therock Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 κριθαρακι. Για δωστε λιγο περισσοτερες πληροφοριες για το ριζοτο ή οτι αλλο παιζει με αυτο γιατι ειμαι πολυ αρχαριος στην μαγειρικη!
Toufas Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1635647/10minute-risotto σαν αυτο
evabb Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 τουφα ειχες πει το βιβλιο της julia child ειναι καλο για να μαθει καποιος γαλλικη κουζινα;
Toufas Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Θελω και εγω chamber μοντελο! http://www.youtube.com/watch?v=5y0TiMC5BZk 2
KiapeRas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Θελω και εγω chamber μοντελο! και γω ρε τουφα!η φάση είναι όταν καταρέουν οι φούσκες να πέρνουν μέσα υγρό τα τοιχώματα πχ ινφιουζάρεις άλμη φέτας μέσα στο καρπούζι για καμένους: http://www.youtube.com/watch?v=TH9R0J36n7w από το 1:17:40 εως 1:20:37 1
UpToDate_ Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Για ενα τραπεζι με καμια 20αρια ατομα(ισως 30αρισει), για αρχη, θελω γλυκο, οχι πολυ ακριβο. Κατι κλασσικα πετυχημενο. Σκεφτομουν για σοκολατοπιτα(σιροπι,γλασο) , ειναι κατι που εντυπωσιαζει και φθηνο, αντε στην χειροτερη(κοστολογικα) το σερβιρω με μια μικρη μπαλα παγωτου. Απο την αλλη.. και το προφιτερολ δε μ φαινεται κακο, με κρεμ πατισερι αντι για σαντιγυ ομως. Τι προτεινετε;
tsipouro Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 @UpToDate_ Υπάρχει το Site: sintagespareas που είναι πολύ αξιοπρεπές forum-site μαγειρικής και συνταγών. Η top συνταγή του site αυτού είναι αυτή η Site: http://www.sintagespareas.gr/sintages/sokolatopita.html">σοκολατόπιτα. 1
Chrisxxx Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 <p><span style="color:rgb(51,51,51);font-family:'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif;font-size:13px;">Για ενα τραπεζι με καμια 20αρια ατομα(ισως 30αρισει), για αρχη, θελω γλυκο, οχι πολυ ακριβο. Κατι κλασσικα πετυχημενο. Σκεφτομουν για σοκολατοπιτα(σιροπι,γλασο) , ειναι κατι που εντυπωσιαζει και φθηνο, αντε στην χειροτερη(κοστολογικα) το σερβιρω με μια μικρη μπαλα παγωτου. Απο την αλλη.. και το προφιτερολ δε μ φαινεται κακο, με κρεμ πατισερι αντι για σαντιγυ ομως. Τι προτεινετε;</span></p> Σ Ο Κ Ο Λ Α Τ Ο Π Ι Τ Α ! !
Toufas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 σοκολατοπιτα για 20-30 ατομα? Ξεχνα το. Θες 2-3 φουρνους τουλαχιστον, και να ξερεις οτι οι απωλειες θα ειναι αρκετα μεγαλες. Καποιο brownie/blondie? Μπορεις να το φτιαξεις απο την προηγουμενη, και δεν χρειαζεται να ειναι ζεστο. 2
tsipouro Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Απορία για πίτα με χωριάτικο φύλλο. Τα κάτω φύλλα ελαφρώς "παπαριάζουν", δηλαδή δε γίνονται τραγανά. Μήπως θέλει αρκετό λάδωμα το κάθε φύλλο; Εγώ τα λαδώνω ελαφρά. Η γέμιση πάντως δεν είναι καθόλου ζουμερή, ώστε να τραβάει τα ζουμιά της το κάτω μέρος. Ευχαριστώ!
leftermann Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Θέλει καλό αλουμινένιο ταψί, σινί ακόμα καλύτερα, και κάνα 10λεπτο-15λεπτο ψήσιμο μόνο με την κάτω αντίσταση στο τέλος. Αν ο φούρνος σου δεν έχει επιλογή μόνο κάτω αντίστασης, βάζεις το ταψί τέρμα κάτω, αλλά είναι ρίσκο, θέλει να παρακολουθείς συνέχεια. Επίσης, μπορείς να ψεκάσεις λίγο νεράκι στο πάνω φύλο, έτσι θα αργήσει λίγο παραπάνω να ψηθεί.
tsipouro Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Το θέμα ταψί δεν το είχα σκεφτεί. Την βάζω πάντα στο κανονικό-βαθύ-τετράγωνο default ταψί του φούρνου. Επιλογή κάτω αντίσταση έχω. Την τελευταία πίτα την έβαλα αέρα-κάτω αντίσταση για 10 λεπτά. Στο πάνω φύλλο συνήθως βάζω ένα ποτηράκι σόδα (το ποτό) και στρίβω το ταψί για να πάει παντού. Λες αυτό να μου κάνει τη χαλάστρα;
leftermann Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 ναί όντως, γιατί βάζεις σόδα; Δεν φταίει η σόδα πάντως. Φταίει το λάθος ταψί και ο αέρας. Βάλε αντιστάσεις πάνω κάτω για κάνα μισάωρο (180 ή 200 βαθμούς ξερωγώ, ανάλογα πόσο βαρβάτος είναι ο φούρνος σου) και μετά 10-15 λεπτά μόνο κάτω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα