Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από το υπουργείο απλά άλλαξαν οι συντελεστές χρεώσης των ΥΚΩ στο νυχτερινό τιμολόγιο. 

Στο μεσαίο κλιμάκιο (1.600 kWh - 2000 kWh το δίμηνο) η χρέωση πέφτει από 5 λεπτά ανά kWh στα 1.5 λεπτά ανά kWh.

Στις υψηλές καταναλώσεις άνω των 2000 kWh η χρέωση πέφτει από 8.5 λεπτά/kWh στα 3 λεπτά/kWh.

Οι πρώτες 1600 kWh χρεώνονται με 0.69 λεπτά/kWh. 

Οπότε σε νυχτερινή χρήση πχ 2500 kWh/δίμηνο η χρέωση ΥΚΩ είναι: 

1600 * 0.0069 = 11.04€

400 * 0.05 = 20€ (παλιά χρέωση)

400 * 0.015 = 6€ (νέα χρέωση)

500 * 0.085 = 42.5€ (παλιά χρέωση)

500* 0.03 = 15€ (νέα χρέωση) 

Σύνολο χρέωσης ΥΚΩ από 73.54€ πάει σε 32.04€. 

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, athinamj είπε

Άμα δω έκπτωση αφού είμαι πάνω απο 1600kWh θα κάνω πάρτυ!

Η σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για νυχτερινό μόνο κ πάνω από 1600...

Εμεις  έχουμε περίπου 1000-1500 ανά μήνα, άρα πάμε στις 5000 το 4μηνο, άρα μιλάμε για την μέγιστη έκπτωση. 

Δεν ξέρω αν την πάρουμε πάντως ο νόμος υπάρχει, δες την φώτο πιο πάνω. 

2 λεπτά πριν, Ihavetheanswers είπε

Από το υπουργείο απλά άλλαξαν οι συντελεστές χρεώσης των ΥΚΩ στο νυχτερινό τιμολόγιο. 

Στο μεσαίο κλιμάκιο (1.600 kWh - 2000 kWh το δίμηνο) η χρέωση πέφτει από 5 λεπτά ανά kWh στα 1.5 λεπτά ανά kWh.

Στις υψηλές καταναλώσεις άνω των 2000 kWh η χρέωση πέφτει από 8.5 λεπτά/kWh στα 3 λεπτά/kWh.

Οι πρώτες 1600 kWh χρεώνονται με 0.69 λεπτά/kWh. 

Οπότε σε νυχτερινή χρήση πχ 2500 kWh/δίμηνο η χρέωση ΥΚΩ είναι: 

1600 * 0.0069 = 11.04€

400 * 0.05 = 20€ (παλιά χρέωση)

400 * 0.015 = 6€ (νέα χρέωση)

500 * 0.085 = 42.5€ (παλιά χρέωση)

500* 0.03 = 15€ (νέα χρέωση) 

Σύνολο χρέωσης ΥΚΩ από 73.54€ πάει σε 32.04€. 

Εμεις που λογικά θα έχουμε 4-5 χιλιάδες δεν θα δούμε μεγαλύτερη έκπτωση των 65% όπως λένε; 

• Like 1
Δημοσ.
18 hours ago, vairass said:

Άρα δηλαδή..... Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα... Γύρισε ο πετεινός κ του είπε... Έχει ψωμί εδώ η υπόθεση, μιλάμε για γίδια πολλά. 

Κοινός... Το κακό μη περιμένεις να γίνει καλό...οι αλλαγές έδειξε η ιστορία κανουν κακό σε αυτήν την χώρα. 

Κοίτα, πιστεύω λογικά όταν έρθει ο εκκαθαριστικός θα είμαστε στην ίδια κατανάλωση πάνω κάτω με πέρυσι σε περίοδο 4μηνου. 

Άμα δεν είμαστε θα πέσει πολύ γέλιο και κλάμα μαζί.

• Like 1
Δημοσ.
18 hours ago, Saloufas said:

Κοίτα, πιστεύω λογικά όταν έρθει ο εκκαθαριστικός θα είμαστε στην ίδια κατανάλωση πάνω κάτω με πέρυσι σε περίοδο 4μηνου. 

Άμα δεν είμαστε θα πέσει πολύ γέλιο και κλάμα μαζί.

Δεν μπορεί να " κλέψει" εφόσον έχει ανακοίνωση εκπτώσεις στον νυχτερινό λογαριασμό....το θέμα είναι να γλυτώσεις σε σχέση με πέρυσι όχι να είσαι στα ίδια :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, greengr21 είπε

Πρωτον εχουν αλλαξει τον εναντι εδω και σχεδον ενα χρονο και πλεον αντι για εναντι ενα σκετο ποσο βαζουν χρεωση θεωρητικες kwh με ολα τα παρελκομενα.

Δευτερον δινε ενδειξη 3 φορες το χρονο οποτε αναγραφεται στον εκκαθαριστικο λογαριασμο για να μην εχεις υπερβολικες χρεωσεις στον εναντι και να πληρωνεις παντα οτι καταναλωνεις.

Τριτον η ενδειξη του ρολογιου δεν εχει απολυτως καμια σχεση με το λογαριασμο του εναντι,οποτε και να το ελεγξεις ειναι ασκοπο.

Προφανως

Για δες εδώ 

Ποιος λέει ότι να ναι Ρε; για λέγε 

ΔΕΝ υπάρχει έναντι μας είπε κ εγώ έχω. 

IMG_20200102_234042.jpg

Επεξ/σία από vairass
Δημοσ.

Παράδειγμα νέας χρέωσης νυχτερινών ΥΚΩ με κατανάλωση 5.000 kWh/τετράμηνο:

Παλιά χρέωση: 11.04€ (πρώτες 1600 kWh) + 20€ (επόμενες 400 kWh) + 255€ (τελευταίες 3000 kWh) = 286.04€

Νέα χρέωση: 11.04€ + 6€ + 90€ = 107.04€

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Ihavetheanswers είπε

Παράδειγμα νέας χρέωσης νυχτερινών ΥΚΩ με κατανάλωση 5.000 kWh/τετράμηνο:

Παλιά χρέωση: 11.04€ (πρώτες 1600 kWh) + 20€ (επόμενες 400 kWh) + 255€ (τελευταίες 3000 kWh) = 286.04€

Νέα χρέωση: 11.04€ + 6€ + 90€ = 107.04€

Φίλε σε ευχαριστούμε πολύ να σαι καλά. 

Το θεμα ειναι πότε θα γίνει αυτή η έκπτωση;  στον εκκαθαριστικό λογικά; 

Αν κρατήσει το λόγο της η κυβέρνηση μιλάμε για μεγάλη βοήθεια. 

Επεξ/σία από vairass
Δημοσ.

αν σου φαινεται πολυ το εναντι (διπλο οπως λες) πληρωσε μονο οσα νομιζεις εσυ λογικα...και στην εκκαθαριση θα ολοκληρωθει η διαδικασια με την σωστη καταναλωση ...βεβαια θα αφαιρεθει το λιγοτερο ποσο που θαχεις προπληρωσει οποτε τα υπολοιπα πιο πολλα θα τα δωσεις τοτε αφου δεν θες σημερα...γενικως δεν κερδιζεις τιποτα στο αλγεβρικο αθροισμα του τετραμηνου τα ιδια θα δωσεις...

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, agap είπε

αν σου φαινεται πολυ το εναντι (διπλο οπως λες) πληρωσε μονο οσα νομιζεις εσυ λογικα...και στην εκκαθαριση θα ολοκληρωθει η διαδικασια με την σωστη καταναλωση ...βεβαια θα αφαιρεθει το λιγοτερο ποσο που θαχεις προπληρωσει οποτε τα υπολοιπα πιο πολλα θα τα δωσεις τοτε αφου δεν θες σημερα...γενικως δεν κερδιζεις τιποτα στο αλγεβρικο αθροισμα του τετραμηνου τα ιδια θα δωσεις...

Αν πάρει όμως την έκπτωση που έβγαλε ο φίλος πιο πάνω ίσως της χρωστάνε κιόλας...

Οπότε τι να κάνει ; 

Είναι δύσκολη περίπτωση. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, vairass είπε

Αν πάρει όμως την έκπτωση που έβγαλε ο φίλος πιο πάνω ίσως της χρωστάνε κιόλας...

Οπότε τι να κάνει ; 

Είναι δύσκολη περίπτωση. 

Ελεος,η έκπτωση φαίνεται πάντα στον έναντι αν έχεις πληρώσει εμπρόθεσμα τον εκκαθαριστικό,θα ξεχάσουμε και το όνομά μας με αυτά που διαβάζουμε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, greengr21 είπε

Ελεος,η έκπτωση φαίνεται πάντα στον έναντι αν έχεις πληρώσει εμπρόθεσμα τον εκκαθαριστικό,θα ξεχάσουμε και το όνομά μας με αυτά που διαβάζουμε. 

Άντε ας δεχτούμε ότι έχεις δίκαιο οκ. 

Ποτε θα πάρει η γυναίκα κ εγώ την έκπτωση πες μας. 

Καταρχήν ξέρεις για ποια έκπτωση λέμε; 

Διάβασες το παράδειγμα του φίλου πιο πάνω;; 

Τι εκπρόθεσμα μας λες ρε; 

Για άλλο πράγμα λέμε εδώ τώρα, νυχτερινό τιμολόγιο κ έκπτωση αν πας πάνω από κάποιες κλβ. 

Επεξ/σία από vairass
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vairass είπε

Άντε ας δεχτούμε ότι έχεις δίκαιο οκ. 

Ποτε θα πάρει η γυναίκα κ εγώ την έκπτωση πες μας. 

Καταρχήν ξέρεις για ποια έκπτωση λέμε; 

Διάβασες το παράδειγμα του φίλου πιο πάνω;; 

Το παράδειγμα που έβαλε ο φίλος δεν είναι έκπτωση αλλά ανακοινωθεισα μείωση των ρυθμιζομενων χρεώσεων για κατανάλωση άνω των 2000kwh ανά τετραμηνο που ισχύει εδώ και μερικούς μήνες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι δεν μιλάμε για το έναντι ποσό που θα αφαιρεθεί λογικά απο τον επόμενο εκκαθαριστικό αλλά για την μείωση του νυχτερινού πάνω απο 1600kWh που έχουν ανακοινώσει απο 01/12/2019.

Επεξ/σία από athinamj
  • Like 2
Δημοσ.

Εμένα να ξέρεις ότι μου είχε τύχει ακριβώς το ίδιο 2 χρόνια πρίν που μου είχε έρθει μετά τον χειμώνα 750 ευρώ από 300-350 που περίμενα επειδή έκαψα παραπάνω εκείνη την χρονιά. Ναί μέν είχα κάψει αυτά που έλεγε ο λογαριασμός αλλά όταν πήγα απο την ΔΕΗ να ρωτήσω πώς και τί στην ουσία μου είπαν ότι άμα κάψεις από ένα σημείο και μετά πολλές kw αυξάνεται ο αλγόριθμος. Έκατσα και έκανα σύγκριση με προηγούμενους λογαριασμούς και δέν έβγαινε κάποια λογική στα νούμερα του αλγόριθμου οπότε έκανα διακακανονισμό. Μάντεψε τί έγινε στους 2 τελευταίους λογαριασμούς στην ρύθμιση!!! Μου χάρισαν 150 ευρώ στον καθένα επειδή βρήκαν το λάθος τους όπως έγραφε πάνω στον λογαριασμό. Οπότε με λίγα λόγια ναί η ΔΕΗ δέν ξέρει πού της πάνε τα τέσσερα, μετά από αυτήν την εμπειρία πιστεύω ότι μπορεί να έτυχε και σε εσένα το ίδιο και δέν ξέρω άν ήμουν από τους τυχερούς που το βρήκαν και στην ουσία μου τα επέστρεψαν αλλά άμα μπορείς μίλα μαζί τους όσο περισσότερο μπορείς μήπως και το βρουν άν υπάρχει λάθος.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...