Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαβάζω σε εβδομαδιαία βάση για πυρκαγιές με νεκρούς σε σπίτια και κατοικίες. Σήμερα είχαμε δύο νεκρούς σε φωτιά σε σπίτι στην Αργολίδα. Έχουν αυξηθεί αρκετά τα συμβάντα με φωτιές σε σπίτια τον φετινό χειμώνα η είναι η ιδέα μου; 

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστυχώς είναι ιδέα σου, κάθε χρόνο έχουμε συμβάντα με φωτιές.

Σε κατοικίες αν συμβεί φωτιά, υπάρχει άφθονη καύσιμη ύλη. Αν δεν υπάρξει άμεση αντίδραση μέσα στα πρώτα 2 λεπτά, μετά δεν σώζεται η κατάσταση. Γι' αυτό είναι σημαντική η ύπαρξη πυροσβεστήρα και η εκπαίδευση σε θέματα πυρασφάλειας, ώστε να πάρουμε τα πρώτα μέτρα μόνοι μας άμεσα και μετά να την κοπανήσουμε, μέχρι να έρθει η πυροσβεστική...Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρουμε είναι πώς θα εγκαταλείψουν όλοι τον χώρο, κλείνοντας όλες τις πόρτες πίσω τους για να μην διαδοθεί η φωτιά..
Και βασικά πρόληψη...

• Like 3
Δημοσ.

Αυτά γίνονται κάθε χρόνο δυστυχώς, γιατί δεν έχουμε μάθει βασικά πράγματα προφύλαξης και γνώσης των κινδύνων. Και επίσης έναν απλό πυροσβεστήρα δε διαθέτει ούτε 1/20 σπίτια. Ούτε εγώ που τα γράφω έχω έναν...

• Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Διαβάζω σε εβδομαδιαία βάση για πυρκαγιές με νεκρούς σε σπίτια και κατοικίες. Σήμερα είχαμε δύο νεκρούς σε φωτιά σε σπίτι στην Αργολίδα. Έχουν αυξηθεί αρκετά τα συμβάντα με φωτιές σε σπίτια τον φετινό χειμώνα η είναι η ιδέα μου; 

Πάντα γίνονταν. Η τύχη / τυχαιότητα σε συνδυασμό με την ασχετοσύνη του κόσμου τις προκαλεί.

Αν έχεις καλή ηλεκτρολογική εγκατάσταση και έχεις κριτική σκέψη και αντίληψη, τότε μάλλον δεν διατρέχεις κίνδυνο. 

Δυστυχώς δεν είναι όλα αυτά αυτονόητα και σε συνδυασμό με τα χάλια οικονομικά πολλών, έχουν τα ανάλογα αποτελέσματα

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Πάντα γίνονταν. Η τύχη / τυχαιότητα σε συνδυασμό με την ασχετοσύνη του κόσμου τις προκαλεί.

Αν έχεις καλή ηλεκτρολογική εγκατάσταση και έχεις κριτική σκέψη και αντίληψη, τότε μάλλον δεν διατρέχεις κίνδυνο. 

Δυστυχώς δεν είναι όλα αυτά αυτονόητα και σε συνδυασμό με τα χάλια οικονομικά πολλών, έχουν τα ανάλογα αποτελέσματα

Σωστά. Βασικά ο κίνδυνος υπάρχει, αλλά είναι πολύ χαμηλός. Συνήθως μπορεί να βραχυκυκλώσουν τίποτα ηλεκτρικές συσκευές χαμηλής ποιότητας ή φθαρμένες/ελαττωματικές, και αν βρίσκονται κοντά σε καύσιμη ύλη ο θεός βοηθός...Κι όταν λέμε καύσιμη ύλη...μια κουρτίνα, ένα πάπλωμα, ένα χαλί, είναι άριστες καύσιμες ύλες...επίσης όταν φτάσει μια θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο, τότε ΟΛΑ γίνονται καύσιμη ύλη! Δείτε το παρακάτω βίντεο πόσο γρήγορα γίνονται όλα...

• Like 1
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Σωστά. Βασικά ο κίνδυνος υπάρχει, αλλά είναι πολύ χαμηλός. Συνήθως μπορεί να βραχυκυκλώσουν τίποτα ηλεκτρικές συσκευές χαμηλής ποιότητας ή φθαρμένες/ελαττωματικές, και αν βρίσκονται κοντά σε καύσιμη ύλη ο θεός βοηθός...Κι όταν λέμε καύσιμη ύλη...μια κουρτίνα, ένα πάπλωμα, ένα χαλί, είναι άριστες καύσιμες ύλες...επίσης όταν φτάσει μια θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο, τότε ΟΛΑ γίνονται καύσιμη ύλη! Δείτε το παρακάτω βίντεο πόσο γρήγορα γίνονται όλα...

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκαιο, είχα ένα ταφ πολύμπριζο του 2ευρου στο ψυγείο και μία μέρα άρχισα να μυρίζω καμένο πλαστικό.

Το βγάζω να το δω και είχε μαυρίσει-λιώσει μαζί με την πρίζα του ψυγείου.

Επεξ/σία από theo93
Δημοσ.

Και μην ξεχνάνε και τους κοινωνικοοικονομικους παράγοντες όπου το κάθε σπίτι προσπαθεί με όποιον τρόπο μπορεί να ζεσταθεί. 

Είχα βρει από μαγαζί που έκλεισε 2 3 μεγάλους πυροσβεστήρες. Μάλλον πρέπει να πάω να τους αναγομωσω σύντομα 

Δημοσ.

Κινεζικες θερμαστρες,τζακια,ξυλοσομπες,ηλεκτρολογικα ΓΤΠ,τα παντα παιζουν ρολο

Στο σπιτι που μενετε προσπαθηστε να εχετε παντα υλικα διαπιστωμενης ποιοτητας , σε καποιες περιπτωσεις η επιβαρυνση ειναι αστεια οπως πχ στα πολυπριζα

• Like 4
Δημοσ.

Βασικά δεν ασχολείται κανείς στην Ελλάδα με το θέμα πρόληψη/αντιμετώπιση.

Το θέμα πυρκαγιάς το έχουμε γραμμένο.

Κανένα σπίτι δεν έχει ΟΎΤΕ έναν πυροσβεστήρα.
Κανένα σπίτι δεν έχει ΟΎΤΕ έναν ανιχνευτή καπνού.

Στον υπόλοιπο κόσμο δεν μπαίνεις σε σπίτι εάν δεν έχεις ανιχνευτή καπνού μέσα.

Δεν ξέρει ο έλληνας τι πάει να πει αυτό το πράγμα. Είναι άλλο ένα θέμα που δεν τον αγγίζει.

Πυρόπληκτος.
Είχα 3 εσωτερικούς που δεν κάναν τίποτα. Και πλέον έχω πάρει και 5 εξωτερικούς τοποθετημένους το καλοκαίρι σε στρατηγικά σημεία στο σπίτι. Κοστίζουν τίποτα απολύτως μπροστά στο τι θα σου σώσει.

Ποιος έχει ασφάλεια πυρός στο σπίτι του ? ίσως 1/50

Εμείς ευτυχώς λόγω του δανείου ήταν υποχρεωτική.

Και όπως λενε και πιο πάνω αυτα τα κουμτελ, μαμτελ και πολύμπριζα με 10 θέσεις + άλλα δεκα κουμπωμένα πάνω είναι αναμένο φυτίλη. Πάντα προσοχή στον ηλεκτρολογικό πίνακα, ανιχνευτής καπνού +1 όπου βρίσκετε επιπλέον

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, theo93 είπε

Αυτ

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκαιο, είχα ένα ταφ πολύμπριζο του 2ευρου στο ψυγείο και μία μέρα άρχισα να μυρίζω καμένο πλαστικό.

Το βγάζω να το δω και είχε μαυρίσει-λιώσει μαζί με την πρίζα του ψυγείου.

Φιλε ειχες κανει εγκλημα. ΠΟΤΕ δεν βαζουμε μεγαλες συσκευες σε πολυπριζα, ειτε ειναι φθηνα, ειτε ακριβα. Ψυγεια, φουρνοι μικροκυματων, πλυντηρια, κλιματιστικα, σομπες κτλ απαγορευονται.

Επεξ/σία από ardi21
  • Like 5
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ardi21 είπε

Φιλε ειχες κανει εγκλημα. ΠΟΤΕ δεν βαζουμε μεγαλες συσκευες σε πολυπριζα. Ψυγεια, φουρνοι μικροκυματων, πλυντηρια, κλιματιστικα, σομπες κτλ απαγορευονται.

Η αλήθεια είναι ότι τώρα έχω ένα ασφαλείας στο ψυγείο - πλυντήριο, δεν είναι σωστό;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, theo93 είπε

Η αλήθεια είναι ότι τώρα έχω ένα ασφαλείας στο ψυγείο - πλυντήριο, δεν είναι σωστό;

Αν ειναι καλης ποιοτητας λογικα δεν θα εχεις θελα, αλλα θα πρεπει το πολυμπριζο να μπορει να αντέξει τα αμπερ που θελει η συσκευη. λογικα θα ειναι στις προδιαγραφές του πολύμπριζου . Τα ασφαλείας ειναι σιγουρα πολύ καλύτερα.

Αυτο που ειναι επικίνδυνο και για κανενα λογο δεν πρεπει να γινεται ειναι 2-3-4-5 συσκευες που καινε αρκετο ρευμα στο ιδιο πολύμπριζο.

• Like 1
Δημοσ.

Την περασμενη βδομαδα πηρε φωτια ο απορροφητηρας μίας γνωστης μου,λιωσανε τα λουκια του απορροφητηρα μαυρισανε ντουλαπια ,ταβανια και αυτη επαθε ελαφρα εγκαυματα στα χερια προσπαθωντας να σβησει την φωτια με βρεγμενες πετσετες...

• Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...