Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Απλά ο δρόμος για το μικρό σύνορο θέλει λιγο προσοχή μην χαθείς μέσα στο σερβικο χωριό,που ειναι ακριβως πανω στο συνκρο,Kelebija λέγεται,η Τομπα είναι το απέναντι ουγγαρέζικο χωριό.
biliskov Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2019 Αν δω οτι εχει πολυ κίνηση θα βάλω στο gps να παω απο εκει. Συγκρατώ τα ονόματα και θα το εχω στις σημειώσεις μου! Πάντως χειμώνα δεν νομιζω να εχει τόση κίνηση.
Aphrodite_L Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Διάβασα με ενδιαφέρον τις προετοιμασίες σου για το οδικό ταξίδι στη Γερμανία και τις συμβουλές που σου δόθηκαν. Πήγαν όλα καλά? Έχεις να δώσεις καμία συμβουλή, με τη σειρά σου, βάση της πρόσφατης εμπειρίας σου? 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Aphrodite_L είπε Διάβασα με ενδιαφέρον τις προετοιμασίες σου για το οδικό ταξίδι στη Γερμανία και τις συμβουλές που σου δόθηκαν. Πήγαν όλα καλά? Έχεις να δώσεις καμία συμβουλή, με τη σειρά σου, βάση της πρόσφατης εμπειρίας σου? Έχοντας κάνει τους τελευταίους 3 μήνες περι τα 8,000χλμ σε γερμανική εθνική, η καλύτερη συμβουλή είναι να έχετε δυνατό αυτοκίνητο για να περνάτε/αποφεύγετε με ασφάλεια τους άπειρους Πολωνους και λοιπους ανατολικούς νταλικέρηδες που οδηγούν λες και είναι μόνοι τους. Και όταν δεν έχει όριο, να το πατάτε γιατί το μποτιλιάρισμα, ειδικά σε συγκεκριμένα σημεία, παραμονεύει... Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από ProponitisTouKanape 1
@topos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Στις 25/11/2019 στις 6:40 ΜΜ, biliskov είπε Καλησπέρα παιδιά. Εχω προγραμματίσει να κανω το ταξίδι θεσσαλονικη-ντίσελντορφ με το αυτοκίνητο φέτος για τις γιορτες. Το πλάνο εχει ως εξής. Θεσσαλονικη Βελιγράδι διανυκτέρευση στο Βελιγράδι. Βελιγράδι Βιέννη διανυκτέρευση Βιέννη. Βιέννη νυρεμβεργη διανυκτέρευση νυρεμβεργη και νυρεμβεργη ντίσελντορφ. Το κανω ετσι για να δω και αλλα μέρη και για να το παω χαλαρά και ξεκούραστα 6-7 ωρες οδήγηση την ημέρα το πολυ. Το αυτοκίνητο εχει περάσει απο παρά πολυ καλο σέρβις σε ολα του και τωρα θα αλλαχθούν τα λάστιχα θα γινει ζυγοστάθμιση και ευθύγραμμιση! Θέλω να μου δώσετε πληροφορίες για το ταξίδι όπως πχ για τον δρόμο προς Σερβία, τα διόδια, τι να προσέχω, τι να εχω μαζι μου στο αυτοκίνητο κάποια έγγραφα κτλ κτλ. Στο ταξίδι θα υπάρχει και κατοικίδιο σκυλάκι Τσιπαρισμενο με βιβλιάριο και διαβατήριο όπως προβλέπει ο νόμος. Οι χώρες που θα διασχίσω ειναι Σκοπια,Σερβία,Ουγγαρία,Αυστρία και Γερμανία. Θα μου ήταν χρήσιμες οι πληροφορίες σας για αυτο το ταξίδι. Ο,τι ξέρετε και μπορείτε να μου πείτε θα μου ειναι πολυ χρήσιμο. Ο γυρισμός θα γινει μέσω Ιταλίας και θα πάρουμε καταβι απο Βενετία με μια διανυκτέρευση Σάλτσπουργκ Αυστρία. Και το ταξίδι μας απο Ελλάδα θα ξεκινήσει 18 Δεκέμβρη. Ευχαριστω εκ των προτέρων. Να Στε καλα και καλές γιορτες! Εάν θέλεις πες μας λίγο πως πήγε η όλη βόλτα, παρατηρήσεις/κόστος για μας που το σκεφτόμαστε.. 6 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Έχοντας κάνει τους τελευταίους 3 μήνες περι τα 8,000χλμ σε γερμανική εθνική, η καλύτερη συμβουλή είναι να έχετε δυνατό αυτοκίνητο για να περνάτε/αποφεύγετε με ασφάλεια τους άπειρους Πολωνους και λοιπους ανατολικούς νταλικέρηδες που οδηγούν λες και είναι μόνοι τους. Και όταν δεν έχει όριο, να το πατάτε γιατί το μποτιλιάρισμα, ειδικά σε συγκεκριμένα σημεία, παραμονεύει... Όταν λες να το "πατήσουμε" για ποσά χλμ αναφερεσε?
biliskov Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Το ταξίδι εγινε και ήταν τέλειο. Με πεζο 206 1.124 cc. Απλά εγω έκανα το εξής. Το εσπασα σαν ενα τριπ στην Ευρώπη δηλαδή. Πηγα απο θεσσαλονικη Βελιγράδι και κάθισα μια μερα, μετα απο εκει πήγε Βιέννη κάθισα αλλη μια μερα, απο Βιέννη νυρεμβεργη κάθισα και εκει μια μερα και απο νυρεμβεργη ντίσελντορφ. Στον γυρισμό πηγα απο ντίσελντορφ Μόναχο μια μερα και απο Μόναχο Βενετία όπου απο εκει πηρα καράβι για Ηγουμενίτσα! Δεν ταλαιπωρήθηκα καθόλου ετσι, ειδα και αλλα πολλα μέρη και το ευχαριστήθηκα. Μαζι με την αρραβωνιαστικιά μου και τον σκύλο πήγαμε και ήμασταν και φορτωμένοι στο αμάξι. Λάδια και αλλα πολλα απο Ελλάδα που στη Γερμανία ειναι λιγο πιο ακριβά και όχι τοσο καλα! Απο θεσσαλονικη μεχρι ντίσελντορφ έκαψα 150 ευρω βενζίνη να στο πω χοντρικά ίσως και λιγότερο. Φούλαρα σκοπια 100ρα βενζίνη και μετα Ουγγαρία που επίσης εχει φθηνή βενζίνη. Μετα η Αυστρία εχει τιμές Ελλάδας Κάπου στα 5 λεπτά πιο φθηνή να ειναι η βενζίνη και Γερμανία η τιμή της στο 1,30 και πάντα έχουν την σούπερ 95 δεν υπάρχει η απλη στην Ευρώπη όπως εδω! Ιταλία δεν έβαλα καθόλου γιατι φούλαρα απο Γερμανία που ήταν φθηνή και μου έφτασε μεχρι θεσσαλονικη! Διόδια εχει στα σκοπια του τύπου 1-2 ευρω το πολυ. Σερβία ειναι με κάρτα κανα 20ρικο μεχρι τα σύνορα με Ουγγαρία. Μετα εκει πληρώνεις βινιέτα μολις περνάς τα σύνορα και ειναι ηλεκτρονική αυτή μονο μια απόδειξη σου δίνει και στα σύνορα με Αυστρία εχει βινιέτα αυτοκόλλητο που το κολλας στο τζαμί και κοστίζει 12 ευρω για 10 μερες! Η Γερμανία διόδια δεν εχει. Όταν πηγα Γερμανία προς Ιταλία πλήρωσα βινιέτα αλλα μετα το Ίνσμπρουκ στο brenner pass εκει έδωσα αλλα 10 ευρω για τον δρόμο που περνάει μεσα απο τα βουνά ο οποίος ειναι τέλειος και αρκετά μεγάλος και περνάς με άνεση. Όταν μπαινεις Ιταλία ο δρόμος γίνεται μικρότερος και οι οδηγοί ειναι κάπως γκαζιαρηδες σαν και εμάς. Η μη λωρίδα Τίγκα στις νταλίκες και στην αλλη να τρέχουν με 200+ όποτε ειναι λιγο ζόρι. Στην Ιταλία εχει διόδια με κάρτα και πληρώνεις πριν μπεις στη πόλη. Εγω εκει έκανα ενα λαθος πηρα την κάρτα και πριν μπω στη πόλη μπήκα σε λαθος λωρίδα και δεν μπόρεσα να πληρώσω γιατι είχε ενα μηχάνημα και όχι γκισέ με κάποιον υπάλληλο και μου άνοιξαν και έφυγα! Πηρα τηλεφωνο να ρωτήσω τι πρέπει να κανω αλλα οι Ιταλοί δεν το έχουν με τα αγγλικά. Γενικά μιλάνε μονο την γλώσσα τους ειναι λιγο περίεργοι. Με τα πολλα με τα λίγα οτι συνεννοηθηκα με αυτον στο τηλεφωνο μου ειπε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα. Του ειπα οτι φεύγω Ελλάδα την επομενη μερα με το καράβι και ειπε οτι ολα καλα κανένα πρόβλημα! Εξάλλου περάσαμε απο αστυνομία πριν μπούμε στο καράβι δεν μας είπαν τιποτα! Αυτα απο εμένα. Το απόλαυσα το ταξίδι ειδα αλλα μέρη που δεν είχα δει και σίγουρα ενα ταξιδάκι Βελιγράδι θα το ξανακάνω. Ειναι κοντα και ειναι πολυ Ωραια! 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 4 ώρες πριν, @topos είπε Εάν θέλεις πες μας λίγο πως πήγε η όλη βόλτα, παρατηρήσεις/κόστος για μας που το σκεφτόμαστε.. Όταν λες να το "πατήσουμε" για ποσά χλμ αναφερεσε? Ε όταν βλέπεις ανοιχτό δρόμο μη πας με 110 π.χ. Αν το αμάξι τραβάει, κι ειναι φυσικά ασφαλές σε αυτή την ταχύτητα, πήγαινε 140. Μην ανησυχείς, με ανοιχτό δρόμο ακόμα και μεσαία λωρίδα θα πηγαίνεις με τέτοια ταχύτητα με άνεση. Πολλά μέρη της Γερμανίας είναι πολύ πυκνοκατοικημένα, ο αυτοκινητόδρομος χρησιμοποιείται και για "τοπικές" ανάγκες ή για commuting οπότε η κίνηση σε μέρη όπως η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ή η Βαυαρία σε εργασιμες μέρες-ώρες είναι πολύ πιθανή. Στη Γερμανία δεν είναι καθόλου σπάνιο η Εθνική να είναι τελείως μπολιτιαρισμένη για χιλιομετρα και να τσουλάει μόνο η αριστερή λωρίδα π.χ.
biliskov Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Ε όταν βλέπεις ανοιχτό δρόμο μη πας με 110 π.χ. Αν το αμάξι τραβάει, κι ειναι φυσικά ασφαλές σε αυτή την ταχύτητα, πήγαινε 140. Μην ανησυχείς, με ανοιχτό δρόμο ακόμα και μεσαία λωρίδα θα πηγαίνεις με τέτοια ταχύτητα με άνεση. Πολλά μέρη της Γερμανίας είναι πολύ πυκνοκατοικημένα, ο αυτοκινητόδρομος χρησιμοποιείται και για "τοπικές" ανάγκες ή για commuting οπότε η κίνηση σε μέρη όπως η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ή η Βαυαρία σε εργασιμες μέρες-ώρες είναι πολύ πιθανή. Στη Γερμανία δεν είναι καθόλου σπάνιο η Εθνική να είναι τελείως μπολιτιαρισμένη για χιλιομετρα και να τσουλάει μόνο η αριστερή λωρίδα π.χ. Πετύχαμε μεγάλο σταου πριν φτασουμε στον προορισμό μας. Εξω απο την Κολωνια! Ειναι απο τα πιο συχνά μέρη που πετυχαίναμε και παλιότερα που ζούσα στη Γερμανία. Ήταν όντως πολυ μεγάλο γιατι ξεκίνησα πρωι απο νυρεμβεργη και το μεσημεράκι ήμουν κατα κει και τοτε ειναι που γίνεται ο χαμός. Υπομονή θελει και θα περάσει.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, biliskov είπε Πετύχαμε μεγάλο σταου πριν φτασουμε στον προορισμό μας. Εξω απο την Κολωνια! Ειναι απο τα πιο συχνά μέρη που πετυχαίναμε και παλιότερα που ζούσα στη Γερμανία. Ήταν όντως πολυ μεγάλο γιατι ξεκίνησα πρωι απο νυρεμβεργη και το μεσημεράκι ήμουν κατα κει και τοτε ειναι που γίνεται ο χαμός. Υπομονή θελει και θα περάσει. Ε καλά η Κολωνία πήζει πολύ εύκολα, πρωί π.χ. για το αεροδρόμιο είναι κόλαση. Και τα περίχωρα του Ντορτμουντ το ίδιο. Και στο Ααχεν το ίδιο, είτε προς Ντίσελντορφ είτε προς Κολωνία. Αφού κάπου είχε πάρει το μάτι μου κάποια γελοιογραφία που έδειχνε και καλά το χαρακτηριστικό της NRW και ήταν κάποιος να είναι μποτιλιαρισμένος σε εθνική
biliskov Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Παρόλο που εχει παρά πολλούς δρόμους, γίνεται χαμός! Εδω στον περιφερειακό στη θεσσαλονικη καμια φορα εχει κίνηση και νευριάζω. Ξεχνάω τις μερες εξω απο ντίσελντορφ και Κολωνια 😂😂
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, biliskov είπε και πάντα έχουν την σούπερ 95 δεν υπάρχει η απλη στην Ευρώπη όπως εδω! Η σούπερ αμόλυβδη είναι η 95αρα,η απλή ηταν με 91 οκτανια,δεν υπάρχει πλέον. Το βάπτισμα της 95αρας ως "απλη" είναι ελληνική πατέντα. Θεσσαλονίκη-Ντισσελντορφ είναι πάνω απο 2.200 χλμ μονο εθνική οδο μέσω Βελιγράδι,Βιέννης,Πασσαου και την Α3 για πάνω,φαντάζομαι αυτήν πήρες Γερμανια, και ξοδέψες μόνο 150 ευρώ σε βενζινες,ενω μπηκες και μέσα σε 3 πόλεις,όπου πάλι έξτρα χλμ και παραπάνω καταναλωση; Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από jmmys
biliskov Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Αυτο με την βενζίνη μου το ειπε νταλικέρης Έλληνας στη Γερμανία που ζει και εργάζεται εκει. Μπορεί εγω να το λεω λαθος και να μου ειπε κατι αλλο. Ναι φιλε έφαγα μονο 150 ευρω γιατι κάθε φορα έγραφα όταν έβαζα βενζίνη ποσο έβαλα και μεχρι που πηγα! Μονο στο πάνε έφαγα 150 βενζίνη αν βάλεις βινιέτες διόδια Ε στο 200ρι πήγε! Απο Γερμανία για Ιταλία έφαγα περίπου τα ίδια γιατι έβαλα και πριν τα σύνορα Με την Ιταλία βενζίνη στην Αυστρία!
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Όταν έφτασες Ντισσελντορφ φουλαρες το αμαξι ή δεν τα μετρήσες αυτά;
biliskov Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Όταν έφτασα ντίσελντορφ δεν έβαλα. Μέτρησα μονο αυτα που έβαλα μεχρι να φτάσω σπιτι. Τελευταία φορα έβαλα βενζίνη στην νυρεμβεργη συγκεκριμένα στο αραλ. Μετα αυτα που μετακινιόμουν στο ντίσελντορφ δεν τα μετρούσα. Μέτρησα μονο αυτα που έβαλα για να παω και να ερθω. Συγκεκριμένα έβαλα στα σκοπια στον Γευγελή μετα έβαλα Ουγγαρία στα σύνορα με Σερβία μετα έβαλα λιγο στην Αυστρία μετα την Βιέννη και μετα έβαλα το πρωι πριν φυγω απο νυρεμβεργη. Θυμάμαι ακριβώς που έβαλα.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για να δεις πόσα χρήματα ξοδέψες από Θεσσαλονίκη για Ντισσελντορφ μονο για βενζίνες πρέπει να υπολογίσεις και τη βενζινη που εκαψες στα 450χλμ από Νυρεμβέργη για Ντισσελντορφ συν τα 90χλμ Θεσσαλονίκη-Γευγελη,σχεδόν 550χλμ δηλαδη. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από jmmys
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα