Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην ομάδα. θα ήθελα οποίος γνωρίζει να μου απαντήσει στο εξής ερώτημα. Έχουν οι γονείς μου μια προπληρωμένη κάρτα την οποία τους την έδωσαν μαζί με την πιστωτική  από την εθνική τράπεζα  και χρησιμοποιούν το τηλ. του πάτερα μου, την οποία αυτήν την κάρτα δεν τι χρησιμοποιούν και θα την έχω εγώ για να κάνω αγορές από το εξωτερικό . Αν συνδέσω την προπληρωμένη αυτή στο paypal και βάλω το δικό μου νούμερο τηλ. γίνεται; ή θέλει τον ίδιο;  Αν Ναι οι ειδοποιήσεις για κάθε αγορά σε ποιο τηλ θα έρχονται.(ειδοποίηση εννοώ τον κωδικό επαλήθευσης κατά την πραγματοποίηση της αγοράς).

Επεξ/σία από mentego
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mentego είπε

Καλησπέρα στην ομάδα. θα ήθελα οποίος γνωρίζει να μου απαντήσει στο εξής ερώτημα. Έχουν οι γονείς μου μια προπληρωμένη κάρτα την οποία τους την έδωσαν μαζί με την πιστωτική  από την εθνική τράπεζα  και χρησιμοποιούν το τηλ. του πάτερα μου, την οποία αυτήν την κάρτα δεν τι χρησιμοποιούν και θα την έχω εγώ για να κάνω αγορές από το εξωτερικό . Αν συνδέσω την προπληρωμένη αυτή στο paypal και βάλω το δικό μου νούμερο τηλ. γίνεται; ή θέλει τον ίδιο;  Αν Ναι οι ειδοποιήσεις για κάθε αγορά σε ποιο τηλ θα έρχονται.(ειδοποίηση εννοώ τον κωδικό επαλήθευσης κατά την πραγματοποίηση της αγοράς).

Ένα σκασμό αγορές έχω κάνει αυτές τις ημέρες μέσω ίντερνετ από την κάρτα απευθείας ή από το PayPal (Amazon, Ebay, Aliexpress, ιδιωτικές εταιρείες) και ποτέ δεν χρειάστηκε εχτρα pin της τράπεζας...

Δημοσ.

Δουλευω τετοια καρτα στο 99% των αγορων μου. Το τηλ. χρειαζεται μονο στο γεμισμα της καρτας. Σου στελνει ενα sms με ενα 6ψηφιο κωδικο, τον οποιο τον βαζεις στο e-banking. Aν θυμαμαι καλα για να την συνδεσεις στο paypal πρεπει να κανεις μια δοσοληψια παλι μεσο e-banking. Δηλ να στειλεις 1€ και μετα απο λιγο στο επιστρεφουν. Δε θα εχεις αλλο προβλημα.

Τελος αυτη η καρτα ειναι prepaid VISA μπορεις αν θελεις μεσο e-banking να βγαλεις και virtual prepaid mastercard (εικονικη δηλ.- χωρις πλαστικη καρτα μονο τον αριθμο της καρτας)

Υ.Γ δειτε (e-banking) k τα ορια της καρτας και ποσα λεφτα μπορεις να τραβηξεις απο ATM , αν σε ενδιαφερει κατι τετοιο.

Υ.Γ2 κατα την φορτιση σου κραταει το 1%. Αν βαλεις 100€ θα σου κρατησει 1€ για 200 , 2€ κτλ.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, bromiaris είπε

Ένα σκασμό αγορές έχω κάνει αυτές τις ημέρες μέσω ίντερνετ από την κάρτα απευθείας ή από το PayPal (Amazon, Ebay, Aliexpress, ιδιωτικές εταιρείες) και ποτέ δεν χρειάστηκε εχτρα pin της τράπεζας...

Φίλε μου ευχαριστώ πολύ ο λόγος που ανάφερα για extra κωδικό pin ειναι οτι αγορά με πιστωτική σου στελνει η τραπεζα εναν κωδικο στο τηλέφωνο που έχεις δηλωμένη. Απο οτι κατάλαβα απο αυτά που μου είπες οτι στην προπληρωμένη δεν έρχεται τέτοιος κωδικός. Συνολικά με καρτα δεν έχω κανει πολες αγορές αλλά αυτες της λίγες φορές έχει παει sms στον πατέρα μου με έναν κωδικό επαλήθευσης. 

Δημοσ.
2 hours ago, mentego said:

Φίλε μου ευχαριστώ πολύ ο λόγος που ανάφερα για extra κωδικό pin ειναι οτι αγορά με πιστωτική σου στελνει η τραπεζα εναν κωδικο στο τηλέφωνο που έχεις δηλωμένη. Απο οτι κατάλαβα απο αυτά που μου είπες οτι στην προπληρωμένη δεν έρχεται τέτοιος κωδικός. Συνολικά με καρτα δεν έχω κανει πολες αγορές αλλά αυτες της λίγες φορές έχει παει sms στον πατέρα μου με έναν κωδικό επαλήθευσης. 

Όχι δεν έχει σχέση αυτό. Ο κωδικός έρχεται στα πλαίσια του 3D secure. 
Το αν θα έρθει ο κωδικός εξαρτάται από τον πωλητή. 
Για παράδειγμα η Amazon χρεώνει όταν αποστέλλονται τα πακέτα που έχεις αγοράσει, αυτό σημαίνει ότι η χρέωση μπορεί να γίνει πολλές μέρες μετά την αγορά. Δηλαδή δεν χρησιμοποιεί 3D secure γιατί ο πελάτης θα έπρεπε να είναι πάνω από μια οθόνη περιμένοντας την ασφαλή συναλλαγή.

Δημοσ.

Μια άλλη ερώτηση. Εγω αυτήν την περίοδο είμαι φοιτητής κα δεν εργάζομαι. Εχω ακούσει για την prepaid mastercard της cosmote(που συνεργάζεται με την Εθνική). Πήγα ρώτησα στην cosmote και μου είπαν οτι χρειάζεται μόνο :

1. ταυτότητα 

2. ΑΦΜ

3. Αριθμό τηλεφώνου 

Αν βγάλω τέτοια κάρτα θα έχω πρόβλημα επειδή δεν εργάζομαι και δεν έχω δικά μου έσοδα;

Μέχρι τι ποσό μπορώ να  ξοδέψω με αυτήν την κάρτα; ( για να μην μπλέξω).

Δημοσ.
54 minutes ago, mentego said:

Μια άλλη ερώτηση. Εγω αυτήν την περίοδο είμαι φοιτητής κα δεν εργάζομαι. Εχω ακούσει για την prepaid mastercard της cosmote(που συνεργάζεται με την Εθνική). Πήγα ρώτησα στην cosmote και μου είπαν οτι χρειάζεται μόνο :

1. ταυτότητα 

2. ΑΦΜ

3. Αριθμό τηλεφώνου 

Αν βγάλω τέτοια κάρτα θα έχω πρόβλημα επειδή δεν εργάζομαι και δεν έχω δικά μου έσοδα;

Αδερφέ εφόσον είσαι πάνω από 18 άνοιξε έναν τρ. λογαριασμό για να έχεις χρεωστική κάρτα. Οι προπληρωμένες είναι απάτη και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς καν με αυτές.

Τα εισοδηματικά κριτήρια παίζουν ρόλο μόνο στις πιστωτικές.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, mentego είπε

1. ταυτότητα 

2. ΑΦΜ

3. Αριθμό τηλεφώνου 

Το ποσο ειναι αναλογα με το ειδος της προπληρωμενης.Της κοσμοτε ειναι της εθνικης αν δεν κανω λαθος οποτε εχει μεγαλα ορια δεν θα εχεις προβλημα.Βεβαια επειδη οι προπληρωμενες ρουφανε τις προμηθειες σαν τρελες καλυτερα κανε αυτο που σου ειπε ο φιλος, βγαλε χρεωστικη για καποιον τραπεζικο λογαριασμο σου,θα τον κρατας συνεχεια χωρις λεφτα και αν θες θα καταθετεις μεσω ατμ και θα λειτουργει στην ουσια σαν προπληρωμενη και δεν θα πληρωνεις προμηθειες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...