Moderators Malthador Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 1 minute ago, logistoulis said: εγώ ταυτότητα γιατί είχα οριστεί ο εκπρόσωπος του αγοραστή, δεν είμαι ο ίδιος εταίρος είμαι υπαλληλίσκος αλλά γίνεται να εξουσιοδοτήσεις κάποιον άλλο πχ υπάλληλό σου να πάει να αγοράσει αυτός για σένα μάλιστα υπάρχει και σύστημα με μοναδικούς κωδικούς για να μην πάει ο άλλος να κάνει ανεξέλεγχτα πολλές συναλλαγές στο όνομα της επιχείρησης, εγώ αυτό δεν μου το έβαλα για να μην το κάνω πιο πολύπλοκο Σε σκρουτζομάγαζο εντωμεταξύ ζήταγαν προεξόφληση, μετά φωτοτυπία του taxis με σημερινή ημερομηνία για να εξετάσουν οι elders του χωριού την περίπτωσή μου, πράγμα που θα έπαιρνε καμιά δεκαπενταριά μέρες και μετά αν όλα πήγαιναν καλά θα μου έδιναν το κινητό με την τιμή που θα είχε τότε (στην περίπτωση που είχε ανέβει η τιμή θα έπρεπε να τους καταθέσω και την διαφορά) και εφόσον το είχαν σε στοκ γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν κράτηση. Δίνεις 10-20 ευρώ παραπάνω και το παίρνεις από αλυσίδα εξαρχής. 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Tα σοβαρά καταστήματα προχωρούν τη διαδικασία άμεσα. Έχω αγοράσει με απαλλαγή ΦΠΑ και από επίσημο έμπορο κορυφαίας εταιρίας, και από συνοικιακό κατάστημα που διαφημίζεται μέσω του skroutz. Διαδικασία ενός λεπτού, και μπορεί να λέω πολύ. Το ζητούμενο είναι να είναι το κατάστημα σοβαρό. Η διαδικασία, ως διαδικασία, είναι απλούστατη. 1
logistoulis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Snoob είπε Το ζητούμενο είναι να είναι το κατάστημα σοβαρό. Η διαδικασία, ως διαδικασία, είναι απλούστατη. είναι βέβαια λίγο ενοχλησούλα να βγάζεις κι άλλο ένα σετ κωδικούς , θα μπορούσε να δουλεύει με taxis ίσως βέβαια γίνεται γιατί δουλεύει με εφαρμογές εκτός taxis Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2020 από logistoulis
afragorn Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, logistoulis είπε κάνοντας εγγραφή στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, απλά πάρθηκε ένα λαπτοπ ΜΟΝΟ με επίδειξη ταυτότητας καμία απολύτως δοκιμασία Από το σκρουτζ φυσικά και είναι ταλαιπωρία γιατί ζητάνε ένα κάρο χαρτιά και θέλουν και κάποιες μέρες για "έλεγχο". Δοκιμάσατε να πάρετε κινητό τη περίοδο που πρωτοβγήκε ο νόμος; Εγώ είχα κάνει 2 μέρες να ξεμπερδέψω. Επίσης και στα μεγάλα καταστήματα κάποιοι υπάλληλοι ταμείου δε βάζουν από μόνοι τους την απαλλαγή και ας τους πεις "τιμολόγιο". Το παρατηρούσα στο λογιστικό γραφείο από τιμολόγια που έφερναν πελάτες.
logistoulis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, afragorn είπε Επίσης και στα μεγάλα καταστήματα κάποιοι υπάλληλοι ταμείου δε βάζουν από μόνοι τους την απαλλαγή και ας τους πεις "τιμολόγιο". Το παρατηρούσα στο λογιστικό γραφείο από τιμολόγια που έφερναν πελάτες. καλά κάνουν γιατί δεν δικαιούνται όλοι την απαλλαγή , οπότε δε μπορούν να τη μοιράζουν χωρίς να ζητηθεί και χωρίς να ελεγχθεί Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2020 από logistoulis 1
Ducatista Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, gthe είπε Τηλεόραση περνάει στα έξοδα σε όλα σχεδόν τα επαγγέλματα γραφείου σαν πάγιος εξοπλισμός μιας και σε περίπτωση ελέγχου δικαιολογείται εύκολα ως "μεγάλη οθόνη παρουσιάσεων" . ΄Βαση νόμου αν θυμάμαι καλά οι ηλεκτρονικές συσκευές περνάνε με απόσβεση 20% ανα χρόνο στα έξοδα, άρα την περνάς 1/5 κάθε χρόνο κανονικά. Όσον αφορά τον ΦΠΑ της, κανονικά ΦΠΑ εσόδων - ΦΠΑ εξόδων στη τρίμηνη απόδοση. Εννοείται πως αν γίνει έλεγχος στην έδρα η τηλεόραση πρέπει να είναι εκεί για 5 χρόνια από την αγορά της (αν έχεις έδρα στο σπίτι σου, κάνε την ότι θες, σε οικίες δεν γίνεται έλεγχος). Εγώ την τηλεόραση την έχω για προβολή βίντεο κοσμημάτων μιας που έχω μαγαζί με κοσμήματα αν δεν είναι εκεί μπορεί να είναι στο σέρβις η δεν ξέρω και εγώ...
gthe Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, Ducatista είπε Εγώ την τηλεόραση την έχω για προβολή βίντεο κοσμημάτων μιας που έχω μαγαζί με κοσμήματα αν δεν είναι εκεί μπορεί να είναι στο σέρβις η δεν ξέρω και εγώ... Εγώ είπα τι ισχύει τυπικά ... από εκει και πέρα, έλεγχο κάνει ένας "άνθρωπος απέναντι σε έναν άλλο άνθρωπο". Άγνωστο το αποτέλεσμα αν δει τυχόν παρατυπιές. Αν σου λείπει μια tv δεν φαντάζομαι να κάνει κάτι, αν σου λέιπει o μισός πάγιος εξοπλισμος σου θα ενοχληθεί σίγουρα
Ducatista Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, gthe είπε Εγώ είπα τι ισχύει τυπικά ... από εκει και πέρα, έλεγχο κάνει ένας "άνθρωπος απέναντι σε έναν άλλο άνθρωπο". Άγνωστο το αποτέλεσμα αν δει τυχόν παρατυπιές. Αν σου λείπει μια tv δεν φαντάζομαι να κάνει κάτι, αν σου λέιπει o μισός πάγιος εξοπλισμος σου θα ενοχληθεί σίγουρα Έχεις ένα δίκιο....
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Ducatista είπε Εγώ την τηλεόραση την έχω για προβολή βίντεο κοσμημάτων μιας που έχω μαγαζί με κοσμήματα αν δεν είναι εκεί μπορεί να είναι στο σέρβις η δεν ξέρω και εγώ... Τοτε θα εχεις και ένα δελτίο αποστολής να δείξεις που την έστειλες για σερβις
Ducatista Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Τοτε θα εχεις και ένα δελτίο αποστολής να δείξεις που την έστειλες για σερβις Δεν έχω αλλά και να είχα ένα μπλοκ από το βιβλιοπωλείο θα κάνει την διαφορα;
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Ducatista είπε Δεν έχω αλλά και να είχα ένα μπλοκ από το βιβλιοπωλείο θα κάνει την διαφορα; Και πως την μεταφέρεις στο σέρβις;Πως θα την παραλάβει το σέρβις;Μιλάμε για επιχειρήσεις. Θελει παραστατικό ,δεν την έχεις για προσωπική χρηση αφου την έχεις αγοράσει με τιμ για επαγγελματική χρήση.
Ducatista Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Και πως την μεταφέρεις στο σέρβις;Πως θα την παραλάβει το σέρβις;Μιλάμε για επιχειρήσεις. Θελει παραστατικό ,δεν την έχεις για προσωπική χρηση αφου την έχεις αγοράσει με τιμ για επαγγελματική χρήση. Το σέρβις τι σχέση εχει; δεν ξέρω εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά νομίζω ποτέ δεν μου έχουν ζητήσει απόδειξη για το σέρβις μόνο για την ημερομηνία της αγοράς... 2 φορές που πήρα τηλεόραση πήγα έφυγα χωρίς κάποιο παραστατικό
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Ducatista είπε Το σέρβις τι σχέση εχει; δεν ξέρω εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά νομίζω ποτέ δεν μου έχουν ζητήσει απόδειξη για το σέρβις μόνο για την ημερομηνία της αγοράς... 2 φορές που πήρα τηλεόραση πήγα έφυγα χωρίς κάποιο παραστατικό Εσυ είπες ότι μπορεί να την έχεις παει στο σερβις.Οτιδηποτε έχει αγοραστεί με τιμολόγιο πρέπει να είναι στον επαγγελματικό χωρο και η κινηση του πρέπει να γίνεται με παραστατικά. Αν την έχεις αγοράσει σαν ιδιώτης είναι άλλο πράγμα.Εδώ μιλάμε για αγορά παγίων και εξοπλισμού και τι μπορεί να γίνει σε πιθανό έλεγχο.
Ducatista Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Εσυ είπες ότι μπορεί να την έχεις παει στο σερβις.Οτιδηποτε έχει αγοραστεί με τιμολόγιο πρέπει να είναι στον επαγγελματικό χωρο και η κινηση του πρέπει να γίνεται με παραστατικά. Αν την έχεις αγοράσει σαν ιδιώτης είναι άλλο πράγμα.Εδώ μιλάμε για αγορά παγίων και εξοπλισμού και τι μπορεί να γίνει σε πιθανό έλεγχο. Δεν αντιλέγω αυτό σου λέω και εγώ! Απλά δεν έχει γίνει κάποιος έλεγχος για να ζητηθεί κάτι και εχω πάει σε σέρβις την τηλεόραση του μαγαζιού και δεν μου ζητήθηκε τίποτα... Επίσης μια άλλη ερώτηση αν αυτή χαλάσει την πετάξω και δεν είναι εκεί τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Ducatista είπε Δεν αντιλέγω αυτό σου λέω και εγώ! Απλά δεν έχει γίνει κάποιος έλεγχος για να ζητηθεί κάτι και εχω πάει σε σέρβις την τηλεόραση του μαγαζιού και δεν μου ζητήθηκε τίποτα... Επίσης μια άλλη ερώτηση αν αυτή χαλάσει την πετάξω και δεν είναι εκεί τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Λογιστή έχεις;Θα σου απαντήσει υπεύθυνα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα