Προς το περιεχόμενο

Intel Comet Lake-S [2020]


Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Χάνεις MTP ( πολύ MTP ), για λίγο STP. Ψύκτρα θα αλλάξεις έτσι κι αλλιώς, όσο για την μητρική αν θες παραπλήσιο upgrade path ( RL / Zen3) είναι αντίστοιχου κόστους. Οπότε το βασικό είναι αν αξίζει η απώλεια σε multi, που προφανώς δεν αξίζει με όλες τις ενδείξεις που έχουμε εν έτει 2020, τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Το μόνο που ίσως σώσει λίγο τον 10600Κ είναι αν τα πάει λίγο καλύτερα από 8700Κ σε OC, αλλά δεδομένου ότι μιλάμε για τριτοκλασσάτο bin, δεν το βλέπω πολύ πιθανό.

Γιατί να αλλάξεις την wraith prism έτσι και αλλιώς?  Για να πάρεις 50-100 MHz από το pbo και να τα έχεις καλά με τα ψυχολογικά σου που 8α βλέπεις 5-10 βαθμούς κάτω με noctua?😁 75 βαθμούς σήμερα ήταν μετά από μισάωρο handbrake. Perfectly normal temps, και tbh και εγώ νόμιζα θα έπρεπε να την είχα αλλάξει ήδη αυτήν την εποχή. Όταν καλοκαιριάσει και βαρέσουμε 40ρια ambients, θα ανοίξεις και ac προφανώς οπότε δε βλέπω να χτυπάει υπερβολικά παραπάνω. Ο μόνος λόγος να την αλλάξεις είναι η φασαρία, που και πάλι δεν είναι τραγική.

Μητρικές 10 Ιούνη βγαίνουν b550.

Επεξ/σία από ilos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια εδω  thread για comet lake δεν ειναι? Τι φαση?

Γιατι τετοια εχθρα στην pc φυλη? Amdακηδες να τουφεκανε intel ακηδες και τ αντιστροφο μωρε? Νικαμε αδερφια σε μια γενια γραφικων θα κλαινε οι consolακηδες. Αυτα ολα με φωνη παπαμιχαηλ...μην αρπαζεστε ρε δεν χορταινεται στην κανονικη ζωη..? Cool 😎

Επεξ/σία από niko13
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάποια πράγματα είναι θέμα φιλοσοφίας (μετάνιωσα όλες τις φορές που πήγα σε value μητρική πχ), άλλα είναι πρακτικά (μια καλή ψύκτρα είναι αρκετά καλύτερη από την όποια στοκ ειδικά σε θέμα θορύβου, αλλά και σε ικανότητα ψύξης).

@niko13 Ε μέχρι να σκάσουν μύτη reviews κτλ, κουβέντα καφενείου κάνουμε, με ολίγον και από κούνημα κασκόλ. :P

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ηλπιζα να βρω καποιον να μου εξηγησει τα 50 διαφορετικα boost που θα εχει η 10th generation... 😁

Δεν εφτανε το 14+++++++++ τωρα εχουμε 5.3 ghz με 16 αστερισκους διπλα.. Α ρε intel.. Εχω 9700κ..αρχιζω ταση αυτοκραξιματος μπας κ γυρισω το κλιμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, ilos είπε

10600k πιο ακριβός από 3700x, χωρίς ψύκτρα και με πανάκριβες μητρικές μόνο (πλην z490 όλες οι άλλες είναι κλειδωμένες). GLHF.

συν top tier ψύξη υποχρεωτικά (100 και βάλε). 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Aztec είπε

χάνετε το νόημα. Δεν έχει σημασία τι θα κερδίσεις. Σημασία έχει να παίξεις και να μάθεις ένα δυο πράγματα. Να δεις που μπορείς να φτάσεις , να κλειδώσεις όλα τα cores ψηλά, να δεις πως μπορεί να βελτιώσεις την ψύξη κτλ. Όσο έχω ψάξει οι Ιντελ επεξργαστες είναι καλύτεροι σε αυτό. Αν και πρέπει να περιμένω τα πρώτα reviews για αυτή την γενιά. Μπορεί και να κάνω λάθος και να μου πείτε ότι οι Ryzen είναι καλύτεροι σε overclocking οπότε να το ψάξω καλύτερα

Αυτο ακριβως φιλε.

8 ώρες πριν, pirmen56 είπε

@Aztec,

η καλύτερη αλλά ακριβότερη επιλογή είναι intel....

εισαι μερακλης ρε μπαγασα για αυτο μ αρεσει να σε διαβαζω!

7 ώρες πριν, Aztec είπε

γιατί σας φαίνεται περίεργο όταν είναι να φτιάξω κάτι high end να θέλω να είμαι όσο το δυνατον στο safe side- όσο γίνεται φυσικά στα τεχνολογικά προιόντα. Η εμπειρία μου από  Pentium 166 και μετά είναι μόνο θετική. Όπως και να χει σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και θα κοιτάξω περισσότερο το θέμα όσον αφορά τους ryzen. Αν και αν είναι να παω προς αυτό το path θα περιμένω τους 4000.

Επειδη ρωτας σοβαρα, θα σου απαντησω και σοβαρα.

Δεν γινεται αδερφε να λες οτι θες να κανεις "κομπλεξ development" και να τρεχεις 2VM's να σηκώνουν WebLogic Server, Oracle DB Server και να ρωτας στο insomnia τι θα αγορασεις. Δεν στο λεω επιθετικα, απλα καποιος που καταλαβαινει το πρωτο που θα υποθεσει ειναι οτι τρολαρεις και θα σου απαντησει και αναλογα..

Ενας χρηστης που κανει τα παραπανω, ξερει και τι χρειαζεται και ποια εταιρεια του το δινει.

Μετα συμπληρωνεις οτι θες να παιζεις και κανα παιχνιδακι χαλαρο στο μηχανημα αυτο και οχι competitive high FPS gaming. Εδω πες οκ, δεν ειναι παραλογο. Αντε θα σου πω παραλογο δεν ειναι και εκει που αναφερεις οτι θες να παιξεις λιγο OC. Βεβαια σε ενα μηχανημα που ειναι πρωτα εργαλειο δουλειας με βαση τα παραπανω που εγραψες και μετα gaming στο free time, οχι OC δεν κανεις αλλα ουτε καν μη δοκιμασμενα parts δεν του κουμπωνεις για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Οταν σου απαντανε ομως καποιοι χρηστες οτι φιλε το σεναριο που περιγραφεις σημαινει -το αυτονοητο- higher core count & MT performance αρα πας σε Ryzen, απαντας για Blue screen Κλπ και οτι το φοβασαι.. Σου ξαναπανταει η πλειοψηφια οτι δεν ισχυουν αυτα που λες στoυς Ryzen και οτι most affected ηταν αυτοι της πρωτης γενιας και συγκεκριμενα το πρωτο 3μηνο, οποτε δεν εχεις θεμα. Εγω πχ με τον 1600 ειδα ενα BSOD σε 3 χρονια χρησης.

Ερχεσαι λοιπον εσυ και επαναφερεις το επιχειρημα κατα την αποψη σου, οτι καλυτερα Intel γιατι -τελικα- θες να παιξεις με το OC ακομα παραπανω και το σπρωξεις στα ορια. Ανεξαρτητα λοιπον απο το εαν οι νεοι Intel θα ειναι πιο OCable απο τους Ryzen,  τι σε κανει να πιστευεις λοιπον οτι αν "παιξεις" με το OC δεν θα εχεις αυτο που ακριβως γραφεις λιγο πιο πισω οτι φοβασαι? Δηλαδη Instability και BSOD.

Και ξαναλεω, ολα αυτα για το μηχανημα που γραφεις οτι θες να κανεις σοβαρη εργασια που περιγραφεις?

Ελπιζω να καταλαβαινεις γιατι οι περισσοτεροι θεωρησαν οτι τρολαρεις, οπως και εγω δηλαδη. Πιο λογικο μου φαινεται οτι εχεις ηδη κατασταλαξει και απλα ηθελες με τον τροπο σου να δικαιολογησεις την μελλοντικη αγορα σου. Αν σε παρεξηγησα sorry, αλλα τα γραφομενα σου δειχνουν διαφοορετικα.

Επεξ/σία από Crus
  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

56 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Reviews πότε θα δούμε ;

Είναι η πρώτη φορά που το μόνο που θέλω να δω από review δεν είναι οι επιδόσεις αλλά  πόσα Watt κατανάλωση θα έχει ο 10900Κ σε All Core MultiThread 😛

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τιποτα απο οτι φαινεται για νε εχει καποιος τουμπανο pc θελει δικη του μοναδα παραγωγης ρευματος παιδια 😁🤑

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...