Magic_Nature Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, kifinas είπε Κάτω από 12 μήνες δεν έχει. Εξαιρούνται ειδικές περιπτώσεις που έχουν πολύμηνη εκπαίδευση και έχουν ειδικούς όρους. Ανάλογα με τα χρόνια που έχεις στην εταιρεία αλλάζουν και οι απαιτήσεις και στις δυο πλευρές. Παιδια ενα λεπτο, καθιστε να διευκρινησουμε μερικά πράγματα. Σε μια ιδιωτικη συμφωνια , πράγματα που ΔΕΝ τα καλυπτει η νομοθεσια , καλυπτονται απο το ιδιωτικο συμφωνητικο. Αν εγω κανω με σενα τωρα ενα ιδιωτικο συμφωνητικο που θα λεει πχ οτι σου νοικιαζω ενα σπιτι για 2 χρονια , επειδη υπάρχει νομος που λέει για 3 υπερ-ισχυει ο νομος. Αν ομως στο Ιδιωτικο συμφωνητικο γράψουμε οτι εγω δεν θέλω να φυγεις και να μην με ειδοποιησεις 1 μηνα τουλάχιστον πριν διαφορετικά χάνεις την εγγυηση , τοτε δεν χρειάζεται να υπάρχει νομος που να οριζει συγκεκριμένα αυτο το ορισαμε μεταξυ και εχει ισχυ ενωπιον δικαστηριου. Αποτελει δικη μας συμφωνια. Μπορει κάποιος επιτηδειος εργοδοτης να κάνει το ιδιο οταν προχωρά σε μια συμφωνια με εναν υπάλληλο στο συμβολαιο τους ναι ή οχι; Αυτο ρωταω. Εγω μπορω μετά να στειλω αγωγή πχ στον άλλον οτι δεν συμμορφωθηκε με το τάδε σημειο - παραγραφο του Ιδιωτικου συμφωνητικου. Προσωπικα επειδη δε θα ηθελα τουριστες στη δουλειά μου , θα ηθελα να φτιαξουμε μια καλη ομάδα η οποια θα προσπαθουσα να αμοιβεται καλυτερα απο το γενικο κανονα ειδικα αμα ηταν καλή για αυτο θα ειχα τέτοιες πρακτικές στα συμβολαια. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2019 από Magic_Nature
kifinas Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δεν είναι συνηθισμένη πρακτική αλλά ναι, μπορείς να το γράψεις. Όμως ακόμα και αν κάποιος δεν το τηρήσει δεν θα μπορείς να κάνεις πολλά στην πράξη αφού δεν έχει καταδικαστεί κανείς εργαζόμενος από όσο ξέρω επειδή δεν κράτησε τις απαραίτητες ημερομηνίες προειδοποίησης. 1
Magic_Nature Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, kifinas είπε Δεν είναι συνηθισμένη πρακτική αλλά ναι, μπορείς να το γράψεις. Όμως ακόμα και αν κάποιος δεν το τηρήσει δεν θα μπορείς να κάνεις πολλά στην πράξη αφού δεν έχει καταδικαστεί κανείς εργαζόμενος από όσο ξέρω επειδή δεν κράτησε τις απαραίτητες ημερομηνίες προειδοποίησης. Α ωραια αυτο ήθελα. Επειδη ακουμε εξυπνάδες του στυλ οτι δεν ξέρουμε τη νομοθεσια. Γιατι δεν μπορεις; Κυριε θα ηθελα αν τελικως αποφασισετε να φυγετε απο εμας αφου πρωτα μας εχετε πει το προβλημα σας το εχουμε συζητησει και δεν έχουμε βρει λυση γιατι εντάξει ανθρωποι ειμαστε μπορουμε να συζητησουμε δεν ειστε σκλαβος ολοι οι εργαζομενοι έχουν αξιοπρέπεια. Τοτε με ενημερωνεις 1 μηνα πριν ειδάλλως θα έχεις κάποια απώλεια που η δικια μου θα ειναι μεγαλυτερη διοτι θα υπάρξει κενο στην επιχειρηση μου κα ισως ζημιά και δεν φανταζομαι οτι θα ήθελες κάτι τέτοιο και εσυ. Αυτη ειναι η αρχική εξηγηση που πρέπει να γινεται στα συμβολαια. Το αν θα καταδικαστει ή οχι ο υπάλληλος δεν εχει σημασια εδω διοτι εγω θα καταδικαζομουν επειδη αυτος θα με έσερνε στα δικαστηρια και εγω τοτε θα τους ελεγα ο κυριος έχει παραβει το τάδε σημειο του συμβολαιου το οποιο έχει υπογράψει. Και η ερωτηση εδω ειναι θα με πηγαινε στο δικαστηριο τοτε; ΟΧΙ γιατι θα ηξερε πως θα χάσει. Αρα θα εκανε τη βλακεια του και θα έφευγε χωρις να ενημερωσει αλλα δεν θα έπαιρνε και φράγκο. Αυτος θα με πηγαινε στο δικαστηριο οχι εγω , αυτος θα πληρωνε αρχικά. Δε νμιζω να το έκανε. εΤΣΙ φτιάχνουν συμβολαια οι ξύπνιοι. Οσοι κοιμουνται θα χάνουν απλά λεφτά. Δυστυχως οι ανθρωποι ειμαστε πολυ απροβλεπτοι , πάς να κανεις το καλο και πάνε να στη φέρουνε. Οχι σε μένα πάντως. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2019 από Magic_Nature
bluesattack Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλα οτι δεν ξερεις την νομοθεσια ειναι σιγουρο, απλα καπου ακουσες για ιδιωτικα συμφωνητικα Εδω η αληθεια ειναι οτι υπηρξε μια παρεξηγηση.Δεν ηξερα οτι μιλαμε για εργαζομενους που υπογραφουν ιδιωτικα συμφωνητικα για να ..συμβαλλουν στην ανταγωνιστικοτητα της επιχειρησης .Μπορει καποιος εργαζομενος να το κανει και με χαρα , να ψηφισε οχι μονο για ιδιωτικα συμφωνητικα, αλλα αν γινεται να καταργηθουν ολα του τα δικαιωματα...για να ερθουμ επενδυτες . 😂 Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2019 από bluesattack 5
SB_1957 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε Τοτε με ενημερωνεις 1 μηνα πριν ειδάλλως θα έχεις κάποια απώλεια που η δικια μου θα ειναι μεγαλυτερη διοτι θα υπάρξει κενο στην επιχειρηση μου κα ισως ζημιά και δεν φανταζομαι οτι θα ήθελες κάτι τέτοιο και εσυ. Αυτη ειναι η αρχική εξηγηση που πρέπει να γινεται στα συμβολαια. Να υποθέσουμε ότι τα συμβόλαια που κάνεις με τους υπαλλήλους σου λένε ότι θα τους ειδοποιήσεις 1 μήνα πριν τους απολύσεις και θα τους επιτρέπεις να λείψουν κάποιες εργάσιμες ώρες για να πάνε σε συνέντευξη ώστε να βρούνε δουλειά, και να μην τους προκληθεί ζημία αν βρεθούν άνεργοι απροειδοποίητα? 4
Magic_Nature Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Να υποθέσουμε ότι τα συμβόλαια που κάνεις με τους υπαλλήλους σου λένε ότι θα τους ειδοποιήσεις 1 μήνα πριν τους απολύσεις και θα τους επιτρέπεις να λείψουν κάποιες εργάσιμες ώρες για να πάνε σε συνέντευξη ώστε να βρούνε δουλειά, και να μην τους προκληθεί ζημία αν βρεθούν άνεργοι απροειδοποίητα? Προφανως αν ημουν εργοδοτης και θα ειχε βάση και αυτο που λες απο τη πλευρά του εργαζομενου. Αλλα κατι μου λεει πως δεν θα χρειαζοταν και πολλες απολυσεις γιατι θα επελεγα εξαρχης σοβαρούς ανθρωπους και υπεύθυνους. Βασικα πριν πεσουν οι υπογραφες θα ήθελα να μας πει ο υποψηφιος κάτι το οποιο θεωρει οτι το θέλει ως ορο μέσα στο συμβολαιο και αν μπορουμε να το βάλουμε χωρις να ζημιωθουμε και εμεις οκ. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2019 από Magic_Nature
bluesattack Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγω αν ειμουν εργοδοτης , σε τετοιες επιχειρησεις (εστιασης κλπ) μια ερωτηση θα εκανα στον υποψηφιο υπαλληλο.Πιστευεις , θα του ελεγα, οτι ορθως κοπηκε το κοινωνικο μερισμα που επαιρνες ? Αν μου ελεγε, μαλιστα αφεντικο , ολοι πρεπει να βαλουμε πλατη στην επιχειρηματικοτητα και στην..βελτιωση της ανταγωνιστικοτητας της χωρας..τον ειχα προσλαβει με χιλια 😂 Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2019 από bluesattack
Magic_Nature Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγω πάλι δεν θα επαιρνα εναν τέτοιο υπάλληλο γιατι ειναι γλειφτης και δεν μιλάει ειλικρινά να μας πει τι θέλει και τι περιμενει απο την επιχειρηση να του πουμε και εμεις τι περιμενουμε απο αυτον και αν συγκλινουμε να προχωρησουμε. Αλλα ειναι λογικο στην Ελλαδα ειμαστε που οι ψευτο υποκριτικές ευγένειες και το τι θα πει ο κοσμος κυριαρχουν εις βάρος της λογικής και της εργασιας. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2019 από Magic_Nature
Rizas Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Ιδιωτικά συμφωνητικά με αφεντικά που δεν ξέρουν τι τους γίνεται και επιχειρηματίες του κ... ου που δεν ξέρουν πως να κρατάνε το προσωπικό τους και θέλουν και στις επίχειρησεις τους σοβαρά άτομα και επαγγελματίες..... Το ακούσαμε κι αυτό.... γελάει ο κόσμος! 3 2
bluesattack Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μην ειμαστε απολυτοι.Μπορει αλλος να το πιστευει.Οπως μπορει να πιστευει οτι αν δεν υπαρχουν συλλογικες συμβασεις θα μπορει να διαπραγματευεται με τον εργοδοτη και να πετυχει καλυτερο μισθο.Οπως ο ιδιοκτητης ταβερνας μπορει να πιστευει οτι αν λειψει το κοινωνικο μερισμα απο την αγορα θα ειναι καλυτερα για αυτον γιατι θα ερθει να φαει πιτογυρα ο Σειχης του Ντουμπαι.Οπως μπορει να πιστευει οτι με τα ιδιωτικα συμφωνητικα οι υπαλληλοι θα ειναι πιο ευγενεστεροι με τους πελατες και θα πετυχει αυξηση της πελατειας 😂 Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2019 από bluesattack
Xriitsakal Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 23 ώρες πριν, Maurolouki είπε Δεν μπήκε το δώρο Χριστουγέννων τι κάνω στη προκειμένη περίπτωση. Δούλευα από τον Μάιο έως τέλη Νοεμβρίου, έφυγα από την εργασία μου για λόγους εκδίκησης πιο πολύ γιατί με έβγαζαν συνέχεια φταιχτη και ψεύτη μεγάλη ιστορία, τέλος πάντων πήγα μια μέρα με αρκετή δουλειά και λέω μάγκες αριβεντετσι εγώ φεύγω.Το θέμα μου είναι τώρα τι κάνω γιατί μου χρωστάει και το δώρο και τις άδειες που δεν έλειψα ούτε μέρα, έχει τύχη κάτι ανάλογο σε κανέναν; Με καλό τρόπο δεν θα τα δώσει στάνταρ με ένα τηλεφώνημα δηλαδή πως κινούμαι; Οτιδηποτε κανεις ενημερωσεμε γιατι ειμαι σε παρομοια θεση μονο που εγω συνεχιζω στην εργασια και ουτε εχουμε ασχημες αχεσεις απλα ειπε οτι θα γυρισει 3 του μηνα και θα τα πουμε απο κοντα για το δωρο,εγω ξερω οτι επρεπε να ειχε μπει! Αι να δουμε
greengr21 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 21 λεπτά πριν, Rizas είπε Ιδιωτικά συμφωνητικά με αφεντικά που δεν ξέρουν τι τους γίνεται και επιχειρηματίες του κ... ου που δεν ξέρουν πως να κρατάνε το προσωπικό τους και θέλουν και στις επίχειρησεις τους σοβαρά άτομα και επαγγελματίες..... Το ακούσαμε κι αυτό.... γελάει ο κόσμος! Μαθαμε και αυτο,οτι φταιει ο εργαζομενος αμα θελει να παραιτηθει αλλα φταιει και αμα τον διωξουμε γιατι δεν ειναι σοβαρο και υπευθηνο ατομο,το αφεντικο ομως εχει το αλαθητο γιατι κοβει το ματι του προσλαμβανει μονο τους καλυτερους.Και εννοειται αμα φυγει δε θα του δωσουμε δουλεμενα λεφτα,χεστηκαμε για τη νομοθεσια. 5 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ρε σεις τι ιδιωτικά συμφωνητικά λετε για σερβιτόρους; Πάτε καλά; Άλλο να είσαι επιστήμονας μηχανικός πχ και να υπογράψεις ιδ.συμφωνητικό και άλλο τυλιχτης. Για όνομα. Και εγώ έχω 30 σελίδες ιδ.συμφωνητικό αλλά δεν είμαι στη φάμπρικα. Και ναι έχει συμφωνητικό που έχει τα πάντα: εχεμύθειας, πότε μπορώ να παραιτηθώ, τι μου δίνουν αν με σουτάρουν κτλ. Και πάλι δεν είναι ανώτερο της νομοθεσίας, δε μπορούν πχ να πουν του δώσαμε πολλά , δεν θα του δώσουμε δώρο... Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
Magic_Nature Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, greengr21 είπε Μαθαμε και αυτο,οτι φταιει ο εργαζομενος αμα θελει να παραιτηθει αλλα φταιει και αμα τον διωξουμε γιατι δεν ειναι σοβαρο και υπευθηνο ατομο,το αφεντικο ομως εχει το αλαθητο γιατι κοβει το ματι του προσλαμβανει μονο τους καλυτερους.Και εννοειται αμα φυγει δε θα του δωσουμε δουλεμενα λεφτα,χεστηκαμε για τη νομοθεσια. Το βασικοτερο ειναι οτι δεν έχουμε μάθει να υπακουμε σε κανονες. Τοσο "εμεις" οσο και οι εργοδοτες. Εγω ειπα μερικα πράγματα ως δικλειδες ασφαλειας για να μη κανει ο καθενας του κεφαλιού του και 2-3 εξυπνάκηδες αρχισατε να ειρωνεύεστε σας πειραξε οτι το λεμε ιδιωτικο συμφωνητικο και οχι συμβαση πειτε την οπως θέλετε πειτε την και μπακαλοχαρτο η ουσια ειναι αλλού οτι ο καθενας κάνει οτι θέλει στην Ελλαδα για αυτο καταντησαμε έτσι. Τη νομοθεσια οποτε θέλετε την θυμομαστε. Αλλα νομοθεσια δεν υπάρχει μονο οταν μας συμφέρει κάτι υπάρχει και οταν έχουμε υποχρεώσεις. Και ειναι υποχρέωση τουλάχιστον ηθική να πεις σε αυτο τον άνθρωπο που σου εδινε δουλειά τοσους μηνες οτι ξέρεις κάτι εγω σκέφτομαι να φυγω για αυτο και για αυτο το λογο. Να μιλησετε ειλικρινως δεν θέλετε αλλα στις ειρωνειες ειστε πρώτοι. Αν νομιζετε οτι πετυχαινετε κάτι συνεχιστε αλλα κάτι μου λεει οτι απλά θα παιδευεστε. Γιατι οπως σκέφτεστε εχθρικά για τον εργοδοτη ετσι θα αρχισει να σκεφτεται και αυτος και αντιθετα οταν ο εργοδοτης σκεφτεται καχυποπτα και εχθρικά για τον εργαζομενο το ιδιο θα κανει και αυτος. Εφυγα λέει ξαφνικά "εκδικητικά" και δεν θέλω να τον πάρω και τηλέφωνο να του εξηγησω αλλα τα λεφτά τα θέλω. Ε θα βρει και αυτος ενα "παραθυράκι" και θα στην κάνει. Θα ειναι σωστος και ηθικος; οχι αλλα ουτε εσυ ήσουν. Γιατι έτρεχε να καλυψει την τρυπα που του άφησες και του δημιουργησες και άλλα προβληματα. 31 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Ρε σεις τι ιδιωτικά συμφωνητικά λετε για σερβιτόρους; Πάτε καλά; Άλλο να είσαι επιστήμονας μηχανικός πχ και να υπογράψεις ιδ.συμφωνητικό και άλλο τυλιχτης. Για όνομα. Και εγώ έχω 30 σελίδες ιδ.συμφωνητικό αλλά δεν είμαι στη φάμπρικα. Και ναι έχει συμφωνητικό που έχει τα πάντα: εχεμύθειας, πότε μπορώ να παραιτηθώ, τι μου δίνουν αν με σουτάρουν κτλ. Και πάλι δεν είναι ανώτερο της νομοθεσίας, δε μπορούν πχ να πουν του δώσαμε πολλά , δεν θα του δώσουμε δώρο... Ναι εντάξει επειδη εσυ εισαι επιστημονας εισαι πιο πάνω απο τον υδραυλικο ή τον τυλιχτη. Αυτοι δεν κάνουν δουλειά. Εγραψα οτι οταν υπάρχει ΝΟΜΟΣ δεν ειναι ανωτερος του ορου ενος Ιδιωτικου συμφωνητικου. Ελληνικά γράφω. Διαβασε λιγο καλυτερα. Οταν ομως ΔΕΝ υπάρχει ΝΟΜΟΣ τα δυο μέλη κατοχυρωνονται με ορους σε ενα έγγραφο το οποιο ονομαστε το οπως θέλετε αφου δεν σας αρέσει ο ορος Ιδιωτικο Συμφωνητικο. Και το κολλάμε εκει. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2019 από Magic_Nature
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε Το βασικοτερο ειναι οτι δεν έχετε μάθει να υπακουτε σε κανονες. Τοσο "εσεις" οσο και οι εργοδοτες. Εγω ειπα μερικα πράγματα ως δικλειδες ασφαλειας για να μη κανει ο καθενας του κεφαλιού του και 2-3 εξυπνάκηδες αρχισατε να ειρωνεύεστε σας πειραξε οτι το λεμε ιδιωτικο συμφωνητικο και οχι συμβαση πειτε την οπως θέλετε η ουσια ειναι αλλού οτι ο καθενας κάνει οτι θέλει στην Ελλαδα για αυτο καταντησαμε έτσι. Τη νομοθεσια οποτε θέλετε την θυμαστε. Αλλα νομοθεσια δεν υπάρχει μονο οταν μας συμφέρει κάτι υπάρχει και οταν έχετε υποχρεώσεις. Και ειναι υποχρέωση τουλάχιστον ηθική να πεις σε αυτο τον άνθρωπο που σου εδινε δουλειά τοσους μηνες οτι ξέρεις κάτι εγω σκέφτομαι να φυγω για αυτο και για αυτο το λογο. Να μιλησετε ειλικρινως δεν θέλετε αλλα στις ειρωνειες ειστε πρώτοι. Αν νομιζετε οτι πετυχαινετε κάτι συνεχιστε αλλα κάτι μου λεει οτι απλά θα παιδευεστε. Γιατι οπως σκέφτεστε εχθρικά για τον εργοδοτη ετσι θα αρχισει να σκεφτεται και αυτος και αντιθετα οταν ο εργοδοτης σκεφτεται καχυποπτα και εχθρικά για τον εργαζομενο το ιδιο θα κανει και αυτος. Εφυγα λέει ξαφνικά "εκδικητικά" και δεν θέλω να τον πάρω και τηλέφωνο να του εξηγησω αλλα τα λεφτά τα θέλω. Ναι εντάξει επειδη εσυ εισαι επιστημονας εισαι πιο πάνω απο τον υδραυλικο ή τον τυλιχτη. Αυτοι δεν κάνουν δουλειά. Μπερδεύεσαι, έναν αναλώσιμο υπάλληλο για πιο λόγο να τον βάλεις να υπογράψει συμφωνητικά; Αύριο βρίσκεις 3. Και αυτός αλλάζει δουλειά σε ένα βράδυ. Τόσο απλά. Αν έβγαζες λεφτά σοβαρά από αυτόν θα τον πλήρωνες και αντίστοιχα και ότι κίνηση και να έκανε θα τη σκεφτόταν διπλά. Στην προηγούμενη δουλειά μου μετά από 6 χρόνια μιλούσαμε 2 μήνες για την πρόταση που μου έκανε άλλη εταιρεία, σα φιλαράκια. Τι εξέλιξη θα έχω αν πάω κτλ. Και έφυγα μετά από 4 μήνες. Αφού πρότεινα και εκπαιδευσα άλλον για τη θέση μου. Στη νέα μου δουλειά με περίμεναν 6 μήνες. Αν ήμουν υδραυλικός με 650 ευρώ ΤΙ στον κορακα ζημιά θα σου έκανα; Δε θα πήγαινα στην κυρά Σούλα να δω τη βρυση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις