keyserso Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Χρόνια πολλά καταρχήν, νεος στο forum . λόγω απόκτησης τέκνου ψάχνομαι για αυτοκίνητο με σχετικά καλούς χώρους αλλά όχι τεράστιο σε μέγεθος. θα χρησιμοποιείται καθημερινά για 40 χλμ και 2 με 3 φορές το χρόνο για το χωριό της γυναίκας. βασική προϋπόθεση να μην καιει ,αξιοπιστια , ε να ειναι και λίγο ομορφο .το budget είναι μέχρι 12 13 14 χιλιάδες., και στο πίσω μέρος του μυαλού μου παίζει να πάρω ένα γυαρις 1.0 καινούριο για κάνα 2 χρόνια και μετά να το κρατήσω για 2ο . όλες οι απόψεις δεκτές. Ευχαριστώ πολύ
ROG-X Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αγορασα το BMW 116D ef dynamics και σωθηκα... η καταναλωση του μετα απο 120.000 χλμ ειναι στα 4.5 λίτρα μικτά. (σε ορους βενζινης κατω απο 4 λιτρα λογω -20% στην τιμη του πετρελαιου) ΧΡΗΣΗ: 30% πολη - 70% εκτος πολης Βρες ενα πετρελαιο με ολα τα service αντιπροσωπία και θα εισαι κομπλε. Mην πας σε πετρελαιο απο μαντραδικο με χαρτια τουαλετας για service. Απο service τα πετρελαια ειναι τσαμπα... Επειδη κανω 120χλμ ανα ημερα (ετησια 30.000 χλμ) το αμαξι παει αντιπροσωπια καθε χρονο και ετσι εχω τις μεγιστες εκπτωσεις. (service ανα 30.000 χλμ ή 2 ετια) Oλά τα service περασμενα σε εγκεφαλο, σε κλειδι και στο δίκτυο BMW. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από ROG-X
keyserso Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Ευχαριστώ για την απάντηση και την επισήμανση. θέλω πρώτα να καταλήξω στο μοντέλο , πετρέλαιο εννοείται ότι θα είναι λόγω χρήσης αλλού πετρελαίου dci ξέρω πόσο οικονομικό είναι .
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Εγώ έχω το Leon ,πολύ ωραίο αυτοκίνητο 1.6TDI style. 2013 Μοντέλο καίει σταθερά 5,5 λίτρα μέσα έξω πάνω κάτω οριζόντια και κάθετα. Από αξιοπιστία κομπλέ, αν και του έχω βγάλει τα μάτια και περπάτημα έχει πολύ καλό, εξαιρετικό θα έλεγα. Τα βρίσκεις με 11-12 χιλιάρικα. Εγώ σκοπεύω να το κρατήσω άλλα 3 χρόνια και να το δώσω. Δε ζητάει και τίποτα 170 ευρώ service κάνα 280αρι με τακάκια. Άλλαξα μπαταρία μια φορά και έκλαψα στα 280 λόγο του Start Stop.
keyserso Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 όλοι πονάνε με την μπαταρία start stop καις 20 ευρώ λιγότερα στα 3 χρόνια..πληρώνεις 150 παραπάνω για μπαταρία . τόσο παίζουν 10.500 με 13.000 και ο tdi είναι αρκετά περπατημενος
ROG-X Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, keyserso είπε όλοι πονάνε με την μπαταρία start stop καις 20 ευρώ λιγότερα στα 3 χρόνια..πληρώνεις 150 παραπάνω για μπαταρία . τόσο παίζουν 10.500 με 13.000 και ο tdi είναι αρκετά περπατημενος Η μπαταρια μου ειναι 5,5 ετων και δουλέυει πενα. Μεσα στην πολη ριχνει και 1,5 λιτρο την καταναλωση. Τιμη αντιπροσωπιων (φιλικες τιμες=ατομο που ειναι πελατης) - BMW σε 116D του 2014 : αλλαγή δισκοπλακες μπροστά + τακάκια μπροστα + αισθητήρες ηλεκτρονικους = 270 ευρω με χρεωση εργατικων 25 ευρω 😎 - Toyota σε Corolla 1.4 vvti του 2005 : αλλαγή δισκοπλακες μπροστά + τακάκια μπροστά = 180 ευρω με χρεωση εργατικων 35 ευρω 😂 Που στο onparts η διαφορα των ανταλακτικων ειναι στα 90 ευρω καθως τα ανταλλακτικα της BMW ειναι πολυ μεγαλυτερα + αισθητηρες. 15 ώρες πριν, keyserso είπε όλοι πονάνε με την μπαταρία start stop καις 20 ευρώ λιγότερα στα 3 χρόνια..πληρώνεις 150 παραπάνω για μπαταρία . τόσο παίζουν 10.500 με 13.000 και ο tdi είναι αρκετά περπατημενος Στα 30.000 χλμ μεσα στην πολη σε 3 χρονια Τα νουμερα ειναι υποθετικα, σε μενα μεχρι και 1.5 λιτρο κατω βλεπω με start stop. Mεσο ορο το 1 λιτρο σας βαζω! 300 (για 30.000) χλμ x 7 λιτρα (ανα 100 χλμ) x 1.35 ευρω = 2835 ευρω 300 (για 30.000) χλμ x 6 λιτρα (ανα 100 χλμ) x 1.35 ευρω = 2430 ευρω Εχεις κερδος στα 30.000 χλμ πόλης άνετα 400 ευρω! Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2020 από ROG-X
pananton Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 12 ώρες πριν, ROG-X είπε Στα 30.000 χλμ μεσα στην πολη σε 3 χρονια Τα νουμερα ειναι υποθετικα, σε μενα μεχρι και 1.5 λιτρο κατω βλεπω με start stop. Mεσο ορο το 1 λιτρο σας βαζω! 300 (για 30.000) χλμ x 7 λιτρα (ανα 100 χλμ) x 1.35 ευρω = 2835 ευρω 300 (για 30.000) χλμ x 6 λιτρα (ανα 100 χλμ) x 1.35 ευρω = 2430 ευρω Εχεις κερδος στα 30.000 χλμ πόλης άνετα 400 ευρω! Είναι πολλοί οι παράγοντες για αυτόν τον υπολογισμό. Το προσεγγίζεις αρκετά βέβαια αλλά να τονίσω πως θα γλυτώσεις λιγότερα από 400€ στην 3ετία καθώς όσο φθείρεται η μπαταρία το σύστημα θα ενεργοποιείται όλο και πιο αραιά. επίσης με a/c δεν νομίζω να ενεργοποιείται (τουλάχιστον σε yaris και qashqai). προσωπικά δεν το χρησιμοποιώ το σύστημα καθώς από τους υπολογισμούς μου όσα περίπου γλυτώσω τόσο θα δώσω για μπαταρία ανά 3ετία. περίπου είναι το ίδιο σε κόστος, (ξαναλέω σε μένα).
ROG-X Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, pananton είπε Είναι πολλοί οι παράγοντες για αυτόν τον υπολογισμό. Το προσεγγίζεις αρκετά βέβαια αλλά να τονίσω πως θα γλυτώσεις λιγότερα από 400€ στην 3ετία καθώς όσο φθείρεται η μπαταρία το σύστημα θα ενεργοποιείται όλο και πιο αραιά. επίσης με a/c δεν νομίζω να ενεργοποιείται (τουλάχιστον σε yaris και qashqai). προσωπικά δεν το χρησιμοποιώ το σύστημα καθώς από τους υπολογισμούς μου όσα περίπου γλυτώσω τόσο θα δώσω για μπαταρία ανά 3ετία. περίπου είναι το ίδιο σε κόστος, (ξαναλέω σε μένα). Πως εισαι τοσο σιγουρος οτι στα 3 χρονια θα σου χαλασει η μπαταρια ? Στο ειπανε απο την αντιπροσωπία ? Το δικο μου κλεινει 6ετια σε 2 μηνες και δεν μου ειπαν τιποτα τετοιο. Βεβαια λενε οτι το EFFICIENT DYNAMICS κανει ανακτηση ενεργειας. Τωρα εαν οφελει δεν ξερω. Με clima μια χαρα λειτουργει, απλα καποια στιγμη ενεργοποιει ξανα τον κινητηρα εαν η αναμονη ειναι αισθητή. Την δουλειά ομως την κανει, λιγοτερο αλλα την κανει. Επισης τσιμπας και κατι απο τα τελη κυκλοφοριας. Εαν περιμενεις τρελο οφελος απο το start stop σιγουρα δεν το εχεις. Ολο το οφελος ειναι ο diesel κινητηρας και η λειτουργία του. Πραγματικός εργατης! Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2020 από ROG-X
pananton Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, ROG-X είπε Πως εισαι τοσο σιγουρος οτι στα 3 χρονια θα σου χαλασει η μπαταρια ? Στο ειπανε απο την αντιπροσωπία ? Το δικο μου κλεινει 6ετια σε 2 μηνες και δεν μου ειπαν τιποτα τετοιο. Βεβαια λενε οτι το EFFICIENT DYNAMICS κανει ανακτηση ενεργειας. Τωρα εαν οφελει δεν ξερω. Με clima μια χαρα λειτουργει, απλα καποια στιγμη ενεργοποιει ξανα τον κινητηρα εαν η αναμονη ειναι αισθητή. Την δουλειά ομως την κανει, λιγοτερο αλλα την κανει. Επισης τσιμπας και κατι απο τα τελη κυκλοφοριας. Εαν περιμενεις τρελο οφελος απο το start stop σιγουρα δεν το εχεις. Ολο το οφελος ειναι ο diesel κινητηρας και η λειτουργία του. Πραγματικός εργατης! Όχι αναφέρω πραγματικές εμπειρίες. Για παράδειγμα στο yaris (μοντ. 2009) δεν γλυτώνω τίποτα από τα τέλη καθώς δεν παίζουν ρόλο οι ρύποι. ίσως να παίζει ρόλο η τεχνολογία που αναφέρεις που είναι της BMW. ισχύει πως κάποιο τρελό όφελος δεν έχεις. οι diesel είναι το πραγματικό όφελος και πραγματικά και τώρα αν αγόραζα αυτοκίνητο πάλι diesel θα επέλεγα. δεν έχω μετανοιώσει στιγμή!
ROG-X Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, pananton είπε Όχι αναφέρω πραγματικές εμπειρίες. Για παράδειγμα στο yaris (μοντ. 2009) δεν γλυτώνω τίποτα από τα τέλη καθώς δεν παίζουν ρόλο οι ρύποι. ίσως να παίζει ρόλο η τεχνολογία που αναφέρεις που είναι της BMW. ισχύει πως κάποιο τρελό όφελος δεν έχεις. οι diesel είναι το πραγματικό όφελος και πραγματικά και τώρα αν αγόραζα αυτοκίνητο πάλι diesel θα επέλεγα. δεν έχω μετανοιώσει στιγμή! Να σου πω για την μπαταρια, στο τελευταιο service Νοεμβριος 2019 μου εγραψαν στις σημειωσεις για πρωτη φορα ΓΥΡΑΣΜΕΝΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ. Σε ερωτηση μου τι σημαινει, μου ειπε ο τεχνικος οτι περασε την 5ετια (5,5 ετων τοτε) . Δεν εχει κανενα προβλημα η ταση της. Σε ερωτηση μου, υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να με αφήσει ? Δεν υπάρχει περίπτωση να σε αφησει καθώς θα σε ενημερώσει το αμάξι να την αλλαξεις. Απλά εάν θες να πάρεις το μέγιστο μακροζωίας απο αυτήν κλείσε το start stop πια. Δεν το εχω κάνει...καθώς οταν ερθει η ωρα θα την αλλάξω. Εξι χρόνια συμπληρώνει και ακομα γραφει... Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2020 από ROG-X 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Στις 9/1/2020 στις 10:08 ΠΜ, ROG-X είπε Αγορασα το BMW 116D ef dynamics και σωθηκα... η καταναλωση του μετα απο 120.000 χλμ ειναι στα 4.5 λίτρα μικτά. (σε ορους βενζινης κατω απο 4 λιτρα λογω -20% στην τιμη του πετρελαιου) ΧΡΗΣΗ: 30% πολη - 70% εκτος πολης Βρες ενα πετρελαιο με ολα τα service αντιπροσωπία και θα εισαι κομπλε. Mην πας σε πετρελαιο απο μαντραδικο με χαρτια τουαλετας για service. Απο service τα πετρελαια ειναι τσαμπα... Επειδη κανω 120χλμ ανα ημερα (ετησια 30.000 χλμ) το αμαξι παει αντιπροσωπια καθε χρονο και ετσι εχω τις μεγιστες εκπτωσεις. (service ανα 30.000 χλμ ή 2 ετια) Oλά τα service περασμενα σε εγκεφαλο, σε κλειδι και στο δίκτυο BMW. Η Σειρά 1 αυτής της γενιάς δεν έχει χώρους για οικογένεια. Οπότε δε νομίζω να κάνει για τον φίλο...
geo.K Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Στις 9/1/2020 στις 10:08 ΠΜ, ROG-X είπε Αγορασα το BMW 116D ef dynamics και σωθηκα... η καταναλωση του μετα απο 120.000 χλμ ειναι στα 4.5 λίτρα μικτά. (σε ορους βενζινης κατω απο 4 λιτρα λογω -20% στην τιμη του πετρελαιου) ΧΡΗΣΗ: 30% πολη - 70% εκτος πολης Βρες ενα πετρελαιο με ολα τα service αντιπροσωπία και θα εισαι κομπλε. Mην πας σε πετρελαιο απο μαντραδικο με χαρτια τουαλετας για service. Απο service τα πετρελαια ειναι τσαμπα... Επειδη κανω 120χλμ ανα ημερα (ετησια 30.000 χλμ) το αμαξι παει αντιπροσωπια καθε χρονο και ετσι εχω τις μεγιστες εκπτωσεις. (service ανα 30.000 χλμ ή 2 ετια) Oλά τα service περασμενα σε εγκεφαλο, σε κλειδι και στο δίκτυο BMW. Καλησπέρα επειδή με ενδιαφέρει η bmw 116d, Περίπου από 2016 και μετά θα ήθελα την προσωπική σου εμπειρία ώστε να γνωρίζω εάν έχεις προβλήματα ολα αυτα τα χρόνια . Είναι αλήθεια ότι έχω οικογένεια αλλά επειδή η χρήση είναι μικτή Αθήνα και επαρχία δεν θελω κάτι πολύ μεγάλο σε όγκο . Όσον αφορά τον φίλο που έκανε το θέμα προφανώς θα έχει 1 παιδί γιατί για παραπάνω το Yaris είναι μικρό με ελάχιστους χώρους για αποσκευές. Βέβαια εαν σε καλύπτει από χώρους είναι από τα ποιο αξιόπιστες επιλογές ,στην Αθήνα θα το ευχαριστηθεις και θα έχεις άνετες μετακινήσεις και οικονομικά .
ROG-X Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, geo.K είπε Καλησπέρα επειδή με ενδιαφέρει η bmw 116d, Περίπου από 2016 και μετά θα ήθελα την προσωπική σου εμπειρία ώστε να γνωρίζω εάν έχεις προβλήματα ολα αυτα τα χρόνια . Είναι αλήθεια ότι έχω οικογένεια αλλά επειδή η χρήση είναι μικτή Αθήνα και επαρχία δεν θελω κάτι πολύ μεγάλο σε όγκο . Όσον αφορά τον φίλο που έκανε το θέμα προφανώς θα έχει 1 παιδί γιατί για παραπάνω το Yaris είναι μικρό με ελάχιστους χώρους για αποσκευές. Βέβαια εαν σε καλύπτει από χώρους είναι από τα ποιο αξιόπιστες επιλογές ,στην Αθήνα θα το ευχαριστηθεις και θα έχεις άνετες μετακινήσεις και οικονομικά . Απο χωρους ειναι μια χαρα μεσα στην καμπινα. Tαξιδια κανω με φιλους μαντραχαλαδες. 4ερα ατομα μεχρι ενα 1.85 υψος θα είστε κομπλε. Κανενα προβλημα, 120.000 χλμ μονο λαδια (καθε 30.000 χλμ ή καθε 2 χρονια service ή αναλογα την χρηση μπορει και πιο συντομα ). Βασικα θα σου πει το αμαξι ... Το αμαξι θα σου λεει ποτε θα πας στο service. Δεν πας μονος σου.... θα σε παρουν στο ψιλο. Ακομα και το ποτε θα φουσκωσεις το ελαστικο ή τα ελαστικα σου, θα στο πει το αμαξι. Απλα προσεξε τι θα παρεις, να εχει περασει απο αντιπροσωπία. 😁 γιατι πολλα δεν περνανε ουτε απεξω. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2020 από ROG-X
geo.K Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2020 Ευχαριστώ πολύ ROG-X Εχω αυτοκίνητο του 2016 σύγχρονο και τα γνωρίζω . Απλά θέλω λίγο ποιο μεγάλο . Εξετάζω την επιλογή ενός καλού μτχ κατά προτίμηση πετρέλαιο όπως αυτό που έχω σε περίπτωση που δεν αξίζει θα πάω σε καινούργιο. Απλα δεν έχω εμπειρία από diesel bmw Είχα παλιότερα την E46 coupe 318
ProponitisTouKanape Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, ROG-X είπε Απο χωρους ειναι μια χαρα μεσα στην καμπινα. Tαξιδια κανω με φιλους μαντραχαλαδες. 4ερα ατομα μεχρι ενα 1.85 υψος θα είστε κομπλε. Κανενα προβλημα, 120.000 χλμ μονο λαδια (καθε 30.000 χλμ ή καθε 2 χρονια service ή αναλογα την χρηση μπορει και πιο συντομα ). Βασικα θα σου πει το αμαξι ... Το αμαξι θα σου λεει ποτε θα πας στο service. Δεν πας μονος σου.... θα σε παρουν στο ψιλο. Ακομα και το ποτε θα φουσκωσεις το ελαστικο ή τα ελαστικα σου, θα στο πει το αμαξι. Απλα προσεξε τι θα παρεις, να εχει περασει απο αντιπροσωπία. 😁 γιατι πολλα δεν περνανε ουτε απεξω. Δεν είναι ο χώρος στην καμπίνα. Είναι κυρίως το πορτ μπαγκάζ. Αφού λέει ο φίλος πως έγινε πρόσφατα μπαμπάς, σημαίνει πως έχει και καρότσια, καρεκλάκια κλπ. Και η Σειρα 1 έχει σχετικά μικρό χώρο αποσκευών και χωρίς πολύ βολικό άνοιγμα. Εξαιρετικό αυτοκίνητο για όσους ταξιδεύουν σόλο ή για ζευγάρι αλλά όχι για οικογένεια με μωρό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα