Toxo <3 lover Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Άστα, mate... Γκάφα έκανα πάνω στη χαρά της δημιουργίας. Φωτό αύριο που θα ψηθούν, σήμερα ξεκουράζονται.
evabb Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 εγω εφτιαξα κρυο cheesecake που το μισει ο τουφας αλλα δεν υπαρχει περιπτωση αποτυχιας 2
SpirtouLisS Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Επιτυχια εμενα γιατι μου βγηκε πιο προς το σκουρο καφε προς το μαυρο ενω εσενα σου βγηκε πιο ανοιχτο καφε??μηπως το κακαο ή το γιαουρτι ή μηπως το εψησα παραπανω??? @evabb συνταγη για τσιζκεκι???
evabb Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) εμενα γιατι μου βγηκε πιο προς το σκουρο καφε προς το μαυρο ενω εσενα σου βγηκε πιο ανοιχτο καφε??μηπως το κακαο ή το γιαουρτι ή μηπως το εψησα παραπανω??? @evabb συνταγη για τσιζκεκι??? χρειαζεσαι μια μεταλλικη στρογγυλη φορμα/ταψι με σουστα (που βγαινει το περιφεριακο μερος δλδ), για μια φορμα 24εκ θελουμε 200-230γρ μπισκοτα digestive 125γρ βουτυρο ΟΧΙ βιταμ 2 κουτια κρεμα τυρι φιλαδελφια των 185γρ το ενα 1 κουτι ζαχαρουχο γαλα 300ml περιπου χυμο απο 1-1,5 λεμονι αναλογως ποσο ξυνη θες την κρεμα σου και ποσο μεγαλο ειναι το λεμονι σου γλυκο βυσσινο ή κερασι αρκετο για να καλυψει ολη την φορμα -θρυματιζεις τα μπισκοτα ειτε στο μιξερ ειτε με το χερι, -λιωνεις το βουτυρο και το περιχυνεις στα θρυματισμενα μπισκοτα και ανακατευεις πολυ καλα να παει παντου. -στρωνεις τα μπισκοτα στην φορμα να καλυφθει ολοκληρη και να ειναι ομοιομορφο το παχος παντου (τα πατικωνεις λιγο) -σε ενα μπολ ανακατευεις πολυ καλα το γαλα, το τυρι και το λεμονι ωστε να μην εχεις σβολακια. -ριχνεις την κρεμα στην φορμα πανω απο τα μπισκοτα και την απλωνεις ομοιομορφα -τελος βαζεις απο πανω το γλυκο βυσσινο και το απλωνεις ωστε να καλυψει ολη την επιφανεια. φροντισε το σιροπι του να ειναι πηχτο. -βαλτο στο ψυγειο για 1 νυχτα ωστε να κρυωσει καλα και να πηξει -ξεφορμαρεις βγαζοντας μονο το περιφεριακο τοιχωμα, κοβεις και σερβιρεις Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2013 από evabb 1
..MementoMori.. Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 εμενα γιατι μου βγηκε πιο προς το σκουρο καφε προς το μαυρο ενω εσενα σου βγηκε πιο ανοιχτο καφε??μηπως το κακαο ή το γιαουρτι ή μηπως το εψησα παραπανω??? @evabb συνταγη για τσιζκεκι??? Μπορει να φταιει που εβαλα φαρινα ή η μαρκα του κακαου ή απλα να φαινεται ετσι στην φωτογραφια λογω φωτισμου και φλας. Απο κοντα ειναι αρκετα πιο σκουρο. Το γλυκο παντως ειναι μπαρουτι. Θελει οπωσδηποτε παγωτο, σαντιγυ ή καμια ελαφρια σως για να κατεβαινει πιο ευκολα και να το ευχαριστηθεις περισσοτερο. Στο βιντεακι φαινεται αρκετα πιο "υγρο" οποτε ισως να το εψησα λιγο παραπανω. Στα 55 λεπτα το εβγαλα επειδη ξεχαστηκα
UpToDate_ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Χοιρινη πανσετα/ψητα λαχανικα/μαρμελαδα μελιουκ μια διαφορετικη εκδοχη με γεμιση,διαφορετικη σαλτσαΧοιρινη πανσετα (γεμιστη σελερι,κεφαλογραβιερα) /ψητα λαχανικα/σαλτσα κρασιου/κρεμα βαλσαμικου 3
potis1980 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Συνταγές με γλυκά Μία συνταγή που δοκίμασα να φτιάξω και βγήκε γαμάτη, ήταν πουτίγκα σοκολάτας από το site της Nestle Dessert (Γλυκές Συνταγές) Υλικά: 1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT (200γρ.) 300ml γάλα 100ml κρέμα γάλακτος 4 αυγά 60γρ. ζάχαρη 40γρ. αλεύρι (+1 κουταλιά σούπας για το σκεύος) Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ζεστάνετε σε μία κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα με τα κομμένα κομματάκια κουβερτούρας. Απομακρύνετε από τη φωτιά, μόλις αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέστε σταδιακά το μίγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας. Αδειάστε το μίγμα σε μία στρογγυλή φόρμα και ψήστε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Η Συμβουλή του Σεφ: Μπορείτε να γαρνίρετε με 1 κουταλιά της σούπας σοκολάτα ή κρέμα γάλακτος.
UpToDate_ Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) λοιπον, εχω θεμα.για το blondie που προτεινε ο τουφας με τα oreo κ το φυστικοβουτηρο.Εκανα γελοιο λαθος λογω ελειψης χρονου, εβαλα μια κουπα αλευρι,ξεχασμενος, αντι για 2,5. Δλδ 125gr αντι για 300gr Οι δοσολογιες ειναι μεταφρασμενες απο εδω http://www.sintagespareas.gr/metatropes?showall=1για δειτε τες λιγο καποιος πιο εμπειρος. Θα ειναι ενταξει με τις σωστες αναλογιες ή να παω για αλλο γλυκο; Επειδη δεν ειμαι πολυ τις γλυκης κουζινας.(θα ειναι 35-40 ατομα εν τελει, εγω θα βγαλω καπου 44 μεριδες.)Υλικά για 8Αλευρι(κοσκ.) 300gr (2 1/2 cups)*Ζαχαρη καστανη 200gr (1 cup)*Ζαχαρη κρυσταλλικη 200gr (1cup)*Βουτηρο λιωμενο 120ml (1/2cup)Φυστικοβουτηρο 225gr (2/3cup)Baking powder 6gr (1 1/2 tsp)Μαγειρικη σοδα 2-3gr (1/2 tsp)Μπισκοτα OREO 150gr (1 1/2 cups)Σοκολατα (μπαρα) 50gr (1/2 cup)Αυγα 2 τμχ.Βανίλιες 1-2 τμχ.* Η καστανη ζαχαρη δεν λιωνει με το χτυπημα κρυσταλλικης,καστανης,λιωμ. βουτηρου. Να την αποφυγω και να προσθεσω επιπλεον κρυσταλλικη;Mαλλον θα την κανω, Αλευρι(κοσκ.) 300gr (2 1/2 cups)Ζαχαρη κρυσταλλικη 350gr (1cup)Βουτηρο λιωμενο 120ml (1/2cup)Φυστικοβουτηρο 150gr (2/3cup)Baking powder 6gr (1 1/2 tsp)Μαγειρικη σοδα 2-3gr (1/2 tsp)Μπισκοτα OREO 150gr (1 1/2 cups)Σοκολατα (μπαρα) 50gr (1/2 cup)Αυγα 2 τμχ.Βανίλιες 1-2 τμχ. και ελπιζοντας οτι θα πετυχει αυτην την φορα θα το γαρνιρω με σιροπι σοκολατας / sauce chocolat + παγωτο σοκολατας Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2013 από UpToDate_
Moderators stormrain Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Το εκανα λοιπον και βγηκε τελειο κατα γενικη ομολογια. Εβαλα γιαουρτι αντι για sour cream. Αν και θα επρεπε να ειχα βαλει λιγο περισσοτερη σοκολατα για την επικαλυψη γιατι δε μου εσφιξε οσο θα επρεπε μαλλον. Oh well, next time 6
..MementoMori.. Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Φαινεται πολυ πιο υγρο μεσα το δικο σου απο το δικο μου. Εβαλες αλευρι και σοδα?
Moderators stormrain Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Ναι κανονικα Παντως επρεπε να ειχε βγει η επικαλυψη λιγοτερο υγρη, αλλα ο κοιλιοδουλος ειχα παρει αρκετη σοκολατα την οποια ψιλοτσιμπαγα σταδιακα οποτε βγηκα μειον 15 γραμμαρια περιπου. Σοκολατας. Γιατι γενικα σημερα πρεπει να πηρα κανα κιλο ευκολα με το φαγητο κλπ
evabb Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Ναι κανονικα Παντως επρεπε να ειχε βγει η επικαλυψη λιγοτερο υγρη, αλλα ο κοιλιοδουλος ειχα παρει αρκετη σοκολατα την οποια ψιλοτσιμπαγα σταδιακα οποτε βγηκα μειον 15 γραμμαρια περιπου. Σοκολατας. Γιατι γενικα σημερα πρεπει να πηρα κανα κιλο ευκολα με το φαγητο κλπ να σε βρισω τωρα η να το αφησω για μετα; η γκανας απο πανω πρεπει να γινεται σχεδον τελειως στερεη οταν κρυωσει.
Moderators stormrain Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 να σε βρισω τωρα η να το αφησω για μετα; η γκανας απο πανω πρεπει να γινεται σχεδον τελειως στερεη οταν κρυωσει. Eκει το χασα οντως Ε ξερεις τωρα πως ειναι αυτα, οπτικη επαφη με σοκολατα, "ελα μωρε να φαω λιγο σιγα τη διαφορα που θα κανει" και τσουπ ξεμενεις και λες "που να βγαινω τωρα εξω να αγοραζω, κι αυτη καλη ειναι" Παντως γενικα το κανω αυτο οταν φτιαχνω κατι, παντα δοκιμαζω τα υλικα κατα τη διαρκεια της ετοιμασιας.
evabb Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2013 Eκει το χασα οντως Ε ξερεις τωρα πως ειναι αυτα, οπτικη επαφη με σοκολατα, "ελα μωρε να φαω λιγο σιγα τη διαφορα που θα κανει" και τσουπ ξεμενεις και λες "που να βγαινω τωρα εξω να αγοραζω, κι αυτη καλη ειναι" Παντως γενικα το κανω αυτο οταν φτιαχνω κατι, παντα δοκιμαζω τα υλικα κατα τη διαρκεια της ετοιμασιας. τς τς τς σα δεν ντρεπεσαι. μα και την μαυρη σοκολατα να τσιμπας; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα