accipio Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Γεια χαρά. Έχω ένα παλιό UPS, το MGE Ellipse Premium 800VA, από το 2003. Μέχρι τώρα με υπηρέτησε πιστά, δεν είχε κάνει "κιχ". Μάλιστα τον Σεπτέμβριο του 2019 του άλλαξα τις μπαταρίες μια και οι προηγούμενες είχαν σχεδόν εξαντληθεί. Όμως χθες τρεις φορές (μία το πρωί και δύο το βράδυ) έκανε κάτι που δεν είχε ξανακάνει: εντελώς ξαφνικά (χωρίς να γίνει διακοπή ρεύματος και με καλές καιρικές συνθήκες) έκλεισε μόνο του και αμέσως μετά (περίπου 1 δευτερόλεπτο) άνοιξε ξανά. Φυσικά ο υπολογιστής, η οθόνη και το ρούτερ που έχω πάνω του έκλεισαν. Με προβληματίζει αυτή η συμπεριφορά του και θεωρώ ότι είναι κάποιο σοβαρό πρόβλημα, που λογικά δεν οφείλεται στις (σχεδόν καινούριες) μπαταρίες, που άλλωστε δούλευαν για τρεις και παραπάνω μήνες απροβλημάτιστα. Τώρα το έχω αποσυνδέσει και είμαι χωρίς προστασία. Γνωρίζει κανείς κάτι, έχει σχετική εμπειρία για το τι μπορεί να είναι; Εγώ να "βάλω χέρι" στο UPS δεν μπορώ γιατί δεν γνωρίζω, κάποιον τεχνικό ηλεκτρονικό που να ασχολείται/να ξέρει επίσης δεν γνωρίζω, οπότε προσανατολίζομαι στο να πάρω καινούριο. Επίσης τι θα προτείνατε για νέο UPS 800-1200VA και μέχρι 150€ περίπου; Επιλογές που έχω δει: α) Το APC 950VA BX950U-GR (με προβληματίζει λίγο το ότι η εταιρεία αναφέρει ότι η μπαταρία δεν αλλάζει από τον χρήστη αλλά από εξειδικευμένο προσωπικό). β) Το Eaton Ellipse ECO 800 DIN USB, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι standby ή line interactive, γιατί άλλες ιστοσελίδες αναφέρουν το ένα και άλλες το άλλο, ενώ δεν βρίσκω κάτι στην ιστοσελίδα της εταιρείας (εγώ θέλω προφανώς line interactive). γ) Τέλος, καλή επιλογή μου φαίνεται και το CyberPower CP900EPFCLCD.
accipio Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Να ενημερώσω ότι, τελικά, αγόρασα το Eaton 5E 850i USB Schuco, από την πιο φθηνή σειρά της εταιρείας (κατέληξα σ' αυτό λόγω οικονομικής στενότητας - αν μπορούσα θα αγόραζα κάτι πιο ποιοτικό). Έχω συνδέσει πάνω του, όπως και πριν, τον υπολογιστή, την οθόνη και το ρούτερ. Εδώ και 5 περίπου εβδομάδες που το έχω λειτουργεί άψογα και λίγες φορές που χρειάστηκε, σε στιγμιαίες και λίγο μεγαλύτερες διακοπές ρεύματος, με προστάτεψε μια χαρά. Πέρασα όμως μεγάλη ταλαιπωρία, όντας διπλά άτυχος: αφενός, η συσκευή που πρωτοπαρέλαβα είχε πρόβλημα από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της (έκλεινε μόνη της και με δυσκολία ξανάνοιγε) και, αφετέρου, άργησε υπερβολικά η αντικατάστασή της από την εδώ αντιπροσωπεία (πέρασε τον ένα μήνα). Ελπίζω να συνεχίσει να λειτουργεί όπως τώρα για πολύ καιρό ακόμα. Δεν περιμένω να φτάσει κι αυτό τα 17 χρόνια, όπως το προηγούμενο, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα