Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κριθαρακι. Για δωστε λιγο περισσοτερες πληροφοριες για το ριζοτο ή οτι αλλο παιζει με αυτο γιατι ειμαι πολυ αρχαριος στην μαγειρικη!

Δημοσ.

Θελω και εγω chamber μοντελο!

και γω ρε τουφα!η φάση είναι όταν καταρέουν οι φούσκες να πέρνουν μέσα υγρό τα τοιχώματα πχ ινφιουζάρεις άλμη φέτας μέσα στο καρπούζι

για καμένους:

http://www.youtube.com/watch?v=TH9R0J36n7w  από το 1:17:40 εως 1:20:37 

• Like 1
Δημοσ.

Για ενα τραπεζι με καμια 20αρια ατομα(ισως 30αρισει), για αρχη, θελω γλυκο, οχι πολυ ακριβο. Κατι κλασσικα πετυχημενο. Σκεφτομουν για σοκολατοπιτα(σιροπι,γλασο) , ειναι κατι που εντυπωσιαζει και φθηνο, αντε στην χειροτερη(κοστολογικα) το σερβιρω με μια μικρη μπαλα παγωτου. Απο την αλλη.. και το προφιτερολ δε μ φαινεται κακο, με κρεμ πατισερι αντι για σαντιγυ ομως. Τι προτεινετε;

Δημοσ.

<p><span style="color:rgb(51,51,51);font-family:'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif;font-size:13px;">Για ενα τραπεζι με καμια 20αρια ατομα(ισως 30αρισει), για αρχη, θελω γλυκο, οχι πολυ ακριβο. Κατι κλασσικα πετυχημενο. Σκεφτομουν για σοκολατοπιτα(σιροπι,γλασο) , ειναι κατι που εντυπωσιαζει και φθηνο, αντε στην χειροτερη(κοστολογικα) το σερβιρω με μια μικρη μπαλα παγωτου. Απο την αλλη.. και το προφιτερολ δε μ φαινεται κακο, με κρεμ πατισερι αντι για σαντιγυ ομως. Τι προτεινετε;</span></p>

Σ Ο Κ Ο Λ Α Τ Ο Π Ι Τ Α ! !

Δημοσ.

σοκολατοπιτα για 20-30 ατομα? Ξεχνα το.

Θες 2-3 φουρνους τουλαχιστον, και να ξερεις οτι οι απωλειες θα ειναι αρκετα μεγαλες.

Καποιο brownie/blondie? Μπορεις να το φτιαξεις απο την προηγουμενη, και δεν χρειαζεται να ειναι ζεστο.

• Like 2
Δημοσ.

Απορία για πίτα με χωριάτικο φύλλο.

Τα κάτω φύλλα ελαφρώς "παπαριάζουν", δηλαδή δε γίνονται τραγανά. Μήπως θέλει αρκετό λάδωμα το κάθε φύλλο; Εγώ τα λαδώνω ελαφρά. Η γέμιση πάντως δεν είναι καθόλου ζουμερή, ώστε να τραβάει τα ζουμιά της το κάτω μέρος.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Θέλει καλό αλουμινένιο ταψί, σινί ακόμα καλύτερα, και κάνα 10λεπτο-15λεπτο ψήσιμο μόνο με την κάτω αντίσταση στο τέλος. Αν ο φούρνος σου δεν έχει επιλογή μόνο κάτω αντίστασης, βάζεις το ταψί τέρμα κάτω, αλλά είναι ρίσκο, θέλει να παρακολουθείς συνέχεια. Επίσης, μπορείς να ψεκάσεις λίγο νεράκι στο πάνω φύλο, έτσι θα αργήσει λίγο παραπάνω να ψηθεί.

Δημοσ.

Το θέμα ταψί δεν το είχα σκεφτεί. Την βάζω πάντα στο κανονικό-βαθύ-τετράγωνο default ταψί του φούρνου.

Επιλογή κάτω αντίσταση έχω. Την τελευταία πίτα την έβαλα αέρα-κάτω αντίσταση για 10 λεπτά.

Στο πάνω φύλλο συνήθως βάζω ένα ποτηράκι σόδα (το ποτό) και στρίβω το ταψί για να πάει παντού. Λες αυτό να μου κάνει τη χαλάστρα;

Δημοσ.

ναί όντως, γιατί βάζεις σόδα;

Δεν φταίει η σόδα πάντως. Φταίει το λάθος ταψί και ο αέρας. Βάλε αντιστάσεις πάνω κάτω για κάνα μισάωρο (180 ή 200 βαθμούς ξερωγώ, ανάλογα πόσο βαρβάτος είναι ο φούρνος σου) και μετά 10-15 λεπτά μόνο κάτω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...