biliskov Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Καλησπέρα παιδιά. Εχω προγραμματίσει να κανω το ταξίδι θεσσαλονικη-ντίσελντορφ με το αυτοκίνητο φέτος για τις γιορτες. Το πλάνο εχει ως εξής. Θεσσαλονικη Βελιγράδι διανυκτέρευση στο Βελιγράδι. Βελιγράδι Βιέννη διανυκτέρευση Βιέννη. Βιέννη νυρεμβεργη διανυκτέρευση νυρεμβεργη και νυρεμβεργη ντίσελντορφ. Το κανω ετσι για να δω και αλλα μέρη και για να το παω χαλαρά και ξεκούραστα 6-7 ωρες οδήγηση την ημέρα το πολυ. Το αυτοκίνητο εχει περάσει απο παρά πολυ καλο σέρβις σε ολα του και τωρα θα αλλαχθούν τα λάστιχα θα γινει ζυγοστάθμιση και ευθύγραμμιση! Θέλω να μου δώσετε πληροφορίες για το ταξίδι όπως πχ για τον δρόμο προς Σερβία, τα διόδια, τι να προσέχω, τι να εχω μαζι μου στο αυτοκίνητο κάποια έγγραφα κτλ κτλ. Στο ταξίδι θα υπάρχει και κατοικίδιο σκυλάκι Τσιπαρισμενο με βιβλιάριο και διαβατήριο όπως προβλέπει ο νόμος. Οι χώρες που θα διασχίσω ειναι Σκοπια,Σερβία,Ουγγαρία,Αυστρία και Γερμανία. Θα μου ήταν χρήσιμες οι πληροφορίες σας για αυτο το ταξίδι. Ο,τι ξέρετε και μπορείτε να μου πείτε θα μου ειναι πολυ χρήσιμο. Ο γυρισμός θα γινει μέσω Ιταλίας και θα πάρουμε καταβι απο Βενετία με μια διανυκτέρευση Σάλτσπουργκ Αυστρία. Και το ταξίδι μας απο Ελλάδα θα ξεκινήσει 18 Δεκέμβρη. Ευχαριστω εκ των προτέρων. Να Στε καλα και καλές γιορτες!
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Για τον δρόμο δεν χρειάζεται κάτι,όλη η διαδρομή είναι εθνική οδός πλέον,και η Κλεισουρα στη Σερβία την περνάς περιφερειακά. Γενικά η διαδρομή Θεσσαλονίκη-Ντισσελντορφ μια ευθεία είναι.Ευζωνοι,Σκόπια,Βελιγράδι,Χοργκος,αν έχει κόσμο πας Τομπα,Βουδαπέστη,Βιέννη,Νικελστνορφ,Πασσαου,και έφυγες την 3 ή την 45 autobahn για πάνω Για οποιαδήποτε συγκεκριμένη πληροφορία ρώτησε,την διαδρομή αυτή την έχω κάνει δεκάδες φορές. Με το σκυλάκι δεν θα έχεις πουθενά πρόβλημα. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2019 από jmmys
biliskov Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, jmmys είπε Για τον δρόμο δεν χρειάζεται κάτι,όλη η διαδρομή είναι εθνική οδός πλέον,και η Κλεισουρα στη Σερβία την περνάς περιφερειακά. Γενικά η διαδρομή Θεσσαλονίκη-Ντισσελντορφ μια ευθεία είναι.Ευζωνοι,Σκόπια,Βελιγράδι,Χοργκος,αν έχει κόσμο πας Τομπα,Βουδαπέστη,Βιέννη,Νικελστνορφ,Πασσαου,και έφυγες την 3 ή την 45 autobahn για πάνω Σε Ευχαριστω πολυ φιλε μου για την πληροφορία. Στο αμάξι θα εχω τα βασικά και αυτα που προβλέπει ο νόμος. Με ταυτότητα θα ταξιδεψουμε. Δε νομιζω να εχω κάποιο πρόβλημα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τα ελαστικά σου δες,επειδή θα πας χειμώνα,αν έχεις θερινά,να έχεις μαζί σου χιονοκουβερτες ή αλυσίδες.Στην Ουγγαρία αν έχει χιονόπτωση μπορεί να κάνουν έλεγχο στα σύνορα ότι έχεις αλυσίδες. Καλό είναι να έχεις χειμερινά ελαστικά,αν όχι οπωσδήποτε πανιά χιονιού ή αλυσίδες μαζί σού. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2019 από jmmys
