Προς το περιεχόμενο

i7 9700K FPU tests --> restarts

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Εδώ και μερικές μέρες μου κάνει μερικά νερά ο υπολογιστής.. Κάνει restart σε άκυρες στιγμές.. Μπορεί να παίζω κανένα παιχνίδι.. να γράφω κώδικα ή απλά να χαζεύω στο internet... Είπα να ασχοληθώ σήμερα μπας και βρω τι φταίει..

Δοκίμασα να βγάλω 1-1 τις RAM να δω ότι δεν είναι κάτι με το ρεύμα  στις μνήμες (κάπου το διάβασα αυτό) αλλά δεν έγινε τίποτα..

Μετά κατέβασα το The Intel® Processor Diagnostic Tool και μου έβγαλε  success σε όλα...

Τελικά έβαλα και το  AIDA64 softoware για να κάνω πάλι test Στην CPU.
Περνάει όλα τα Memory & CPU tests αλλά την στιγμή που θα πατήσω το FPU test το PC κάνει restart...

Έχει κανείς ιδέα αν μπορώ να κάνω τίποτα για να φτιαχτεί αυτό;

CPU : Intel Core i7-9700K 3.6 GHz 8-Core Processor
CPU Cooler : be quiet! Dark Rock Pro 4 50.5 CFM CPU Cooler
MOBO : Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming (rev. 1.0) ATX LGA1151 Motherboard (BIOS F11)
RAM : Corsair Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB) DDR4-3000 Memory
Storage : Samsung 860 Evo 500 GB M.2-2280 Solid State Drive
Storage : Seagate Barracuda 1 TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
Storage : Kingston SSDNow V300 Series 120 GB 2.5" Solid State Drive\
GPU : Sapphire Radeon R9 280 3 GB DUAL-X Video Card
Case : be quiet! Dark Base 900 ATX Full Tower Case
Power Supply : Cooler Master 750 W 80+ Bronze Certified Semi-modular ATX Power Supply

Επεξ/σία από BeAfraid
Δημοσ.

Χωρις να ξερουμε λεπτομερως απο τι αποτελειται το συστημα σου,δεν μπορουμε να σε βοηθησουμε.Γραψε τι ακριβως εχεις,αν ειναι ολα καινουργια η μεταχειρισμενα κ.τ.λ.

Παντως αυτο που περιγραφεις εμπειρικα με πιθανοτητες,τροφοδοτικο η μητρικη δειχνει.

Δημοσ.

Συγνώμη για τη παράληψη... έκανα edit το αρχικό post.
Όλα τα έχω πάρει καινούρια και είναι σε πολλή καλή κατάσταση..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητε φιλε,ο ssd ο Kingston ειναι εξαετιας η επταετιας, η καρτα γραφικων του 2014 μοντελο. Για το τροφοδοτικο ετσι οπως το γραφεις ειναι γενικο.Υπαρχουν δεκαδες τυποι τροφοδοτικων  Coolermaster, 750 watt, πιο ειναι το συγκεκριμενο μοντελο γραψε μας. :)

Καινουργιο σημαινει αγορασμενο μεσα στον χρονο οχι προ 5αετιας.

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, benign είπε

Αγαπητε φιλε,ο ssd ο Kingston ειναι εξαετιας η επταετιας, η καρτα γραφικων του 2014 μοντελο. Για το τροφοδοτικο ετσι οπως το γραφεις ειναι γενικο.Υπαρχουν δεκαδες τυποι τροφοδοτικων  Coolermaster, 750 watt, πιο ειναι το συγκεκριμενο μοντελο γραψε μας. :)

Καινουργιο σημαινει αγορασμενο μεσα στον χρονο οχι προ 5αετιας.

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Εννοούσα ότι όλα τα έχω αγοράσει μη μεταχειρισμένα. Είχα ένα παλιό PC που κράτησα μόνο τροφοδοτικό, gpu και ένα σκληρό. Τον ssd το έχω για κάποια συγκεκριμένα πράματα, τα οποία δεν ασχολούμε αρκετό καιρό.. οπότε είναι σαν μην υπάρχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, BeAfraid είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Εννοούσα ότι όλα τα έχω αγοράσει μη μεταχειρισμένα. Είχα ένα παλιό PC που κράτησα μόνο τροφοδοτικό, gpu και ένα σκληρό. Τον ssd το έχω για κάποια συγκεκριμένα πράματα, τα οποία δεν ασχολούμε αρκετό καιρό.. οπότε είναι σαν μην υπάρχει.

Εφοσον τον εχεις συνδεσει τον ssd στην μητρικη, ειναι και αυτος μια πιθανοτητα.Για αρχη,αρχισε να βγαζεις ενα ενα,καποια πραγματα να δουμε πως θα αντιδρασει ο υπολογιστης.Για παραδειγμα,βγαλε τον ssd και δες αν το προβλημα συνεχιζει.Αν ναι,τοτε αποσυνδεσε το ρευμα απο την καρτα γραφικων. Αν συνεχιζει πρεπει να δοκιμασεις αλλο τροφοδοτικο.Ακομη και ενα καλο,επωνυμο τροφοδοτικο που σε εχει εξυπηρετησει καλα,καποια στιγμη θα χαλασει.

Αυτη τη βημα βημα, μεθοδο,μπορεις να δοκιμασεις αρχικα μηπως και απομονωθει το προβλημα. Λογικα,ενα απο τα παλια σου πραγματα σου κανει το θεμα.

Επεξ/σία από benign
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έβαλα gpu και όλους τους δίσκους (πλην του m2) αλλά συνέχιζε να το κάνει.. Τροφοδοτικό δεν έχω άλλο δυστυχώς.

Τελικά άλλαξα τους bootable cores από 8 σε 5 (κατέβαζα έναν-έναν) και φαίνεται ότι δεν έχει πρόβλημα από 5 και κάτω.... 
Πρακτικά τι σημαίνει όμως αυτό; Είναι θέμα τροφοδοτικού; 

Επεξ/σία από BeAfraid
Δημοσ.
5 ώρες πριν, BeAfraid είπε

Έβαλα gpu και όλους τους δίσκους (πλην του m2) αλλά συνέχιζε να το κάνει.. Τροφοδοτικό δεν έχω άλλο δυστυχώς.

Τελικά άλλαξα τους bootable cores από 8 σε 5 (κατέβαζα έναν-έναν) και φαίνεται ότι δεν έχει πρόβλημα από 5 και κάτω.... 
Πρακτικά τι σημαίνει όμως αυτό; Είναι θέμα τροφοδοτικού; 

Περιεργο,αν δεν φταιει κατι αλλο που σου εχει διαφυγει,ειναι θεμα επεξεργαστη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημέρα....έχεις κάποιο είδους overclock  πάνω?

εμένα το restart σε ανύποπτες στιγμές μου κάνει για πρόβλημα σε ραμ...... να μου έλεγες ότι στο κάνει σε gaming μόνο θα ήταν τροφοδοτικό....έχεις τσεκάρει με memtest τις μνήμες?

για το fpu test του aida δεν είναι τίποτα......απλά κάνει επανεκκίνηση το pc λόγω temps σίγουρα.....είναι πολλά τα watt λόγω avx εκεί και σηκώνει τρελά temps το cpu .....

Επεξ/σία από BabisTs
Δημοσ.

Εγώ ποντάρω τροφοδοτικό ως πρώτη επιλογή. Δεύτερη, δεν 3χει γίνει σωστή τοποθέτηση της ψύκτρας, δηλαδή θερμοκρασίες.

Αν δεν δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό, άδικα κουράζεσαι.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 24/11/2019 στις 7:58 ΠΜ, BabisTs είπε

καλημέρα....έχεις κάποιο είδους overclock  πάνω?

εμένα το restart σε ανύποπτες στιγμές μου κάνει για πρόβλημα σε ραμ...... να μου έλεγες ότι στο κάνει σε gaming μόνο θα ήταν τροφοδοτικό....έχεις τσεκάρει με memtest τις μνήμες?

για το fpu test του aida δεν είναι τίποτα......απλά κάνει επανεκκίνηση το pc λόγω temps σίγουρα.....είναι πολλά τα watt λόγω avx εκεί και σηκώνει τρελά temps το cpu .....

Δεν έχω κανένα overclock. 

Έκανα 2 memory test και δεν υπήρξε πρόβλημα (Windows diagnostic & Memtest86) 

Σκεφτόμουν μήπως στα FPU benchmarks δουλεύει full ο επεξεργαστής και για κάποιο λόγο δεν παίρνει το ρεύμα που χρειάζονται όλοι οι πυρήνες

5 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Εγώ ποντάρω τροφοδοτικό ως πρώτη επιλογή. Δεύτερη, δεν 3χει γίνει σωστή τοποθέτηση της ψύκτρας, δηλαδή θερμοκρασίες.

Αν δεν δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό, άδικα κουράζεσαι.

Τροφοδοτικό δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.. αλλά θα είναι το επόμενο που θα δοκιμάσω..

Θερμοκρασίες είναι ΟΚ, στα προυγούμενα test φτάνει μέχρι 65 βαθμούς οπότε δεν πιστεύω να έχει τρελές διακυμάνσεις σε αυτά που σκάει. Μάλιστα δεν προλαβαίνει καν να ξεκινήσει το test. Αμέσως κάνει επανεκίνηση. (δεν είναι δηλαδή ότι δούλεψε λίγο και έπιασε θερμοκρασία)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, BeAfraid είπε

Δεν έχω κανένα overclock. 

Έκανα 2 memory test και δεν υπήρξε πρόβλημα (Windows diagnostic & Memtest86) 

Σκεφτόμουν μήπως στα FPU benchmarks δουλεύει full ο επεξεργαστής και για κάποιο λόγο δεν παίρνει το ρεύμα που χρειάζονται όλοι οι πυρήνες

Τροφοδοτικό δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.. αλλά θα είναι το επόμενο που θα δοκιμάσω..

Θερμοκρασίες είναι ΟΚ, στα προυγούμενα test φτάνει μέχρι 65 βαθμούς οπότε δεν πιστεύω να έχει τρελές διακυμάνσεις σε αυτά που σκάει. Μάλιστα δεν προλαβαίνει καν να ξεκινήσει το test. Αμέσως κάνει επανεκίνηση. (δεν είναι δηλαδή ότι δούλεψε λίγο και έπιασε θερμοκρασία)

Ολόιδιο πρόβλημα είχα. Έβαζα occt στον cpu, όλα καλά. Έβαζα furmark για την gpu, όλα καλά. Μόλις έβαζα ταυτόχρονα και τα δύο και ζητούσε μέγιστο ρεύμα από το τροφοδοτικό, αμέσως restart, ακαριαία. 

Νέο τροφοδοτικό και όλα καλά έκτοτε.

Δημοσ.

Φίλε μου χρησημοποεις  z370 με i7-9700k. Στα χαρτια μπορεί η Intel να λεει ότι είναι συμβατοι η 9th gen επεξεργαστες με z370 αλλα γενικά υπάρχουν προβλήματα με το VRM (θερμοκρασιες αρκετά πάνω) τον Ζ370 οταν έχουν πάνω ξεκλείδωτους 9ης γενιάς. Για εμένα για αρχη αναβάθμισε το Bios της mobo στο τελευταιο που νομίζω είναι το F14. Απλά μεγάλη προσοχή μην κάνει restart ο υπολογιστης την στιγμή του update γιατί θα καταστραφεί η μητρική. Επίσης σιγουρέψου ότι έχεις καλό airflow στο heatsink του VRM και γενικά σε όλο του κουτί. Το τελικό θα είναι να βγάλεις τα heatsinks και να αλλάξεις τα thermal pads. Ελπίζω να το λύσεις

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 26/11/2019 στις 12:17 ΜΜ, ΜαD MiKe είπε

Φίλε μου χρησημοποεις  z370 με i7-9700k. Στα χαρτια μπορεί η Intel να λεει ότι είναι συμβατοι η 9th gen επεξεργαστες με z370 αλλα γενικά υπάρχουν προβλήματα με το VRM (θερμοκρασιες αρκετά πάνω) τον Ζ370 οταν έχουν πάνω ξεκλείδωτους 9ης γενιάς. Για εμένα για αρχη αναβάθμισε το Bios της mobo στο τελευταιο που νομίζω είναι το F14. Απλά μεγάλη προσοχή μην κάνει restart ο υπολογιστης την στιγμή του update γιατί θα καταστραφεί η μητρική. Επίσης σιγουρέψου ότι έχεις καλό airflow στο heatsink του VRM και γενικά σε όλο του κουτί. Το τελικό θα είναι να βγάλεις τα heatsinks και να αλλάξεις τα thermal pads. Ελπίζω να το λύσεις

μια χαρά δουλεύει το z370 chipset με ενατης γενιάς επεξεργαστές , κανένα απόλυτος πρόβλημα ακόμα και με πιο μούφα mobo , ποσο μαλών με τι δίκια του που είναι αρκετά καλή , όσο για αυτό που λες ότι θα χαλάσει η μητρική αν πέσει το ρεύμα τι στιγμή του biosupdate , που ζεις δέκα χρονια πίσω ?, όλες η μητρικές πλέον έχουνε διπλα βίος για instant recovery σε περίπτωση ανάγκης , και ακόμα και αν δεν γίνει αυτό , βάζεις ένα usb στικακι με το βίος στην ειδική θήρα που έχει πίσω για update και κανει flashing τον εαυτό του αποκεί μονη τις η μητρική , βγάλε έξω τον cpu τσέκαρε τα ποδαράκια στο socket τις μητρικής μήπως κάποιο έχει στραβώσει από κάποια απροσεξία , αν έκανες μονος σου την συναρμολόγηση πήγαινε το σε κάποιον πιο ειδικό αν δεν βγάλεις άκρη , τι να σου πει και ο καθένας από εμάς εδώ , το κοντό και το μακρύ του άμα δεν έχεις το μηχάνημα μπροστά , θεωρητικά μπορούμε να μιλάμε επ'αόριστον ,

* μην βάζεις βγάζεις πράγματα από το pc με ανοιχτό το μηχάνημα

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...