Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Όχι. Ο όποιος θερμοσίφωνας, ηλεκτρικός ή ηλιακός, δεν λειτουργεί με την...βαρύτητα :) αλλά με την πίεση του δικτύου (ΕΥΔΑΠ). Άρα ακόμα και στο υπόγειο να τον βάλεις μια χαρά θα τροφοδοτεί την μπαταρία του πχ 3ου

Οκ, να ρωτήσω κάτι άσχετο. Με τη λογική αυτή, το καζάνι ενός ηλιακού, μπορεί να μπει στο πάτωμα κάτω απο τα κάτοπτρα;

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, zoranb είπε

Με τη λογική αυτή, το καζάνι ενός ηλιακού, μπορεί να μπει στο πάτωμα κάτω από τα κάτοπτρα;

με φυσική κυκλοφορία ποτε !!!!!!!!  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zoranb είπε

Οκ, να ρωτήσω κάτι άσχετο. Με τη λογική αυτή, το καζάνι ενός ηλιακού, μπορεί να μπει στο πάτωμα κάτω απο τα κάτοπτρα;

οχι γιατι το κλειστο κυκλωμα που θερμαiνει το καζανι λειτουργει με θερμοσιφωνισμο (το αντιψυκτικο υγρο που υπαρχει στο κλειστο κυκλωμα θερμαινεται στις πλακες γινεται πιο ελαφρυ και "ανεβαινει" στο καζανι για θερμανει το νερο χρησης)

Για να μπορει να μπει το καζανι κατω απο τη σταθμη των εναλλακτων (των πλακων) χρειαζεται κυκλοφορητης για να μεταφερει το υγρο του κλειστου κυκλωματος. Το γνωστο συστημα βεβιασμενης κυκλοφοριας, που συνηθως το καζανι ειναι στο λεβητοστασιο κλπ οχι στην ταρατσα)

Επεξ/σία από fredd0
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zoranb είπε

Όπως ήδη ανέφεραν, όχι δεν μπορείς. Γιατί δεν αφορά την ίδια "λογική". Το νερό του καζανιού (αυτό που πλενόμαστε) ναι, θα συνεχίσει να ρέει προς τη βρύση λόγω της πίεσης του δικτύου που είπαμε. Θα είναι όμως κρύο αφού τα υγρά του κυκλώματος δεν επηρεάζονται (σαν "κλειστό κύκλωμα") από αυτή την πίεση. Εκεί χρειάζεται να ζεσταθούν έτσι ώστε, ακολουθώντας τους αυστηρούς φυσικούς νόμους, να πάνε προς τα...πάνω. Αν δεν υπάρχει "πάνω" δεν υπάρχει και φυσική ροή.

Λύση θα ήταν η χρήση κυκλοφορητή (κύκλωμα βεβιασμένης κυκλοφορίας) αλλά εκεί το κόστος ανεβαίνει αφού εκτός από κυκλοφορητή θα χρειαστεί και άλλα μπιχλιμπίδια (αισθητήρια θερμοκρασίας, διαφορικό θερμοστάτη, κλπ)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 11/2/2021 στις 12:05 ΜΜ, vagos789 είπε

Ποτε θα μπορεις; ρεαλιστικα μιλωντας,υπαρχει γραμμη εκει κοντα ή σκαβουν τωρα που μιλαμε; 

Αν ναι, τοτε βαλε οπου θες εξω τον θερμοσιφωνα (σκεπασμενο) και μετρα αντιστροφα.

Καλησπερα δεν ηξερα οτι συζητατε ακομα σε αυτο το θεμα, περασε και πανω απο ενας χρονος. Τον θερμοσιφωνα τελικα τον εβαλα σε μπαλκονι και βρεχεται κιολας οταν φυσαει, 15 μηνες δεν μου εχει βγαλει καποιο προβλημα, προσφατα καθαρισα και την αντισταση του. Αμα παθει κατι, πεταμα και βαζω αλλον, ουτε 100 ευρω δε κανει στη τελικη. Οσο για το αν κραταει ζεστο το νερο, μια χαρα ειναι, τον χειμωνα τον αναβα το βραδυ και το πρωι εκανα κανονικα ντους. 

Δημοσ.
Στις 11/3/2021 στις 1:18 ΠΜ, TRILOBYTER είπε

Καλησπερα δεν ηξερα οτι συζητατε ακομα σε αυτο το θεμα, περασε και πανω απο ενας χρονος. Τον θερμοσιφωνα τελικα τον εβαλα σε μπαλκονι και βρεχεται κιολας οταν φυσαει, 15 μηνες δεν μου εχει βγαλει καποιο προβλημα, προσφατα καθαρισα και την αντισταση του. Αμα παθει κατι, πεταμα και βαζω αλλον, ουτε 100 ευρω δε κανει στη τελικη. Οσο για το αν κραταει ζεστο το νερο, μια χαρα ειναι, τον χειμωνα τον αναβα το βραδυ και το πρωι εκανα κανονικα ντους. 

αφου εισαι εσυ ικανοποιημενος οκ. εγω θα το προχωραγα ενα κλικ παραπανω. θα εβαζα χρονοδιακοπτη (ηλεκτρονικο κατα προτιμηση) για να μπορω να οταν ξυπναω το πρωι να εχω ζεστο νερο. χωρις να το αναβω απο το βραδυ. μπορεις να το ρυθμισεις πχ να αναβει μιση ωρα πριν την επιθυμητη ωρα και να εχεις το νερακι σου καυτο. αν το πας παρπανω υπαρχουν ετοιμες συσκευες ραγας με συνδεση στο δικτυο και μπορεις μεσω εφαρμογης να ελεγχεις την ωρα που θελεις να αναβει και να σβηνει. ολες αυτες οι λυσεις ομως απαιτουν και προσθετα εξαρτηματα που επειδη η ισχυς ειναι πολυ μεγαλη θα πρεπει να τοποθετηθουν απο ειδικο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, xsterg είπε

αφου εισαι εσυ ικανοποιημενος οκ. εγω θα το προχωραγα ενα κλικ παραπανω. θα εβαζα χρονοδιακοπτη (ηλεκτρονικο κατα προτιμηση) για να μπορω να οταν ξυπναω το πρωι να εχω ζεστο νερο. χωρις να το αναβω απο το βραδυ. μπορεις να το ρυθμισεις πχ να αναβει μιση ωρα πριν την επιθυμητη ωρα και να εχεις το νερακι σου καυτο. αν το πας παρπανω υπαρχουν ετοιμες συσκευες ραγας με συνδεση στο δικτυο και μπορεις μεσω εφαρμογης να ελεγχεις την ωρα που θελεις να αναβει και να σβηνει. ολες αυτες οι λυσεις ομως απαιτουν και προσθετα εξαρτηματα που επειδη η ισχυς ειναι πολυ μεγαλη θα πρεπει να τοποθετηθουν απο ειδικο. 

Λογικα θα βαλω αεριο στα κοντα, θα φυγει ο θερμοσιφωνας και θα μπει στη θεση του ο λεβητας. Το βραδυ 1 ωρα το αναβω δεν το αφηνω, το πρωι εχω κανονικα ζεστο νερο.

Δημοσ.
Στις 16/3/2021 στις 2:07 ΜΜ, TRILOBYTER είπε

Λογικα θα βαλω αεριο στα κοντα, θα φυγει ο θερμοσιφωνας και θα μπει στη θεση του ο λεβητας. Το βραδυ 1 ωρα το αναβω δεν το αφηνω, το πρωι εχω κανονικα ζεστο νερο.

Αέριο στα κοντά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...