Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα 

Θα απευθυνθώ σε ηλεκτρολόγους 

Έχω μια απορία 

Όταν έχουμε ένα παροχικο καλώδιο 3χ16 όπου καταλήγει στον πίνακα και αρχικά στην γενικής ασφάλεια.  Έπειτα ρελε νεοζετ και στην συνέχεια στα αυτοματακια.  οι γέφυρες μεταξύ των αυτοματακιων  πρέπει να είναι με 16 αρι  καλώδιο η βάζουμε 6αρι; 

Θα έχει κάποιο πρόβλημα η εγκατάσταση;

Τι είναι σωστό και τι λάθος;

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων 

Επεξ/σία από Tilema97
Δημοσ.

Το 16αρι αποκλείεται ετσι και αλλιως ειναι μεχρι και το ρελε ηλεκτροπληξίας και τους γενικους ασφαλιοδιακοπτες, μετά πας ανάλογα τα φορτία, οχι ομως και κατω απο διομισαρι

.

Υπαρχουν και ετοιμες γέφυρες χαλκού

Δημοσ.

Γέφυρες χαλκού απευθείας. Έπειτα όπως ειπώθηκε ανάλογα την παροχή. Δε θα βάλεις πχ στην Ασφάλεια για την κουζίνα 4αρι (Το έχω δει σε πίνακα Φτιαγμένο από ακριβοπληρωμένο επαγγελματία, λιωμένο.......)

Δημοσ.

Εψαχνα να βρω κανονισμους για καλωδιωση πινακων, γιατι ειναι σημειο διαφωνιας αυτο που θιγεις με το προηγουμενο εγοδοτη που ειχα. Εγω ήθελα να κραταω σταθερη τη διατομη δήλαδή στην εισοδο του καθε μικροαυτοματου το καλωδιο εισοδου να είναι ιδιας διατομης με της εξοδου. Αυτος στα μεγαλα καλωδια δεν ηθελε. Παντως δεν γινονται γεφυρες απο μικροαυτοματο σε μικροαυτοματο, εκτος και αν χρησιμοποιεις μπαρα χαλκου καταλληλων αμπερ. Διαφορετικα για καθε μικροαυτοματο φευγει ενα καλωδιο καταλληλης διατομης με αυτα που ασφαλιζει ο μικροαυτοματος. Ολα μαζι τα καλώδια αυτα πρεσαρονται σε ενα μυτακι και τερματιζουν στο ρελε διαρροης ή ότι αλλο εχει κανει.

Δημοσ.

Γενικός διακόπτης > Neozed ασφάλεια > Ρελέ διαρροής > Αυτοματάκια με γέφυρα χαλκού από κάτω και καλώδιο ανάλογης διατομής που φεύγει προς την κατανάλωση από πάνω.

*Δεν αγοράζουμε noname γέφυρες, πρέπει να αναγράφεται η αντοχή της - 63Α.

**Το ρεύμα είναι άκρως επικίνδυνο, σε περίπτωση που δεν γνωρίζουμε, δεν ακουμπάμε τίποτα μέσα στον πίνακα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Curtis76 είπε

Εψαχνα να βρω κανονισμους για καλωδιωση πινακων, γιατι ειναι σημειο διαφωνιας αυτο που θιγεις με το προηγουμενο εγοδοτη που ειχα. Εγω ήθελα να κραταω σταθερη τη διατομη δήλαδή στην εισοδο του καθε μικροαυτοματου το καλωδιο εισοδου να είναι ιδιας διατομης με της εξοδου. Αυτος στα μεγαλα καλωδια δεν ηθελε. Παντως δεν γινονται γεφυρες απο μικροαυτοματο σε μικροαυτοματο, εκτος και αν χρησιμοποιεις μπαρα χαλκου καταλληλων αμπερ. Διαφορετικα για καθε μικροαυτοματο φευγει ενα καλωδιο καταλληλης διατομης με αυτα που ασφαλιζει ο μικροαυτοματος. Ολα μαζι τα καλώδια αυτα πρεσαρονται σε ενα μυτακι και τερματιζουν στο ρελε διαρροης ή ότι αλλο εχει κανει.

Εμενα παντως δε μου τα πρεσσαρε. Γενικα χρησιμοποιεις απογυμνωτη; Εγω που ειδα δει το καναν με απλη πενσα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ParhsG είπε

Εμενα παντως δε μου τα πρεσσαρε. Γενικα χρησιμοποιεις απογυμνωτη; Εγω που ειδα δει το καναν με απλη πενσα

Η πρεσσα χρησιμοποιείται για τα πολυκλωνα καλωδια. Εσενα τι καλωδια εσωτερικης καλωδιωσης χρησιμοποιήθηκαν? Ο απογυμνωτης ειναι μονοδρομος για τα πολυκλωνα, για τα μονοκλωνα γίνεται και με πενσα ή οτι αλλο, χωρις να κανεις ζημια στον αγωγο.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Η πρεσσα χρησιμοποιείται για τα πολυκλωνα καλωδια. Εσενα τι καλωδια εσωτερικης καλωδιωσης χρησιμοποιήθηκαν? Ο απογυμνωτης ειναι μονοδρομος για τα πολυκλωνα, για τα μονοκλωνα γίνεται και με πενσα ή οτι αλλο, χωρις να κανεις ζημια στον αγωγο.

Οκ ευχαριστω για τις πληροφοριες. Εφτιαξα εναν υποπινακα και εβαλε 4ρι μαζι με το κανονικο καλοδιο πανω απο το γενικο διακοπτη 3φασικο. Πειραζει αν βαλεις πανω απο 1 μαζι; Υπαρχει αλλος τροπος διακλαδωσης; 

Επισης εχω ενα θεμα. Εβαλα led λαμπες (δεν εχει αλλες συσκευες ειναινκαινουργιο ) και οι led κανουν στιγμιαιες διακοπες σα να τρεμοπαιζουν. Υποτιθεται πως εκανε ελεγχο στα ηλεκτρολογικα και πληρωσα αρκετα  για π ελεγχο ηλεμτρολογικων και γειωσης κτλ. Παιζει να φταινε οι λαμπες; Επισης οταν βαζω μπρος καποιο εργαλειο πχ δραπανο πεφτει στιγμιαια το φως.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά ευχαριστώ για τις πληροφορίες από την νεοζετ προς το αυτοματακι για εκείνο το σημείο ήταν η ερώτηση τι καλώδιο να βάλω μετά φυσικά μένουν γέφυρες.  Εγώ δεν το διευκρίνισε σωστά. 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Tilema97 είπε

Παιδιά καλησπέρα 

Θα απευθυνθώ σε ηλεκτρολόγους 

Έχω μια απορία 

Όταν έχουμε ένα παροχικο καλώδιο 3χ16 όπου καταλήγει στον πίνακα και αρχικά στην γενικής ασφάλεια.  Έπειτα ρελε νεοζετ και στην συνέχεια στα αυτοματακια.  οι γέφυρες μεταξύ των αυτοματακιων  πρέπει να είναι με 16 αρι  καλώδιο η βάζουμε 6αρι; 

Θα έχει κάποιο πρόβλημα η εγκατάσταση;

Τι είναι σωστό και τι λάθος;

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων 

Μπαρα απο κατω απο τα αυτοματακια μαστορα,γιατι να κανεις γεφυρες με καλωδιο?Εκτος και αν μιλας για ενα δυο αυτοματακια αλλα απο την αλλη τι να το κανεις την 16αρα παροχη?Γενικα εγω σε πινακα 3 σειρων πχ βαζω κατω τα γενικα(ρελε,γενικο,νεοζετ,λαμπακι),στην μεσαια σειρα 16αρες και κουζινα(τερμα δεξια) και στην πανω σειρα 10αρες και θερμοσιφωνα(παλι τερμα δεξια).Αν εχω 16αρα παροχη,φευγουν 2 10αρια,ενα για την μεσαια σειρα και ενα για την πανω.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, ParhsG είπε

Οκ ευχαριστω για τις πληροφοριες. Εφτιαξα εναν υποπινακα και εβαλε 4ρι μαζι με το κανονικο καλοδιο πανω απο το γενικο διακοπτη 3φασικο. Πειραζει αν βαλεις πανω απο 1 μαζι; Υπαρχει αλλος τροπος διακλαδωσης; 

Επισης εχω ενα θεμα. Εβαλα led λαμπες (δεν εχει αλλες συσκευες ειναινκαινουργιο ) και οι led κανουν στιγμιαιες διακοπες σα να τρεμοπαιζουν. Υποτιθεται πως εκανε ελεγχο στα ηλεκτρολογικα και πληρωσα αρκετα  για π ελεγχο ηλεμτρολογικων και γειωσης κτλ. Παιζει να φταινε οι λαμπες; Επισης οταν βαζω μπρος καποιο εργαλειο πχ δραπανο πεφτει στιγμιαια το φως.

Κανονισμο καλωδιωσης πινακων δεν εχω βρει, σου λεω ομως τη κοινη πρακτικη που εφαρμοζουν πινακαδικα. Πρεσσαρουν μαζι και το 4αρι και αλλα μαζι αρκει να μπορουν να μπουν. Δε σου λεω ομως να κανεις κατι γιατι δεν εχω εικονα του τι κανεις. Στειλε ενα μονογραμο και συζηταμε. Παντως μιας και ρωτας, αν δε χωρανε πχ στο ρελε χρησιμοποιουνται διανομεις 

δες εδω 

https://www.hora-etec.com/electrical-terminals/distribution-blocks-uvb/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...