Προς το περιεχόμενο

Ανασκόπηση 2019 part 2


chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ανασκόπηση 2019 (part 2)

https://www.bitcoin-gr.org/?p=9017

 

ούλιος

9/7

Νέα μεγάλη αύξηση στην επεξεργαστική ισχύ του bitcoin mining δικτύου με αυτήν πλέον να ξεπερνάει ακόμα και τα 70EH/s κάτι που όπως αναφέραμε θα συνεχιστεί για όλο το 2019.

Screenshot_20190709_151911.png

9/9

Το Bitstamp γίνετε το πρώτο μεγάλο ανταλλακτήριο που βάζει σε λειτουργία το δικό του node στο lightning network

 

ELECTRIFIED: We believe the Lightning Network has the potential to unlock a whole new level of utility for Bitcoin. We’ve set up our own #LN node to help grow the network and encourage other companies to get on board. Learn more or connect to our node: http://bit.ly/BitstampLightningNetworkTW ⚡️

 
Embedded video
 
 
 
 

 

12/7

Για πρώτη φορά πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κάνει κάποια επίσημη δήλωση για το Bitcoin με τον Trump να δηλώνει φυσικά την πλήρη αντίθεση του στην ύπαρξη του ψηφιακού νομίσματος.

 

I am not a fan of Bitcoin and other Cryptocurrencies, which are not money, and whose value is highly volatile and based on thin air. Unregulated Crypto Assets can facilitate unlawful behavior, including drug trade and other illegal activity....

 
 
 
 

 

12/7

To μικρό σε όγκο συναλλαγών Ιαπωνικό ανταλλακτήριο Bitpoint δέχεται επίθεση hacker και χάνει Bitcoin και ψηφιακά νομίσματα αξίας πάνω από 32 εκατομμύρια δολάρια. Το ανταλλακτήριο μπαίνει σε καθεστώς εκκαθάρισης σύμφωνα με την σχετική Ιαπωνική νομοθεσία.

15/7

Οι αρχές της Κίνας κλείνουν παράνομο μεγάλο bitcoin mining farm που λειτουργούσε με ρευματοκλοπή μια αρκετά συνηθισμένη παράνομη δραστηριότητα στην χώρα κατάσχοντας το mining hardware, .

15/7

Ο υπουργός οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών προχωράει σε επίσημες δηλώσεις και δέχεται ερωτήσεις από δημοσιογράφους για τα ψηφιακά νομίσματα και το Bitcoin. Η επίσημη αυτή τοποθέτηση έρχεται μετά την ανησυχία που έχει προκαλέσει σε κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες η ανακοίνωση του facebook για την δημιουργία του δικού του εταιρικού ψηφιακού νομίσματος του libra και οι δηλώσεις του υπουργού επικεντρώνονται κυρίως σε αυτό χωρίς φυσικά το Bitcoin να μένει απέξω.

Οι αρνητικές αντιδράσεις για το libra θα συνεχιστούν για το υπόλοιπο του 2019, υπήρξε ακόμα και κλήση για ερωτήσεις στο κογκρέσο ενός από τους διαχειριστές του και στο τέλος του χρόνου οι περισσότεροι πλέον το θεωρούν ένα DOA project που είναι τελείως αδύνατο να υλοποιηθεί καθώς πλέον έχουν αποχωρήσει και οι μεγάλες εταιρείες που το είχαν αρχικά υποστηρίξει όπως paypal, mastercard etc.

18/7

Μια μέρα μετά την συνέντευξη τύπου του υπουργού οικονομικών ακολουθεί ακρόαση της επιτροπής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών για τα ψηφιακά νομίσματα που και αυτή έχει να κάνει κυρίως με το νέο εγχείρημα του facebook το εταιρικό ψηφιακό νόμισμα libra.

22/7

Το πρώτο χρηματιστήριο παραγώγων βασισμένο αποκλειστικά στο Bitcoin το Bakkt ξεκινάει την δοκιμαστική του λειτουργία.

24/7

Το Ιραν βάζει πρόσθετες χρεώσεις στις τιμολόγησης του ρεύματος που έχουν να κάνουν με το bitcoin mining καθώς η αυξημένη δραστηριότητα γύρω από το mining στο Bitcoin έχει φέρει στα όρια της το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας. Οι πολύ χαμηλές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας έχουν προσελκύσει miners ακόμα και από το εξωτερικό.

27/7

Οι φορολογικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών στέλνουν εκατοντάδες ειδοποιητήρια για φορολογική συμμόρφωση σε πολίτες που είχαν εισοδήματα από το Bitcoin. Τα στοιχεία αυτά προήλθαν από το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο των Ηνωμένων Πολιτειών  το Coinbase όταν δικαστήριο της χώρας το ανάγκασε να συνεργαστεί με τις φορολογικές αρχές.

27/7

H νορβηγική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Nowergian ιδρύει το δικό της Bitcoin ανταλλακτήριο

 


Αύγουστος

1/8

Εξορύχτηκε πλέον το 85% των Bitcoin με τα υπόλοιπα 3.5 εκατομμύρια ψηφιακά νομίσματα να απομένουν να γίνουν mining τα επόμενα 122 χρόνια.

imageproxy.png

 

5/8

To square app ανακοινώνει τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου εξάμηνου του 2019 που φανερώνουν πωλήσεις σε Bitcoin που ξεπερνούν τα 125 εκατομμύρια δολάρια.

10/8

Η τεχνολογική εταιρεία και μια από τις μεγαλύτερες του Bitcoin οικοσυστήματος η Blockstream ανακοινώνει ότι εισέρχεται στον χώρο του Bitcoin mining.

15/8

Οι φορολογικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας στο φορολογικό δελτίο του Αυγούστου κατατάσσουν τις πληρωμές με Bitcoin προς μισθωτούς υπαλλήλους ως νόμιμες με εφαρμογή αυτής της οδηγίας από την 1 Σεπτέμβρη

20/8

Η Coinbase εξαγοράζει το bitcoin vault της Xapo το μεγαλύτερο vault σε αποθεματικά στον χώρο του Bitcoin.

24/8

Προβλήματα στο amazon cloud οδηγούν κυρίως ασιατικά ανταλλακτήρια να δεχθούν εντολές πώλησης του Bitcoin ακόμα και για 1 δολάριο δείχνοντας εμμέσως ότι σε αυτά τα ανταλλακτήρια μεγάλο μέρος του όγκου συναλλαγών τους πραγματοποιείτε από bot.

30/8

H Καναδική ψηφιακή πλατφόρμα για εμπορικά καταστήματα η Shopify δέχεται πληρωμές μέσω του lightning network

 


Σεπτέμβριος

2/9

Αποκαλύπτετε σοβαρό κενό ασφαλείας στο lightning network που υπό συνθήκες μπορεί ο επιτιθέμενος μπορεί να κλέψει τα Bitcoin που βρίσκονται στα κανάλια του. Το κενό διορθώνετε άμεσα αλλά λίγες μέρες μετά γίνετε η πρώτη επίθεση σε node που δεν είχαν αναβαθμίσει.

3/9

Τούρκικο Bitcoin ανταλλακτήριο γίνετε χορηγός σε ομάδα της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος της γείτονος χώρας και πλέον οι φανέλες καθώς και οι έδρα της κοσμούν οι καταχωρίσεις για το ψηφιακό νόμισμα.

EDbzyTqWkAAFswE.jpeg

8/9

Η επεξεργαστική ισχύ του Bitcoin δικτύου συνεχίζει την ανοδική της πορεία και πλέον ξεπερνάει τα 80ΕΗ/s

17/9

Σχεδόν 10 μέρες μετά η επεξεργαστική ισχύ του mining δικτύου κάνει άλμα 10EH/s ξεπερνώντας πλέον τα 90EH/s

Screenshot_20190917_190514.png

23/9

To χρηματιστήριο παραγώγων βασισμένων αποκλειστικά στην ισοτιμία του Bitcoin το Bakkt ξεκινάει και επίσημα την λειτουργία. Το χρηματιστήριο συμφερόντων της διαχειρίστριας εταιρείας του χρηματιστήριου της Νέας Υόρκης ξεκινάει με ένα τελείως αναιμικό όγκο συναλλαγών αλλά προς τα τέλη του χρόνου και λόγου της μεγάλη μεταβλητότητας της ισοτιμίας του Bitcoin το χρηματιστήριο πραγματοποιεί εκατομμύρια δολάρια σε καθημερινές συναλλαγές.

27/9

To νέο lightning app fold συγκεντρώνει 2.5 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές

 


Οκτώβριος

9/10

Η γαλλική εταιρεία με τεχνολογικές λύσεις αποκλειστικά γύρω από το lightning network η Acinq συγκεντρώνει 8 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές.

19/10

Δημιουργείτε το Block 600.000. To block το βρίσκει το mining farm Bitfury. Πλέον  το halving απέχει μόνο λίγους μήνες.

EHKzvk_U0AExEzk.png

20/10

Η HTC παρουσιάζει ένα κινητό χαμηλού κόστους που φέρει ενσωματωμένο ένα bitcoin full node καθώς και ένα ασφαλές Bitcoin wallet.

 

If we're going to make the leap to Bitcoin from fiat money, we're going to need a device to do that.

Meet the EXODUS 1s, a cryptophone for all.

View image on Twitter
 
 
 
 

 

24/10

Το Bitcoin mining network ξεπερνάει το ορόσημο των 100EH/s σε επεξεργαστική ισχύ.

 

EHldMxoWkAclmhM.png

24/10

H νέα έκδοση του Opera broswer έρχεται με ενσωματωμένο Bitcoin και ethereum wallet.

26/10

Ανταλλακτήριο της Ελβετίας βγάζει ως διαφημιστικό ένα Bitcoin tram στους δρόμους της Ζυρίχης 

26/10

Σημειώνετε η τέταρτη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος στην ισοτιμία του Bitcoin καθώς μέσα σε μόλις 24 ώρες το Bitcoin κερδίζει ένα 42% σπάζοντας για άλλη μια φορά το φράγμα των 10.000 δολαρίων. Λίγες μέρες μετά θα έρθει ξανά η διόρθωση ενώ τον Δεκέμβριο θα υπάρξει πτώση που θα αγγίξει ακόμα και το όριο των 6.000 δολαρίων.

EHvDfmFX4AI0Xzd.jpeg

 


Νοέμβριος

21/11

Ο κατασκευαστής mining hardware με έδρα την Κίνα η Canaan είναι η πρώτη εταιρεία του είδους που εισάγετε στο χρηματιστήριο τεχνολογίας της Νέας Υόρκης Nasdaq

image-11-1.png

 


Δεκέμβριος

1/12

Περνάει από την γερμανική βουλή νέο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τα ψηφιακά νομίσματα και κυρίως τα ανταλλακτήρια τους. Τα ανταλλακτήρια για να συνεχίσουν την συνεργασία τους με τις εγχώριες τράπεζες θα πρέπει να πάρουν νέα ειδική άδεια.

4/12

Το ανταλλακτήριο Bitifinex είναι το πρώτο μεγάλο ανταλλακτήριο που ενσωματώνει την μεταφορά από και προς την πλατφόρμα bitcoin μέσω του lightning network.

EK2_hOtU0AA9GRW.jpeg

10/12

To Bakkt ανακοινώνει δύο νέα συμβόλαια διαπραγμάτευσης για την πλατφόρμα του που αφορούν το Bitcoin.

13/12

Η SpaceChain στέλνει το πρώτο Bitcoin wallet στο διάστημα και συγκεκριμένα στον διεθνή διαστημικό σταθμό καθιστώντας με αυτό τον τρόπο σχεδόν αδύνατη την παραβίαση του καθώς το ένα κλειδί από το multisig wallet βρίσκεται στον διαστημικό σταθμό.

ELCoruFWkAEfQQb.jpeg

20/12

Το ανταλλακτήριο kraken εξαγοράζει την over the counter πλατφόρμα πώλησης Bitcoin της Circle με την Circle την άλλοτε μεγάλη εταιρεία στον χώρο του Bitcoin ουσιαστικά να εγκαταλείπει το ψηφιακό νόμισμα και να στρέφεται πλέον προς τα stable coins IOU βασισμένα σε δολάρια, ευρω.

 


 

Αυτά ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα του 2019 γύρω από το Bitcoin αλλά και γενικά γύρω από τα ψηφιακά νομίσματα που επηρέασαν σημαντικά το ίδιο το ψηφιακό νόμισμα.

To 2020 εκ το πραγμάτων είναι μια πολύ σημαντική χρονιά καθώς έχουμε το ιστορικό γεγονός της μείωσης παραγωγής του Bitcoin ανά block στο μισό το λεγόμενο halvening που αναμένετε να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο με Μάιο.

Την χρονιά αυτή είναι σίγουρο ότι θα δούμε τις πρώτες προσπάθειες νέας μεγάλης τεχνολογικής αναβάθμισης του ψηφιακού με την παρουσίαση των schnorr ψηφιακών υπογραφών ενώ αναμένετε η ενσωμάτωση του lightning network σε wallet και ανταλλακτήρια που θα εκμηδενίσει τελείως το κόστος μεταφοράς Bitcoin.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συναρπαστική τεχνολογική επανάσταση που λέγετε Bitcoin συνεχίζεται και μαζί της συνεχίζεται και αυτό το συναρπαστικό τεχνολογικό ταξίδι.

Καλή Χρονιά! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...