Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

έχω το εξής πρόβλημα. Έχω έναν παλιό υπολογιστή και ξαφνικά σταμάτησε να δουλεύει. Αφού αποσύνδεσα όλες τις συσκευές και δοκίμασα νέο τροφοδοτικό ο υπολογιστής συνέχισε να μη δουλεύει. Έβγαλα την μπαταρία από το Motherboard και άνοιξε κανονικά. Οπότε συνέδεσα τις συσκευές μου πίσω και του έβαλα καινούργια μπαταρία. Πάλι δεν ανοίγει. Μόλις βγάζω την μπαταρία ανοίγει κανονικά ενώ όταν τη βάζω δεν ανοίγει. Βασικά κάνει κάτι πιο τρελό. Ανοίγει χωρίς μπαταρία. Τον κλείνω. Βάζω μπαταρία. Ανοίγει κανονικά. (αλλάζω ώρα και ημέρα από bios)...μπαίνω windows και τον κλείνω. Μετά δεν ανοίγει. Για να ανοίξει πρέπει να βγάλω μπαταρία.

Τι λέτε να φταίει;

ΥΓ Όταν λέμε δεν ανοίγει δεν εννοούμε ότι είναι νεκρό. Τα ανεμιστηράκια του λειτουργούν σε πολύ χαμηλές στροφές (σα να μη θέλει να πάρει full ρεύμα). Δε λειτουργούν τα power reset κουμπιά και προφανώς δεν παίρνω σήμα στην οθόνη (ούτε ακούω τους δίσκους να δουλεύουν). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βεβαιώσου πως η πολικότητα της μπαταρίας είναι σωστή. Μετά δες αν υπάρχουν τίποτα jumpers που έλειπαν προκειμένου να δουλέψει με νεκρή μπαταρία. Τι μάρκα είναι ο υπολογιστής/μητρική; Επίσης βεβαιώσου πως όλα κάθονται σωστά. Καμιά φορά, ανοίγοντας το κουτί και τραβώντας καλώδια μπορεί να ξεκουμπώσει κάτι, π.χ. μια από τις μνήμες.

Επεξ/σία από spectaculator
Δημοσ.

p965 platinum N1996.

Αφήνω πάνω μόνο επεξεργαστή, μνήμες και κάρτα γραφικών. Όλα κάθονται σωστά. Αν δεν καθόντουσαν υποθέτω πως δε θα άνοιγε χωρίς μπαταρία ή με μπαταρία (μία φορά).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι. Δε μετακινήθηκε Καθόλου το jumper. Πιο ποδαράκι μπορεί να βραχυκυκλώνει; Η συμπεριφορά είναι αρκετά περίεργη. Την εξηγώ από την αρχή.

Βήμα 1: Ο υπολογιστής με μπαταρία πάνω ανοίγει αλλά οι ανεμιστήρες λειτουργούν σε χαμηλές στροφές (πάνε να δυναμώσουν αλλά δεν μπορούν). Τα λαμπάκια από cd dvd ανάβουν και σβήνουν. Οι δίσκοι δεν ακούγονται καν και προφανώς δεν παίρνω καθόλου σήμα από οθόνη. Επίσης δε λειτουργεί το power και το reset ώστε να κλείσω τον υπολογιστή. Οπότε για να τον κλείσω τον βγάζω από το ρεύμα.

Βήμα 2: Βγάζω μπαταρία και ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά. Μόνο που δεν κρατάει τις ρυθμίσεις οπότε και κάθε φορά που μπαίνω windows για να δουλέψει ο chrome ή ο firefox πρέπει να αλλάξω ώρα.

Βήμα 3: Κάνω shutdown χωρίς μπαταρία και βάζω μπαταρία. Ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά. Μπαίνω bios κάνω ρυθμίσεις και μετά windows Και λειτουργεί κανονικά. Κάνω restart και όλα ρολόι... ξανά Windows ...Internet κλπ κλπ.

Βήμα 4: Με τη μπαταρία πάνω από το βήμα 3 κάνω shutdown. Όταν πάω να ξεκινήσω το Pc επανέρχομαι πάλι στο Βήμα 1.

Αυτή τη στιγμή έχω βγάλει όλες τις συσκευές και έχω αφήσει πάνω μόνο κάρτα γραφικών, επεξεργαστή, μνήμες και σκληρό δίσκο. Δισκέτα, dvd, usb, audio, network έχουν βγει.

Ο υπολογιστής είναι καμια 10αριά ετών και αυτή η συμπεριφορά είναι ξαφνική. Δε μου το είχε κάνει ποτέ ξανά.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει...Έχω αλλάξει 2 μπαταρίες μέχρι στιγμής

Καμία άλλη ιδέα;;;

Επεξ/σία από nikosfree12
Δημοσ.

Κοίταξε το jumper JBAT1 (είναι το clear cmos jumper) σε τι θέση είναι και να πατάει σωστά.

Μπορείς να το δεις εδώ στο user manual > https://www.manualslib.com/manual/705957/Msi-G52-72381x1.html?page=35

Την σημείωση κάτω κάτω να διαβάσεις προσεκτικά στην σελίδα του manual.

Important

You can clear CMOS by shorting 2-3 pin while the system is off. Then return to 1-2 pin position. Avoid clearing the CMOS while the system is on; it will damage the mainboard.

Δημοσ.

Καλημέρα. Το έχω κάνει και αυτό. Το σύστημα δουλεύει όπου αντι να μπαινοβγάζω μπαταρία μετακινώ το jumper γίνεται clear η cmos και μετά ο υπολογιστής λειτουργεί (με τη μπαταρία πάνω). Το θέμα όμως είναι ότι μετά από shutdown (με μπαταρία πάνω) θέλει ξανα μετακίνηση το Jumper για να δουλέψει. Δήλαδή παίρνω την ίδια συμπεριφορά με αυτή που περιέγραψα πιο πάνω όπου αντι να μετακινώ την μπαταρία...μετακινώ το jumper. Ok το δουλεύω έτσι, αλλά είναι λίγο σπαστικό κάθε πρωί που πάω για δουλειά να ανοίγω καπάκια και να μετακινώ το jumper για να ανοίξει ο υπολογιστής μου.

Υπάρχει περίπτωση να έχει χτυπήσει μητρική και με το clear που κάνω να λειτουργεί αλλά όταν αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις να βγαίνει εκεί το πρόβλημα της μητρικής;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Βγάλε το δίσκο
2. Βγάλε και την κάρτα γραφικών (αν μπορείς, αν έχει integrated δηλαδή το cpu σου).
3. Reseat τη ram σου
4. Καινούρια μπαταρία στη μητρική
5. Reset το bios
6. Δοκιμάζεις και με τα δύο τροφοδοτικά (παλιό και καινούριο), και βλέπεις αν κάνει POST.

*Αν η ίδια περίεργη συμπεριφορά συνεχίσει:
 - Δοκιμάζεις με 2η κάρτα γραφικών
 - Δοκιμάζεις να ξαναφλασάρεις το bios 

Επεξ/σία από jumpmaster
  • Like 1
Δημοσ.

Χωρίς την μπαταρία τα λαμπάκια όλα πράσινα.

Με τη μπαταρία πάνω το 1 και 2 κόκκινα και το 3 και 4 πράσινα. Τα οποία όμως αναβοσβήνουν (όπως αυτά του χριστουγεννιάτικου δένδρου)

Δημοσ.

Δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξεις στη δουλειά υπολογιστή. Αν ήταν για το σπίτι θα τον είχα αλλάξει εδώ και 5 χρόνια. Όμως στη δουλειά είναι ο βασικός μου υπολογιστής!

Δημοσ.

άμα είχα τέτοιο "χρεπι" για βασικό pc στη δουλειά μου,

χωρίς δυνατότητα να τ αλλάξω , θα χα παραιτηθεί χαλαρά.....

Δημοσ.

Για τα λαμπακια λεει Initializing Hard Drive Controller This will initialize IDE drive and controller.Ο δίσκος σου είναι IDE? Μπορείς να κάνεις ένα clone σε άλλον και να τον βαλεις σε SATA? Μπορείς να κάνεις Update το bios? (με οποια επικινδυνότητα για pc δουλειας!)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...