Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χχαχαχα
πηρα φθηνοτερα, δεν εβγαινα... :P
Βασικα σε γευση ηταν πολυ καλυτερα, ειδικα παγωμενα.. δε θυμαμαι κ την μαρκα..

Συνταγη για την ταρτα κ καραμελα σοκολατα μαζι μεεκτελεση θα την γραψω το βραδακι γιατι τωρα δεν προλαβαινω!! :)

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αφηστε ρε τις περιγραφες και δωστε συνταγες...

αιντε πρωινιατικα.

 

το βραδυ θα προσπαθησω να βγαλω φωτο κανα κομματι της ταρτας και θα βαλω και συνταγη (πρεπει να την μεταφρασω κιολας)

Δημοσ.

Πήρα σαλιγκάρια από την λαϊκή. Δεν έχω ξαναμαγειρέψει. Πείτε κάνα τιπ, καμιά ιδέα. Η θείτσα που τα πουλούσε είπε να τα αφήσω ένα βράδυ σε μια σακούλα με αλεύρι, για να φύγει η γλίτσα τους, και την επόμενη μέρα να τα κάνω με κρεμμύδια ξερωγώ. Παίζει αυτό με το αλεύρι; Γενικά τις θείτσες τις ακούω συνήθως, κάτι ξέρουν.

Λοιπόν δεν γράφω συνταγές σε αυτό το νήμα αλλά ντάξει σαλιγκάρια ΜΙΑ είναι η συνταγή. (τούφα, σόρρυ μαν, οι ρίζες βλέπεις).

 

Λεφτερ γκαραντί, με μπόλικο αρισμαρί και τηγανητές πατάτες στρογγυλές σερβιρισμένες από κάτω, μες στο λάδι  δεν θα προλαβαίνεις τα τηγάνια. Άμα δεν μετράς και χοληστερίνες, πάρε και ψωμί για παπάρες μπόλικο, πωωωωω, φτιάχτηκα.

 

Δημοσ.

H συνταγη της ταρτας καραμελας - σοκολατας.


για την ζυμη ειχα 
Αλευρι 250γρ
Λιπαρη ουσια 100γρ (βουτηρο εδω)
Ζαχαρη 125γρ
1 αυγο

εκτελεση: Ξεκινησα διαλυοντας την ζαχαρη με το βουτηρο μεχρι να ομογενοποιηθουν,επειτα εριξα το αυγο, ομογενοποιησα και προσθεσα το αλευρι. (δεν θελει πολλες κινησεις, ΜΟΛΙΣ ερθει στα ισα του ζελατινα κ ψυγειο) Το εβγαλα και το ζυμωσα παλι 2-3 κινησεις, ελαχιστες ισα ισα για να συνελθει. Το εψησα σε σεμιζαρισμενο(αλευρι,βουτηρο) ταψακι στους 180 για 30' περιπου
* στην ταρτα κανουμε μερικες πιρουνιες - τρυπηματα για να μην φουσκωσει - και την επιβλεπουμε, για να μην φουσωσει.

Για την καραμελα

150γρ ζαχαρη
150ml κρεμα γαλακτος(+20ml νερο) ΧΛΙΑΡΑ οταν πεσουν στην καραμελα
30γρ βουτηρο

Εκτελεση: βαζωντας μια κουταλια ζαχαρης στο τηγανι, σε μετρια φωτια, λιωνω τον καθε κοκο καραμελας με μια ξυλινη κουταλα.. μεχρι να υγροποιηθει. Προσοχη, δε πρεπει να  μεινει ιχνος κοκου απο ζαχαρη γιατι μπορει να σπασει κ δοντι. Επειτα προσθετω μεσα 2 κουταλιες ζαχαρης κ τα αφηνω να λιωσει και αυτο κανωντας το ιδιο πραγμα, σπασιμο κοκκων. Μετα προσθετω παλι 2, 2 μιση κουταλιες, μετα 3 κ.ο.κ (λεγεται ψησιμο στα στεγνα) 
Αφ οτου λιωσει ολη η ζαχαρη και παρει το χρωμα της καραμελας απο την μαρς για παραδειγμα, κατεβαζουμε το τηγανι κ προσθετουμε την χλιαρη κρεμα με το νερο. Επαναφερουμε και το αφηνουμε σε χαμηλη φωτια. Οταν λιωσει κ ενσωματωθει η καραμελα, κατεβαζουμε κ προσθετουμε το βουτηρο, το οποιο αφηνουμε να λιωσει. Αν εχουν μεινει κομματια της καραμελας που δεν εχουν λιωσει, τα περναμε απο σιτα.
Βαζουμε την καραμελα σε ενα σκευος και την αφηνουμε ψυγειο να ερθει στα ισα της. (καπως σαν την καραμελα απο μαρς)

Για την σοκολατα
180γρ κουβερτουρα
150ml κρεμα γαλακτος

Εκτελεση: Σε ενα τηγανι/κατσαρολακι ζεσταινουμε την κρεμα γαλακτος κ προσθετουμε τα κομματια της κουβερτουρας. (καλο θα ηταν να ειναι bitter) Τα αφηνουμε να λιωσουν και αποσυρουμε. Την αφηνουμε να κρυωσει.

Αφ, οτου ειναι ολα ετοιμα, προσθετουμε στην ταρτα την παγωμενη καραμελα κ επειτα την κρυωμενη γκαναζ μας. Και βαζουμε ψυγειο.. 
Thats all :P



In other news, για σημερα, 
Ορτυκι γεμιστο(λουκανικο,μπεικον,ρυζι,πρασο,κρεμμυδι)
καραμελωμενοι κυβοι πορτοκαλιου/κυβοι καροτου/δακρυα καραμελας/πουρες σελινοριζας σε φυλλα πρασου/σαλτσα απο πορτοκαλι κ διαφορα λαχανικα

882564_10200885401235055_508971005_o.jpg

892095_10200885563359108_830586799_o.jpg

  • Like 2
Δημοσ.

100 κομμάτια είναι κανά 15λεπτο δουλειά. Βάλε την φαμίλια σε γραμμή παραγωγής και ήδη έχεις τελειώσει

όχι ρε τουφ η μισή χαρά στο σαλιγκάρι είναι το ρούφηγμα... 

 

http://www.sintagesmamas.com/%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%AC%CE%B4%CE%BF#axzz2PLNZSM6a

 

leftermann εγώ βάζω σκέτο αλεύρι και επίσης εκεί που θα τα βάλεις για 2 μέρες (καφάσι βάζω) βάζεις κάτι ΠΟΛΎ βαρύ από πάνω γιατί θα τα κυνηγάς

η γιαγιά μου έβαζε ένα μάρμαρο  πάντως :P 

επίσης σε αυτή τη συνταγή εγώ βάζω τα μικρά κρεμμυδάκια 

Δημοσ.

Uptodate, γιατι να μην βαλουμε κλασσικα ολη την ζαχαρη στο τηγανι και να την αφησουμε να υγροποιηθει μονη της?

 

 

Αν βαλεις ολη μαζι την ζαχαρη απο την αρχη εχεις πολλες περισσοτερες πιθανοτητες να σου κανει κομματια καραμελας στο τελος.

  • Like 1
Δημοσ.

Δεν βάζεις τίποτα μέσα να την ανακατεψεις και δεν κάνει κρυστάλλους. Απλά κουνας το τηγάνι.

  • Like 1
Δημοσ.

Δεν βάζεις τίποτα μέσα να την ανακατεψεις και δεν κάνει κρυστάλλους. Απλά κουνας το τηγάνι.

Δεν το εχω δοκιμασει ετσι, θα το δοκιμασω ομως. Αλλα ετσι μου το περασε ο καθηγητης, με αυτον τον τροπο, το θεμα ειναι οτι η ειδικευση του ειναι πανω στην καραμελα. Ακολουθω ο,τι και να χει, μαγειρακι ειμαι :P

  • Like 1
Δημοσ.

