Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεσες ακρες την ιδια δουλεια κανει, αλλα με πολυ διαφορετικη ποιοτητα :P
Mεταξυ μας τωρα δεν νομιζω ενας απλος ανθρωπος να καταλαβει την διαφορα, ειδικα μεσα σε ενα τετοιο κεικ.
Η ασπρη σκονη ειναι βανιλινη και ειναι συνθετικη.
Το αλλο ειναι φυσικο προιον, ακριβοτερο και καλυτερο.
Αν βαλεις βανιλινη, βαλτην μαζι με το αλευρι και τα υπολοιπα ξηρα υλικα.
 
Οπως εχει πει και ο Τουφας ομως μπορεις να φτιαξεις και μονος σου, με ελαχιστο κοστος σε σχεση με το αποτελεσμα, και πολυ καλη ποιοτητα.
Παραγγελνεις βανιλιες και τις αφηνεις 2 μηνες μεσα σε βοτκα ή ρουμι.

Δημοσ.

Το ταψι που λεει στην συνταγη ειναι περιπου 23x33 εκατοστα.

Αν θες 8 κομματια απο αυτο βγαινουν περιπου 12x8 το κομματι.

Τεραστια μου φαινονται εμενα.

 

Μπορεις να βγαλεις 15 κομματια απο το καθε ταψι και το καθενα να ειναι περιπου 7x6.

 

 

βγαζει 8+ ναι, εμεις τρωγαμε για 2 μερες αλλα το ειχαμε κοψει μικρα κομματια

με 100gr την μεριδα βγαζει 33.. καλα ειμαι, ειδωμεν θα κανω κ ενα τεστακι με μεριδες για 8 αυριο κ θα χωσω και feedback. Danke

  • Moderators
Δημοσ.

 

 

 

Οπως εχει πει και ο Τουφας ομως μπορεις να φτιαξεις και μονος σου, με ελαχιστο κοστος σε σχεση με το αποτελεσμα, και πολυ καλη ποιοτητα.

Παραγγελνεις βανιλιες και τις αφηνεις 2 μηνες μεσα σε βοτκα ή ρουμι.

Ωπ το ειχα χασει αυτο και φαινεται ενδιαφερον. Will work on that. Προς το παρον εχω προχειρη βανιλινη οποτε καλα θα κανει να αρεσει :lol:

Δημοσ.
 
 

με 100gr την μεριδα βγαζει 33.. καλα ειμαι, ειδωμεν θα κανω κ ενα τεστακι με μεριδες για 8 αυριο κ θα χωσω και feedback. Danke

Αν θες και καμια γνωμη παραπανω, εδω ειμαστε!



 
 

 

 

Ωπ το ειχα χασει αυτο και φαινεται ενδιαφερον. Will work on that. Προς το παρον εχω προχειρη βανιλινη οποτε καλα θα κανει να αρεσει :lol:

http://www.beanilla.com/blog/homemade-vanilla-extract

 

Και ζαχαρη-βανιλια να ψαρωνεις γκομενακια :P

http://www.lovepomegranatehouse.com/homemade-vanilla-sugar-printable-labels/

  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

 

 
 

Αν θες και καμια γνωμη παραπανω, εδω ειμαστε!

 

 
 

 

 

http://www.beanilla.com/blog/homemade-vanilla-extract

 

Και ζαχαρη-βανιλια να ψαρωνεις γκομενακια :P

http://www.lovepomegranatehouse.com/homemade-vanilla-sugar-printable-labels/

Aυτα ειναι! Οκ, ξεκιναω project! Το Tahitian vanilla beans και η γευση που λεει πως εχει με εκανε να το θελω χθες :) 

Δημοσ.

Τουφ, βασικα μηπως σε γευση ηταν υπερβολικα γλυκο το blondie; Νταξ το ωραιο κανει μια γευστικη διαφορα, αλλα απο την στιγμη που εχει πολυ ζαχαρη κλπ μηπως θα ηταν καλο να βαλω ξερω γω αμυγδαλα; ιδια τιμη ειναι πανω κατω και θα δωσει και μια υφη

Δημοσ.

Εγω παντως για την Πεμπτη θα κανω 2 τετοια για 20 ατομα μαζι με ενα λιτρο creme anglaise :P

 

http://www.youtube.com/watch?v=3WoIdWFVYY0

 

Απλα αν δεν βρω sour creme θα την αντικαταστησω με κρεμα γαλακτος.

Αυτο που δεν ξερω ειναι αν μπορω να τα ψησω στις κλασικες ορθογωνιες φορμες για κεικ.

ενταξει ειμαι αχρηστος...μολις πριν λιγο τελειωσα τη συνταγη που εδειξες. μου εκανε εντυπωση η απλοτητα διαδικασιας και υλικων

Αλλα μαλλον ηθελε και αλλη ωρα να μεινει στη φορμα να κρυωσει γιατι μου εσπασε στο ξεφορμαρισμα :cry:

πωπω πολυ απογοητευση αλλα το σουλουπωσα λιγο με το γλασσο. Απο γευση ειναι απαιχτο και οχι υπερβολικα γλυκο. Αντι sour cream εβαλα γιαουρτι οπως ειπε ο τουφας.Χρησιμοποιησα κακαο παυλιδη. Δεν ξερω αν ειναι ποιοτικο αλλα αυτο ειχα στο ντουλαπι :-)

  • Like 2
Δημοσ.

Μπηκε στον φουρνο το δοκιμαστικο.

Αντι για αλευρι-baking soda, εβαλα φαρινα για να δω τι θα βγει.

Αν αποτυχει θα το φτιαξω με τα υλικα της συνταγης αυριο.

Δημοσ.

Μπηκε στον φουρνο το δοκιμαστικο.

Αντι για αλευρι-baking soda, εβαλα φαρινα για να δω τι θα βγει.

Αν αποτυχει θα το φτιαξω με τα υλικα της συνταγης αυριο.

εμενα μου πηρε 45λεπτα στο φουρνο...αρκετη ωρα σχετικα

στους 180 μονο αερα αλλα δεν ειχα κανει καλη προθερμανση

Δημοσ.

Χαίρετε  ^_^

 

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο που χάζευα τα infamous cookies του Torres στο crepes of wrath, χαζεύοντας τις σελίδες του thread πήρα τη μεγάλη απόφαση να τολμήσω να τα φτιάξω αφού διάβασα και μερικά προβληματάκια που είχατε εσείς.

 

Πήγε πολύ καλά αν σκεφτεί κανείς ότι η υφή της ζύμης είναι smooth αν και σφιχτή και μυρίζει κάτι παραπάνω από υπέροχα. Το πρόβλημά μου είναι ότι ξέχασα να βάλω το αλάτι όταν έκανα το mix με τα αλεύρια κλπ και το θυμήθηκα όταν την έβαλα στο ψυγείο. :(  

 

Να το βάλω αύριο πριν την ψήσω, τώρα, να το ξεχάσω; Γαμώτο, πολύ νευρίασα γιατί είναι απίστευτα ωραία η ζύμη τους. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις προκαταβολικά. 

 

Η συνταγή στην οποία αναφέρομαι είναι αυτή.

Δημοσ.

Eπ,επ,ανέβασε φωτό να δούμε τι καλά έφτιαξαν τα χεράκια σου.Ψωμολυσσάω κλασικά.

 

Κ όταν έρθω Ελλάδα στανταράκι θέλω να μου φτιάξεις 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...