Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι έτοιμη να βάλω σοκολατόπιτα στο φούρνο γιατί αύριο πάω επισκεπτήριο σε ένα φίλο μου που είναι στρατό. Βγήκε αρκετά πηχτό. Μου ψιλοβγήκε η πίστη να το στρώσω. Ελπίζω να τρώγεται.

Την προηγούμενη φορά που είχα κάνει επειδή έχει κρυσταλλική ζάχαρη κάνει μια κρουστούλα από πάνω και ωχπαναΐαμ
 

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ουσιαστικά ούτε ένα 24ωρο δεν μου πήρε

Αργά το βράδυ έκοψα ίδρωσα και τσιγάρισα τα υλικά (μιρπουά,καραμελωμένα κρεμύδια και κιμά) τα 'βαλα στη κατσαρόλα με γάλα και νερό κέντραρα σίμερινγκ και αντί να περιμένω ένα εξάωρο έπεσα για ύπνο

την άλλη μέρα το πρωί το τσέκαρα, το κλεισα πήγα σχολή γύρισα, έφτιαξα τη σάλτσα την τηγάνισα την έβαλα μέσα με τα μπαχάρια μυρωδικά,έβγαλα τα γαρύφαλα, τσέκαρα πάλι σίμερινγκ και έπεσα για μεσημεριανό ύπνο,όταν ξύπνισα ήταν έτοιμη

 

Πιο πολύ από λόξα το ξεκίνησα αλλά αν το κάνεις σωστά σου λέω πως παραξίζει ο κόπος με αυτό που θα φάς

και ενοείται ότι δεν θα φτιάξεις μια μερίδα,εγώ έβαλα δύο ταπεράκια κατάψυξη και ένα ψυγείο

Αν μιλάς τώρα σε επαγγελματικό επίπεδο,αν ο άλλος δεν είναι αρκετά επαγγελματίας να κάνει κάτι παρόμοιο τότε λεφτά από μένα τουλάχιστον δεν πρόκειται να πάρει  

 

  

Σαρκασμος ηταν Kiaperas.

Εννοειται οτι το βουτυρο με μετρο, ειναι ο,τι καλυτερο σε σχεση με μαργαρινες και λοιπες βλακειες.

Και για την υγεια και για την γευση.

 

Επισης χαρα στο κουραγιο σου αν ακολουθησες βημα προς βημα την συνταγη!

Γνωριζοντας το αποτελεσμα, θα το ξανακανες? Μετραει τοσο πολυ?

Δημοσ.

Τουφα σκεψου σαν ιδιοκτητης και οχι σαν μαγειρας.

Ερχεται ο αλλος που για καποιο λογο δεν τρωει κρεας, και του δινεις ενα πιατο που ονομασες μουσακα, στην ιδια τιμη με τον κανονικο μουσακα.

Συμφερει. :P

 

Πανω στον χορτοφαγικο μουσακα, εχω δει συνταγη χωρις μπεσαμελ (γιατι το βουτυρο ειναι κακο πραγμα) που απλα εναλλασει στρωσεις λαχανικων με σαλτσα τοματας.

"Μουσακας"

Σαν ιδιοκτήτης μιλάω!

Δημοσ.

Ρε πουλα σπανακι και σογια σε τιμες φιλετου στους politically correct vegans

και ανοιξε ενα αλλο εστιατοριο με τα κερδη σου, για να κανεις την καυλα σου! :-D

 

Σοβαρα τωρα, το food cost των χορτοφαγικων πιατων, μπορει να φτασει ποτε τα αντιστοιχης ποιοτητας πιατα με κρεας ή ψαρι?

Δεν μιλαω για εξεζητημενες περιπτωσεις. Πιατα με νορμαλ υλικα, χορτοφαγικα και μη, ποια ειναι ακριβοτερα?

Δεδομενου οτι θεωρητικα τα χορτοφαγικα, εκτος απο φθηνοτερα υλικα, εχουν και λιγοτερες απαιτησεις σε ενεργεια.

Δημοσ.

Δεν ειπα οχι σε φαγητα μονο με λαχανικα, ειπα οχι σε νιστησιμα και vegan μπουρδες. Σογια? Μονο η σαλτσα θα μπαινει στο μαγαζι μου :P

 

 

Στο μαγαzι σημερα ξεκινησαμε νεο special:

W7eQr9x.jpg

 

BLTEC ramen = Bacon lettuce (mizuna) tomato egg and cheese

  • Like 4
Δημοσ.

Μπαρμπα, η μανα μου οταν ανοιγει φυλλο βαζει μιση κουπα ξυδι, μιση λαδι και μια νερο, λιγο αλατι και οσο αλευρι παρει. Μερικες φορες βαζει και γιαουρτι. Το φυλλο της μου αρεσει πολυ, ειναι τραγανο κλπ. Οι αναλογιες ομως μου καθονται περιεργες. Εσυ που ξερεις, πως σου ακουγονται? 

 

ναι, κι εμένα πολύ με φαίνεται το ξύδι, αλλά δεν ξέρω, δεν έχω δοκιμάσει να βάλω τόσο πολύ. Πάνω κάτω όπως ο up το πάω, μισό κιλό αλεύρι, μισό ποτήρι λάδι, ένα κουταλάκι αλάτι, ένα κουτάλι ξύδι, περίπου 1 ποτήρι νερό, και μετά διόρθωμα με αλεύρι ή νερό επιπλέον, ανάλογα πώς θα πάει.

 

Γιαούρτι (πρόβειο εννοείται) βάζω και κάνω ζύμη κουρού, η οποία ΓΑΜΑΕΙ, αλλά καμία σχέση  με φύλο. Λες να δοκιμάσω να ανοίξω φύλο με τέτοια ζύμη;

Δημοσ.

Δεν τρωγεται;

διαφορα λαχανικα(κολοκυθακι,πιπεριες,κρεμμυδακι,σκορδο,μελιτζανα,καροτακι,ντοματουλα,κανα μπαχαρι)->φουρνος

σαλτσα τοματας 

μπεσαμελ σφιχτη

=φουρνος +chill κανα 2ωρο στο ψυγειο να κρατησει τα υγρα του,ζεσταμα + λιγο ωμο ελαιολαδο

ή ξεσκισμα και με την μια κ πες μου.. βγαινει ενα απιστευτο πιατακι απο το τιποτα,απλα μου ετρεχαν τα σαλια. Απλα οταν ο αλλος νηστευει (Ελλαδα ειμαστε) σαν μαγειρας θα πρεπει να εχω καποιες νοστιμες προσεγγισεις κλασσικων πιατων διαθεσιμες.

 

παιζει να επιασα και τα λεγομενα σου καπως διαφορετικα κ να εννουσες αλλο, απλα ειμαι off απο την κουραση :P θα τα reviewαρω αυριο

Οταν θελω πολυ δυνατη γευση στον κυμα δεν βαζω μπαχαρικα μονο ενα ζωμο βοδινο οχι το κυβο το αλλο απο τα ψυγεια αυτο αμα κανω καμια πιστα με κυμα.

 

Δεν τρωγεται ο νυστισιμος ειχα κανει μια φορα με σογια και ηταν αισχος!

 

Σαρκασμος ηταν Kiaperas.

Εννοειται οτι το βουτυρο με μετρο, ειναι ο,τι καλυτερο σε σχεση με μαργαρινες και λοιπες βλακειες.

Και για την υγεια και για την γευση.

 

Επισης χαρα στο κουραγιο σου αν ακολουθησες βημα προς βημα την συνταγη!

Γνωριζοντας το αποτελεσμα, θα το ξανακανες? Μετραει τοσο πολυ?

Χορτοφαγικο μπορεις να βαλεις σογια αλλα οπως ειπα εμενα δεν μου αρεσει και αμα θες νηστισιμο αντι για γαλα και τυρι κανονικο φυτικο και αντι για ολοκληρο αβγο μονο το ασπραδι 

  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν ειπα οχι σε φαγητα μονο με λαχανικα, ειπα οχι σε νιστησιμα και vegan μπουρδες. Σογια? Μονο η σαλτσα θα μπαινει στο μαγαζι μου :P

 

 

Στο μαγαzι σημερα ξεκινησαμε νεο special:

W7eQr9x.jpg

 

BLTEC ramen = Bacon lettuce (mizuna) tomato egg and cheese

 

Δεν αμφιβάλλω για τη γεύση αλλά ρε παιδί μου η εικόνα του δεν είναι απο αυτές που σου λένε: eat me! :P

  • Like 1
Δημοσ.

Δεν αμφιβάλλω για τη γεύση αλλά ρε παιδί μου η εικόνα του δεν είναι απο αυτές που σου λένε: eat me! :P

Για ραμεν μιλαμε ρε μαστορα, πως να ειναι? :|

 

Ξερει κανεις πως μπορω να φτιαξω πρασινη τορτιγια(τορτιγια νομιζω ειναι στην εικονα)?

 

 

OmTAwyH.jpg

 

To να φτιαξεις τετοια ζυμη δεν ειναι και οτι πιο ευκολο, αλλα ειναι με πολτοποιημενο σπανακι μεσα στην ζυμη

  • Super Moderators
Δημοσ.

Για ραμεν μιλαμε ρε μαστορα, πως να ειναι? :|

 

Μα δεν κάνω υποδείξεις για το πως πρέπει να είναι, απλά λέω πως δεν "μου μιλάει"! :P (ή μάλλον μου μιλάει αλλά δεν μου λέει καλά λόγια)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...