θενκς για τις προτάσεις παίδες, αλλά αποφάσισα να κάνω αυτήν την συνταγή, που είναι του μοναχού Επιφάνιου (είναι ξαδερφάκι του Σαν Επιφάνιο αν τον θυμάστε οι μπασκετικοί) και είναι ιερή και άγια και ευλογημένη, και προφανώς θα έχω μαζί μου τον Χριστούλη και την Παναγίτσα και τους Άγιους Σαράντα (μη σε πω και τους Πενήντα) οι οποίοι θα βοηθήσουν να πετύχει και να γίνει ένα γαμάτο φαγητό. Βοήθειά μας, την ευχή μου να έχετε, τέκνα μου.

 

Μόνο που δεν έχω ταβά γαμώτο. Ελπίζω να με συγχωρέσει η Μεγαλοσύνη Του.

Δημοσ.

εχουμε τις φωτογραφιες, καταφερα να σωσω ενα κομματι

 

 

p1040153g.jpg

 

 

 

 

Συνταγήηηηη

 

Τραγανιστή τάρτα σοκολάτας

 

Υλικά

Για την τραγανή βάση

225γρ καρύδια Βραζιλίας  (όχι κάτι άλλο)

4 κουταλιές της σούπας  κρυσταλλική ζάχαρη

4 κουταλάκια του καφέ λιωμένο βούτυρο (όχι μαργαρίνη)

 

Για την γέμιση

225ml γάλα

2 κουταλάκια του καφέ ζελατίνη σε σκόνη (έβαλα δύο φύλλα ζελατίνης αλλά σηκώνει άνετα παραπάνω)

115γρ ζάχαρη άχνη

2 αυγά (ασπράδια και κρόκοι ξεχωρισμένα)

225γρ μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια

1 κουταλάκι του καφέ υγρή βανίλια

150ml πλήρης κρέμα γάλακτος (30% λιπαρά το λιγότερο)

2 κουταλιές της σούπας τριμμένα καρύδια Βραζιλίας

 

Εκτέλεση

1. Για την βάση τρίψτε τα καρύδια Βραζιλίας σε έναν μίξερ με κόφτη (ε δεν ξέρω πως να το περιγράψω καλύτερα), προσθέστε το βούτυρο και την ζάχαρη και τρίψτε λίγο ακόμα. Ρίχτε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 23εκ και στρώστε το καλά στον πάτο και στα τοιχώματα όσο γίνεται. Ψήστε 8-10 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να γίνει λίγο χρυσή. Αφήστε την να κρυώσει.

2. Σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ ρίχτε το γάλα και μουλιάστε μέσα την ζελατίνη για 2 λεπτά. Τοποθετήστε το μπολ πάνω σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ελαφρώς. Προσθέστε την σοκολάτα και την μισή ζάχαρη και ανακατέψτε   μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και διαλυθεί πλήρως η ζελατίνη.  Απομακρύνετε το μείγμα από την φωτιά και ανακατέψτε λίγο να κρυώσει ελάχιστα το μείγμα και προσθέστε τους κρόκους των αυγών. Το μείγμα πρέπει να είναι ομοιογενές. Καλύψτε το με μια μεμβράνη (να ακουμπάει την σοκολάτα) και βάλτε το στο ψυγείο  1 ώρα.

3. Με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ασπράδια αυγών χτυπήστε μαρέγκα  (διατηρείται στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα). Λίγο πριν βγάλετε την σοκολάτα από το ψυγείο, χτυπήστε την κρέμα σε σαντιγή (κρύα κρέμα, κρύο μεταλλικό μπολ). Προσθέστε την σαντιγή και την μαρέγκα στην σοκολάτα και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις. Ρίχτε το μείγμα στην φόρμα που είναι η βάση και βάλτε το στο ψυγείο όλη νύχτα ή στην κατάψυξη για 3 ώρες (δεν θέλουμε να γίνει παγωτό). γαρνίρετε με σαντιγή και τα τριμμένα καρύδια (εγώ χρησιμοποίησα πικρό κακάο για το ντεκόρ).

  • Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.

πολύ "αραιή" μου φαίνεται η σοκολάτα, το κόβω να είναι ελαφρύ γλυκό...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...