..MementoMori.. Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Μαγειρικη σοδα ειναι. Μια χαρα φουσκωνει και γινεται γαματο, γιατι εχεις μεσα γιαουρτι/sour creme/creme fraiche, που ειναι ιδανικα για την σοδα. Επειδη ειναι οξινα βοηθανε την σοδα να φουσκωσει το κεικ. 1
Toufas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 ειπατε τωρα για οξεα και βασεις... incoming evaμπιμπι!
Toufas Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 http://sodapic.com/22-kitchen-cheat-sheet-guide-basic-cooking-techniques/ 3
RottenLungs Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Ψάχνω να βρώ κανα βιβλίο και sites με συνταγές υγιεινής διατροφής... Να πάρω ιδέες ώστε να αλλάξω κάποια φαγητά που ήδη φτιάχνω. Για πείτε καμια πρόταση.
thomasG4 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Ψάχνω να βρώ κανα βιβλίο και sites με συνταγές υγιεινής διατροφής... Να πάρω ιδέες ώστε να αλλάξω κάποια φαγητά που ήδη φτιάχνω. Για πείτε καμια πρόταση. http://www.bbcgoodfood.com/content/recipes/healthy/cheap-and-healthy/ http://www.bbcgoodfood.com/content/recipes/healthy/quick-and-healthy/
Toufas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Ψάχνω να βρώ κανα βιβλίο και sites με συνταγές υγιεινής διατροφής... Να πάρω ιδέες ώστε να αλλάξω κάποια φαγητά που ήδη φτιάχνω. Για πείτε καμια πρόταση. http://authoritynutrition.com/11-biggest-lies-of-mainstream-nutrition/
RottenLungs Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Toufas ίσα ίσα... Εγω δεν θέλω να κάνω ούτε δίαιτα, ούτε να μην τρώω απο κάποιες ομάδες τροφών. Επειδή όμως βαριέμαι να το ψάξω αναλυτικά, ψάχνω συνταγές (που θα το έχει ψάξει αυτός που τις έχει γράψει) που θα έχουν τα συστατικά που θα χρειάζεται πχ. ένα ΠΛΟΥΣΙΟ πρωινό σε ενέργεια. Για να σου δώσω να καταλάβεις. Για πρωϊνό αυτό που κάνω το τελευταίο μήνα, είναι να φτιάχνω ένα milkshake με 2 φρούτα, βρώμη, λίγη σοκολάτα και λίγα αποξηραμένα φρούτα και γάλα και ένα τόστ (μία φέτα ζαμπόν, ένα τυρί, ένα μαρούλι και μαγιονέζα). Αλλα επειδή δεν θέλω να το βαρεθώ, θέλω να το αλλάζω φτιάχνοντας αλλα πράγματα.
RottenLungs Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Άλλαξε το λιγάκι το πρωινό μου για να μου δώσεις με παράδειγμα να καταλάβω τι θα ήταν καλύτερο.
Toufas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Εγω τωρα που δουλευω και δεν εχω χρονο για να κανω τιποτα το πρωι, κανω μια tortilla/frittata/quiche χωρις ζυμη με οτι εχω στο ψυγειο. Πχ την προηγουμενη βδομαδα ειχα κολοκυθακι, ντοματες ψητες και μανιταρια σωταρισμενα με κρεμμυδι. Ειχα κανει ενα μεγαλο τηγανι, το μαγειρεψα οπως επρεπε (μαλακο οσο πρεπει) και μετα το ειχα κομμενο σε τριγωνα σαν κομματια απο τουρτα. Αν εχεις χρονο, μπορεις να κανεις αυγα με μπεικονια που εχουν σχημα muffin απο φορμα. Συντομα θελω να αρχισω να φτιαχνω και bulletproof ροφηματα (πχ καφες/τσαι με λαδι καρυδας/βουτυρο) http://www.bulletproofexec.com/how-to-make-your-coffee-bulletproof-and-your-morning-too/ ακουγεται αηδιαστικο, αλλα ειναι πολυ νοστιμο. χωρις να εχεις την γευση απο βουτυρο κλπ. εδω θα βρεις πολλα: http://www.reddit.com/r/ketorecipes/ Αν θες πιο χαλαρες διατροφες δες τις slow carb diet απο tim ferris (η πιο ευκολη επειδη εχει μερες που τρως οτι θες, o θειος θα σου δωσει τα 4 hour body και τα 4 hour chef βιβλια του) και Paleo διατροφες. Επειδη keto κανω on/off οσο μπορω, να ξερεις οτι παντα νιωθεις ζωντανια απο τοτε που θα γινει η αλλαγη απο καψιμο carbs σε καψιμο λιπαρων (1-2 μερες μετα την αρχη) επειδη εχεις πολυ σταθερη ενεργεια. Εγω οταν τρωω carbs στην δουλεια πλεον χασμουριεμαι σαν διαολος μετα απο 1 ωρα.
kuzko21 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 μολις εκανα αυτο. απιθανο γευστικα αλλα δεν το πετυχα απολυτα στη υφη μιας και βγηκε λιγο πιο σφιχτο... τι παιζει να εκανα λαθος? το φαουλ που ειδα ηταν οτι αντι να βαλω μια-μια κουπα το ζωμο μεσα στο τιγανι το πεταξα ολο μαζι... επισης δεν εχω τιγανι που να μπαινει στο φουρνο και το μετεφερα σε ενα ταψακι και μετα ξανα στο τιγανι για τελειωμα. παιχτηκε τπτ με τα παραπανω ?
..MementoMori.. Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 το φαουλ που ειδα ηταν οτι αντι να βαλω μια-μια κουπα το ζωμο μεσα στο τιγανι το πεταξα ολο μαζι...Αυτο. Ειναι απο τα πιο σημαντικα βηματα στην παρασκευη του ριζοτο οταν το κανεις με την παραδοσιακη μεθοδο. Η μεθοδος του chef John ειναι αρκετα μεγαλο cheat απο μονη της, οποτε θα θελει να την ακολουθησεις κατα γραμμα. Επισης τι ρυζι εβαλες? Επειδη τωρα το προσεξα. Δεν ξερω αν εφταιγε αυτο, αλλα οταν το μετεφερες σε ταψι που λογικα ηταν κρυο, σταματησες το μεγειρεμα του ρυζιου. Σκεψου οτι αυτην την τεχνικη την κανουν στα εστιατορια μολις προσθεσουν το κρασι και το ρουφηξει, για να κρυωσουν το ρυζι, να σταματησουν αμεσα το μαγειρεμα του, και να το εχουν ετοιμο για τις παραγγελιες που θα τους ερθουν. Ριχνεις τον χρονο προετοιμασιας του ριζοτο περιπου στο μισο με αυτην την μεθοδο. Εσυ δεν θα το αφησες ωρα στο ταψι να κρυωσει, αλλα παιζει να εκανε και αυτο ζημια μαζι με τον ζωμο. 1
kuzko21 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 αρμποριο εβαλα καλως, θα το δοκιμασω ξανα την αλλη φορα και θα εχω ζεστανει και το ταψι απο πριν και θα τσεκαρω και το ζωμο...
..MementoMori.. Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Γιατι δεν δοκιμαζεις με τον παραδοσιακο τροπο? Η μονη διαφορα που εχει με την παραπανω μεθοδο, ειναι οτι αντι να το βαλεις φουρνο, συνεχιζεις να προσθετεις λιγο λιγο τον ζωμο ανακατευοντας διαρκως. Δεν σου γλιτωνει αρκετο κοπο ωστε να καθεσαι να αλλαζεις απο τηγανι σε ταψι και τουμπαλιν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα