Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αμ δεν έχεις καλό έδαφος προσθέτεις ράβδους κάνοντας τριγωνική γείωση κλπ. Πρέπει να πέσει κάτω από 1ohm ....οπότε αυτά τα 700αρια είναι σαν να μην έχεις τίποτα.

Το Ρελε  βλέπει πόσο φορτίο περνάει από την φάση αν γυρίζει το ίδιο από τον ουδέτερο δεν πέφτει αν δεν γυρίζει το ίδιο σημαίνει κάπου υπάρχει πρόβλημα και πέφτει.

Για να δεις αν είναι καλό το Ρελε και η γείωση θέλεις όργανο Έτσι δεν μετριέται.  Μπορεί το Ρελε να πέφτει αλλά αντί στα 30ms και 30ma να πέφτει σε άλλες τιμές οπότε να θέλει αλλαγή.   

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, davarisx είπε

Το ξέρω αλλά δεν μπορούμε να βρούμε καλή γείωση.δεν έχω καλή ποιότητα χώματος όπου κοιταξαμε και αναγκαστικά κάναμε ότι εκαναν στην δεκαετία του 60-70.

Το ξέρω φίλε μου, το ίδιο προβλημα υπάρχει σε όλο το κέντρο της Αθήνας και όχι μονο. Εμείς επιπροσθέτως έχουμε και προβλημα χώρου, μικρός ακάλυπτος χωρος παντού περνάνε φρεατια και σωλήνες αποχετευσης η ομβρίων........ 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, fakiris31 είπε

Αμ δεν έχεις καλό έδαφος προσθέτεις ράβδους κάνοντας τριγωνική γείωση κλπ. Πρέπει να πέσει κάτω από 1ohm ....οπότε αυτά τα 700αρια είναι σαν να μην έχεις τίποτα.

Το Ρελε  βλέπει πόσο φορτίο περνάει από την φάση αν γυρίζει το ίδιο από τον ουδέτερο δεν πέφτει αν δεν γυρίζει το ίδιο σημαίνει κάπου υπάρχει πρόβλημα και πέφτει.

Για να δεις αν είναι καλό το Ρελε και η γείωση θέλεις όργανο Έτσι δεν μετριέται.  Μπορεί το Ρελε να πέφτει αλλά αντί στα 30ms και 30ma να πέφτει σε άλλες τιμές οπότε να θέλει αλλαγή.   

Αυτό έγραψα φίλε μου δοκιμάσαμε τα πάντα και η ελάχιστη αντίσταση ήταν 700ohm.δυστηχως δεν έχω τεράστιο ακάλυπτο χώρο οπωτε χρησιμοποιήσαμε την παλιά σωλήνωση όπως έκαναν πριν πολλά χρόνια.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Sabeas είπε

Από περιέργεια χωρίς να σε κατακρίνω, η νόμιμη λύση ποια ήταν; 

4 ώρες πριν, davarisx είπε

Φίλε μου δεν καταλαβαίνω την ερώτηση σου.

Τι εννοείς νόμιμη λύση?είναι μεγάλη παρανομία αυτό?

2 ώρες πριν, Sabeas είπε

τι εννοεις μεγαλη και μικρη παρανομια? 

Aπαγορευεται η σύνδεση γείωσης σε σωλήνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαζή ερώτηση.

Προχτές κατά λάθος η σύζυγος την ώρα που καθάριζε το γραφείο γύρισε ένα ποτήρι με νερό , έπεσε λίγο σε μία πρίζα του υπολογιστή και έπεσε το ρελέ διαφυγής κόβοντας στο σπίτι το ρεύμα. Αυτό σημαίνει ότι το σπίτι έχει γείωση και έγινε αυτό ή απλά έτσι έπρεπε να γίνει και η γείωση έχει άλλες ιδιότητες;;;;;

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, adsl2+ είπε

Εδω στην επαρχεία ο ΔΕΔΔΗΕ εφαρμόζει την ουδετερο γείωση, στην ΑΘΗΝΑ γιατί δεν το κάνει !!

Έτσι είναι όπως τα λες.αλλα αν λέω αν κοπεί ένας ουδέτερος στην κολώνα τι γίνεται?

Βλέπεις ο Δεδδηε έχει και πολύ καλοσυντηρημενα δίκτυα.

Εκτός αυτού οι σωληνώσεις της ΕΥΔΑΠ είναι πλαστικές άρα χρησιμοποιώ σαν γείωση μόνο τις σωληνώσεις του σπιτιού μου που βρίσκονται στο υπέδαφος.

Είναι σαν τα δοχεία διαστολής στους λέβητες.ο κανονισμός απαγορεύει να υπάρχει βανα,αλλά αν το δοχείο είναι τρύπιο η ξεφουσκωμενο έχεις τα ίδια αποτελέσματα σαν να είχες μια κλειστή βάνα.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, nvel είπε

οι γειώσεις δεν είναι αιώνιες αυτό υπάρχει και ο υποχρεωτικός έλεγχος των εγκαταστάσεων, που δεν γίνεται με πολύμετρα ούτε από το τηλέφωνο που τον κάνουν πολλοί

Εγώ έχω δει να δίνουν πολλά πιστοποιητικά ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, σε σπίτια χωρίς καθόλου γείωση και χωρίς ρελέ διαφυγής :wacko:

Δημοσ.
1 ώρα πριν, davarisx είπε

Έτσι είναι όπως τα λες.αλλα αν λέω αν κοπεί ένας ουδέτερος στην κολώνα τι γίνεται?

Βλέπεις ο Δεδδηε έχει και πολύ καλοσυντηρημενα δίκτυα.

Εκτός αυτού οι σωληνώσεις της ΕΥΔΑΠ είναι πλαστικές άρα χρησιμοποιώ σαν γείωση μόνο τις σωληνώσεις του σπιτιού μου που βρίσκονται στο υπέδαφος.

Είναι σαν τα δοχεία διαστολής στους λέβητες.ο κανονισμός απαγορεύει να υπάρχει βανα,αλλά αν το δοχείο είναι τρύπιο η ξεφουσκωμενο έχεις τα ίδια αποτελέσματα σαν να είχες μια κλειστή βάνα.

Αν κοπεί ή χαλαρώσει ο ουδέτερος στην κολώνα έρχεται ο ΔΕΔΔΗΕ άμεσα και τον φτιάχνει , πέρα από αυτό επειδή έπαθα αυτή την βλάβη αναβάθμισα την γείωση του σπιτιου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεσα στην Αθηνα και σε πολυκατοικιες χωρις οικοπεδο, πως μπορει να γινει βελτιωση της γειωσης?

Επεξ/σία από tsiro7
Δημοσ.

Το ρελέ διαφυγής εντάσεως, γνωστό και ως αντιηλεκροπληξιακος, δεν έχει καμία σχέση με την γείωση / ουδέτερη , και το αν λειτουργεί δεν έχει με τίποτα σχέση αν έχουμε καλή γείωση ή και καθόλου γείωση.

Θεωρητικά θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε μόνο αυτούς, απλα ακόμη δεν το κάνουμε για λόγους αξιοπιστίας, οπότε αναγκαστικά συνδιάζει ρελέ διαφυγής με γείωση.

Προσωπική μου άποψη: Αν έχετε ρελέ διαφυγής δεν κινδυνεύετε και ας μην έχετε καλή γείωση άκρη μια φορά τον μήνα να πατάτε το κουμπάκι που γράφει test , για να βεβαιωθητε πως είναι λειτουργικός.

Τώρα αν θέλετε να είστε 100% ήσυχοι, βάλτε 2 διαφυγής , να χαλάσουν και οι δύο τον ίδιο μήνα ( είπαμε κάνουμε το test) είναι απίθανο.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, adsl2+ είπε

Εδω στην επαρχεία ο ΔΕΔΔΗΕ εφαρμόζει την ουδετερο γείωση, στην ΑΘΗΝΑ γιατί δεν το κάνει !!

γιατί για να αλλάξει το σύστημα γείωσης χρειάζεται ταυτόχρονη αλλαγή σε όλους τους καταναλωτές ενός υποσταθμού και στο δίκτυο διανομής του, που είναι πολύ δύσκολο και ακόμα αν γίνει η αλλαγή δεν θα βελτιώσει την κατάσταση των γειώσεων αφού δεν υπάρχουν πολλές καλές στο κέντρο

• Thanks 2
Δημοσ.

Ενδιαφέρον thread, ωραίες πληροφορίες

Ερωτήσεις:

Στο πατρικό, πολυκατοικία '60 στο κέντρο της Αθήνας, θυμάμαι οτι είχα φέρει ηλεκτρολόγο να μου φέρει γείωση σε μία πρίζα δωματίου γιατί μόνο οι πρίζες της κουζίνας είχαν γείωση. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;

Στον πίνακα, υπάρχει ένα ρελέ, το οποίο είναι πάντα πεσμένο αλλά το ρεύμα στο διαμέρισμα λειτουργεί. Μάλιστα όταν το σηκώσω, μετά από λίγο το ακούω να πέφτει τη στιγμή που θα ζητήσει κάποια συσκευή μεγάλη "ποσότητα" ρεύματος (όταν ανοίξει η κουζίνα π.χ.). Ποια είναι τα τινά;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, EuphangeL είπε

Ενδιαφέρον thread, ωραίες πληροφορίες

Ερωτήσεις:

Στο πατρικό, πολυκατοικία '60 στο κέντρο της Αθήνας, θυμάμαι οτι είχα φέρει ηλεκτρολόγο να μου φέρει γείωση σε μία πρίζα δωματίου γιατί μόνο οι πρίζες της κουζίνας είχαν γείωση. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;

Στον πίνακα, υπάρχει ένα ρελέ, το οποίο είναι πάντα πεσμένο αλλά το ρεύμα στο διαμέρισμα λειτουργεί. Μάλιστα όταν το σηκώσω, μετά από λίγο το ακούω να πέφτει τη στιγμή που θα ζητήσει κάποια συσκευή μεγάλη "ποσότητα" ρεύματος (όταν ανοίξει η κουζίνα π.χ.). Ποια είναι τα τινά;

Δηλαδη οταν ειναι κατω δουλεύουν ολα οκ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...