Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη Θεσσαλονίκη μένω σε οικοδομή που έχει πρόσοψη στο δρόμο περίπου 10 μέτρα.  Μεταξύ του κήπου της οικοδομής και του δρόμου υπάρχει φυσικά πεζοδρόμιο.

Από την αριστερή μεριά της οικοδομής υπάρχει περίπου 2,5 μέτρα άνοιγμα για την είσοδο των αυτοκινήτων για παρκάρισμα στην πυλωτή.  Θέλουμε να ανοίξουμε και δεύτερη δίοδο, από τη δεξιά μεριά, για να μπαίνουν και από εκεί τα αυτοκίνητα στην πυλωτή.  Θέλουμε δηλαδή να έχουμε δύο εισόδους.  Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε κι άλλες θέσεις πάρκινγκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ:   Χρειάζεται κάποια άδεια;  Ξέρεις κάποιος τη διαδικασία και το κόστος;

Φαντάζομαι ότι θέλει άδεια διότι θα πρέπει να φτιάξουμε ράμπα από το δρόμο προς το πεζοδρόμιο, και θα πρέπει να εξασφαλιστούμε ότι δε θα παρκάρει κάποιος και θα μας κλείσει την δεύτερη είσοδο.

Επεξ/σία από bobptz
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η απάντηση από το Δήμο Θεσσαλονίκης:

Για άδεια εισόδου - εξόδου οχημάτων σε πυλωτή οικοδομής θα πρέπει να κάνει την αίτηση ο διαχειριστής αυτής.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου

Τα βήματα είναι . . .

Θέλω από τον Δήμο - Επιχειρώ - Άδεια κατάληψης κοινοχρήστου χώρου - Για είσοδο - έξοδο οχημάτων

https://thessaloniki.gr/θέλω-από-τον-δήμο/θέλω-να-εξυπηρετηθώ/επιχειρώ/θέλω-να-χρησιμοποιήσω-κοινόχρηστο-χώ/

Από ότι κατάλαβα δε χρειάζεται μηχανικός, αλλά υπάρχουν λεπτομέρειες και προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, που μάλλον θα τον χρειαστούμε.

Έχω δει άπειρες πυλωτές με δύο εισόδους από το δρόμο.

Επεξ/σία από bobptz
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν απαγορεύονται οι δυο είσοδοι ωστόσο απαγορεύεται το συνολικό άνοιγμα να είναι πάνω από 40% της όψης του οικοπέδου όποτε εάν έχετε 10 μέτρα πρόσοψη επιτρέπονται 4 μέτρα... στα εν λόγω 4 μέτρα περιλαμβάνεται και τυχόν καγκελόπορτα που έχετε για πεζούς  

οτιδηποτε άλλο είναι πολεοδομική παράβαση και με την πρώτη καρφωτή από γείτονα που δε βρίσκει να παρκάρει την έχετε κάτσει...

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...