Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Moderators
Δημοσ.

Koυλη ερωτηση που θα μπορουσε να μπει και στις μικρες αποριες, αλλα εδω ειναι μαλλον πιο σχετικο.

 

Ολοι υποθετω εχουμε παει σε καποιο μπαρακι που σερβιρει με το ποτο sticks καροτων ή/και αγγουριων. Αυτο το υγρο που τους δινει τη γευση που εχουν, τι ειναι συνηθως? Ξυδοφερνει, αλλα δεν μπορω να καταλαβω.

  • Super Moderators
Δημοσ.

Koυλη ερωτηση που θα μπορουσε να μπει και στις μικρες αποριες, αλλα εδω ειναι μαλλον πιο σχετικο.

 

Ολοι υποθετω εχουμε παει σε καποιο μπαρακι που σερβιρει με το ποτο sticks καροτων ή/και αγγουριων. Αυτο το υγρο που τους δινει τη γευση που εχουν, τι ειναι συνηθως? Ξυδοφερνει, αλλα δεν μπορω να καταλαβω.

Ξύδι και αλάτι! :P

 

Εκτός αν εννοείς καμιά άλλη περίεργη σως που σερβίρεται σε ξεχωριστό μπωλάκι.

  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Οχι, το κλασικο λεω.

Ετσι απλα, ξυδι και αλατι? :lol:

Νομιζα πως θα ειχε και τιποτα άλλο, ή θα ηταν καποιος συγκεκριμενος τυπος ξυδιου (βλ. μπαλσαμικο) ή/και θα ειχε και τιποτα περιεργο στην ετοιμασια (βλ. το αφηνουμε βουτηγμενο στο υγρο για Χ ωρα).

Ευχαριστω bill, το δοκιμαζω! :)

Δημοσ.

αν ειναι τουρσι 

 

2 μερη ξυδι (οχι βαρυ, οχι σκουρο κατα προτίμηση, πχ μηλοξυδο)

1 μερος νερο

1 μερος λευκη ζαχαρη

(κανεις scale οτι θες)

 

το βραζεις για να λιωσει η ζαχαρη, και μετα το κριωνεις και βαλε τα λαχανικα σου μεσα για 12+ ωρες.

 

μπορεις να βαλεις και μπαχαρικα αναλογως αυτο που θες να τουρσεψεις.

  • Like 1
Δημοσ.

http://www.chefsteps.com/courses/accelerated-sous-vide-cooking-course/what-you-ll-need-a-sharp-knife--2

και πατα next μετα εκει που το εχει πανω πανω για να καταλαβεις τι θες.

δε λεω , καλο το tutorial αλλα επειδη 3 μαχαιρια εχω εδω που κανω χρηση (και δεν ειναι φαση νιντζα οπως του βιντεο) λεω μπα ς και δε χρειαζεται ολο αυτο...

σε ενα μαγαζι με κουζινικα μου ειπαν οτι κανεις 5 περα-δωθε και ειναι κομπλε το μαχαιρι.

"

το θεμα ειναι , εαν οντως ειναι οκ η τα γαμαει τη μανα κανοντας τα χειροτερα....?

Δημοσ.

σήμερα το πήρα και εδώ και κάνα δύωρο το στρώνω (10-20λεπτα με σταθερές ταχύτητες και θερμοκρασίες σε νερό μέσα να μη ζορίζεται)

έχετε σκεφτεί πως πρέπει να στρώνουμε τους φούρνους,μίξερ και ότι ψιλοακριβό πρωτοπαίρνουμε(για να πάρουνε καλούπι μέσα και να δέσουνε γρανάζια αντιστάσεις κλπ) όπως στρώνουμε μηχανές αμάξια κλπ?

post-258513-0-19577800-1362015323_thumb.jpg

  • Like 1
Δημοσ.

Ε ας είμαστε σίγουροι,δε κοστίζει και τπτ.Ο φούρνος που πήρα φέτος πάντως για το σπίτι αν και σχετικά φτηνός δεν χάνει σχεδόν τπτ μετά το στρόσιμο(+-3 βαθμούς μόνο) 

Δημοσ.

σήμερα το πήρα και εδώ και κάνα δύωρο το στρώνω (10-20λεπτα με σταθερές ταχύτητες και θερμοκρασίες σε νερό μέσα να μη ζορίζεται)

έχετε σκεφτεί πως πρέπει να στρώνουμε τους φούρνους,μίξερ και ότι ψιλοακριβό πρωτοπαίρνουμε(για να πάρουνε καλούπι μέσα και να δέσουνε γρανάζια αντιστάσεις κλπ) όπως στρώνουμε μηχανές αμάξια κλπ?

Τι ειναι αυτο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...