Thrylos7 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 7 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε Gammaxx 400 εχω και νομιζω οτι η fryzen θα ειναι καλυτερη . Αν κανω λαθος πειτε μου σχετικα με τις αλλες ψυκτρες για threadripper που ειναι πολυ τσιμπημενες σε τιμη λεω οτι ειναι budget . Κατ' αρχην φιλε μου το θεμα ειναι ΓΙΑΤΙ θελεις να αλλαξεις ψυκτρα. Τι επιθυμεις να πετυχεις, μειωση θορυβου? Χαμηλοτερες θερμοκρασιες μονο για το ματι (ψυχολογικους λογους)? Overclock? Καλυτερη εμφανιση? H Fryzen ειναι μια ψυκτρα με απλα ΚΑΚΟ σχεδιασμο, σε ΚΑΚΗ τιμη που προσπαθει να πουλησει με βαση την εμφανιση και επειδη ΔΕΝ πουλαει την βαζουν σε εκπτωσεις. Σε threadripper οντως οι επιλογες ειναι λιγες, αλλα αν θες να κανεις πραγματικη δουλεια, ειτε πας σε μια απο τις 2 Noctua με +10/20 ευρω , ειτε στο enermax ή αν εχει βγει αλλο AIO που να ειναι ειδικα για threadripper και να καλυπτει ολο το heatspreader. Τα 10/20 ευρω που κοστιζουν παραπανω οι noctua (απο την τιμη προσφορας υποψιν) ειναι αστεια διαφορα για την διαφορα αποδοσης και ποιοτητας. Ακομα και αν καποιος ηταν τοσο πιεσμενος οικονομικα θα του ελεγα παρε τη Noctua και πουλα τον ανεμιστηρα που μονος του κοστιζει 20+ ευρω και βαλε πανω οποιον εχεις προχειρο. 5
renaxan Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Καλημέρα! Την εν λόγω ψήκτρα την έχω εδώ και ένα χρόνο σε Threadripper 2920x. Δεν έχω κανένα πρόβλημα και καθόλου θόρυβο. Μετά από την ρύθμιση σε αρνητικό offset -0.0850 και PBO 2x. Οι θερμοκρασίες που είχα max, το καλοκαίρι ήταν 70c. Τώρα τον χειμώνα, ο επεξεργαστής πάει max 62c. Οι συνήθεις θερμοκρασίες είναι από 38-48 βαθμούς σε 24/7 καταστάσεις. Έχω τον 1700x, αλλά ποτέ δεν δοκίμασα πάνω την Fryzen. Πιστεύω ότι θα τα πάει πολύ καλά. Επίσης η πάστα που έχω τοποθετήσει είναι η MX4. Όπως ειπώθηκε για την ψύξη σε Threadripper δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Επίσης εάν είχα τον 2950x ή κάποιον μεγαλύτερο Θα αγόραζα κάτι άλλο, γιατί πιστεύω θα ήταν οριακά με το κλίμα που έχουμε στην Ελλάδα (αρκετούς θερμούς μήνες). Η παρακάτω φώτο είναι πρόσφατη: 5 1
vadergr Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εμφανισιακα στο κουτι σου δειχνει πολυ πιο ομορφη απο οτι στις φωτογραφιες! Ωραιο setup Με εξαιρεση το threadripper κομμάτι, ο απολυτος vfm βασιλιας, και με επικο performance (2-3 βαθμους κατω απο noctua 12/15), ειναι η παρακατω https://www.skroutz.gr/s/17625619/Arctic-Freezer-34-Esports-Duo-White.html Η συγκεκριμένη του θέματος δειχνει πολύ ΟΚ για τα 51€ της προσφορας. Από ότι κατάλαβα είναι και 6pipe. H φθηνοτερη noctua 15 ειναι +35€, και απο "σκρουτζομαγαζο" Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2020 από vadergr 2
renaxan Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 4 minutes ago, vadergr said: Εμφανισιακα στο κουτι σου δειχνει πολυ πιο ομορφη απο οτι στις φωτογραφιες! Ωραιο setup Με εξαιρεση το threadripper κομμάτι, ο απολυτος vfm βασιλιας, και με επικο performance (2-3 βαθμους κατω απο noctua 12/15), ειναι η παρακατω https://www.skroutz.gr/s/17625619/Arctic-Freezer-34-Esports-Duo-White.html Η συγκεκριμένη του θέματος δειχνει πολύ ΟΚ για τα 51€ της προσφορας. H φθηνοτερη noctua 15 ειναι +35€, και απο "σκρουτζομαγαζο" Αγοράστηκε σε Cyber Week, προσφορών από Amazon σχεδόν όλα τα parts. Δεν μπορούσα να βρω ψήκτρα σε στοκ ή σύντομη παραλαβή / παράδοση. Αλλά οκ βγήκε μια χαρά η Fryzen. 1
Thrylos7 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Στο χωρο της ψυξης παιδια ολα ειναι συγκριτικα και σχετικα. και πολλα reviews αρκετα misleading αν δεν εισαι ψαγμενος αρκετα για να το εντοπισεις. Με το συγκριτικα εννοω οτι κανεις δεν ειπε πως με τη Fryzen δε θα κανεις τη δουλεια σου (γι αυτο και ρωταω τι περιμενει να πετυχει κανεις). Οντως για παραδειγμα στο setup του @renaxan δειχνει παρα πολυ ταιριαστη εμφανησιακα, και εφοσον δεν κανει OC πχ ουτε εχει τρελα με τις θεμοκρασιες μια χαρα θα ειναι. Αλλα αν ο στοχος σου με την αγορα σου ειναι να παρεις ψυκτρα για να.......ψυξεις actually και να μπορεις να "παιξεις" και λιγακι, επειδη οι threadripper δεν αστειευονται με τα watt, δεν υπαρχει συγκριση με τις Noctua πως να το κανουμε. Και υποψιν ειμαι καποιος που ποτέ δεν προτεινω Noctua καινουριες, μονο μεταχειρο γιατι τις θεωρω πανακριβες με πολυ κακο VFM, αλλα στην περιοχη του threadripper που μετριουνται στα δακτυλα του ενος χεριου, και η ψυκτρα που συζηταμε κανει ηδη 55 ευρω, ε.... Απο την αλλη @vadergr μακαρι η arctic να ηταν τοσο καλη οσο νομιζεις. Δυστυχως υπαρχουν πολλα misleading reviews εκει εξω που δοκιμαζουν ψυκτρες με μικρα φορτια (θελοντας να ειμαι καλοπροαιρετος τουλαχιστον και να μη το ριξω σε δολο) και δε μπορει να ανοιξει η ψαλιδα. Τη φυση δε μπορεις να τη νικησεις, με 4 heatpipes και 2 μετρια fans υπαρχουν καποια ορια αποδοσης που μπορεις να πιασεις, καλο ειναι να μη πιστευουμε σε θαυματα επειδη ειδαμε κατι εντυπωσιακο σε ενα review και να ψαχνουμε 5-6 πηγες (μιλαω εκ πειρας και για τη συγκεκριμενη μαλλιστα!) 1
narta Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Για TR4/sTRx40 οι παρακατω δεν καταλαβαινουν τιποτα (stock/PBO) https://www.skroutz.gr/s/16889351/Be-Quiet-Dark-Rock-Pro-TR4.html https://www.skroutz.gr/s/20736753/Arctic-Freezer-50-TR.html https://www.skroutz.gr/s/15470215/Thermalright-Silver-Arrow-TR4.html Η BeQuite ειναι η top επιλογη οσον αφορα αερα 3
vdeseris Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 27 λεπτά πριν, narta είπε Για TR4/sTRx40 οι παρακατω δεν καταλαβαινουν τιποτα (stock/PBO) https://www.skroutz.gr/s/16889351/Be-Quiet-Dark-Rock-Pro-TR4.html https://www.skroutz.gr/s/20736753/Arctic-Freezer-50-TR.html https://www.skroutz.gr/s/15470215/Thermalright-Silver-Arrow-TR4.html Η BeQuite ειναι η top επιλογη οσον αφορα αερα Και oi Noctua κάνουν πολύ καλή δουλειά.
Skrez1982 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Thrylos7 είπε Στο χωρο της ψυξης παιδια ολα ειναι συγκριτικα και σχετικα. και πολλα reviews αρκετα misleading αν δεν εισαι ψαγμενος αρκετα για να το εντοπισεις. Με το συγκριτικα εννοω οτι κανεις δεν ειπε πως με τη Fryzen δε θα κανεις τη δουλεια σου (γι αυτο και ρωταω τι περιμενει να πετυχει κανεις). Οντως για παραδειγμα στο setup του @renaxan δειχνει παρα πολυ ταιριαστη εμφανησιακα, και εφοσον δεν κανει OC πχ ουτε εχει τρελα με τις θεμοκρασιες μια χαρα θα ειναι. Αλλα αν ο στοχος σου με την αγορα σου ειναι να παρεις ψυκτρα για να.......ψυξεις actually και να μπορεις να "παιξεις" και λιγακι, επειδη οι threadripper δεν αστειευονται με τα watt, δεν υπαρχει συγκριση με τις Noctua πως να το κανουμε. Και υποψιν ειμαι καποιος που ποτέ δεν προτεινω Noctua καινουριες, μονο μεταχειρο γιατι τις θεωρω πανακριβες με πολυ κακο VFM, αλλα στην περιοχη του threadripper που μετριουνται στα δακτυλα του ενος χεριου, και η ψυκτρα που συζηταμε κανει ηδη 55 ευρω, ε.... Απο την αλλη @vadergr μακαρι η arctic να ηταν τοσο καλη οσο νομιζεις. Δυστυχως υπαρχουν πολλα misleading reviews εκει εξω που δοκιμαζουν ψυκτρες με μικρα φορτια (θελοντας να ειμαι καλοπροαιρετος τουλαχιστον και να μη το ριξω σε δολο) και δε μπορει να ανοιξει η ψαλιδα. Τη φυση δε μπορεις να τη νικησεις, με 4 heatpipes και 2 μετρια fans υπαρχουν καποια ορια αποδοσης που μπορεις να πιασεις, καλο ειναι να μη πιστευουμε σε θαυματα επειδη ειδαμε κατι εντυπωσιακο σε ενα review και να ψαχνουμε 5-6 πηγες (μιλαω εκ πειρας και για τη συγκεκριμενη μαλλιστα!) Αυτά που περιγράφει ο φίλος για την arctic δεν είναι σε καμία περίπτωση misleading. Η δική μου κρίση βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα επειδή και εγώ προσωπικά είμαι κάτοχος. Για τα χρήματα της είναι κορυφή. Σίγουρα δεν έχει τον αριθμό των heatpipes της noctua. Αλλά οι θερμοκρασίες που προσφέρει είναι πολύ καλές σε σχέση με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό στα ίδια χρήματα. Ας μην ξεχνάμε πόσο παραπάνω κοστίζει η noctua .
Thrylos7 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, Skrez1982 είπε Αυτά που περιγράφει ο φίλος για την arctic δεν είναι σε καμία περίπτωση misleading. Η δική μου κρίση βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα επειδή και εγώ προσωπικά είμαι κάτοχος. Για τα χρήματα της είναι κορυφή. Σίγουρα δεν έχει τον αριθμό των heatpipes της noctua. Αλλά οι θερμοκρασίες που προσφέρει είναι πολύ καλές σε σχέση με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό στα ίδια χρήματα. Ας μην ξεχνάμε πόσο παραπάνω κοστίζει η noctua . Δεν ειπα οτι ειναι κακη ψυκτρα, αντιθετως ειναι μια χαρα και πολυ καλη ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ. και εχει πολυ καλο VFM σε αντιθεση με τις noctua. misleading ομως ειναι το οτι ειναι 2-3 βαθμους κατω απο τη noctua 15 , πραγμα για το οποιο δε φταιει ο φιλος, αλλα που ΚΑΙ ΕΓΩ εχω δει σε καναδυο reviews και απλα γελαγα. Αυτο θα μπορουσε να επαληθευθει μονο αν τις τεσταρεις με 80W φορτιο πχ οπου και θα παρεις το εξαιρετικα χρησιμο συνμπερασμα οτι για τετοιο φορτιο δε χρειαζεται να πληρωσεις παραπανω (συγχαριτηρια εκανες ενα τεστ για να συμπερανεις το αυτονοητο). 1
renaxan Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 10 minutes ago, Skrez1982 said: Αυτά που περιγράφει ο φίλος Summon @akoinonitos - Δυστυχώς υπάρχουν λιγοστές κοπέλες να ασχολούνται με το αντικείμενο και έτσι... Ναι, όλα τα παραπάνω είναι πραγματικές εμπειρίες που έχω με την Fryzen. Ο 2920x έχει θερμική συμπεριφορά όσο ο 2700x - έχω και μια μικρή χρήση με αυτόν. Προσοχή όμως! Όποιος επιθυμεί να αγοράσει τον Fryzen να προσέξει στο εάν χωράει στο case του. Το ύψος του είναι αρκετά μεγάλο.