biliskov Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 23 λεπτά πριν, jmmys είπε Τα ελαστικά σου δες,επειδή θα πας χειμώνα,αν έχεις θερινά,να έχεις μαζί σου χιονοκουβερτες ή αλυσίδες.Στην Ουγγαρία αν έχει χιονόπτωση μπορεί να κάνουν έλεγχο στα σύνορα ότι έχεις αλυσίδες. Καλό είναι να έχεις χειμερινά ελαστικά,αν όχι οπωσδήποτε πανιά χιονιού ή αλυσίδες μαζί σού. Αυριο μεθαύριο θα παω να βάλω καινούργια λάστιχα 4 εποχών! Θα εχω μαζι μου και αλυσίδες και γενικά οτι χρειάζεται! Θα κανω ευθύγραμμιση ξαι ζυγοστάθμιση και πιστεύω να ειμαι κομπλε. Ξερεις μηπως για τα διόδια; Πληρώνω και με ευρω η πρέπει να αλλάξω νόμισμα; Για σκοπια και Σερβία ρωτάω που έχουν διόδια.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πληρώνεις με ευρώ,Σερβία,Σκόπια,η ισοτιμία στα διόδια ίδια είναι,στη Σερβία πληρώνεις και με πιστωτική στα διόδια.Στα Σκόπια δεν δέχονται κάτω από 1 ευρώ σε κέρμα. Ουγγαρία αγοράζεις βινιετα 10 ημερών,ελάχιστη χρέωση,στο πρώτο βενζινάδικο που μπαίνεις,13 ευρώ, Αυστρία βινιετα 10 ευρώ στο τελευταίο ουγγαρεζικο βενζιναδικο ή στο πρώτο αυστριακό. Γερμανία αεροπορία,δεν έχει βινιετες,διόδια και σε πάρα πολλά σημεία στις Autobahn δεν έχει όριο ταχύτητας,εκεί πατα το άφοβα. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2019 από jmmys
biliskov Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2019 Πληρώνοντας με κάρτα δεν γίνονται όμως χρεώσεις; Πχ μπορεί να ειναι 1 ευρω τα διόδια αλλα να σε χρεώσει η τράπεζα αλλα 3. Ξερω οτι Γερμανία με την πιστωτική πληρώνεις κανονικά χωρίς χρεώσεις αλλα στην Σερβία πληρώνω κανονικά; Δηλαδή εκει ας πούμε ειναι 100 διναρια εγω θα πληρώσω σε ευρω όσο αντιστοιχεί κανονικά η αξία του νομισματως; Αυτα πιο πολυ με ενδιαφέρουν και τα σύνορα τι γίνεται τι ζητάνε. Και για τα κατοικίδια αλλα δεν νομιζω να υπάρχει θέμα γιατι το σκυλι εχει διαβατήριο βιβλιάριο τσιπάκι εχει ολα τα εμβόλια και τα χάπια που πρέπει να παρει για να ταξιδέψει! Αυτα. Τωρα μεσα στο αμάξι για παν ενδεχόμενο θα εχω σοκολάτες νερα ξηρά τροφή κουβέρτες. Επειδή εχω γεννηθεί Καναδά και αυτα ήταν υποχρεωτικά λόγω του κρύου εξω γιαυτο θα τα εχω κ εγω. Ποτε δεν ξερεις. Ο δρόμος τον χειμώνα πως ειναι; Υπάρχει περιπτώσει να κλείσει;
StormGr Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Επίσης σε μερικές χώρες ζητάνε απαραίτητα να έχεις χειμερινά λάστιχα και σε ελέγχουν στα σύνορα κιόλας. Οπότε δεν ξέρω αν τα 4 εποχών θα σε καλύψουν. Εκεί αναγκαστικά αλλάζουν σε θερινα και χειμερινά οι κάτοικοι.
teddy71 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Με κάρτα αποφευγουμε να πληρώνουμε σε ξένο νόμισμα ειδικά όταν πρόκειται μικροποσα, μια η προμήθεια μια η χαμηλή ισοτιμία που θέτουν οι τράπεζες το κάνουν ασύμφορο.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 11 ώρες πριν, biliskov είπε Πληρώνοντας με κάρτα δεν γίνονται όμως χρεώσεις; Πχ μπορεί να ειναι 1 ευρω τα διόδια αλλα να σε χρεώσει η τράπεζα αλλα 3. Ξερω οτι Γερμανία με την πιστωτική πληρώνεις κανονικά χωρίς χρεώσεις αλλα στην Σερβία πληρώνω κανονικά; Δηλαδή εκει ας πούμε ειναι 100 διναρια εγω θα πληρώσω σε ευρω όσο αντιστοιχεί κανονικά η αξία του νομισματως; Αυτα πιο πολυ με ενδιαφέρουν και τα σύνορα τι γίνεται τι ζητάνε. Και για τα κατοικίδια αλλα δεν νομιζω να υπάρχει θέμα γιατι το σκυλι εχει διαβατήριο βιβλιάριο τσιπάκι εχει ολα τα εμβόλια και τα χάπια που πρέπει να παρει για να ταξιδέψει! Αυτα. Τωρα μεσα στο αμάξι για παν ενδεχόμενο θα εχω σοκολάτες νερα ξηρά τροφή κουβέρτες. Επειδή εχω γεννηθεί Καναδά και αυτα ήταν υποχρεωτικά λόγω του κρύου εξω γιαυτο θα τα εχω κ εγω. Ποτε δεν ξερεις. Ο δρόμος τον χειμώνα πως ειναι; Υπάρχει περιπτώσει να κλείσει; Η τιμή στα σερβικά διόδια αναγράφεται σε δηναρια και ευρώ.Ειτε μετρητά δώσεις είτε καρτα το ιδιο είναι.Τα ίδια πληρώνεις.Τωρα αν η τράπεζα σου έχει έξτρα χρεώσεις για κάποιες χώρες,δεν ξέρω,ρώτησε την. Στα Σκόπια κέρματα άνω του 1 ευρώ,εκεί λίγα είναι. Ο δρόμος.Χειμωνα θα πας όποτε υπάρχει περίπτωση να κλείσει.Βεβαια δεν θα κλείσει με λίγο χιόνι όπως εδώ,αλλά με πολύωρη χιονοθυελλα,γενικά είναι απείρως πιο οργανωμένοι από ότι εμείς. Για χειμερινά ελαστικά,δεν υπάρχει,εκτός την Σερβία,πουθενά νόμος που να σε υποχρεώνει για χειμερινά ελαστικά,ΑΛΛΑ το λένε αλλιώς,ότι σε χειμερινές συνθήκες,όπως χιόνι και πάγο πρέπει υποχρεωτικά το αμάξι να έχει χειμερινά ελαστικά,δηλαδή να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες.Γενικα αφού θα πας χειμώνα καλό είναι να έχεις χειμερινά ή 4 εποχών που να έχουν το σήμα M&S. Φυσικά οπωσδήποτε μαζί σου χιονοκουβερτες ή αλυσίδες ή ακόμα καλύτερα και τα δύο.Στην Ουγγαρία κάνουν που και που έλεγχο για αλυσίδες,όταν χιονίζει,στα σύνορα όταν μπαίνεις.
kostasbm Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 χιονολαστιχα ειναι το ποιο βασικο επειδη ο χειμωνας ειναι απροβλεπτος κυριως οταν θα ερχεσαι απο Ιταλια για να μην μπαινεις στη διαδικασια ανεβα κατεβα ,βαλε αλυσιδες βαλε κουβερτες.... εννοειται οτι τις αλυσιδες θα τις εχεις μαζι σου και να εχεις στο αυτοκινητο καμμια κουβερτα γιατι αν αποκλειστεις μεχρι να σε βγαλουν μπορει να χρειαστει
biliskov Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Μεσα στη βδομάδα θα παω να βάλω καινούργια λάστιχα 4 εποχών! Υπάρχει πρόβλημα με τα λάστιχα 4 εποχών; Θελει μονο χειμερινά; Θα εχω και αλυσίδες μαζι μου εννοείται απλά ολοι μου πρότειναν 4 εποχών. Θα βάλω καλα λάστιχα για να εχω ήσυχο το κεφάλι μου! Τωρα για τα διόδια με καλύψατε μπορώ να πληρώσω με ευρω όποτε ολα καλα.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Αν τα 4 εποχων λάστιχα έχουν πάνω την ένδειξη M&S και την χιονονιφάδα μέσα σε βουνό,όλα σχεδόν τα επώνυμα 4 εποχών έχουν αυτές τις ενδείξεις, τότε δεν έχεις πουθενά πρόβλημα.
biliskov Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Οκ τοτε όταν παω να βάλω θα το τονίσω αυτο για να ξέρει! Εγω πάντως ζήτησα να βάλω πολυ καλα λάστιχα για να εχω το κεφάλι μου ήσυχο! Πάντως θα το σημειώσω αυτο που μου είπες και θα του το πω. Ευχαριστω πολυ φιλε!
vamvakoolas Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 μια μικρη λεπτομερια: καλα τα λαστιχα και ο ελεγχος τιμων και ξενοδοχειων αλλα πρεπει να προσεξεις: Πρασινη καρτα (ασφαλιστικη) Ελεγξε αν η οδικη σου βοηθεια σε καλυπτει Ευρωπη (Σε καποιες χωρες πληρωνεις ακριβα τη ρυμουλκα...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα