Προς το περιεχόμενο

[GPU] Sapphire Radeon RX 5700 8GB Pulse - 319€ @Plaisio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά την τσίμπησα την κάρτα,  ήθελα να πάω σε nvidia αλλά αυτές που αξίζουν 2060 super / 2070 κτλ είναι πανάκριβες.

Εντάξει έχω πάθει πλάκα με την κάρτα,  δεν το περίμενα να είναι τόσο καλή υλοποίηση,  παίζει να είναι η πιο ψυχρή και αθόρυβη κάρτα που έχω βάλει στον πύργο μου!  

39 βαθμούς Κελσίου ενώ έπαιζα battlefield 1 σε ultra (εννοείται και 45 c στο battlefield 5 

Γενικός η κάρτα φαίνεται να είναι πραγματικό αγρϊμη,  δεν το μετάνιωσα καθόλου και είχα πολλές αμφιβολίες. 

Όποιος θέλει πολύ δυνατή κάρτα γραφικών σε αυτή την τιμή είναι ευκαιρία. 

• Like 2
  • Απαντ. 208
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, techmaniac90 είπε

παιδια με το παιχνίδι δώρο τι γίνεται?παρέλαβα χθες την κάρτα ακόμα κανένα νέο για τον κωδικό του παιχνιδιού

Και γω μία απ΄τα ίδια.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, techmaniac90 είπε

παιδια με το παιχνίδι δώρο τι γίνεται?παρέλαβα χθες την κάρτα ακόμα κανένα νέο για τον κωδικό του παιχνιδιού

10 ώρες πριν, vabiris είπε

Άσε από Δευτέρα την έχω αγοράσει, έχω στείλει 2 mail ακόμα τίποτα. Αύριο chat και μετά χέσιμο από το τηλέφωνό!

8 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Και γω μία απ΄τα ίδια.

Εγω ειχα παει και αγορασα τη καρτα απο κατάστημα (οχι παραγγελια) και πηγα μετά απο τρεις μερες στο τμημα με τους η/υ και μου εδωσαν τους κωδικους

Αμα το πηρατε απο καταστημα δοκιμαστε βα παρετε τηλεφωνο μηπως τους ελαβαν

Στα της καρτας τωρα, είχα 780 και η διαφορα ειναι τεραστια παρολο που τα τρεχω ολα στοκ* και ειναι απιστευτα κρυα και αθορυβη σε σχεση με την 780

*Το bios flash θα το κανω καποια στιγμη που θα χω χρονο τζαμπα 10 fps

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά την αγόρασα εχθές από μέλος που δεν την ήθελε. Πριν καν βάλω drivers την flashara με το bios της 5700 xt pulse και +10% απόδοση δωρεάν 😉 Σηκώνει και undervolt χαλαρά δοκιμασμένη με furmark. καλή αγορά

Επεξ/σία από LYBEP4N
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές, αθόρυβη και χωρίς να ανεβάζει υψηλές θερμόκρασίες. Morepowertool για κανένα ποιο safe OC λειτούργησε αμέσως και είδα να boostarei στα 2013mhz. 

Αποφύγετε να κάνετε OC την μνήμη διότι δεν είναι τόσο σταθερό.

Επίσης έπρεπε να κάνω unistall to MSI afterburner διότι η οθόνη έκανε flickering. Παραθέτω εικόνα από TW: Attila Ancient empires campaign map, κατανάλωση από 50-130watt. 

e2b2da637fa7d59543c3a6f2257c8e9f.jpg

Επεξ/σία από LASERPEWPEW
  • Like 1
Δημοσ.

Για οσους δεν προλαβαν θα πω οτι

H RX 5500 που βγαίνει 12 Δεκεμβρη και οι παραλλαγες της RX 5500 (XT),RX 5550 (XT) θα αντικαταστήσουν τα μοντέλα της σειράς RX 570 /RX580 / RX590

3DMark Fire Strike Shadow of the Tomb Raider Far Cry 5 Power consumption
AMD RX 5500 (OEM) 12111 59 fps 72 fps 133 W
Sapphire RX 580 Nitro + 12744 65 fps 75 fps 207 W
Gigabyte GTX 1660 OC 12525 69 fps 85 fps 128 W

Μάλλον θα είναι εδω στις γιορτες, γι'αυτό ξεφορτώνουν rx570/rx580/rx590

Tιμες επειδη στο Ελλαδισταν τις τσιμπαν  απο 150ευρώ λογικα αυτές με 4gb απο 180-200 οι 8gb/απο 200-250 ευρω και πάνω 5500xt με 8gb

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Xristaras12 είπε

Ακόμα τίποτα με τους κωδικούς.

Θα στείλω στη φόρμα επικοινωνίας να δούμε τι θα γίνει.

Πάρε ένα τηλέφωνο το πρωί και θα σου τους δώσουν άμεσα στο mail...με εμένα έτσι έγινε...

Δημοσ.
Στις 30/11/2019 στις 10:15 ΠΜ, LYBEP4N είπε

Παιδιά την αγόρασα εχθές από μέλος που δεν την ήθελε. Πριν καν βάλω drivers την flashara με το bios της 5700 xt pulse και +10% απόδοση δωρεάν 😉 Σηκώνει και undervolt χαλαρά δοκιμασμένη με furmark. καλή αγορά

Τι ρολογια τη τρεχεις και πως τα παει απο θερμοκρασιες/θορυβο? εγω δοκιμασα να κανω oc αλλα το 3dmark σκαλωνε. Το κουλο ειναι πως δε παγωνε το pc, αρα μαλλον δεν εφταιγε η καρτα (κατι εχω ακουσει πως το wattman τα παιζει μετα απο καποια συχνοτητα). Στη τελικη αποφασισα να το αφησω να κανει μονο του undervolt και τρεχει 1825-1925 συχνοτητα (για καποιο λογο εχει μεγαλη διακυμανση ολη την ωρα, με manual δε το εκανε) ενω ειμαι πολυ ευχαριστημενος με θερμοκρασιες και θορυβο. Τα ανεμιστηρακια γυρνανε τοσο οσο χρειαζεται να κρατανε τη καρτα κατω απο 80 και να ειναι υποφερτα (με manual αυτο δε μπορουσα να το πετυχω, ειναι σα να παρεκαμπτε τις ρυθμισεις)

Ξερει κανενας καποιο τροπο να αντιγραψω τις ρυθμισεις που χει κανει το wattman μονο του για να τις περασω σε manual? Ουσιαστικα το μονο που θελω να πειραξω ειναι τη συχνοτητα της μνημης και να δω μηπως σταματησει η μεγαλη διακυμανση στη συχνοτητα της καρτα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

Ακόμα τίποτα με τους κωδικούς.

Θα στείλω στη φόρμα επικοινωνίας να δούμε τι θα γίνει.

Kυριακή δεν δουλεύει κανεις για να τους στείλει.. Υπομονή μέχρι αυριο-Τρίτη. Εγω μίλησα μαζί τους εχτες (παραγγελία την τρίτη) και μου ανέφεραν ότι Δευτερα ή Τρίτη θα σταλούν

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

Τι ρολογια τη τρεχεις και πως τα παει απο θερμοκρασιες/θορυβο? εγω δοκιμασα να κανω oc αλλα το 3dmark σκαλωνε. Το κουλο ειναι πως δε παγωνε το pc, αρα μαλλον δεν εφταιγε η καρτα (κατι εχω ακουσει πως το wattman τα παιζει μετα απο καποια συχνοτητα). Στη τελικη αποφασισα να το αφησω να κανει μονο του undervolt και τρεχει 1825-1925 συχνοτητα (για καποιο λογο εχει μεγαλη διακυμανση ολη την ωρα, με manual δε το εκανε) ενω ειμαι πολυ ευχαριστημενος με θερμοκρασιες και θορυβο. Τα ανεμιστηρακια γυρνανε τοσο οσο χρειαζεται να κρατανε τη καρτα κατω απο 80 και να ειναι υποφερτα (με manual αυτο δε μπορουσα να το πετυχω, ειναι σα να παρεκαμπτε τις ρυθμισεις)

Ξερει κανενας καποιο τροπο να αντιγραψω τις ρυθμισεις που χει κανει το wattman μονο του για να τις περασω σε manual? Ουσιαστικα το μονο που θελω να πειραξω ειναι τη συχνοτητα της μνημης και να δω μηπως σταματησει η μεγαλη διακυμανση στη συχνοτητα της καρτα

Δεν έκανα OC. Έχω τα μαμά ρολόγια της XT Άλλαξα το fan curve από afterburner και έριξα την τάση κατά 1000mv Έτρεξα furmark stress test με επιτυχία με max 76c 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, LYBEP4N είπε

Δεν έκανα OC. Έχω τα μαμά ρολόγια της XT Άλλαξα το fan curve από afterburner και έριξα την τάση κατά 1000mv Έτρεξα furmark stress test με επιτυχία με max 76c 

Εννοείς έριξες την τάση στα 1000mv; Πώς Είναι από θόρυβο και temps;

Δημοσ.

1129mv. Μπορει να παει και ποιο κατω. Θερμοκρασιες κατω απο 80 σε stress test. Απο θορύβο η καρτα ειναι λιγο θορυβώδης γενικά αλλα δεν με ενοχλεί. 

13 λεπτά πριν, bebius είπε

Εννοείς έριξες την τάση στα 1000mv; Πώς Είναι από θόρυβο και temps;

Σήμερα που εχει και δροσιά τα αποτελέσματα ηταν ακομη καλυτερα!!! Τσεκαρετε screenshot απο stress test 

Screenshot_30.jpg

Δημοσ.

Έτρεξα κάποια benchmark στο Superposition benchmark παίζοντας με διάφορα settings, κατέληξα σε 1999mhz, 1101mV, 0% powerlimit και χαμηλό σχετικά PWM(<67c 25%><79c 40%>, <87c 55%>)

Δεν είναι το μεγαλύτερο score της αλλά είμαι ευχαριστημένος με κατανάλωση, θερμοκρασίες, θόρυβος και boost. Με βλέπω να το αφήνω έτσι.

Σημείωση ότι με 25% power limit  / 2030mhz 1140mv το benchmark έγραψε 4975 με 180-220watt με μέγιστη junction temp 87c.

Όλα αυτά se mITX κουτί.

zeropercentPL.png

1950mhz.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...