Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άστα, mate... Γκάφα έκανα πάνω στη χαρά της δημιουργίας.  :P Φωτό αύριο που θα ψηθούν, σήμερα ξεκουράζονται.

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επιτυχια

εμενα γιατι μου βγηκε πιο προς το σκουρο καφε προς το μαυρο ενω εσενα σου βγηκε πιο ανοιχτο καφε??μηπως το κακαο ή το γιαουρτι ή μηπως το εψησα παραπανω???

 

@evabb συνταγη για τσιζκεκι??? :-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εμενα γιατι μου βγηκε πιο προς το σκουρο καφε προς το μαυρο ενω εσενα σου βγηκε πιο ανοιχτο καφε??μηπως το κακαο ή το γιαουρτι ή μηπως το εψησα παραπανω???

 

@evabb συνταγη για τσιζκεκι??? :-)

 

χρειαζεσαι μια μεταλλικη στρογγυλη φορμα/ταψι με σουστα (που βγαινει το περιφεριακο μερος δλδ),

 

για μια φορμα 24εκ θελουμε

 

200-230γρ μπισκοτα digestive

125γρ βουτυρο ΟΧΙ βιταμ

2 κουτια κρεμα τυρι φιλαδελφια των 185γρ το ενα

1 κουτι ζαχαρουχο γαλα 300ml περιπου

χυμο απο 1-1,5 λεμονι αναλογως ποσο ξυνη θες την κρεμα σου και ποσο μεγαλο ειναι το λεμονι σου

γλυκο βυσσινο ή κερασι αρκετο για να καλυψει ολη την φορμα

 

-θρυματιζεις τα μπισκοτα ειτε στο μιξερ ειτε με το χερι,

-λιωνεις το βουτυρο και το περιχυνεις στα θρυματισμενα μπισκοτα και ανακατευεις πολυ καλα να παει παντου.

-στρωνεις τα μπισκοτα στην φορμα να καλυφθει ολοκληρη και να ειναι ομοιομορφο το παχος παντου (τα πατικωνεις λιγο)

 

-σε ενα μπολ ανακατευεις πολυ καλα το γαλα, το τυρι και το λεμονι ωστε να μην εχεις σβολακια.

-ριχνεις την κρεμα στην φορμα πανω απο τα μπισκοτα και την απλωνεις ομοιομορφα

 

-τελος βαζεις απο πανω το γλυκο βυσσινο και το απλωνεις ωστε να καλυψει ολη την επιφανεια. φροντισε το σιροπι του να ειναι πηχτο.

-βαλτο στο ψυγειο για 1 νυχτα  ωστε να κρυωσει καλα και να πηξει

 

-ξεφορμαρεις βγαζοντας μονο το περιφεριακο τοιχωμα, κοβεις και σερβιρεις

Επεξ/σία από evabb
  • Like 1
Δημοσ.
 
 

 

εμενα γιατι μου βγηκε πιο προς το σκουρο καφε προς το μαυρο ενω εσενα σου βγηκε πιο ανοιχτο καφε??μηπως το κακαο ή το γιαουρτι ή μηπως το εψησα παραπανω???

 

@evabb συνταγη για τσιζκεκι??? :-)

 

Μπορει να φταιει που εβαλα φαρινα ή η μαρκα του κακαου ή απλα να φαινεται ετσι στην φωτογραφια λογω φωτισμου και φλας.

Απο κοντα ειναι αρκετα πιο σκουρο.

 

Το γλυκο παντως ειναι μπαρουτι.

Θελει οπωσδηποτε παγωτο, σαντιγυ ή καμια ελαφρια σως για να κατεβαινει πιο ευκολα και να το ευχαριστηθεις περισσοτερο.

Στο βιντεακι φαινεται αρκετα πιο "υγρο" οποτε ισως να το εψησα λιγο παραπανω.

Στα 55 λεπτα το εβγαλα επειδη ξεχαστηκα :P

Δημοσ.

Χοιρινη πανσετα/ψητα λαχανικα/μαρμελαδα μελιου
885672_10200712439831128_1510138788_o.jp

κ μια διαφορετικη εκδοχη με γεμιση,διαφορετικη σαλτσα
Χοιρινη πανσετα (γεμιστη σελερι,κεφαλογραβιερα) /ψητα λαχανικα/σαλτσα κρασιου/κρεμα βαλσαμικου

885422_10200712448231338_397014929_o.jpg

  • Like 3
Δημοσ.

Συνταγές με γλυκά

 

Μία συνταγή που δοκίμασα να φτιάξω και βγήκε γαμάτη, ήταν πουτίγκα σοκολάτας από το site της Nestle Dessert (Γλυκές Συνταγές)

 

 

Υλικά:
1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT (200γρ.)
300ml γάλα
100ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά
60γρ. ζάχαρη
40γρ. αλεύρι (+1 κουταλιά σούπας για το σκεύος)
 
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Ζεστάνετε σε μία κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα με τα κομμένα κομματάκια κουβερτούρας.
Απομακρύνετε από τη φωτιά, μόλις αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι.
Προσθέστε σταδιακά το μίγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας.
Αδειάστε το μίγμα σε μία στρογγυλή φόρμα και ψήστε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
 
Η Συμβουλή του Σεφ:
Μπορείτε να γαρνίρετε με 1 κουταλιά της σούπας σοκολάτα ή κρέμα γάλακτος.

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπον, εχω θεμα.

για το blondie που προτεινε ο τουφας με τα oreo κ το φυστικοβουτηρο.

Εκανα γελοιο λαθος λογω ελειψης χρονου, εβαλα μια κουπα αλευρι,ξεχασμενος, αντι για 2,5. Δλδ 125gr αντι για 300gr

dsc0746l.jpg


Οι δοσολογιες ειναι μεταφρασμενες απο εδω http://www.sintagespareas.gr/metatropes?showall=1
για δειτε τες λιγο καποιος πιο εμπειρος. Θα ειναι ενταξει με τις σωστες αναλογιες ή να παω για αλλο γλυκο; Επειδη δεν ειμαι πολυ τις γλυκης κουζινας.
(θα ειναι 35-40 ατομα εν τελει, εγω θα βγαλω καπου 44 μεριδες.)

Υλικά για 8

Αλευρι(κοσκ.) 300gr (2 1/2 cups)
*Ζαχαρη καστανη 200gr (1 cup)
*Ζαχαρη κρυσταλλικη 200gr (1cup)
*Βουτηρο λιωμενο 120ml (1/2cup)
Φυστικοβουτηρο 225gr (2/3cup)
Baking powder 6gr (1 1/2 tsp)
Μαγειρικη σοδα 2-3gr (1/2 tsp)
Μπισκοτα OREO 150gr (1 1/2 cups)
Σοκολατα (μπαρα) 50gr (1/2 cup)
Αυγα 2 τμχ.
Βανίλιες 1-2 τμχ.

Η καστανη ζαχαρη δεν λιωνει με το χτυπημα κρυσταλλικης,καστανης,λιωμ. βουτηρου. Να την αποφυγω και να προσθεσω επιπλεον κρυσταλλικη;

Mαλλον θα την κανω, 


Αλευρι(κοσκ.) 300gr (2 1/2 cups)
Ζαχαρη κρυσταλλικη 350gr (1cup)
Βουτηρο λιωμενο 120ml (1/2cup)
Φυστικοβουτηρο 150gr (2/3cup)
Baking powder 6gr (1 1/2 tsp)
Μαγειρικη σοδα 2-3gr (1/2 tsp)
Μπισκοτα OREO 150gr (1 1/2 cups)
Σοκολατα (μπαρα) 50gr (1/2 cup)
Αυγα 2 τμχ.
Βανίλιες 1-2 τμχ.


και ελπιζοντας οτι θα πετυχει αυτην την φορα θα το γαρνιρω με σιροπι σοκολατας / sauce chocolat + παγωτο σοκολατας

Επεξ/σία από UpToDate_
  • Moderators
Δημοσ.

 

 

post-122525-0-34214700-1362608444_thumb.jpg

 

 

 

post-122525-0-07158900-1362608480_thumb.jpg

 

 

Το εκανα λοιπον και βγηκε τελειο κατα γενικη ομολογια. Εβαλα γιαουρτι αντι για sour cream. 

Αν και θα επρεπε να ειχα βαλει λιγο περισσοτερη σοκολατα για την επικαλυψη γιατι δε μου εσφιξε οσο θα επρεπε μαλλον. Oh well, next time :lol:

  • Like 6
  • Moderators
Δημοσ.

Ναι κανονικα :)

 

Παντως επρεπε να ειχε βγει η επικαλυψη λιγοτερο υγρη, αλλα ο κοιλιοδουλος ειχα παρει αρκετη σοκολατα την οποια ψιλοτσιμπαγα σταδιακα οποτε βγηκα μειον 15 γραμμαρια περιπου. Σοκολατας. Γιατι γενικα σημερα πρεπει να πηρα κανα κιλο ευκολα με το φαγητο κλπ :lol:

Δημοσ.

Ναι κανονικα :)

 

Παντως επρεπε να ειχε βγει η επικαλυψη λιγοτερο υγρη, αλλα ο κοιλιοδουλος ειχα παρει αρκετη σοκολατα την οποια ψιλοτσιμπαγα σταδιακα οποτε βγηκα μειον 15 γραμμαρια περιπου. Σοκολατας. Γιατι γενικα σημερα πρεπει να πηρα κανα κιλο ευκολα με το φαγητο κλπ :lol:

 

 

να σε βρισω τωρα η να το αφησω για μετα; η γκανας απο πανω πρεπει να γινεται σχεδον τελειως στερεη οταν κρυωσει.

  • Moderators
Δημοσ.

να σε βρισω τωρα η να το αφησω για μετα; η γκανας απο πανω πρεπει να γινεται σχεδον τελειως στερεη οταν κρυωσει.

Eκει το χασα οντως :lol:

 

Ε ξερεις τωρα πως ειναι αυτα, οπτικη επαφη με σοκολατα, "ελα μωρε να φαω λιγο σιγα τη διαφορα που θα κανει" και τσουπ ξεμενεις και λες "που να βγαινω τωρα εξω να αγοραζω, κι αυτη καλη ειναι" :lol:

 

Παντως γενικα το κανω αυτο οταν φτιαχνω κατι, παντα δοκιμαζω τα υλικα κατα τη διαρκεια της ετοιμασιας.

Δημοσ.

Eκει το χασα οντως :lol:

 

Ε ξερεις τωρα πως ειναι αυτα, οπτικη επαφη με σοκολατα, "ελα μωρε να φαω λιγο σιγα τη διαφορα που θα κανει" και τσουπ ξεμενεις και λες "που να βγαινω τωρα εξω να αγοραζω, κι αυτη καλη ειναι" :lol:

 

Παντως γενικα το κανω αυτο οταν φτιαχνω κατι, παντα δοκιμαζω τα υλικα κατα τη διαρκεια της ετοιμασιας.

 

τς τς τς σα δεν ντρεπεσαι. μα και την μαυρη σοκολατα να τσιμπας;

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...