Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

παιδια  τα φωτα σας, ποιο ειναι το ιδανικο ταψι για πιτες; τυροπιτες, σπανακοπιτες κτλ. χθες εφτιαξα μια τυροπιτα, εγινε σουπερ απο πανω αλλα απο κατω ηταν αψητη, την ειχα βαλει σε γυαλινο ταψι και ειμαι σιγουρη οτι αυτο φταιει αλλα δεν ειχα κατι σε μεταλλικο στο ιδιο μεγεθος. υποψιαζομαι οτι το αλουμινενιο ειναι το πιο σωστο. εσεις τι λετε;

Δημοσ.

αλουμινένιο σινί.  Ακόμα καλύτερο το χάλκινο, αλλά είναι και πολύ πιο ακριβό, και πολύ μπελαλίδικο (δεν μπορείς να κόψεις μέσα στο ταψί, αν χαραχθεί μετά θέλει γάνωμα κλπ). Θέλει και κάνα 10λεπτο-15λεπτο ψήσιμο μόνο με την κάτω αντίσταση.

Δημοσ.

νομιζω το χρεπι μου αναβει και τις δυο αντιστασεις μαζι. ρε πουστη μου τσαμπα ειναι τα σινια αλλα εδω που θα βρω; και κυριως ποσο θα το πληρωσω; εχω μια αλουμινενια φορμα για γλυκα αλλα ειναι μικρη (24 εκ διαμετρος) αν βρω κατι αναλογο σε μεγαλυτερο μεγεθος θα κανει;

Δημοσ.

λογικά θα κάνει. Το σινί είναι ρηχό όμως, και αυτό σε διευκολύνει όταν στρώνεις τα φύλα. Δεν ξέρω αν κάνει διαφορά και στο ψήσιμο...

 

Άμαζον και ημπέη δεν έχουν; Πώς διάλο λέγεται το σινί στα αγγλικά;  :-D  Λαϊκή αγορά δεν έχει εκεί πέρα στας ευρώπας; Ή μαγαζιά με κουζινικά διάφορα; Εγώ από την λαϊκή πήρα όσα έχω πάρει.

 

Αν δεν παίζει μόνο με κάτω αντίσταση, μπορείς να βάλεις το ταψί να ακουμπήσει κάτω, αλλά θέλει προσοχή μην σου καεί. Έτσι κάνω στον φούρνο της ξυλόσομπας στο χωριό και τσεκάρω κάθε 2-3 λεπτά (με το σινί είναι εύκολο να τσεκάρεις την πίτα από κάτω, σηκώνεται μονοκόμματη με ένα πιρούνι αν έχει ψηθεί καλά :-)  )

Δημοσ.

εχει μαγαζια με κουζινικα, θα κοιταξω εκει αλλα φοβαμαι οτι θα μου πιουν το αιμα. η φορμα που λεω ειναι απ αυτες που βγαινει το περιφεριακο τοιχωμα. ευχαριστω για τις πληροφοριες  :-)

  • Super Moderators
Δημοσ.

Εκείνη η κομματάρα που ψήνει ο μάγειρας και κόβει σταδιακά σε κομμάτια (πάτε και βάζετε τα βίντεο σε κάτι άσχετα νήματα, Σερ Τούφα, τι να πω...) τι μέρος είναι; Υπάρχει περίπτωση να το βρω στην ημεδαπή χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθώ σε πολύ ψαγμένα μέρη;

Δημοσ.

Αν εννοεις το video με το kobe beef, τοτε πολυ δυσκολα θα βρεις.

Το αυθεντικο της Ιαπωνιας απ'οσο γνωριζω δεν γινεται ευκολα εξαγωγη και κοστιζει κανα 500αρι το κιλο.

 

Υπαρχουν kobe-style που ειναι μοσχαρια wagyu  διασταυρωμενα με αλλη ρατσα και ειναι καπως φθηνοτερα.

Εδω ελλαδα φανταζομαι ειναι δυσκολο να βρεις, αλλα μπορεις να παραγγειλεις απο εξωτερικο.

  • Super Moderators
Δημοσ.

Αργεντινής βρήκα πρόσφατα στο Βασιλόπουλο (καλά, για Kobe δεν το συζητάω καν) και ήταν πολύ καλό (με μέτρο σύγκρισης τα ντόπια και κάτι Γαλλικά/ Ολλανδικά που παίζουν πολύ, εννοώ).

 

Το κομμάτι περισσότερο ήθελα να μάθω από ποιο μέρος είναι.

Δημοσ.

Αργεντινής βρήκα πρόσφατα στο Βασιλόπουλο (καλά, για Kobe δεν το συζητάω καν) και ήταν πολύ καλό (με μέτρο σύγκρισης τα ντόπια και κάτι Γαλλικά/ Ολλανδικά που παίζουν πολύ, εννοώ).

 

Το κομμάτι περισσότερο ήθελα να μάθω από ποιο μέρος είναι.

sirloin ειναι το συγκεκριμενο

Δημοσ.

Αργεντινής βρήκα πρόσφατα στο Βασιλόπουλο (καλά, για Kobe δεν το συζητάω καν) και ήταν πολύ καλό (με μέτρο σύγκρισης τα ντόπια και κάτι Γαλλικά/ Ολλανδικά που παίζουν πολύ, εννοώ).

 

Το κομμάτι περισσότερο ήθελα να μάθω από ποιο μέρος είναι.

τα ντοπια ειναι νεαρα ζωα(περιπου στους 12-18 μηνες)αυτο στο βιντεο πιστευω ειναι αρκετα μεγαλυτερο.

 

το κομματι φαινεται να ειναι μπριζολα απο το κοντρα.

Δημοσ.

τα ντοπια ειναι νεαρα ζωα(περιπου στους 12-18 μηνες)αυτο στο βιντεο πιστευω ειναι αρκετα μεγαλυτερο.

 

το κομματι φαινεται να ειναι μπριζολα απο το κοντρα.

 

Την συγκεκριμενη ρατσα την σφαζουν στο 30μηνο παντως. Δεν ειναι ομως αυτο το πιο σημαντικο πραγμα στην γευση του

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...