cleeverblade Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 2 hours ago, renaxan said: Summon @akoinonitos - Δυστυχώς υπάρχουν λιγοστές κοπέλες να ασχολούνται με το αντικείμενο και έτσι... Ναι, όλα τα παραπάνω είναι πραγματικές εμπειρίες που έχω με την Fryzen. Ο 2920x έχει θερμική συμπεριφορά όσο ο 2700x - έχω και μια μικρή χρήση με αυτόν. Προσοχή όμως! Όποιος επιθυμεί να αγοράσει τον Fryzen να προσέξει στο εάν χωράει στο case του. Το ύψος του είναι αρκετά μεγάλο. οπότε επειδή εγώ την προορίζω για να ψύξει έναν 2700x, να περιμένω παρόμοιες θερμοκρασίες με σένα? η επιφάνεια του heatspreader στον 2700x είναι σαφώς μικρότερη, γι αυτό με προβληματίζει αν η ψήκτρα είναι optimized για την μεγαλύτερη επιφάνεια των TR, αν θα έχει το ίδιο καλή απόδοση με Ryzen. 2ο fan για push/pull δοκίμασες?
renaxan Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 24 minutes ago, cleeverblade said: οπότε επειδή εγώ την προορίζω για να ψύξει έναν 2700x, να περιμένω παρόμοιες θερμοκρασίες με σένα? η επιφάνεια του heatspreader στον 2700x είναι σαφώς μικρότερη, γι αυτό με προβληματίζει αν η ψήκτρα είναι optimized για την μεγαλύτερη επιφάνεια των TR, αν θα έχει το ίδιο καλή απόδοση με Ryzen. 2ο fan για push/pull δοκίμασες? Το πάνω fan κάνει pull, τραβάει αέρα, είναι πάνω στις ψύκτρες τον VRM. Οι 2 ανεμιστήρες μπροστά βάζουν αέρα φυσικά, ο πίσω βγάζει. Η Fryzen βγάζει προς τα πίσω φυσικά, ακριβώς πάνω στο πίσω case fan. Η κάρτα γραφικών βγάζει τον αέρα πίσω (την κάρτα την έχω ρυθμίσει να είναι συνέχεια On τα fan της - όχι αυτόματα μετά τους 50c). Το τροφοδοτικό δεν έχει πάρει, ποτέ μπροστά ο ανεμιστήρας του! Από ότι θυμάμαι θα πρέπει να λειτουργήσει μετά τους 50c (τα corsair για να είναι αθόρυβα τα έχουν κάνει παθητικά. Μεγάλες ψύκτρες αλουμινίου μέσα). Το case είναι πολύ μεγάλο και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με θερμοκρασία, δροσερότατο.. 1
Salvation81 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Παιδες οτι και να λεμε η ψυκτρα εχει ενα TDP της ταξεως των 250W...Μπορει να μην ειναι NH-D15 αλλα μια χαρα ψυκτρα ειναι. 2
Billator Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Thrylos7 είπε Δεν ειπα οτι ειναι κακη ψυκτρα, αντιθετως ειναι μια χαρα και πολυ καλη ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ. και εχει πολυ καλο VFM σε αντιθεση με τις noctua. misleading ομως ειναι το οτι ειναι 2-3 βαθμους κατω απο τη noctua 15 , πραγμα για το οποιο δε φταιει ο φιλος, αλλα που ΚΑΙ ΕΓΩ εχω δει σε καναδυο reviews και απλα γελαγα. Αυτο θα μπορουσε να επαληθευθει μονο αν τις τεσταρεις με 80W φορτιο πχ οπου και θα παρεις το εξαιρετικα χρησιμο συνμπερασμα οτι για τετοιο φορτιο δε χρειαζεται να πληρωσεις παραπανω (συγχαριτηρια εκανες ενα τεστ για να συμπερανεις το αυτονοητο). Φιλικά πάντα να σου πω ότι σε full load ex 250W μπορεί να είναι καλύτερη η noctua όπως λες αλλά δεν σημαίνει ότι θα είναι και στα 80, 100, 150w. Το εύρος θερμοκρασιών που έχει την βέλτιστη επίδοση η ψύχρα , εξαρτάται από την διάταξη και τον σχεδιασμό και υλικά. Φυσικά είναι πιο δύσκολο / ακριβό όταν στοχεύεις σε heavy watt loads βελτιστοποίηση αλλά σε συγκεκριμένες συνθήκες πολύ συχνά γίνεσαι χειρότερος. Αυτό ισχύει για οποιαδήποτε σύστημα ψύξης ότι έχει την βέλτιστη λειτουργία σε συγκεκριμένο εύρος φορτίου. Οπότε δεν υπάρχει misleading πουθενά. Τα αποτελέσματα των δοκιμών πάντα γίνονται σε συγκεκριμένες συνθήκες και τα συμπεράσματα βγαίνουν σε αυτές, misleading είναι να συγκρίνεις αποτελέσματα διαφορετικών συνθηκών. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2020 από Billator
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα