tsipouro Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Κάνει το φύλλο πιο αφράτο-τραγανό. Κόλπο της γιαγιάς. Θα δοκιμάσω το πάνω-κάτω και θα αλλάξω ταψί.
leftermann Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 σινί αλουμινίου, στην διάσταση του φούρνου σου. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τα άλλα Θα το δοκιμάσω το κολπέτο με την σόδα. Φύλλο χειροποίητο; 1
tsipouro Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Χειροποίητο μεν, αλλά όχι σπιτικό. Έχω βρει ένα πολύ τίμιο εργαστήριο που κάνει φανταστικά φύλλα (και χωριάτικο και σφολιάτα και κρούστας). Αν η πίτα που κάνεις είναι τυρόπιτα, μαζί με τη σόδα βάλε και λίγο γάλα.
UpToDate_ Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 σοκολατοπιτα για 20-30 ατομα? Ξεχνα το. Θες 2-3 φουρνους τουλαχιστον, και να ξερεις οτι οι απωλειες θα ειναι αρκετα μεγαλες. Καποιο brownie/blondie? Μπορεις να το φτιαξεις απο την προηγουμενη, και δεν χρειαζεται να ειναι ζεστο. Νικ, εγω θελω να βγαλω για 30-35 ατομα εν τελει. Κ επειδη πρεπει να γινουν απο τεταρτη για πεμπτη θα παιξω με brownies/blondie και αν βρω και καμια συμφερουσα συσκευασια παγωτου θα την κοτσαρω με παγωτο. Σκεφτομαι να τα ζεστανω την ιδια μερα παλι με λιγη ωριτσα στον φουρνο. Εχεις να προτεινεις καποια συνταγη συγκεκριμενη για brownies/blondie ; γιατι πρεπει αν κατσω να βγαλω και τις αναλογιες των υλικων και να τεσταρω το γλυκο απο σημερα
Toufas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 http://crepesofwrath.net/2013/01/25/peanut-butter-oreo-blondies/ τα ειχα κανει πριν απο 4 βδομαδες περιπου και ηταν αψογα
UpToDate_ Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Αυτο ειναι για 8 μεριδες πανω κατω ε;Εκχυλισμα βανιλιας λεω να το αποφυγω μιας κ ειναι πανακριβο.. θελω φθηνα να την βγαλω.
Toufas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 το εχω ξαναπει, απο το ebay βρισκεις πολυ φτηνα. Εγω δεν μπηκα καν στον κοπο να φτιαξω αυτη την φορα, και πηρα μισο λιτρο για 7 ευρω.
..MementoMori.. Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Εγω παντως για την Πεμπτη θα κανω 2 τετοια για 20 ατομα μαζι με ενα λιτρο creme anglaise http://www.youtube.com/watch?v=3WoIdWFVYY0 Απλα αν δεν βρω sour creme θα την αντικαταστησω με κρεμα γαλακτος. Αυτο που δεν ξερω ειναι αν μπορω να τα ψησω στις κλασικες ορθογωνιες φορμες για κεικ. 1
UpToDate_ Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 το εχω ξαναπει, απο το ebay βρισκεις πολυ φτηνα. Εγω δεν μπηκα καν στον κοπο να φτιαξω αυτη την φορα, και πηρα μισο λιτρο για 7 ευρω. Ξερω. Αλλα μεχρι την τεταρτη προφανως, δεν.. Kαι δενεχω κατσει να ασχολειθω κανονταας δικια μου, γιατι πρεπει να περιμενω και κανα διμηνο. Θα παιξει τοσο μεγαλο ρολο αν δεν το βαλω; Τελοςπαντων, εσυ που το εκανες, βγαζει 8 μεριδες τι λες;
Toufas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Νομιζω ή δεν ειχα βανιλια ή ειχα ελαχιστη. Μαθε να προγραμματιζεις οσο πιο πολυ μπορεις παντως, για 30 ατομα δεν ειναι αποφαση που την πηρες χτες λογικα! Θα σου φανει πολυ χρησιμο να ξερεις τι εχεις και τι θες στο ντουλαπι σου (οχι μονο του σπιτιου)
UpToDate_ Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Νομιζω ή δεν ειχα βανιλια ή ειχα ελαχιστη. Μαθε να προγραμματιζεις οσο πιο πολυ μπορεις παντως, για 30 ατομα δεν ειναι αποφαση που την πηρες χτες λογικα! Θα σου φανει πολυ χρησιμο να ξερεις τι εχεις και τι θες στο ντουλαπι σου (οχι μονο του σπιτιου) Χθες μου το ειπαν ρε τουφ, απαντα μια αληθεια.. 8 μεριδες βγαζει; υπολογιζω 7,5. Για να ξερω να δωσω παραγγελια
..MementoMori.. Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Το ταψι που λεει στην συνταγη ειναι περιπου 23x33 εκατοστα. Αν θες 8 κομματια απο αυτο βγαινουν περιπου 12x8 το κομματι. Τεραστια μου φαινονται εμενα. Μπορεις να βγαλεις 15 κομματια απο το καθε ταψι και το καθενα να ειναι περιπου 7x6.
Toufas Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 βγαζει 8+ ναι, εμεις τρωγαμε για 2 μερες αλλα το ειχαμε κοψει μικρα κομματια
Moderators stormrain Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Εγω παντως για την Πεμπτη θα κανω 2 τετοια για 20 ατομα μαζι με ενα λιτρο creme anglaise Απλα αν δεν βρω sour creme θα την αντικαταστησω με κρεμα γαλακτος. Αυτο που δεν ξερω ειναι αν μπορω να τα ψησω στις κλασικες ορθογωνιες φορμες για κεικ. Ψαρωσα με αυτο και με την ευκολια. Θα το φτιαξω κι εγω και με βλεπω με γιαουρτι οπως ειπε ο Τουφας! Ερωτηση ομως: το vanilla extract που εχει σε υγρη μορφη κανει την ιδια δουλεια με το κλασικο σε ασπρες καψουλες? Και ασχετο, η περιγραφη του τυπου τα σπαει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα