Προς το περιεχόμενο

Αγορά TV JVC 49'' από τον Κωτσόβολο


Καπετάνιος Βασίλης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.

Όποιος σκοπεύει να αγοράσει τηλεόραση από τον Κωτσόβολο ή κάτι άλλο γενικά, ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ,  καλό θα ήταν να διαβάσει τη δημοσίευση αυτή.

Πρόσφατα, κατά την περίοδο προσφορών Black friday, αγόρασα μια τηλεόραση 49'' JVC, και συγκεκριμένα την JVC LT49K890. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να δει εδώ:

https://www.kotsovolos.gr/sound-vision/televisions/led-lcd/195857-jvc-lt49k890-49

Επειδή είναι μεγάλη τηλεόραση, κατά την ηλεκτρονική παραγγελία, επέλεξα παράδοση κατ' οίκον. Στα σχόλια, κατά την παραγγελία, σημείωσα ότι επιθυμώ να με καλέσουν μια ημέρα νωρίτερα ώστε να συνεννοηθούμε για τον χρόνο παράδοσης της τηλεόρασης στο σπίτι μου. Μια από τις επόμενες ημέρες μου έστειλαν sms (δεν με κάλεσαν ώστε να συνεννοηθούμε). Με το sms τους με ενημέρωναν ότι θα έρθουν μια συγκεκριμένη ώρα στον χώρο μου και πρέπει να είμαι εκεί για να παραλάβω το προϊόν. Δεν με ρώτησαν όμως εάν μπορώ εκείνη την ημέρα και ώρα να βρίσκομαι στο σπίτι μου! Τέλος πάντων, ακύρωσα κάτι δουλειές που είχα και περίμενα την μεταφορική. Η μεταφορική ήρθε την ώρα που έλεγε το sms. Από εδώ και κάτω όμως ξεκινάνε τα βάσανα. Οι μεταφορείς αφού έφεραν την TV μέσα στο σπίτι μου, με ενημέρωσαν (σε σπαστά ελληνικά) ότι πρέπει να ξεπακετάρουμε την τηλεόραση ώστε να δούμε αν είναι σπασμένη η οθόνη (κάτι το οποίο το γνωρίζω μιας και στο παρελθόν έχω αγοράσει άλλες 2 τηλεοράσεις). Ο τρόπος ξεπακεταρίσματος όμως ήταν απαράδεκτος και καταστροφικός! Ενώ επάνω στο κουτί αναγράφει ΕΜΦΑΝΩΣ να μη χρησιμοποιηθεί αιχμηρό αντικείμενο, οι μεταφορείς, χρησιμοποίησαν ένα σουγιά για να σκίσουν την κολλητική ταινία του κουτιού (η οποία είχε εγκοπή την οποία απλά μπορούσαν να τραβήξουν και να ξεκολλήσει!! ). Έτσι πήραν ρίσκο να μου γρατζουνίσουν το πάνελ της τηλεόρασης. Να τονίσω ότι οι μεταφορείς ΒΙΑΖΟΤΑΝΕ απίστευτα, σαν να τους κυνηγούσε ο χειρότερός τους φόβος! Έπειτα, άνοιξαν το κουτί και επάνω - επάνω βρισκότανε σε πακετάκι το τηλεκοντρόλ και τα κομμάτια της βάσης της τηλεόρασης αν θυμάμαι καλά. Τα πέταξαν (ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΙΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΑΝ!!!) στη μοκέτα του δαπέδου και βιαστικά, αφού αφαίρεσαν μια μεμβράνη που περιέβαλε την τηλεόραση, την ΓΡΑΠΩΣΑΝ για να την βγάλουν από το κουτί. Δεν την έπιασαν προσεκτικά από τα πλαϊνά πλαστικά της όπως έδειχναν οι οδηγίες επάνω στο κουτί της, αλλά την ΓΡΑΠΩΣΑΝ από την οθόνη και τα πλαϊνά πλαστικά μαζί, ζουλώντας την αρκετά, μιας και η τηλεόραση είναι κάπως βαριά... Αφού έβγαλαν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο την τηλεόραση, την άφησαν κάτω και αφού δεν φαινότανε πουθενά σπασμένη η οθόνη, τους πλήρωσα και έφυγαν. Όταν μετά από λίγο έστησα την tv και την ενεργοποίησα, παρατήρησα πως όταν προβαλλότανε μαύρη εικόνα, εμφανίζονταν λευκές κουκκίδες σε 3 συνευθειακά σημεία. Επίσης στις 2 επάνω γωνίες, εκεί όπου την είχαν ζουλήξει οι μεταφορείς καθώς την έβγαζαν από το κουτί της, το μαύρο ήταν εμφανώς πιο αχνό (γκρι θα το έλεγα) σε σχέση με το μαύρο της υπόλοιπης οθόνης. Όπως καταλαβαίνει κανείς το λανθασμένο unboxing της δημιούργησε αυτές τις ζημιές.

Για να μη σας κουράζω άλλο, μετά από πολλά τηλεφωνήματα στο τηλεφωνικό κέντρο του Κωτσόβολου (2102899999) κατάφερα να μιλήσω με έναν υπάλληλο. Το πρώτο πράγμα που με ρώτησε είναι εάν έχω επιλέξει την υπηρεσία επιπρόσθετης εγγύησης επί πληρωμή. όταν απάντησα 'ΟΧΙ' τότε μου είπε ότι πρέπει να περιμένω λίγο στο ακουστικό μου. Περίμενα περίπου 25 λεπτά στην αναμονή (σαν τιμωρία το εκλαμβάνω) και έπειτα μίλησα με άλλον υπάλληλο ο οποίος με προέτρεψε να πάω την TV στο κατάστημα ώστε να την ελέγξουν για να διαπιστώσουν κατά πόσο υπάρχει πρόβλημα ή όχι. Τέλος πάντων, μετά από ταλαιπωρία μου λόγω του μεγέθους της τηλεόρασης, την πήγα στο τοπικό κατάστημα όπου την έλεγξαν και ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ότι έχει πρόβλημα. Με καθησύχασαν ότι θα μου την αντικαταστήσουν.

Τελικά αφού περίμενα κανα 2 βδομάδες και δεν με ειδοποιούσε κανείς, ξανατηλεφώνησα εγώ, ξαναπερνώντας την ίδια ταλαιπωρία με την απίστευτα μεγάλη αναμονή στο τηλέφωνο όπου όταν κατάφερνα να μιλήσω με κάποιον υπάλληλο, με διαβεβαίωνε ότι έχει δρομολογηθεί το ζήτημα... Αυτό επαναλήφθηκε κάμποσες φορές όπου μετά από μεγάλη επιμονή τελικά μου την αντικατέστησαν. ΟΜΩΣ την καινούργια μου τηλεόραση ΔΕΝ δέχτηκα να μου την φέρουν στο σπίτι, αλλά την πήρα μόνος μου από το κατάστημά τους, την έβγαλα από το κουτί της με τον σωστό τρόπο και είναι άψογη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Ο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, στην επαρχία (εκτός ΑΘΗΝΩΝ) συνεργάζεται με μεταφορικές όπου εργάζονται άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν ιδέα πως πρέπει να μεταφέρουν/ξεπακετάρουν τα προϊόντα. Πιθανόν να αμείβονται με ελάχιστα χρήματα και να τους πιέζουν να μεταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα (οι μεταφορείς ήταν αλλοδαποί και βιάζονταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ). Επίσης η  αντιμετώπιση του προβλήματος μου από τη μεριά του Κωτσόβολου (τηλεφωνικό κέντρο, μη ενημέρωσή μου αν δεν τους ξανακαλούσα  κτλ) θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.

Η JVC LT49K890 είναι ΑΡΙΣΤΗ. Ειδικότερα, είναι απίστευτα ευκρινής, με πολύ ζωντανά χρώματα, αρκετά καλή ποιότητα ήχου,  εύκολη στην εγκατάσταση και λειτουργία (εύρεση καναλιών, σύνδεση του wifi, αναπαραγωγή ταινίας από usb). Επίσης να τονίσω ότι δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσει κανείς το μέγεθος των υπότιτλων της ταινίας που αναπαράγει από το usb του για παράδειγμα, κάτι το οποίο για εμένα είναι πολύ σημαντικό (πολλές άλλες ακριβότερες  tv δεν έχουν τέτοια δυνατότητα!  😁 ). Ειδικά στην τιμή που την αγόρασα (289€) είναι πραγματικά vfm.

ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΦΘΗΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ (πχ JVC) ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΣΙΓΚΟΥΝΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Δύσκολα θα ξαναγοράσω από τον Κωτσόβολο προϊόν που χρειάζεται μεταφορική (αναφέρομαι σε λευκές συσκευές κυρίως).

Ελπίζω να σας βοήθησα.... Καλές αγορές σε όλους!

Επεξ/σία από Καπετάνιος Βασίλης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...