Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Το καλοκαίρι αγόρασα ένα ξύλινο σπίτι ως εξοχική κατοικία σε κάποια ορεινή περιοχή.Πριν κάνα δίμηνο που άναψα το τζάκι του τίτλου, διαπίστωσα πως τη μία μέρα με νοτιά έφερνε την κάπνα μέσα, την επόμενη με βοριά δούλευε υποδειγματικά.Ακριβώς τα ίδια παρατήρησα κι άλλες φορές σε άλλες περιόδους.

Κάποια "μαστόρια" της περιοχής που ήρθαν και το είδαν μου έλεγαν το μακρύ τους και το κοντό τους.Βάλε κοκκοράκι, βάλε περιστρεφόμενο καπέλο, μεγάλωσε το ύψος της καμινάδας, άλλαξε καμινάδα με μεγαλύτερη διάμετρο, καθάρισε καμινάδα (σε καινούριο σπίτι).

Η καμινάδα από πάνω έχει ένα σταθερό καπέλο από τον κατασκευαστή, το οποίο με βόρειο άνεμο λειτουργεί άψογα όπως προείπα.

Υπάρχει κάποιος με αντίστοιχο πρόβλημα και αν ναι, πώς το έλυσε;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Δημοσ.

μπορεί να σου φαίνεται γελοία η ιδέα αλλά στο τζάκι που είχαμε στο χωριό, ανοικτό όμως, όταν βάλαμε κοκοράκι (ή κάποιο περιστρεφόμενο καπέλο) λύθηκε το θέμα

• Like 2
Δημοσ.

Με το Νοτιά πολλά τζάκια έχουν πρόβλημα.Το βασικό είναι η καμινάδα να βγαίνει πάνω από τελευταίο σημείο της σκεπής του σπιτιού.

Το περιστρεφόμενο καπέλο ενδεχομένως θα βοηθήσει αλλά με δυνατή  Νοτιά μπορεί να το ξανακάνει.Και εμένα καμιά φορά που έχω περιστρεφόμενο με πολύ δυνατή Νοτιά μου μυρίζει έστω και λίγο.Ενδεχομένως είναι γιατί η δυνατή Νοτιά δεν είναι σταθερή δηλαδή η δύναμη του αέρα έχει σκαμπανεβάσματα και στιγμιαίες αλλαγές της κατεύθυνσης και αυτό να δημιουργεί πρόβλημα σπρώχνοντας καμιά φορά τον καπνό προς τα κάτω.

Ναι όσο πιο ψηλή και όσο πιο καλή μόνωση έχει μία καμινάδα τραβάει καλύτερα αλλά αξίζει να μπαίνεις σε έξοδα;;;;;

Γνώμη μου άσε την καμινάδα όπως έχει απλά αν αν είναι πιο χαμηλά από τη σπεπή  ανέβασέ τη λίγο να περάσει έστω και μισό μέτρο πιο πάνω και απόφυγε να ανάβεις τζάκι με πολύ δυνατό Νοτιά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...