therock Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Εχω μερικες χιλιαδες φωτογραφιες που μαζευω ολα αυτα τα χρονια απο το ιντερνετ, και θελω να τις ανεβασω καπου αλλα να υπαρχει και δυνατοτηα οργανωσης σε αλμπουμ, εξυπνα φιλτρα ετικετες κτλ. Δοκιμασα google photos, το οποιο δε σου χρεωνει χωρο αν αφησεις να τις μετασχηματισει ο αλγοριθμος αλλα απο οργανωση δε λεει κατι. Στις πεταει ολες χυμα σε νεο ταμπ και μετα φτιαχνεις αλμπουμ. Τις βαζεις στο αλμπουμ αλλα μετα παραμενουν και στο μαιν ταμπ και δε θυμασαι ποιες εχεις οργανωσει, οποτε πρεπει να επιλεξω αυτες που θελω, να τις βαλω στο αλμπουμ πχ Cars μετα να τις ξαναεπιλεξω στο κεντρικο μενου απο τον αχταρμα με ολες τις χυμα και να πατησα archive για να φυγουν απο κει Ετικετες δεν εχει, φιλτρα δεν εχει, πχ ποιες δεν ειναι σε αλμπουμ, η επελεξε αυτες με τις ταδε συνθηκες. Ειναι απλα παρτες πετα τες μεσα να χεις ενα μπακαπ η να τις οργανωσεις αν εχεις 100-200 εικονες πχ οχι 20 χιλιαδες που χω τωρα εγω απο 20 χρονια ιντερνετ
mechpanos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 9 λεπτά πριν, therock είπε Εχω μερικες χιλιαδες φωτογραφιες που μαζευω ολα αυτα τα χρονια απο το ιντερνετ, και θελω να τις ανεβασω καπου αλλα να υπαρχει και δυνατοτηα οργανωσης σε αλμπουμ, εξυπνα φιλτρα ετικετες κτλ. Δοκιμασα google photos, το οποιο δε σου χρεωνει χωρο αν αφησεις να τις μετασχηματισει ο αλγοριθμος αλλα απο οργανωση δε λεει κατι. Στις πεταει ολες χυμα σε νεο ταμπ και μετα φτιαχνεις αλμπουμ. Τις βαζεις στο αλμπουμ αλλα μετα παραμενουν και στο μαιν ταμπ και δε θυμασαι ποιες εχεις οργανωσει, οποτε πρεπει να επιλεξω αυτες που θελω, να τις βαλω στο αλμπουμ πχ Cars μετα να τις ξαναεπιλεξω στο κεντρικο μενου απο τον αχταρμα με ολες τις χυμα και να πατησα archive για να φυγουν απο κει Ετικετες δεν εχει, φιλτρα δεν εχει, πχ ποιες δεν ειναι σε αλμπουμ, η επελεξε αυτες με τις ταδε συνθηκες. Ειναι απλα παρτες πετα τες μεσα να χεις ενα μπακαπ η να τις οργανωσεις αν εχεις 100-200 εικονες πχ οχι 20 χιλιαδες που χω τωρα εγω απο 20 χρονια ιντερνετ Δεν δουλεύει έτσι το Google Photos. Είναι για οργάνωση των φωτογραφιών σου, όχι βάση δεδομένων εικόνων!!! Όσο για το ότι τις κρατάει χύμα, αυτό είναι η φιλοσοφία της Google. Τις αφήνεις χύμα, και κάνεις search για να βρεις αυτές που θέλεις, μην κάθεσαι και αρχειοθετείς.
therock Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Ε ποιο search αφου τα περασα δε τα βρισκει απο οσα γραφω στη μπαρα, και περα απο αυτο, πολλες φορες δε ξερεις τι ψαχνεις. Τεσπα για οργανωση τυπου τετοιου που ψαχνω υπαρχει κατι για cloud
mechpanos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, therock είπε Ε ποιο search αφου τα περασα δε τα βρισκει απο οσα γραφω στη μπαρα, και περα απο αυτο, πολλες φορες δε ξερεις τι ψαχνεις. Τεσπα για οργανωση τυπου τετοιου που ψαχνω υπαρχει κατι για cloud Πρέπει να τις κάνει index πρώτα το ΑΙ για να μπορείς να αναζητήσεις, δεν δουλεύει αμέσως. ΠΧ εγώ έχω βάλει το Google photos και ότι τραβάω το ανεβάζει κατευθείαν από το κινητό. Μπαίνω και γράφω: "θάλασσα" Μου βγάζει τις φωτογραφίες που έχουν θάλασσα. Γράφω: Πάνος -> βγάζει φωτογραφίες με την αφεντομουτσουνάρα μου. Γράφω πχ Ζάκυνθος 2019, βγάζει φωτογραφίες από την εκδρομή στην Ζάκυνθο πέρυσι. Αλλά μου έκανε και το άλλο, και τρελάθηκα τελείως...Είμαι με την dslr και τραβάω φωτογραφίες, στο παιδικό πάρτι και τις ανεβάζω από τον υπολογιστή, στο Google Photos. E, σε κάθε φωτογραφία, είχε περάσει και τοποθεσία που τραβήχτηκε!!! Πως στο διάολο το έκανε αυτό, η DSLR προφανώς και δεν έχει gps επάνω!!! Κατάλαβε το ΑΙ όμως ότι ήταν φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από εμένα και τις συσχέτισε με τα δεδομένα τοποθεσίας του κινητού (ξέρεις, αυτό που σου λέει όταν σετάρεις πρώτη φορά το Android σου, αν συναινείς να μοιράζεις δεδομένα στην google για αναβάθμιση των υπηρεσιών κλπ...αυτό...) Τέλος πάντων, είναι λίγο να φρικάρεις με τις δυνατότητες που δίνει το big data και το ΑΙ. Προφανώς η google ξέρει μέχρι και τι ψήφισα, αν συσχετίσει τα δεδομένα. Τώρα για κάτι άλλο σε cloud, με οργάνωση, ίσως έχει νόημα να δεις το nextcloud.
jardan Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, therock είπε Ε ποιο search αφου τα περασα δε τα βρισκει απο οσα γραφω στη μπαρα, και περα απο αυτο, πολλες φορες δε ξερεις τι ψαχνεις. Τεσπα για οργανωση τυπου τετοιου που ψαχνω υπαρχει κατι για cloud Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να οργανώσεις τις φωτογραφίες σου σε άλμπουμ στον σκληρό δίσκο, πιθανότατα χρησιμοποιώντας κάποιο πρόγραμμα για να δώσεις δικά σου μεταδεδομένα και μετά να τις ανεβάσεις σε κάποιο cloud, αντιγράφοντας την δομή από τον σκληρό. η άλλη επιλογή είναι εξειδικευμένες υπηρεσίες cloud, όπως το Mylio. μια τρίτη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο DAM το οποίο έχει τη δυνατότητα να εργαστεί με το Google Photos, όπως το DigiKam. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο dpreview.com για διάφορες επιλογές και λύσεις.
therock Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δε βολευει να προηγηθει η δουλεια στο υπολογιστη. Το ολο νοημα ειναι να εχω προσβαση απο καθε συστημα που θελω να βρισκομαι μπροστα και να κανω εκει την οργανωση. Και επιςης πολυ καλυτερα βολευει οπως χαλαρωνω στο καναπε να τακτιποιω φωτο απο το ipad παρα να καθομαθ μπροστα σε ενα υπολογιστη και να το κανω Το mylio καλο μου φαινεται και δινει και φρεε λεει κεχρι 25gb. Το χεις δουλεψει καθολου
Dellapple Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δοκίμασε one drive πληρωνο για το office και έχει ένα τβ... Κάνει οργάνωση κανονικά έχει φακέλους κανονικά και μπορείς με φίλτρα να δεις ορωσοοα φαγητά τοπία και άλλα.... Αξίζει τ χρήματα πήρα black Friday 50 ευρώ για όλο τ χρόνο το έχω 2 χρόνια και είναι πολύ άνετο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα