themarkxdx Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Καλησπερα, εχω την ιδεα να φτιαξω μια νεα μαρκα ρουχων streetwear, εχω βρει ονομα και εχω σχεδιασει μονος μου τα σχεδια. Σκοπευω να πουλαω τα μπλουζακια μου σε φιλους,οχι κατι παραπανω.Τα εχω ολα ετοιμα αλλα μενει κατι. Αρχικα δεν ξερω τι πρεπει και που πρεπει να απευθυνθώ για να το κανω νομιμο. υπαρχει καποιος τροπος να γλιτώσω φορους και να μην θεωρείται εμποριο μεσα απο το facebook marketlace? Δεν εχω σκοπο να το ακολουθησω αυτο στο μελλον, το πολυ να δινω 5 μπλουζες τις 2 βδομαδες και αυτο για κανα μηνα, οποτε δεν θα αξιζει να δωσω 400 και ευρω που ακουω για να κανω δικο μου το σημα,αν προκειται να βγαλω συνολο 40$ Θα εχω προβλημα αμα απλα το τρεξω τωρα? Τι μπορω να κανω? και ποσα λεφτα θα χρειαστεί για να νομημοποιησω αυτο που θα κανω
txcellas Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Γιατί δεν ρωτά κάποιον λογιστή; Εκτος αν στο ψαλίδι που θες να ρίξεις στο κράτος, θες να το ρίξεις και στο λογιστή.
Kostasspil Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 3 hours ago, themarkxdx said: και ποσα λεφτα θα χρειαστεί για να νομημοποιησω αυτο που θα κανω Μετά πας σε έναρξη, εφκα, φόρο επιτηδευματος μετά τα 3 χρόνια προκαταβολες φόρου κλπ. Όλα αυτά στην περίπτωση που δεν νοικιάζεις κάποιο χώρο. Εξοπλισμό κλπ δεν στα βάζω μέσα
Moderators stormrain Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Μιλα με λογιστη καλυτερα για να σε κατατοπισει για το τι παιζει με αυτα. Aν θελεις τη γνωμη μου μην ψαχνεις σε φορουμ για κατι τετοιο γιατι μπορει εγω να σου πω πχ "ξερεις κατι, ορμα, σιγα και ποιος θα σε ελεγξει" και να σου κατσει η στραβη και πληρωσεις κανενα προστιμο απο το πουθενα. Οποτε καλυτερα να το πας by the book μεσω λογιστη για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και να ξερεις στο κατω κατω αν αυτο που σκεφτεσαι ειναι ρεαλιστικο αφενος και ασφαλες αφετερου. Just my 2 cents Edit: Καλα αν ισχυει αυτο που λεει o Kostasspil και δεν υπαρχει καποια ειδικη συνθηκη ξερωγω, αν μιλαμε για τοσο μικρη κλιμακα τοτε δε σε συμφερει ουτε για αστειο να το κανεις αυτο.
Dakonblackblade Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Κάντο παράνομα και αν πιάσει κάντο νόμιμα. Μη βάζεις χρέος και εφορίες και βλακείες για μια ελάχιστη παραγωγή.
Kostasspil Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δεν ξέρω τι παίζει με το μπλοκάκι και αν μπορεί να δουλέψει έτσι χωρίς τεβε. Ας ρωτήσει τον λογιστή γι αυτό. Εγώ κόβω μεν χειρόγραφα, αλλά έχω εφκα
sensai Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 εσύ θα ράβεις τα ρούχα ή απλά θα κολλάς τη στάμπα σου;
Γιαούρτι Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 μάλλον κάτι δε κατάλαβα καλά οπότε εξηγήστε μου αν δε βαριέστε. έχεις σκοπό να πουλάς 2-3 μπλούζες το μήνα και σκέφτεσαι να το κάνεις νόμιμα; για 2-3 μπλούζες; σοβαρά τώρα; μήπως να βάλω και τη γιαγιά μου να κάνει έναρξη επιχείρησης επειδή πλέκει 2 κάλτσες το μήνα; δεν υπάρχει ρε τύπε αυτό που ζητάς. φτιάξε τις μπλούζες και πούλησε τες όπου θες. μ αρέσει που απαντάτε σοβαρά. πήγαινε σε λογιστή με μια κάμερα και όταν του πεις τι θέλεις ανέβασε το video εδώ να το δούμε 1
afragorn Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 "Δεν εχω σκοπο να το ακολουθησω αυτο στο μελλον, το πολυ να δινω 5 μπλουζες τις 2 βδομαδες και αυτο για κανα μηνα" Δηλαδή όλο αυτό αφορά ένα μήνα και 5 μπλούζες συνολικά;
Narayan Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Έμπορος είναι αυτός που μετέρχεται πράξεις εμπορικές και σύνηθες επάγγελμα έχει την εμπορία. Όταν πουλάς κάτι σαν ιδιώτης όχι κατ' εξακολούθηση, αυτό το κάτι για σένα τον ιδιώτη που το πουλάς δεν είναι προϊόν ούτε εμπόρευμα. Είναι ένα αγαθό που έχεις στην κατοχή σου. Αν φτιάξεις μόνο 5 μπλούζες και τις πουλήσεις, δεν κάνεις κάτι παράνομο, δεν εμπορεύεσαι. Αν όμως φτιάξεις 500, η αξία του ΦΠΑ που θα πρέπει να αποδοθεί στο κράτος είναι πλέον σημαντική και θα πρέπει να κάνεις έναρξη επιχείρησης. Για τόσο μικρό όγκο, θα πρότεινα απλά ένα λογαριασμό στο etsy από όπου θα πουλάς με την πληρωμή να γίνεται μέσω PayPal.
γροσερισοπ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) make greece acid jamaica Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από γροσερισοπ
themarkxdx Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Στις 16/1/2020 στις 10:34 ΜΜ, Dakonblackblade είπε Κάντο παράνομα και αν πιάσει κάντο νόμιμα. Μη βάζεις χρέος και εφορίες και βλακείες για μια ελάχιστη παραγωγή. Η αληθεια ειναι οτι μιλαμε για πολυ μικρη παραγωγη τυπου 30 μπλουζες συνολο,αλλα αμα φαω προστιμο τοτε δεν νμζω να ασχηληθω να το κανω νομιμο λογο οτι το προστιμο υποθετω οτι θα ειναι πολυ τσουχτερο χρηματικα Στις 17/1/2020 στις 12:17 ΠΜ, Γιαούρτι είπε μάλλον κάτι δε κατάλαβα καλά οπότε εξηγήστε μου αν δε βαριέστε. έχεις σκοπό να πουλάς 2-3 μπλούζες το μήνα και σκέφτεσαι να το κάνεις νόμιμα; για 2-3 μπλούζες; σοβαρά τώρα; μήπως να βάλω και τη γιαγιά μου να κάνει έναρξη επιχείρησης επειδή πλέκει 2 κάλτσες το μήνα; δεν υπάρχει ρε τύπε αυτό που ζητάς. φτιάξε τις μπλούζες και πούλησε τες όπου θες. μ αρέσει που απαντάτε σοβαρά. πήγαινε σε λογιστή με μια κάμερα και όταν του πεις τι θέλεις ανέβασε το video εδώ να το δούμε δηλαδη με λιγα λογια μου λες αμα ειναι για μια τοσο μικρη παραγωγη μην μπλεξω με φορους και ιστοριες?
themarkxdx Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Στις 17/1/2020 στις 9:21 ΠΜ, Narayan είπε Έμπορος είναι αυτός που μετέρχεται πράξεις εμπορικές και σύνηθες επάγγελμα έχει την εμπορία. Όταν πουλάς κάτι σαν ιδιώτης όχι κατ' εξακολούθηση, αυτό το κάτι για σένα τον ιδιώτη που το πουλάς δεν είναι προϊόν ούτε εμπόρευμα. Είναι ένα αγαθό που έχεις στην κατοχή σου. Αν φτιάξεις μόνο 5 μπλούζες και τις πουλήσεις, δεν κάνεις κάτι παράνομο, δεν εμπορεύεσαι. Αν όμως φτιάξεις 500, η αξία του ΦΠΑ που θα πρέπει να αποδοθεί στο κράτος είναι πλέον σημαντική και θα πρέπει να κάνεις έναρξη επιχείρησης. Για τόσο μικρό όγκο, θα πρότεινα απλά ένα λογαριασμό στο etsy από όπου θα πουλάς με την πληρωμή να γίνεται μέσω PayPal. η αληθεια ειναι οτι δεν θα ειναι 5 ουτε 500,υπολογιζω περιπου στα 40 κομματια το μαξ,το προβλημα μου ειναι οτι εστω αυτα τα 40 τμχ θελω να τα προμοταρω και διαφημίσω την δουλεια μου.Αλλα αμα τα διαφημίσω φοβαμαι οτι θα εχω θεμα με τους εφορες απτην στιγμη που αυξανονται οι πιθανοτητες να πεσει στα ματια τους η δουλεια μου.Υπαρχει περιπτωση να εχω φασαριες για μια τοσο μικρη παραγωγη?
papresa Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πρόσεχε το fb, το ΣΔΟΕ το θέλει (γενικά τα sm) ως τον μεγαλύτερο καταδότη. Οπότε πρόσεχε τι ανεβάζεις. Για να είμαι ειλικρινής δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς θέλεις. Θα βγάλεις όλο κι όλο 40-50 μπλούζες και όποτε τις πουλήσεις; Τότε το fb αλλά και η νομιμότητα προς τι; Ή μήπως θα βγάλεις αυτές, θα τις ανεβάσεις στο fb να δεις πως θα περπατήσουν και ανάλογα να συνεχίσεις ή να σταματήσεις; Αν είναι το τελευταίο, που έτσι φαντάζομαι, Έλληνας είσαι, η πονηριά μας κυριεύει, ξεκίνα και αν δεις ότι θα προχωρήσεις νομιμοποίησε το. Ρώτα λογιστή, ξετύληξε όλη την σκέψη σου για να σε καθοδηγήσει σωστά. Ποιος ... θα πάει να βγάλει 40-50 μπλουζάκια και θα πάει να μπλέξει με το κλεφτο-φορομπηχτικό ελληνικό κράτος...;;; Αυτά σου τα γράφει ένας καταστηματάρχης με είδη ρουχισμού 23 χρόνια. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2020 από papresa
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα