max667 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Γεια σας. Θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσει αν μπορεί κάποιο μέλος του φόρουμ να με κατευθύνει. Είμαστε 4 άτομα που θέλουμε να ανοίξουμε ένα μαγειρείο σε στυλ "σπιτικής κουζίνας". Δηλαδή να δουλεύει 11:00 με 16:00 χωρίς να σερβίρουμε κλπ. Μόνο take away. Δυο από εμάς ξέρουν να μαγειρεύουν μια χαρά. Μόνο μαγειρευτά δηλαδή όχι της ώρας κλπ. Το θέμα είναι οτι προσπαθούμε να βρούμε συμβουλές για το στήσιμο του μαγαζιού. Ξέρουμε πως το θέλουμε μεν άλλα στο κομμάτι της κουζίνας σαν χώρος δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Πόσους φούρνους πχ θα χρειαζόμαστε και γενικά τι επαγγελματικά μηχανήματα χρειαζόμαστε. Ξέρει κανείς που μπορούμε να μάθουμε. Κάτι σαν υπηρεσία συμβουλών για τέτοια θέματα? Οτι πχ αν υπολογίζεις να δίνεις 200 μερίδες κάθε μέρα και στο καθημερινό μενού να έχεις 5-6 φαγητά καλό θα ήταν το τάδε. Κάποιο μπούσουλα δηλαδή. Επειδή δυστυχώς δεν ξέρουμε κάποιον επαγγελματία μάγειρα να μας κατευθύνει. Οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν καλοδεχούμενη.Ή αν ξέρει κάποιον επαγγελματία να μας βοηθήσει στο πως πρέπει να το κάνουμε.
Shadows Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Συγνωμη κιολας,αλλα χωρις επαγγελματιες μαγειρες και επαφη με τον χωρο της εστιασης ειναι μεγαλο ρισκο κατι τετοιο. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2019 από Shadows 2
ManFromEarth Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) δηλαδη εισαστε 4 ατομα χωρις καμια εμπειρια ή εκπαιδευση απλα οι 2 ξερουν να μαγειρευουν και θα ανοιξετε επιχειρηση εστιασης; Οι αλλοι 2 τι θα κανουν; θα κοβουν ψωμι; Εφοσον πραγματικα σας ενδιαφερει κοιταξτε να εκπαιδευτειτε πρωτα στο χωρο και μετα να κανετε την επενδυση σας. αμα δεν ξερετε καν τι εξοπλισμο θα χρειαστειτε απλα θα πεταξετε τα λεφτα σας. edit: Ξεχασα να προσθεσω οτι δεν υπαρχει σοβαρο μαγαζι που να ανογει στις 11.00 τα μαγειρια που εχουμε κοντα στο γραφειο ανοιγουν απο τις 9.00 το πρωι γιατι πολλοι θελουν να παρουν την μεριδα τους πριν πανε στα γραφεια τους. Ο μαγειρας ξεκιναει τη μερα του στς 4.30 (παει για τα ψωνια της ημερας και κατα τις 6 ειναι ηδη στην κουζινα) Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2019 από ManFromEarth 1
archer100 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 συνέταιροι από 25% ο καθένας; Πως θα λαμβάνονται οι αποφάσεις στην επιχείρηση σας; Αν θες κανε μια ερωτηση και στο http://grbusinessforum.com/ που ειναι για τετοια θεματα. Ειναι σχετικα καινουργιο, αλλα μπορει να βρεθει καποιος του κλαδου που να σου δωσει τις απαντησεις που θες Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2019 από archer100
max667 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Αρκετά μαγειρεία δουλεύουν 11:00 με 16:00 και ποντάρουν μόνο στο μεσημεριανό. Έτσι μειώνετε και το γενικότερο μπάτζετ αλλά και οι εργατοώρες και τα πάγια έξοδα λειτουργίας. 3-4 άτομα σε μια τέτοια δουλειά θεωρούμε πως είναι ο κατάλληλος αριθμός αν θες να δουλέψεις κάτι μόνος σου χωρίς υπαλλήλους κλπ. Δεν υπάρχει κάποιος οργανισμός ή επαγγελματίας σύμβουλος ωστε να μπορεί να σου απαντήσει σε τέτοιες ερωτήσεις? Το είδα το φόρουμ που ανέφερες αλλά μου φαίνεται ότι δεν έχει πολύ κίνηση.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, max667 είπε Αρκετά μαγειρεία δουλεύουν 11:00 με 16:00 και ποντάρουν μόνο στο μεσημεριανό. Έτσι μειώνετε και το γενικότερο μπάτζετ αλλά και οι εργατοώρες και τα πάγια έξοδα λειτουργίας. 3-4 άτομα σε μια τέτοια δουλειά θεωρούμε πως είναι ο κατάλληλος αριθμός αν θες να δουλέψεις κάτι μόνος σου χωρίς υπαλλήλους κλπ. Δεν υπάρχει κάποιος οργανισμός ή επαγγελματίας σύμβουλος ωστε να μπορεί να σου απαντήσει σε τέτοιες ερωτήσεις? Το είδα το φόρουμ που ανέφερες αλλά μου φαίνεται ότι δεν έχει πολύ κίνηση. Αν δεν έχεις δουλέψει για μία επιχείρηση κάτι το οποίο είναι ΠΟΛΥ σημαντικό για να αποκτήσεις εμπειρία ώστε να προχωρήσεις σε κάτι δικό σου τότε σου προτείνω απλά να βρεις μαγαζιά σε αυτό το είδος και να πας να πάρεις πληροφορίες για όλα από αυτά. Χωρίς πληροφορία τίποτα δε παίρνει μπρος και αυτή αποκτάτε μόνο με κατασκοπεία. Πάρε συνεντεύξεις από ιδιοκτήτες, παίξε θέατρο ότι είσαι πελάτης και κάνε διάφορες ερωτήσεις, πλήρωσε έναν υπάλληλο να σου πει διάφορα μυστικά. Υπάρχουν πολλά κόλπα αλλά σε αυτή τη φάση δε νομίζω ότι έχεις αρκετή πληροφορία για να κάνεις οτιδήποτε και σε μία τόσο ακριβή επένδυση θα χάσεις τα λεφτά σου.
panostza Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Άλλο ξέρω να μαγειρεύω, άλλο είμαι επαγγελματίας μάγειρας, ενδεχομένως άλλο είμαι επιχειρηματίας εστίασης. Μπορεί να είστε οι καλύτεροι στο μαγείρεμα ερασιτεχνικά, αυτό ωστόσο μικρή σχέση έχει με το επαγγελματικό θέμα (τι παίρνω, σε τι τιμή, πόσο μεγάλες ή μικρές μερίδες, ποιες μερίδες, πόσο να την πουλήσω για να βγάλω κέρδος, από ποιον και πόσο προμήθειες, πόσες προμήθειες, πώς στήνω κατάλογο - τι θέλει ο κόσμος, τι "πουλάει" και τι θέλω να πουλήσω). Γενικά η καλύτερη ιδέα είναι να ψηθείτε στο χώρο πριν μπείτε στα βαθιά, εκτός κι αν κάποιος από τους 4 έχει εμπειρία στο χώρο.
kostasbm Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 βρειτε εναν μαγειρα επαγγελματια που να μην δουλευει αυτη την εποχη και να τον νοικιασετε για ενα διαστημα αφου εχετε ορεξη για να μαθετε πως δουλευει ενα μαγειρειο......εννοειται πριν ανοιξετε η αγορασετε οτιδηποτε.....στο σπιτι πχ η σε δικο του μαγειρειο για να μπειτε στο πνευμα...και αν δειτε οτι αντεχετε προχωρατε...οι ωρες ομως πρεπει να ειναι πολυ περισσοτερες για να υπαρχει οφελος ....αλλα 4 ατομα συνεταιροι ειναι παρα πολλα 1
archer100 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, max667 είπε Αρκετά μαγειρεία δουλεύουν 11:00 με 16:00 και ποντάρουν μόνο στο μεσημεριανό. Έτσι μειώνετε και το γενικότερο μπάτζετ αλλά και οι εργατοώρες και τα πάγια έξοδα λειτουργίας. 3-4 άτομα σε μια τέτοια δουλειά θεωρούμε πως είναι ο κατάλληλος αριθμός αν θες να δουλέψεις κάτι μόνος σου χωρίς υπαλλήλους κλπ. Δεν υπάρχει κάποιος οργανισμός ή επαγγελματίας σύμβουλος ωστε να μπορεί να σου απαντήσει σε τέτοιες ερωτήσεις? Το είδα το φόρουμ που ανέφερες αλλά μου φαίνεται ότι δεν έχει πολύ κίνηση. Το φορουμ ειναι καινουργιο σχετικα, ακομη δεν εχει αρκετη κινηση. Σχετικα με το μαγαζι, θα σου προτεινα οπωσδηποτε να βρειτε εναν τροπο να εχει καποιος παντα τη διευθυνση του μαγαζιου (πχ ανα τριμηνο, εξαμηνο, κλπ) η αν εμπιστευεστε καποιον περισσοτερο, ας παρει τη διοικηση μονιμα. 4 ατομα δε θα βρειτε ακρη σιγουρα οταν ερθει η ωρα για δυσκολες αποφασεις. Επισης καλο ειναι να προσλαβετε ενα ατομο της δουλειας για καποιο διαστημα, για να σας δειξει τα κολπα
Backpacker Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Καλή ιδέα. Αν φτιάχνετε καλό φαγητό σε καλές τιμές τότε θα πιάσετε. Φτιάξτε και μηνιαίες προσφορές. Σε αυτό που τρώω εγώ με 100 ευρώ τον μήνα προσφέρει ένα πιάτο την ημέρα με γαρνιτούρα. Με 120 ένα πιάτο με γαρνιτούρα-ατομική σαλάτα-γλυκό. 1
archer100 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, Backpacker είπε Καλή ιδέα. Αν φτιάχνετε καλό φαγητό σε καλές τιμές τότε θα πιάσετε. Φτιάξτε και μηνιαίες προσφορές. Σε αυτό που τρώω εγώ με 100 ευρώ τον μήνα προσφέρει ένα πιάτο την ημέρα με γαρνιτούρα. Με 120 ένα πιάτο με γαρνιτούρα-ατομική σαλάτα-γλυκό. Σε ποιο τρως φίλε; Αν δε μπορεις να πεις στειλε μου πμ
Backpacker Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, archer100 είπε Σε ποιο τρως φίλε; Αν δε μπορεις να πεις στειλε μου πμ Επαρχία είμαι φίλε μου.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Ο πατέρας μου ήταν μετρ επί δεκαετίες σε ξενοδοχεία. Η εστίαση είναι με διαφορά το πιο ψυχοφθόρο και απαιτητικό επάγγελμα με τα μεγαλύτερα ποσοστά αποτυχίας (το 80% των εστιατορίων κλείνει εντός πενταετίας). Οι λόγοι που κλείνει είναι επειδή πάντα υποτιμούν την δουλειά. Το "ξέρω να μαγειρεύω" που λες απέχει παρασάγας από το μπορώ να μαγειρέψω 15 φαγητά μέσα σε τρεις ώρες κι ενώ γύρω μου γίνεται ένας μικρός χαμός. Η καλύτερη συμβουλή είναι αυτή που σου έδωσαν παραπάνω. Πηγαίνετε να δουλέψετε κάπου να μάθετε το αντικείμενο και μετά από μερικά χρόνια ξαναβρίσκεστε και το δοκιμάζετε. Αν ανοίξετε μαγαζί τώρα όντας άσχετοι θα αποτύχετε. Κι εντάξει η αποτυχία είναι ένα μάθημα, αλλά αν φεσωθείτε και καμιά πενηνταριά χιλιάρικα στο ενδιάμεσο θα περάσετε πολύ ζόρικα τα επόμενα χρόνια. Και κάτι τελευταίο. Ποτέ μην κάνεις συνεργασίες με φίλους. Γιατί με τον φίλο κάνεις πάντα παραχωρήσεις κι αυτό θα έχει αντίκτυπο μετά στη δουλειά.
Shadows Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Ετσι οπως εχει τεθει το θεμα ειναι''ξερω κολυμπι,αρα μπορω να περασω το στενο μαγχης'' Εχω βαρεθει να μετραω φαγηταδικα που ανοιξαν περυσι και κλεισανε φετος. 3
ziaba Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 με το που διάβασα για 4 συνεταίρους ήδη σκεφτικά λουκέτο και χειρότερα ... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα