuto-Knife-210mm-/230840253621?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35bf26bcb5 θα σου πω οτι λεω στους φιλους μου: victorinox fibrox! Αρκετα φτηνα, και σκυλια. Ενα chef, ενα πριονοτο αλλα σε pastry (γιατι θα σου ειναι πιο utility), ισως ενα boning/slicing, ενα parer , αντε και ενα tomato knife Tα κεραμεικα δεν μου αρεσουν, εχω δει να σπανε απο κοκκαλα ψαριου! Βγαζει και η victorinox παντως απαντω κ εγω για τα fibrox της victorinox μιας και εχω ενα πληρες σετακι. Σκυλια , ισχυει. Για ξεκινημα ειναι vfm
KiapeRas Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2013 μόλις το συροπιασα και αυριο θα γίνει σεισμός!Στο σιρώπι έβαλα και πετιμέζι και η κρέμα είναι με σιμιγδάλι ψιλό-ανθο ριζάλευρου,μαστίχα και ελάχιστο ξύσμα λεμονιού,βούτυρο βέβαια κατσικοπρόβατα και τα μυαλά στα κάγκελα!Πρώτη φορά φτιάχνω και τα 'ψησα σε 3 χρόνους να κεντράρω, το ίδιο και με τα στραγίσματα των βουτύρων.Οπως και να 'χει είναι ο γαλακτομπούρεκος ο Ανίκητος 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα