stel106 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 σε προσφατο ταξιδι στο Λονδινο πριν την αναχώρηση εμαθα οτι ληγει στα 15 ετη μου λεει πετας με δικη σου ευθυνη κατα την αφιξη Λονδινο υπηρξε λιγο προβλημα λογω φθορας αλλα περασαμε κανονικα στην υπολοιπη Ευρωπη ειναι πολυ πιο χαλαρα
IT chef Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 On 25/01/2020 at 13:11, eidikos33 said: Eπειδη πληρωνεις 9 ευρω δε πληρώνεις στην αντικατάσταση λόγω παλαιότητας.
nick_p Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Εγω πήγα Ρώμη πριν 2 χρόνια (στα 32 μου) και η ταυτότητα μου ήταν απο τα 14 μου. Δεν ειχα θεμα κανενα
Nero55 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Δώστε ΙΒΑΝ για τον έρανο. Να δώσω το δικό μου? για την ταυτότητα του παιδιού θα πάνε όλα τα έσοδα
notist Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 10 ώρες πριν, Xacti είπε Ταυτότητα έπρεπε να βγάλει απ' τα 12. Θα πάει μόνη της, (εννοώ εκδρομή με το σχολείο κλπ) ή θα τη συνοδεύει και κάποιος γονέας? ? απ' ότι ξέρω θα χρειαστεί και μια άδεια και από τους 2 γονείς για να ταξιδέψει. Στην Ουγγαρία δεν ξέρω τι ισχύει και αν καλύπτονται με αυτά τα 2 Τώρα κοίταξα την δική μου ταυτότητα έκδοσης στο μακρινό 1983 χαχαχα και την έβγαλα στα 16 μου. Τώρα στα 12 βγαίνει? Δεν το ήξερα. Θα πάει με συμμαθήτρια της, και από μεγάλους η μαμά και η θεία της συμμαθήτριας. Ήταν να πάει και η γυναίκα μου αλλά δεν τα κατάφερε. Για την άδεια και από τους 2 γονείς νομίζω ότι χρειάζεται. Μου είπε σήμερα η μητέρα της συμμαθήτριας ότι θα πάει στην πρεσβεία και θα μάθει ακριβώς τι χρειάζεται και για την κόρη της. Ευχαριστώ.
IT chef Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 43 minutes ago, Sabeas said: Καλα για τον τσιπη TS τα ειπαν αλλοι, για τους μερακληδες που βγαζουν 80€ διαβατηριο για να πανε στην ΕΕ μονο σε μενα φαινεται ακραιο? οι μερακλήδες όμως δεν κάθονται και είκοσι λεπτά στον έλεγχο διαβατηρίων να κοιτάνε ταβάνια ,διπλανους και να προχωράνε βημα βήμα,το σκαναρουν στο μηχάνημα και τελειώνουν σε μισό. Το ότι δε κοστολογείς εσύ τον πεπερασμένο χρόνο της ζωής σου τόσο,δε σημαίνει πως το κάνουν και άλλοι. Ή το ότι δε μπορείς να σκεφτείς πέρα από τα ογδόντα ευρώ. Αυτά,φιλικά. 1 1 1
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 53 λεπτά πριν, Sabeas είπε Καλα για τον τσιπη TS τα ειπαν αλλοι, για τους μερακληδες που βγαζουν 80€ διαβατηριο για να πανε στην ΕΕ μονο σε μενα φαινεται ακραιο? btw πολλοι ιταλοι κυκλοφορούν με την παλια δικια τους, η οποια μοιαζει με μυξομαντηλο που ξεχασες στο πορτοφολι σου δεκα χρονια Ευκολία είναι,απο το να βγάλεις revolut μέχρι να κάνεις ούτε 5 λεπτά στο αεροδρόμιο να περάσεις απο τον έλεγχο διαβατηρίων στην Αγγλία.Να φτιάξεις τα χαρτιά σου για άδεια παραμονής,να κάνεις την δουλειά σου στις αλλοδαπές δημόσιες υπηρεσίες κλπ κλπ.Δεν σου έχει χρειαστεί;Πάω πάσο,σε αυτούς που χρειάζεται όμως ξέρουν αν έπιασαν τόπο τα 94€ ,γιατί είναι και οι φωτό. 2
ProponitisTouKanape Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Αν θες να εγκατασταθείς ή να κάνεις οποιαδήποτε δουλειά με ξένο κράτος, το διαβατήριο είναι απαραίτητο. Αν είσαι μόνο τουρίστας και δη εντός Σένγκεν, τότε δε σου χρειάζεται κι όντως είναι περιττό έξοδο. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Sabeas είπε Καλα για τον τσιπη TS τα ειπαν αλλοι, για τους μερακληδες που βγαζουν 80€ διαβατηριο για να πανε στην ΕΕ μονο σε μενα φαινεται ακραιο? btw πολλοι ιταλοι κυκλοφορούν με την παλια δικια τους, η οποια μοιαζει με μυξομαντηλο που ξεχασες στο πορτοφολι σου δεκα χρονια Εγώ που είμαι μερακλής, έχω δύο έγγραφα, ένα το διαβατήριο και ένα την αστυνομική ταυτότητα. Αν κλαπεί ή χαθεί το ένα έγγραφο έχω εναλλακτικό και δεν θα χρειαστεί να πάω στην πρεσβεία. Εσύ;
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Aμα έχεις διαβατήριο γιατί να μην το έχεις μαζι σου και στην Ολλανδία πχ;Δεν αλλάζει τίποτα αν είναι στο κομοδίνο του σπιτιού σου ή επάνω σου όταν ταξιδευεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Sabeas είπε Εγω εχω διαβατηριο και το εχω χρησιμοποιησει για το intended purpose του, ταξιδια εκτος ΕΕ. Εντος ΕΕ οταν ειμαι το πλανο μου ειναι να προστατευω τα εγγραφα μου και ακομη περισσοτερο το κινητο μου. Οποτε δεν εχω ερθει και hopefully ουτε θα ερθω αντιμετωπος με το σεναριο που περιγραφεις. Εσυ εχεις κανει αποσβεση (σου εχουν κλεψει ταυτοτητα στο εξωτερικο)? Η την κυνηγας σαν τον πιο πανω? Καταρχάς το διαβατήριο είναι ταξιδιωτικό έγγραφο, ενώ η ταυτότητα όχι. Η ταυτότητα, έτσι όπως την έχουν φτιάξει, είναι ένα κωλοχαρτο και τίποτα παραπάνω. Έγγραφο στο εξωτερικό μέχρι στιγμής δεν έχω χάσει, αλλά πάντα υπάρχει η πρώτη φορά. Επειδή λοιπόν δεν θέλω να χαλάσει άλλο ένα ταξίδι, καλό είναι να εχεις και εναλλακτικό έγγραφο σε διαφορετικό σημείο. Πώς ξέρεις ότι δεν θα έρθεις στη δυσάρεστη θέση; Έχεις μαντικές ικανότητες; Μια παροιμία λέει "φύλα τα ρούχα σου να έχεις τα μισά" και άλλη μία λέει "οποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι".
IT chef Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Ναι, πουθενά... Στο Ελ Βελ,περνάς σφαίρα. Προσγειώνονται 3 α320 το δεκάλεπτο,με διακόσιους επιβάτες το καθένα,αλλά γιατί να έχει καθυστερήσεις; Για αυτό κάνει 5 γύρες των είκοσι μέτρων η ουρά πριν τα ελεγκτηρια,με πέντε γκισέ κιόλας. Αν είσαι τυχερός,έχεις μόνο διακόσιες ταυτότητες μπροστά σου Διακόσιες ταυτότητες,με μισό λεπτό η καθεμία ,με πέντε γκισέ....είκοσι λεπτά..ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝΕ; Για ένα μόνο αεροπλάνο. Που να πας και σε κανένα από τα "διεθνη" αεροδρόμια Πάφου,Χανίων κτλ. Τι να πω... έχεις ξεκάθαρα λάθος αντίληψη της πραγματικότητας.
giopap87 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 10 ώρες πριν, cacofonix-3 είπε Βγάλε διαβατήριο. Σε λίγο καιρό θα βγουν οι νέες ταυτότητες και θα ξαναβγαζεις Ενημερωτικά μόνο αν είναι ληγμενη η ταυτότητα δεν σε αφήνουν ούτε ανανέωση διαβατηρίου να κάνεις. Το έπαθα πριν λίγους μήνες.
k_w_t Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Στις 26/1/2020 στις 9:20 ΠΜ, kon1to είπε αντικατάσταση λόγω παλαιότητας ειναι δωρεαν... ο αδερφος μου πριν λιγο καιρο πηγε να βγαλει νεα ταυτοτητα λογω φθορας, και ειχε ηδη αγορασει το σχετικο παραβολο. ο υπαλληλος στο αστυνομικο τμημα, του ειπε οτι δεν ειναι αρκετα φθαρμενη και οτι του την αλλαζει λογω παλαιοτητας, δωρεαν... οποτε πηγε τζαμπα το παραβολο... δεν χρειαζεται μαρτυρας για αντικατασταση ταυτοτητας... μαρτυρας χρειαζεται μονο σε περιπτωση κλοπης/απώλειας Μηπως ειχε ληξει και το εκαναν δωρεαν ? Του TS δεν εχει ληξει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα