Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον τύπο για τις καταθέσεις μπορείτε να μου πείτε πώς υπολογίζεται;

Το συνολικό ποσό από τόκους καταθέσεων όλων των μελών της ωφελούμενης μονάδας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, όπως έχουν δηλωθεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του έτους 2019, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει από τον κατωτέρω μαθηματικό τύπο:

Ετήσιος τόκος = 20.000*μέσο ετήσιο καταθετικό επιτόκιο 2018/100.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Pariis είπε

Το συνολικό ποσό από τόκους καταθέσεων όλων των μελών της ωφελούμενης μονάδας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, όπως έχουν δηλωθεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του έτους 2019, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει από τον κατωτέρω μαθηματικό τύπο:

Πόσες καταθέσεις έχετε να σου πούμε αν δικαιούστε…

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Pariis είπε

Δεν το ξέρω, αλλά το σύστημα έβγαλε, λέει, τους δικαιούχους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σου δίνει το ακριβές ποσό μπροστά. 20000 καταθέσεις σε όλα τα μελη της οικογενειας.

Λογικά το δίνουν με τον τύπο, ώστε να αθροίσετε τους τόκους που προκύπτουν από τις φορολογικές δηλώσεις όλων των μελών, όπως αυτές προκύπτουν απο την τελευταία φορολογική δήλωση.

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.

Ξέρει κανείς αν μπορείς να ρωτήσεις κάπου τους λόγους που δεν εγκρίνεσαι; Έχω παιδί ΑΜΕΑ αλλά δεν το παίρνω. Δεν έχω καταθέσεις.

Δημοσ.

Tα προηγούμενα χρόνια σου έλεγαν που ξεπερνάς τα όρια.

Πρέπει να έχει τις κατηγορίες εισόδημα, περιουσία, καταθέσεις, κ.λπ. Αν σε κάποιο από αυτά ξεπερνάς τα προαπαιτούμενα όρια, σε βγάζει εκτός.

Δημοσ.

Μα υποτίθεται για ΑΜΕΑ δεν έχει καμία κατηγορία. Απλά αν παίρνεις ήδη προνοιακό επίδομα. Θα πάρω αύριο και στη ΔΟΥ να δω τι θα μου πουν.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, marmagia είπε

Δεν ισχύει σίγουρα η απάντηση του υπουργείου. Anyway. Δε θα σκάσω κιόλας. Εδώ δε δίνουν τα λεφτά που δίνουμε για τις θεραπείες. Ποιο μέρισμα τώρα; Απλά αγανάκτησα χωρίς λόγο.

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ptwma είπε

Ξέρει κανείς αν μπορείς να ρωτήσεις κάπου τους λόγους που δεν εγκρίνεσαι; Έχω παιδί ΑΜΕΑ αλλά δεν το παίρνω. Δεν έχω καταθέσεις.

Μία απο τα ίδια. Αν μάθεις καμιά παραπάνω πληροφορία απο την ΔΟΥ στείλε ένα p.m ρε αδερφέ.

Δημοσ.

Πρέπει να είστε δικαιούχοι προνοιακού επιδόματος Αμεα απο ΟΠΕΚΑ και μόνο. Αν είστε δικαιούχοι ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) δεν το δικαιούστε.

Δημοσ.

To φετινό μέρισμα ειναι για λίγους και αδικούνται πολλοί. Άνεργοι με ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία δεν δικαιούνται πάλι τιποτα, ενω για τα ΑμεΑ πρέπει να παίρνουν επίδομα βαριάς αναπηρίας. Δηλαδή αν κάποιος έχει πχ 100% αναπηρία αλλά μπορει να εργαστεί, δεν το δικαούται.

Εγω στεναχωριάμαι περισσότερο για τους μακροχρόνια άνεργους που επειδή τους έχουν εκτιμίσει το ακινητό τους πάνω απο 90.000 (άσχετα αν η εμπορική τους αξία δεν ειναι ούτε 5000), δεν παίρνουν τίποτα. Και ειναι πολλοί αυτοί.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν έβγαλα άκρη , διαβάζω δεξιά και αριστερά οτι αρκετοί ΑΜΕΑ κόπηκαν. Πάντως εγώ παίρνω ΟΠΕΚΑ για το παιδί. Δεν έχει λογική. Δεν έχω ούτε καταθέσεις ούτε τίποτα στο όνομά μου. Απλά έχω μεγάλο εισόδημα, το οποίο όμως δε μετράει κανονικά για ΑΜΕΑ. Θα κάνω και ένα τηλέφωνο το λογιστή γιατί κάτι δε μου αρέσει. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ptwma είπε

Δεν έβγαλα άκρη , διαβάζω δεξιά και αριστερά οτι αρκετοί ΑΜΕΑ κόπηκαν. Πάντως εγώ παίρνω ΟΠΕΚΑ για το παιδί. Δεν έχει λογική. Δεν έχω ούτε καταθέσεις ούτε τίποτα στο όνομά μου. Απλά έχω μεγάλο εισόδημα, το οποίο όμως δε μετράει κανονικά για ΑΜΕΑ. Θα κάνω και ένα τηλέφωνο το λογιστή γιατί κάτι δε μου αρέσει. 

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/281170/koinoniko-merisma-kataigida-orgis-ektos-xiliades-anergoi-kai-amea-sto-skotadi-oi-polites-apo-tin-idika

Δεν θα βγάλεις άκρη διότι δεν προβλέφθηκε να μπορεις να βγάλεις άκρη.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...