Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Αρχές της εβδομάδας άρχισα να λύνω ένα κινέζικο χορτοκοπτικό (kasei cg 63) και μετά από μια αναζήτηση είδα ότι τόσο οι φλάντζες κεφαλής/καρμπιρατέρ όσο και ο συμπλέκτης του μπορεί να περιέχουν αμίαντο. Σαν ανταλλακτικά είναι πολύ φθηνά και από ότι βλέπω ο αμίαντος χρησιμοποιείται χρόνια σε τέτοιες εφαρμογές. Επειδή δεν μπορώ να το παραβλέψω υπάρχει κάποιος τρόπος να βρεθεί αν περιέχουν αμίαντο ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dicto είπε

Καλησπέρα σε όλους. Αρχές της εβδομάδας άρχισα να λύνω ένα κινέζικο χορτοκοπτικό (kasei cg 63) και μετά από μια αναζήτηση είδα ότι τόσο οι φλάντζες κεφαλής/καρμπιρατέρ όσο και ο συμπλέκτης του μπορεί να περιέχουν αμίαντο. Σαν ανταλλακτικά είναι πολύ φθηνά και από ότι βλέπω ο αμίαντος χρησιμοποιείται χρόνια σε τέτοιες εφαρμογές. Επειδή δεν μπορώ να το παραβλέψω υπάρχει κάποιος τρόπος να βρεθεί αν περιέχουν αμίαντο ?

Πρώτη φορά το ακούω.

Καρπυρατέρ άλλαξα και εγώ στο δικό μου μόνος πριν κανένα μήνα γιατί το παλαιό δεν είχε καθόλου ρύθμιση αέρα (αθάνατο alex pak) :P.Είχε μία φλάντζα μεταξύ κεφαλής και καρπυρατέρ αλλά ήταν από κάποιο μαλακό υλικό το πιο πιθανό καουτσούκ και χρησιμοποίησα ξανά την ίδια και όχι σκληρό που να δείχνει ότι περιέχει αμίαντο.

Όσο για τις σιαγόνες του συμπλέκτη έχουν ένα σκληρό υλικό όπως έχουν τα ταμπούρα φρένων των αυτοκινήτων.Τώρα αν αυτό περιέχει αμίαντο δεν μπορώ να το πω αλλά για ποιο λόγο να μπει κάτι τέτοιο εκεί;;;;;;;

Από την άλλη δεν μπορούμε να αναπαράγουμε κάτι τέτοιο αν δεν υπάρχουν στοιχεία και πιστεύω ότι αν ευσταθούσε  μεγάλες εταιρείες του χώρου (Σουηδία - Γερμανία - Αμερική) που χάνουν πολλά λεφτά από τους Κινέζους θα το είχαν κάνει σημαία και θα το έβλεπες παντού ακόμη και με πληρωμένες διαφημίσεις.Οπότε μην καταπίνουμε αμάσητο ότι κυκλοφορεί.

EDIT.Από την άλλη αν εσωτερικά οι φλάντζες του καρπυρατέρ υπάρχει πιθανότητα να έχουν κάτι ποιος ο λόγος να ασχολείσαι με επισκευές.Πάρε από Κίνα ένα καινούργιο καρπυρατέρ με 7-8 ευρώ όπως έκανα εγώ βάλτο πάνω και πέτα το παλαιό.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dicto είπε
Spoiler

για φλάντζα (αν το κατεχεις ) βάλε   αντίστοιχου πάχους βελανιδόχαρτο  για το άλλο στο χημείο του κράτους ?

• Thanks 2
Δημοσ.

συνηθιζεται σε τετοιες θεσεις,οι φθηνες φλαντζες να περιεχουν ινες αμιαντου.που βλεπεις το  προβλημα?προκειτε να τις τριψεις ,και την ωρα που θα τις τριβεις θα αρχισεις να σνιφαρεις την σκονη?μονο τοτε υπαρχει προβλημα......

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έγινε σε κλειστό χώρο και ναι χρειάστηκε να κόψω/τριμαρω την  φλατζα για να έχει ίδιες τομές με της παλιά την οποία χρησιμοποίησα καθώς ήταν πολύ μεγαλύτερη και περίσσευε υλικό για την νέα.

1 ώρα πριν, dollyyy19 είπε

συνηθιζεται σε τετοιες θεσεις,οι φθηνες φλαντζες να περιεχουν ινες αμιαντου.που βλεπεις το  προβλημα?προκειτε να τις τριψεις ,και την ωρα που θα τις τριβεις θα αρχισεις να σνιφαρεις την σκονη?μονο τοτε υπαρχει προβλημα......

Επεξ/σία από dicto
Δημοσ.

Δεν βλέπω το λόγο να αγοράσει κάποιος τέτοιου είδους μηχάνημα όχι επώνυμο. 

Από τότε που γράφτηκα και βλέπω ανακλήσεις, δεν εγορςζω τίποτα μη επώνυμο. Σε γάντια, σε μπιζού , σε αξεσουάρ, σε παιχνίδια και σε ότι άλλο μπορεί να πάει ο νους σου, έχουν μόλυβδο, κάδμιο κ.α. πολύ παραπάνω από τα επιτρεπτά όρια. 

https://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/?event=main.listNotifications&year=2019&lng=el

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, agamoi-thytai είπε

Δεν βλέπω το λόγο να αγοράσει κάποιος τέτοιου είδους μηχάνημα όχι επώνυμο. 

https://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/?event=main.listNotifications&year=2019&lng=el

Ο βασικός λόγος είναι ένα τέτοιο μηχάνημα κινέζικο θα το πάρει 50-60 ευρώ ενώ ένα αντίστοιχο επώνυμο θέλει πάνω από 300.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι έχω τρομοκρατηθεί αρκετά με αυτό το θέμα. Δευτέρα θέλω να πάρω 2-3 Ελληνικές εταιρίες που κάνουν ανάλυση για αμίαντο ώστε να δω τιμές και να στείλω δείγματα. Έκανα το λάθος και έβαλα μέσα στο δωμάτιο μου το μηχάνημα αφού το είχα λύσει για να μην βραχεί ...

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να τρομοκρατείσαι.Και αμίαντο να έχει αυτή η μικρή φλαντζούλα και σε επαφή να ήρθες δε νομίζω ότι ήρθε και το τέλος του κόσμου για σένα.

Αν ήταν έτσι όλοι θα είχαν ξεκληριστεί παλαιότερα που ο αμίαντος ήταν σε καθημερινή χρήση (δίκτυα νερού) σκεπές που σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν ακόμη και δεν έχουν αντικατασταθεί. Και εκεί μιλάμε για καθαρό αμίαντο μεγάλης επιφάνειας και όχι μικρή έστω περιεκτικότητα (μπορεί και να μην  έχει) σε μία φλαντζούλα 3-4 εκατοστών και πάχους λιγότερο από 1 εκατοστό.

Οι μαστόροι τέτοιων εργαλείων που έρχονται σε καθημερινή επαφή μαζί τους έπρεπε να μη ζεις κανείς.:P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...