Joe-4 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Γεια σας παιδιά, Πρόσφατα απέκτησα μια Sapphire RX 590 8gb Nitro+ μιας και την βρήκα σε καλή τιμή λόγω της cyber Monday. Απέναντι στις AMD γενικότερα είμαι λίγο αρνητικός αλλά ένας συνάδελφος με έπεισε ότι έχουν βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με το παρελθόν και έτσι προχώρησα στην αγορά της και στην αντικατάσταση της παλιάς μου πλέον gigabyte gtx 960 4gb. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι σβήνει ξαφνικά το pc όταν τρέχω κάποια εγκατεστημένα παιχνίδια (witcher 2, mafia 3). Αυτό συμβαίνει μετά από δύο δευτερόλεπτα από το διπλό κλικ στο εικονίδιο τους. Κάποια άλλα games τρέξαν απροβλημάτιστα (όπως AC syndicate, sims 4, far cry 5). Στο Furmark στα stress test το άφηνα κανά δεκάλεπτο κάθε φορά και μέχρι τους 80°C. Δεν φάνηκε να έχει πρόβλημα. Όταν έβαλα το OCCT, στο power supply τεστ με το που πατούσα να ξεκινήσει μετά από 1 sec έκανε reboot το pc. Να αναφέρω ότι εγκατέστησα τo DDU για να σβήσω τους παλιούς drivers της Nvidia και να εγκαταστήσω τους πιο πρόσφατους της AMD ( δοκίμασα τους optional και τους recommended). Κατά την εγκατάσταση της κάρτας και λόγω του όγκου της, κρύφτηκαν κάποιες Sata υποδοχές στην μητρική. Το τροφοδοτικό μου διαθέτει 2 καλώδια που έχουν το καθένα δύο 6+2 pin. Η σύνδεση της κάρτας με την οθόνη είναι μέσω HDMI. Το σύστημα μου αποτελείται από : Τροφοδοτικό : COOLER MASTER GM-Series 650W Modular Bronze Μητρική micro: ATX GIGABYTE B85M-DS3H Επεξεργαστής : INTEL Core-i7 4790 3.60GHz Λειτουργικό: Windows 7 64bit Service pack 1 Ψύκτρα επεξεργαστή: THERMALRIGHT True Spirit 90 M Rev.A Μνήμες : 2x KINGSTON HyperX FURY 8GB 1600MHz CL10 Σκληροί δίσκοι : Samsung EVO SSD 120gb και WD 2TB Κουτί: AEROCOOL QS-180 Δεν πιστεύω να ευθύνεται το τροφοδοτικό πάντως καθώς η παροχή του υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις της κάρτας. Σας έχει συμβεί ποτέ τίποτα παρόμοιο και πως το λύσατε; 11/12 Ενημέρωση: Άλλαξα στο bios μια ρύθμιση PCI E από automatic το έβαλα σε GEN 3. Το OCCT τώρα τρέχει απροβλημάτιστα το power supply stress test (δύο 20 λεπτα το δοκίμασα) και τα παιχνίδια που μου κάνανε shutdown το pc, έτρέξαν κάποια λεπτά παραπάνω. Από αυτό υποθέτω ότι μπορεί να έχει και θέμα ασυμβατότητας με την μητρική. 13/12 Ενημέρωση: Συνέδεσα τα καλώδια, ένα εξάπινο από ένα input και ένα 6+2 pin από το δεύτερο και βεβαιώθηκα ότι έχουν κουμπώσει καλά. Βρήκα και πάτησα και το διακοπτάκι όπως είπες που η κάρτα δουλεύει σε χαμηλότερες συχνότητες. Το Fallout 4 στο ίδιο σημείο μου κάνει την επανεκίννηση, καθώς και το witcher 2. Το mafia 3 σαν να έχει στρώσει. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2019 από Joe-4 1
Duck Dodgers Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Έχεις δυνατότητα για να δοκιμάσεις το pc σου με άλλο τροφοδοτικό?
koolisk6 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 εφ οσον δεν είχες τέτοια θέματα πριν και αλλαξες μονο καρτα, είτε αυτη φταιει, ειτε το τροφοδοτικο σου
Leleouras Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 έλεγξε τις ram. βάλε 1 τη φορά και κάνε δοκιμές τρέχοντας το παιχνίδι
Pantsu_Shogun Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) δοκίμασε να συνδέσεις κάθε καλώδιο σε ξεχωριστό input του τροφοδοτικού, συνήθως τα modular έχουν 2 εξόδους pcie. και όσο χαζό και αν σου ακούγεται σιγουρέψου ότι μπαίνουμε στα 6pin/8pin της κάρτας σωστά, σε μια 970 που είχα παλιά δεν έκανε εύκολα το "κλακ" στο τέλος και μέχρι να το πάρω χαμπάρι είχα ξοδέψει μέρες troubleshooting... υγ επίσης δες αν έχει διπλό bios η κάρτα και γύρνα το στο 2ο αν έχει, συνήθως είναι με πιο χαμηλά ρολόγια. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2019 από Pantsu_Shogun 1
Joe-4 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Στις 12/12/2019 στις 8:55 ΠΜ, Pantsu_Shogun είπε δοκίμασε να συνδέσεις κάθε καλώδιο σε ξεχωριστό input του τροφοδοτικού, συνήθως τα modular έχουν 2 εξόδους pcie. και όσο χαζό και αν σου ακούγεται σιγουρέψου ότι μπαίνουμε στα 6pin/8pin της κάρτας σωστά, σε μια 970 που είχα παλιά δεν έκανε εύκολα το "κλακ" στο τέλος και μέχρι να το πάρω χαμπάρι είχα ξοδέψει μέρες troubleshooting... υγ επίσης δες αν έχει διπλό bios η κάρτα και γύρνα το στο 2ο αν έχει, συνήθως είναι με πιο χαμηλά ρολόγια. Συνέδεσα τα καλώδια, ένα εξάπινο από ένα input και ένα 6+2 pin από το δεύτερο και βεβαιώθηκα ότι έχουν κουμπώσει καλά. Βρήκα και πάτησα και το διακοπτάκι όπως είπες που η κάρτα δουλεύει σε χαμηλότερες συχνότητες. Το Fallout 4 στο ίδιο σημείο μου κάνει την επανεκίννηση, καθώς και το witcher 2. Το mafia 3 σαν να έχει στρώσει αλλά δεν είναι αποδεκτό για μένα όλο αυτό. Θα ζητήσω επιστροφή χρημάτων εάν την δεχθεί πίσω το Πλαίσιο.
tetsu0 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Φιλε εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με σενα. Εκανα προσφατα PC build. Οταν παιζω καποιο game μετα απο 30 λεπτα μου σβηνει το PC, οταν παει να ξαναξεκινησει μου κανει 3 beep μετα ξανα 3 beep και μετα περνει ξανα μπροστα το μηχανημα. Εφτιαξα καινουριο build και αγορασα μια RX 5700XT απο ατομο μεσω insomnia. Δεν ξερω και εγω τι να κανω. Θα δοκιμασω αυτο που ειπες μεσα απο το BIOS ισως καποια ρυθμιση να ειναι. Εχω τρεξει memtest χωρις προβληματα, εχω κανει stress test με FurMark χωρις προβλημα. Τι να πω....
Joe-4 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Κατέβασε και το OCCT και κάνε εκεί ένα power supply test, cpu stress test μπας και βρεις καμιά άκρη. Αν σε σβήσει στο power supply stress test άλλαξε στο bios την ρύθμιση PCI E lane από automatic σε Gen 3. Εάν στρώσει έτσι, πρέπει να υπάρχει θέμα μη συμβατότητας της μητρικής ή σάπιους drivers της AMD γιατί κανονικά με το automatic setting θα πρέπει να βρίσκει κατευθείαν τι Gen είναι. Εγώ άκρη δεν έβγαλα πάντως ακόμα.
tetsu0 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, Joe-4 είπε Κατέβασε και το OCCT και κάνε εκεί ένα power supply test, cpu stress test μπας και βρεις καμιά άκρη. Αν σε σβήσει στο power supply stress test άλλαξε στο bios την ρύθμιση PCI E lane από automatic σε Gen 3. Εάν στρώσει έτσι, πρέπει να υπάρχει θέμα μη συμβατότητας της μητρικής ή σάπιους drivers της AMD γιατί κανονικά με το automatic setting θα πρέπει να βρίσκει κατευθείαν τι Gen είναι. Εγώ άκρη δεν έβγαλα πάντως ακόμα. To mono software p dn m leitourgei (sto occt ola ok) einai ena GPUPI. Esena sto GPUPI ola ok? Dokimase k esy k pes mas.
BlueBlood7 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Μην ξαναπείς ποτέ ότι "δεν πιστεύω ότι φταίει αυτό ή εκείνο". Με τα αν δεν πρόκειται να βγάλεις ποτέ άκρη. Πρώτα απ όλα βρες ένα καλό τροφοδοτικό από κάποιον γνωστό σου να δοκιμάσεις. Το γράφεις κιόλας ότι έκανες psu τεστ και απέτυχε. Το γιατί κάποια παιχνίδια παίζουν σωστά και κάποια άλλα όχι δεν μου λέει και κάτι. 1
Joe-4 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, BlueBlood7 είπε Μην ξαναπείς ποτέ ότι "δεν πιστεύω ότι φταίει αυτό ή εκείνο". Με τα αν δεν πρόκειται να βγάλεις ποτέ άκρη. Πρώτα απ όλα βρες ένα καλό τροφοδοτικό από κάποιον γνωστό σου να δοκιμάσεις. Το γράφεις κιόλας ότι έκανες psu τεστ και απέτυχε. Το γιατί κάποια παιχνίδια παίζουν σωστά και κάποια άλλα όχι δεν μου λέει και κάτι. Επίσης γράφω ότι άλλαξα τη ρύθμιση σε gen 3 και το psu test πέτυχε. Στις ελάχιστες απαιτήσεις της κάρτας ( https://www.sapphiretech.com/en/consumer/nitro-rx-590-8g-g5-oc_c ) θέλει 500w ή και πιο ισχυρά με το δικό μου να είναι 650w bronze certified. Το μόνο που άλλαξα σε ένα σύστημα που έτρεχε άψογα ήταν η κάρτα γραφικών. 4 ώρες πριν, tetsu0 είπε To mono software p dn m leitourgei (sto occt ola ok) einai ena GPUPI. Esena sto GPUPI ola ok? Dokimase k esy k pes mas. Το έτρεξα το GPUPI όχι ότι καταλαβαίνω πολλά αλλά στο GPU test με 20Μ batch και reduction 256 πέρασε με επιτυχία. Κόπηκε σε reduction 512 και πάνω. Βγάζεις κανά νόημα από αυτά που γράφω να μου τα εξηγήσεις και μένα; Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2019 από Joe-4
BlueBlood7 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 17 λεπτά πριν, Joe-4 είπε Επίσης γράφω ότι άλλαξα τη ρύθμιση σε gen 3 και το psu test πέτυχε. Στις ελάχιστες απαιτήσεις της κάρτας ( https://www.sapphiretech.com/en/consumer/nitro-rx-590-8g-g5-oc_c ) θέλει 500w ή και πιο ισχυρά με το δικό μου να είναι 650w bronze certified. Το μόνο που άλλαξα σε ένα σύστημα που έτρεχε άψογα ήταν η κάρτα γραφικών. Το έτρεξα το GPUPI όχι ότι καταλαβαίνω πολλά αλλά στο GPU test με 20Μ batch και reduction 256 πέρασε με επιτυχία. Κόπηκε σε reduction 512 και πάνω. Βγάζεις κανά νόημα από αυτά που γράφω να μου τα εξηγήσεις και μένα; Η παλιά κάρτα γραφικών απαιτούσε μαξ 400W σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή. Αυτή που πήρες απαιτεί 500W. Άρα δεν έκανες μια αλλαγή έτσι απλά. Το τροφοδοτικό που έχεις είναι κυρίως για μπαζετ συστήματα. δεν έχουν σημασία μόνο τα Watt, τα οποία Watt σε καμία περίπτωση δεν πιάνουν τα ονομαστικά και με την πάροδο των χρόνων όλο και χάνει ισχύ, αλλά έχει σημασία και η ποιότητα των υλικών του τροφοδοτικού. Η 590 μόνο απλή κάρτα δεν είναι. Τέλος πάντων. Κάνε ότι νομίζεις σωστό. 1
cpc464 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Αρχικά κατεβάζεις driver cleaner και καθαρίζεις όλα τα κατάλοιπα απο τους παλιούς driver, επίσης αλλάζεις τροφοδοτικό, εάν είναι παλιό λόγω γήρανσης των πυκνωτών δεν έχει πλέον την ονομαστική του ισχύ, πάρε κάτι που να έχει καλή αξιολόγηση, εγώ εμπιστεύομαι τον johny guru. 1
tetsu0 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 εμενα τα προβληματα εληξαν. Πραματα που εκανα. Πρωτον εβγαλα motherboard και κουμπωσα καρτα γραφικων γιατι μου φαινοτανε απο την μια πλευρα δεν ηταν φουλ μεσα. Εκανα update το BIOS, μπηκα σε SafeMode εκανα DDU και περασα τους τελευταιους drivers της GPU. Τωρα δεν εχω θεματα με παιχνιδια κτλπ. Επισης το GPUPI μην το δινεις τοση σημασια. εμενα κανει fail οπως και σε αλλους αλλα αυτο δεν σημαινει και κατι. 1
gerokost Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δοκίμασε κι ένα re-install του game, δε χάνεις τίποτα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα