Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας.

Είμαι φοιτητης και νοίκαζα ένα σπίτι περίπου 7 χρόνια, χρωστούσα 3 ενοίκια απο παλία, ο ιδιοκτήτης με εδιωξε  για να το κάνει bnb και αναγκαστικά άφησα αλλα δυο ενοικια απλήρωτα για να μπορεσω να τα δωσω στο καινουργιο σπιτι, οποτε μαζευτηκαν 5.

Eχω φύγει περιπου 2 μηνες απο το σπιτι η ερωτηση μου ειναι τι μπορει να κανει για αυτο. Διαβασα οτι υπαρχει η δυνατοτητα διαταγης αποδοσεων μισθιοτηριου εχεί καποιο χρονικό περιθώριο που μπορει να το κάνει αυτό ενώ εχω φύγει? Είχα κανει συμβόλαιο ενα χρονο οταν είχα μπει στο σπιτι απο τοτε δεν ειχα ξανα κανει κατι.

Επισης σε περιπτωση που παει να κανει κατι ειχε βάλει τον πατερα μου που του εβαζε τα λεφτα να δηλωνει το μισο ποσο μονο στην εφορια ,στις αποδίξεις ομως που μου έδινε ηταν το κανονικο ποσο πάνω( αλλα το συμβολαιο ηταν στο δικο μου ονομα οχι του πατερα μου.) πριν φυγω αλλαξε κλειδαρια ενω ειχα ακομα τα πραγματα μου μεσα.(Δεν νομιζω να ειναι και πολυ νομιμο αυτο.)Μπορω να χρησιμοποιησω αυτα τα πραγματα προς οφελος μου σε περιπτωση που κανει κατι?

Πριν κρίνετε την ηθικη μου ο τυπας εδιωξε ολους τους φοιτητες (μια ολοκληρη πολυκατοικια) για να τα κανει bnb και επισης βλέπει τις αγγελιες των σπιτιων και τάζει μεγαλύτερα ενοικοια για να τα παρει και να τα κανει bnb είναι απιστευτα σκατάνθρωπος και έχει δυσκολέψει την ευρεση σπιτιου σε μια ολοκληρη πόλη ενώ ήδη δεν ξέρει τη έχει, δεν είχα σκοπο να τον κλέψω θα του έδινα τα λεφτά σιγα σιγά αλλα δεν μπορέσα να βρω σπίτι με την ίδια τιμη με αποτελεσμα να μην μου μένουν καθόλου χρήματα για να δώσω και μετά απο αυτο που έκανε και με την κλειδαρία που με άφησε έξω απο το σπιτί δεν θέλω κιολας. 

Επεξ/σία από inso_acc
Δημοσ.

Από την στιγμή που είναι σοβαροφανής και δεν λέει μπούρδες δεν παίζει κανέναν ρόλο πριν πότε γράφτηκε.

Εγώ πάντως δεν το διάβασα επειδή χωρίς χωρισμένες παραγράφους το κείμενο δεν διαβάζεται εύκολα

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Από την στιγμή που είναι σοβαροφανής και δεν λέει μπούρδες δεν παίζει κανέναν ρόλο πριν πότε γράφτηκε.

Εγώ πάντως δεν το διάβασα επειδή χωρίς χωρισμένες παραγράφους το κείμενο δεν διαβάζεται εύκολα

έχεις δίκιο δεν κανω συχνα post και δεν το σκεφτηκα, το εφτιαξα καπως. 

Επεξ/σία από inso_acc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

24 χρόνια νοικιάζω μαγαζί, δεν έχω αφήσει μήνα να περάσει τις 20 του μηνός. Συνήθως μέχρι το πολύ 5-6 του μηνός κάνω την κατάθεση. Τώρα τα τελευταία βαριά χρόνια της κρίσης τύχαινε να φτάσει μέχρι και 20, αλλά από τις 10 και μετά αφιονιζόμουν γιατί πλησίαζε ο επόμενος... Ενοίκιο, ασφάλεια (ΤΕΒΕ, ΟΑΕΕ, ΕΦΚΑ), ρεύμα, τηλέφωνο, νερό δεν έχω αφήσει ποτέ απλήρωτο... Προτιμώ να μην παραγγείλω εμπόρευμα (το οποίο πληρώνω ντούκου) αν δεν έχω πληρώσει τις υποχρεώσεις μου. Οπότε 3 γενιές ιδιοκτητών πως να μου κάνουν παρατήρηση ή γιατί να μου αλλάξουν κλειδαριά..;;; 

Φαντάζομαι ο καημένος ο πατέρας έστελνε κανονικά το ενοίκιο... 5 γράφεις..., κανονικά πόσα είναι...;;;

Επεξ/σία από papresa
Δημοσ.

Εξαρταται απο το αν ο πατερας σου φαινεται ενω τα ενοικια τα ειχε στο ονομα του ενω η κλειδαρια οταν σε αφησε απ εξω τα πραγματα σου τα πηρες η τα δικα του λες γιατι με την εφορια μπορει να εχει θεμα αν τα απληρωτα ενοικια και ειναι το μισο ποσο γιατι ο νομος δεν καλυπτει το μισθωτηριο που προφανως ειχες εσυ ηταν για ποσο χρονο ενω το ειχε αυτος καταθεσει η οχι γιατι με το bnb τα λεφτα που εχασε και τα χρωστας εσυ μπορει να τα ζητησει αλλα δε νομιζω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, papresa είπε

Φαντάζομαι ο καημένος ο πατέρας έστελνε κανονικά το ενοίκιο... 5 γράφεις..., κανονικά πόσα είναι...;;;

οχι δεν έφαγα τα λεφτά αν αυτο εννοεις απλα δεν είχαμε να δώσουμε καποιους μηνες που ηταν δύσκολα, 3 συγκεκριμένα. οι αλλοι δυο οπως εξηγησα ηταν επειδη με ενημεωσε τελευταια στιγμη οτι πρεπει να φυγω και επρεπε να βρω καινουργιο σπιτι αμεσα οποτε αναγκαστηκα εδωσα τα ενοικια που θα του εδινα στο καινουργιο σπιτι. 

12 λεπτά πριν, ritchie77 είπε

Εξαρταται απο το αν ο πατερας σου φαινεται ενω τα ενοικια τα ειχε στο ονομα του ενω η κλειδαρια οταν σε αφησε απ εξω τα πραγματα σου τα πηρες η τα δικα του λες γιατι με την εφορια μπορει να εχει θεμα αν τα απληρωτα ενοικια και ειναι το μισο ποσο γιατι ο νομος δεν καλυπτει το μισθωτηριο που προφανως ειχες εσυ ηταν για ποσο χρονο ενω το ειχε αυτος καταθεσει η οχι γιατι με το bnb τα λεφτα που εχασε και τα χρωστας εσυ μπορει να τα ζητησει αλλα δε νομιζω.

στο δικο μου ονομα ηταν το συμβολαιο οχι στου πατερα μου, αλλα αυτος του εβαζε τα λεφτα στην τραπεζα για καποιο διαστημα και τον ειχε βαλει να δηλωνει οτι δινει τα μισα λεφτα, εγω δεν δηλωνω στην εφορια (δεν εχω κατι στο ονομα μου και δεν δουλευω.) Το συμβολαιο ήταν για ενα χρονο και έκατσα 7. Οσο για τα πραγματα για τα δικα μου λεω, αλλαξε κλειδιαρια πριν μπορεσω να αδιασω το σπιτι, τα πηρα τελικα αργοτερα αλλα επρεπε να τον παρακαλαω για να μου ανοιξει. 

Επεξ/σία από inso_acc
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, inso_acc είπε

οποτε αναγκαστηκα εδωσα τα ενοικια που θα του εδινα στο καινουργιο σπιτι

Αυτό δεν είναι λογική.

Βέβαια από την άλλη 5 ενοίκια για έναν <<αιώνιο φοιτητή>> των 7 ετών 3(+2) ενοίκια δεν είναι πολλά. 

Γνωρίζεις αν ο ιδιοκτήτης από τους υπόλοιπους ενοίκους είχε λαμβάνειν περισσότερα ενοίκια και σας πήρε όλους η μπάλα;

Ειλικρινά συγγνώμη αν υπήρχε οικογενειακό οικονομικό πρόβλημα.

• Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Και διαμάχη ιδιοκτήτη ενοικιαστή, και airbnb, και απλήρωτα ενοίκια, και έξωση φοιτητών, και απόκρυψη ενοικίων, και αλλαγή κλειδαριάς με πράγματα μέσα, και πονηρός και ανήθικος ιδιοκτήτης, και ...., και ...., και ....

Ο ts έχει ψήσει 2-3 κιλά popcorn και θα βγάλει όλη τη νυχτερινή βάρδια 😃😃😃. Τρέξτε γιατί θα κλειδώσει σύντομα.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, papresa είπε

Αυτό δεν είναι λογική.

Βέβαια από την άλλη 5 ενοίκια για έναν <<αιώνιο φοιτητή>> των 7 ετών 3(+2) ενοίκια δεν είναι πολλά. 

Γνωρίζεις αν ο ιδιοκτήτης από τους υπόλοιπους ενοίκους είχε λαμβάνειν περισσότερα ενοίκια και σας πήρε όλους η μπάλα;

Ειλικρινά συγγνώμη αν υπήρχε οικογενειακό οικονομικό πρόβλημα.

δεν είναι λογική αλλα δεν ηταν και επιλογη μου γιατι με εδιωξε δεν έφυγα επειδη το ήθελα και δεν ειχα αλλη επιλογη. Δεν γνωριζω τι εκανε με τους αλλου ενοικους την πολικατοικια την είχε κανει γενικα bnb τα τελευταια χρόνια, πέρα απο 2 ατομα που ειχαμε μείνει μεχρι προσφατα. 

Δημοσ.

@inso_acc ο ιδιοκτητης πως εβαλε τον κλειδαρα να αλλαξει κλειδαριες?

Μην δωσεις τιποτα, φαινεται για μαλακας ιδιοκτητης αφου επρεπε να παρακαλεσεις και για τα πραγματα σου. Οκ 3 ενοικια δεν ειναι λιγα, αλλα δεν ειναι και πολλα. 2-3 αναποδιες να τυχουν σε μια οικογενεια παει ολο το θεμα πισω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, overpower είπε

@inso_acc ο ιδιοκτητης πως εβαλε τον κλειδαρα να αλλαξει κλειδαριες?

Μην δωσεις τιποτα, φαινεται για μαλακας ιδιοκτητης αφου επρεπε να παρακαλεσεις και για τα πραγματα σου. Οκ 3 ενοικια δεν ειναι λιγα, αλλα δεν ειναι και πολλα. 2-3 αναποδιες να τυχουν σε μια οικογενεια παει ολο το θεμα πισω.

μονος  του το εκανε δεν έφερε κλειδαρα. 

Δημοσ.

Ακομα χειροτερα τοτε. Αν σου πει τιποτα, θυμησε του την κλειδαρια και οτι μπηκε σε ιδιωτικο χωρο (το σπιτι του ανηκει, αλλα απο την ωρα που το νοικιαζει δεν μπορει να μπει με το ετσι θελω μεσα σε ενα σπιτι), και θα το ξεχασει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, overpower είπε

Ακομα χειροτερα τοτε. Αν σου πει τιποτα, θυμησε του την κλειδαρια και οτι μπηκε σε ιδιωτικο χωρο (το σπιτι του ανηκει, αλλα απο την ωρα που το νοικιαζει δεν μπορει να μπει με το ετσι θελω μεσα σε ενα σπιτι), και θα το ξεχασει.

ναι αυτο ηθελα να κανω και εγω, αλλα δεν ξερω αν μπορω να το αποδειξω καπως. Μπορει να το αρνηθει.

Δημοσ.

Πρώτα από όλα σου έχει ζητήσει τα νοίκια ή απλά ανησυχείς μόνος σου? Έτσι όπως σε έδιωξε (καραπαράνομα) δεν νομίζω ότι τον παίρνει να έχει πολλές αξιώσεις. Επίσης ο βιαστικός τρόπος που έγινε ειδικά με σκοπό να το κάνει bnb μου δίνει την εντύπωση ότι δεν νοιάζεται για τα νοίκια, και απλά ήθελε να σε βγάλει έξω ώστε να αρχίσει να έχει κέρδος σύντομα από το bnb.

Επίσης, δεν είχες δώσει αρχικά κανα δυο νοίκια εγγύηση? Αν ναι λογικά καλύπτουν κάποιο ποσό οπότε δεν χρωστάς 7 ενοίκια αλλά πχ 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Πρώτα από όλα σου έχει ζητήσει τα νοίκια ή απλά ανησυχείς μόνος σου? Έτσι όπως σε έδιωξε (καραπαράνομα) δεν νομίζω ότι τον παίρνει να έχει πολλές αξιώσεις. Επίσης ο βιαστικός τρόπος που έγινε ειδικά με σκοπό να το κάνει bnb μου δίνει την εντύπωση ότι δεν νοιάζεται για τα νοίκια, και απλά ήθελε να σε βγάλει έξω ώστε να αρχίσει να έχει κέρδος σύντομα από το bnb.

Επίσης, δεν είχες δώσει αρχικά κανα δυο νοίκια εγγύηση? Αν ναι λογικά καλύπτουν κάποιο ποσό οπότε δεν χρωστάς 7 ενοίκια αλλά πχ 5

Ναι, με παίρνει όλη μερα τηλεφωνα.  Για το παράνομα δεν ξέρω εφόσων το συμβόλαιο είχε ληξει εδω και χρονια.  Αυτο ακρίβως θέλει αφου μου το είχε πει κιόλας όσο κάθεσε χάνουμε λεφτά γιατι τα νοικιάζουμε 50 ευρο την ημερα.  Εγγύηση δεν ειχα δώσει είχα δώσει τους 2 πρώτους μήνες προκαταβολικα. 

Επεξ/σία από inso_acc
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...