Pwpwpw Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα Θα ηθελα την βοηθεια σας για αγορα ενος προιοντος απο ebay. Να τονισω εδω οτι δεν εχει τυχει ποτε μου να ψωνισω κατι απο ebay και ειμαι τελειως μα τελειως ασχετος με την ολη διαδικασια. Εψαχνα για ενα συγκεκριμενο προιον και γουγλαροντας και ψαχνωντας ξαφνικα φτανω σε ενα πωλητη στο ebay που πουλαγε το προιον. Ελεγε οτι για το αν κανει delivery στην Ελλαδα, θα πρπει να κανω ερωτηση στον πωλητη. Στελνω λοιπον ερωτηση εκει που λεει ask seller για το αν μπορει να μου στειλει το δεμα στην Ελλαδα, αυτο εγινε πριν 3-4 μερες. Απο οσο ειδα αυτες τις ημερες δεν πηρα καμια απαντηση του για το αν μπορει να μου το στειλει, τσεκαρα και τα email Μου και το Inbox Του ebay.Πριν λιγο ομως μου ηρθε ενα mail απο το ebay(η απο των πωλητη δεν εχω καταλαβει) το οποιο λεει your invoice for ebay purchases μπλα μπλα μπλα και μου εχει το ποσο αγορας του προιοντος+το ποσο των εξοδων μεταφορας για ελλαδα προς πληρωμη και δεν εχω καταλαβει τι γινετε. Αν πατησω τωρα εκει για πληρωμη θα αγορασω το προιον? Θα μου σταλει ελλαδα? Πραγματικα εχω μπερδευτει και θα ηθελα την βοηθεια σας, θελω να αγορασω το προιον, αλλα δεν ξερω τι σωστη διαδικασια και φοβαμαι μην κανω πατατα η μην χασω τα χρηματα μου. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2019 από Pwpwpw
NikosKallithea Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Αν ειναι απο το εβαυ-πωλητη το ιδιο μήνυμα θα υπαρχει και στα εισερχόμενα σου στο εβαυ. Το δευτερο είναι ο πωλητής να σου εστειλε πληρωμη εκτος εβαυ, σε αυτη την περίπτωση εσυ κρίνεις αν θα τον πληρώσεις ή οχι. 1
Pwpwpw Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Αν ειναι απο το εβαυ-πωλητη το ιδιο μήνυμα θα υπαρχει και στα εισερχόμενα σου στο εβαυ. Το δευτερο είναι ο πωλητής να σου εστειλε πληρωμη εκτος εβαυ, σε αυτη την περίπτωση εσυ κρίνεις αν θα τον πληρώσεις ή οχι. Μπαινω μεσα στο ebay και υπαρχει κανονικα, λεει unpaid invoices και απο κατω εχει το προιον που θελω να αγορασω και την επιλογη pay now για να κανω την πληρωμη. Tαυτοχρονα το προιον πλεον στο ebay φαινεται σε αλλους μια διαθεσημο και δεν υπαρχει η επιλογη buy(εδωσα το λινκ και το τσεκαρε την "αγγελια" φιλος μου) Απλως δεν καταλαβαινω πως δουλευει το συστημα, ελεγε να κανω ερωτηση αν στελνει Ελλαδα, εστειλα ερωτηση και σημερα 4 ημερες μετα μου ηρθε invoice για πληρωμη, αυτο σημμαινει να φανταστω οτι το στελνει κανονικα και μπορω να προχωρησω στην αγορα? Σε θεμα "ασφαλειας" των χρηματων μου ειναι καλυτερα να κανω ενα λογοριασμο σε paypal και να πληρωσω μεσω paypal η μπορω να πληρωσω κανονικα με μια προπληρωμενη καρτα που εχω? Ισως να ακουγονται λιγο αστεια τα ερωτηματα μου, αλλα προγματικα δεν εχω ιδεα απο ebay! Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2019 από Pwpwpw
NikosKallithea Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Απλα ο πωλητής δεν μπήκες στην διαδικασία του διαλόγου Του ζητησες αν στελνει ελλαδα και σου έστειλε το τιμολόγιο, γρήγορος και αποτελεσματικός. Πληρώνεις και τέλος 1
Pwpwpw Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2019 55 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Απλα ο πωλητής δεν μπήκες στην διαδικασία του διαλόγου Του ζητησες αν στελνει ελλαδα και σου έστειλε το τιμολόγιο, γρήγορος και αποτελεσματικός. Πληρώνεις και τέλος Οσο αφορα τον τροπο πληρωμης εχει διαφορα αν γινει μεσω paypal η απευθειας απο την prepaid card που εχω? Οταν λεω διαφορα εννοω ασφαλεια των χρηματων μου σε περιπτωση που γινει στραβη και δεν παραλαβω ποτε τιποτα ας πουμε.
Pwpwpw Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Στις 18/12/2019 στις 5:48 ΜΜ, NikosKallithea είπε Απλα ο πωλητής δεν μπήκες στην διαδικασία του διαλόγου Του ζητησες αν στελνει ελλαδα και σου έστειλε το τιμολόγιο, γρήγορος και αποτελεσματικός. Πληρώνεις και τέλος Προχωρησα στην πληρωμη του προιοντος κανονικα απο προχθες 18/12. Στην κατασταση της παραγγελιας γραφει "paid" αλλα ακομη δεν εχω λαβει tracking number ουτε μου εχει ερθει καποια ενημερωση αν εχει γινει η αποστολη του προιοντος, το μονο που αναφερει ειναι " estimated delivey 29 december-16 january". Θα μου ερθει καποια ειδοποιηση απο εδω και περα αν εγινε η αποστολη του προιοντος η καποιο tracking number η απλα τωρα περιμενω εως τις 16 Ιανουαριου?
Baator Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Για μικροβλακειούλες (από την Κίνα π.χ.), τρομερά δύσκολο να πάρεις tracking number. Απλά περιμένεις ως τις 16 Ιανουαρίου που είπες. Κανονικά, πρέπει να σου έρθει και ένα email όταν τελικά στείλει το προιόν, αλλά απλά θα λέει ότι στάλθηκε. Εξαρτάται και από τον εκάστοτε πωλητή και το πόσο τυπικός είναι, το Ebay είναι πλατφόρμα αγορών με άπειρους πωλητές μέσα, άλλοι καλοί, άλλοι κακοί. Κοίταξες καθόλου τα reviews του, αν είναι αξιόπιστος, κτλ.; Και ιδανικά, πληρώνουμε με Paypal, έτσι δεν πρόκειται να χάσεις τα λεφτά σου ποτέ, ό,τι στραβή και να γίνει ή αν αποφασίσει απλά να μην στείλει καν το προιόν. 1
Pwpwpw Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Baator είπε Για μικροβλακειούλες (από την Κίνα π.χ.), τρομερά δύσκολο να πάρεις tracking number. Απλά περιμένεις ως τις 16 Ιανουαρίου που είπες. Κανονικά, πρέπει να σου έρθει και ένα email όταν τελικά στείλει το προιόν, αλλά απλά θα λέει ότι στάλθηκε. Εξαρτάται και από τον εκάστοτε πωλητή και το πόσο τυπικός είναι, το Ebay είναι πλατφόρμα αγορών με άπειρους πωλητές μέσα, άλλοι καλοί, άλλοι κακοί. Κοίταξες καθόλου τα reviews του, αν είναι αξιόπιστος, κτλ.; Και ιδανικά, πληρώνουμε με Paypal, έτσι δεν πρόκειται να χάσεις τα λεφτά σου ποτέ, ό,τι στραβή και να γίνει ή αν αποφασίσει απλά να μην στείλει καν το προιόν. Το δεμα θα ερθει απο Αγγλια. Ειναι αγορα κοστους 170 ευρω και το δεμα σαν ογκο θα εχει αρκετα μεγαλο ειναι ενα ανταλλακτικο αυτοκινητου. Πληρωσα με prepaid card. Ο πωλητης φαινεται αξιοπιστος, εχει το λογαριασμο στο ebay απο το 2011 και εχει 676 θετικες αξιολογησεις και μολις μια αρνητικη. Email που να λεει οτι το προιον σταλθηκε δεν μου εχει ερθει.Απο την στιγμη που εκανα την πληρωμη μου ηρθε ενα μονο email απο ebay που λεει οτι your order is confirmed και γραφει οτι we'll let you know when its on the way, δευτερο mail οτι το δεμα σταλθηκε δεν εχει ερθει ακομη.Μηπως θα επρπε να στειλω ενα μυνημα στον πωλητη για το αν εχει στειλει το δεμα? Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2019 από Pwpwpw
Narayan Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Αν σε 5-6 μέρες δεν έχει αλλάξει το status σε Shipped με tracking number, στείλε μύνημα μέσω eBay στον πωλητή. 1
Pwpwpw Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, Narayan είπε Αν σε 5-6 μέρες δεν έχει αλλάξει το status σε Shipped με tracking number, στείλε μύνημα μέσω eBay στον πωλητή. Επισης μολις ειδα κατι που με προβληματισε. Μπηκα στο προφιλ του πωλητη να δω τι αλλα πραγματα εχει προς πωληση( εχει προς πωληση παρα πολλα), ειδα κατι που ισως με ενδιαφερει και μπηκα μεσα στο προιον να το δω καλυτερα και μολις μπηκα απο πανω εγραφε"the seller is away,if you buy this item, there may be a delay with your order". Η πλακα ειναι οτι το mail με το invoice για την πληρωμη μου ηρθε στις 18/12 στις 1 το μεσημερι και μολις 5 ωρες μετα στις 6 το απογευμα επειδη δεν ειχα κανει την πληρωμη μου ηρθε και δευτερο mail απο ebay που ελεγε οτι ο πωλητης δεν εχει λαβει ακομη την πληρωμη και καλα θα ηταν να γινει αμμεσα η πληρωμη για να αποφυγω καποιo unpaid item case. Μολις το ειδα εκανα αμεσως την πληρωμη και απο τοτε εχουν περασει 2 μερες και δν εχω καμια ενημερωση για το αν εχει σταλει η οχι το δεμα. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2019 από Pwpwpw
NikosKallithea Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Επισης μολις ειδα κατι που με προβληματισε. Μπηκα στο προφιλ του πωλητη να δω τι αλλα πραγματα εχει προς πωληση( εχει προς πωληση παρα πολλα), ειδα κατι που ισως με ενδιαφερει και μπηκα μεσα στο προιον να το δω καλυτερα και μολις μπηκα απο πανω εγραφε"the seller is away,if you buy this item, there may be a delay with your order". Η πλακα ειναι οτι το mail με το invoice για την πληρωμη μου ηρθε στις 18/12 στις 1 το μεσημερι και μολις 5 ωρες μετα στις 6 το απογευμα επειδη δεν ειχα κανει την πληρωμη μου ηρθε και δευτερο mail απο ebay που ελεγε οτι ο πωλητης δεν εχει λαβει ακομη την πληρωμη και καλα θα ηταν να γινει αμμεσα η πληρωμη για να αποφυγω καποιo unpaid item case. Μολις το ειδα εκανα αμεσως την πληρωμη και απο τοτε εχουν περασει 2 μερες και δν εχω καμια ενημερωση για το αν εχει σταλει η οχι το δεμα. Μην ανησυχείς οι γερμαναραδες ετσι ειναι, μπορει να μην πάρεις τρακ αλλα οπως και να εχει θα ερθει 1
Pwpwpw Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Μην ανησυχείς οι γερμαναραδες ετσι ειναι, μπορει να μην πάρεις τρακ αλλα οπως και να εχει θα ερθει Εγραψα και πιο πανω. Αγγλια βρισκεται ο πωλητης οχι Γερμανια.
NikosKallithea Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Εγραψα και πιο πανω. Αγγλια βρισκεται ο πωλητης οχι Γερμανια. σαρρυ δεν το διαβασα 1
Pwpwpw Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε σαρρυ δεν το διαβασα Βασικα επειδη οπως ξαναειπα δν εχω ψωνισει ποτε που απο ebay ειναι πρωτη φορα και δν ξερω τν διαδικασια, υπαρχει πιθανοτητα να εχει σταλει ηδη το δεμα παρολο που δν μου ηρθε email να μου πει οτι το δεμα εσταλει, η εφοσον δν ελαβα το αναλογο email σημαινει οτι δεν εχει γινει ακομη αποστολη του δεματος? Προσπαθω να καταλαβω τον τρπο λειτουργειας του ebay και να μπω στο νοημα. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2019 από Pwpwpw
ObeyWario! Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Μπορεί να το έχει στείλει και απλά να μην έχει ενημερώσει τον λογαριασμό του στο ebay Tο emai, όπως και σε όλα τα site, είναι απλά ένα αυτοματοποιημένο μν που θα σου έρθει όταν ο πωλητής τσεκάρει την παραγγελία ως απεσταλμένη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα