Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα.

Σημερα το πρωι κοψανε το ρευμα στην κοπελα μου. Το χρεος για το οποιο της κοψανε το ρευμα ανερχεται στα 560 ευρω (μιλαμε τραγικοι) . Πηγε στη δεη για να της κανουνε διακανονισμο αλλα της ειπανε εφαπαξ ολο το ποσο. Το εισοδημα της ανερχεται στα 270 ευρω το μηνα 4ωρη εργασια το πενθημερο. Θα τα εδινα εγω τα χρηματα αλλα πληρωνομαι καθε 15 και οι γονεις της δεν ειναι εν ζωη για να τα βαλουν εκεινοι. Πηγα να της συνδεσω το ρευμα εγω (ναι παρανομα) αλλα παρατηρησα στο ρολοι οτι δεν εχουνε βγαλει κανενα καλωδιο και υπεθεσα οτι εχουνε γυρισει απλα το διακοπτη σε off. Το γυρισα στο on αλλα ρευμα δεν εχει. Παιζει να της εχουνε αποσυνδεσει μεσα απο το μετρητη καμια ασφαλεια  ή παιζει εξωτερικα να μην ερχεται το ρευμα στον κουτι; ασχετος ειμαι απλα πιανουν τα χερια μου. Το κουτι εχει ως εξης: ειναι ο διακοπτης on/off. Το μαυρο καπακι βιδωμενο με τα τεσσερα καλωδια μεσα βιδωμενα κανονικα (κανενα στον αερα, ουτε με μονωτικη ταινια) και ο μετρητης απο πανω με το κουμπωμα του ( που φυσικα δεν τον ανοιγω).

Δε θελω συμβουλες για το πως να κανω επανασύνδεση, απλα αν γνωριζεται και σας εχει συμβει ή εσας ή σε καποιο γνωστο,  να φαινονται ολα καλα στο ρολοι της δεη και να μην εχει ρευμα ( εφοσον το εχει κοψει η δεη). Την ευθηνη την παιρνω εγω.  Τα λεφτα δεν ειναι πολλα απλα 15 μερες χωρις ρευμα ειναι πολλες. 

Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από papajohnnnn
  • Confused 4
  • Sad 3
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Φίλε καταλαβαίνω την οικονομική κατάσταση της κοπέλας σου αλλά η ΔΕΗ καλά κάνει και αλλάζει τακτική. Δεν είναι τραγική, ήδη 560 είναι αρκετό χρέος. Το να βάλεις χέρι στην επανασύνδεση του ρεύματος παράνομα, μπορεί να φέρεις την κοπέλα σου σε δυσκολότερη θέση, πχ κάνα πρόστιμο. Για εμένα μην μπλεχτείς με αυτόν τον τρόπο. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό που κάνεις εσύ είναι τραγικό, και δεν το λέω από κακία αλλά βλέποντας την κατάσταση πιο αντικειμενικά από εσάς που είσαστε συναισθηματικά φορτισμένοι. Δεν υπάρχει λύση να βρείτε δανεικά από κάπου;

• Like 13
Δημοσ.

270 την βδομάδα τετραωρο;

Δηλαδή 1080 τον μήνα

Στο 8ωρο μιλάμε για 2160€ τον μήνα

Που τα πληρώνουν αυτά στην Ελλάδα αδερφέ να τα μαζέψω επί τόπου τώρα από την Γερμανία

• Like 1
  • Confused 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοβει και η δεη τωρα για 2 απληρωτους λογαριασμους ; Νομιζα οτι δειχνουν καποια επιείκεια το χειμωνα αλλα που ζω ...

Χρεωνουν και τελος επανασυνδεσης σωστα ; 

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Κόψανε ρεύμα καταμεσής του χειμώνα; Πάντως κάτι δεν πάει καλά με τον διακανονισμό, αφού:

Για χρέος έως 500 ευρώ, προκαταβολή 10 % και 5 μηνιαίες δόσεις.

Οπότε ή κάτι δεν σας είπε καλά ο υπάλληλος ή δεν ξέρω. Μην βάλεις χέρι στο μετρητή σε καμία των περιπτώσεων, γιατί όταν θα ελεγχθεί θα πέσει ο πέλεκυς. Φιλοξένησε την κοπέλα σου, δεν υπάρχει άλλη λύση.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, antbyron είπε

Φίλε καταλαβαίνω την οικονομική κατάσταση της κοπέλας σου αλλά η ΔΕΗ καλά κάνει και αλλάζει τακτική. Δεν είναι τραγική, ήδη 560 είναι αρκετό χρέος. Το να βάλεις χέρι στην επανασύνδεση του ρεύματος παράνομα, μπορεί να φέρεις την κοπέλα σου σε δυσκολότερη θέση, πχ κάνα πρόστιμο. Για εμένα μην μπλεχτείς με αυτόν τον τρόπο. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό που κάνεις εσύ είναι τραγικό, και δεν το λέω από κακία αλλά βλέποντας την κατάσταση πιο αντικειμενικά από εσάς που είσαστε συναισθηματικά φορτισμένοι. Δεν υπάρχει λύση να βρείτε δανεικά από κάπου;

Έχεις απόλυτο δίκιο φιλε, απλως δεν ειναι δυνατον να μην δέχεται η ΔΕΗ να εναν διακανονισμο για ενα ποσο της τάξεως των 560 ευρω. Προτεινε να δινει 80 ευρω για ένα διαστημα 7 μηνών και στο.ενδιαμεσο αν εχει μαζεψει το ποσο να δωσει εφαπαξ οτο εχει απομεινει αλλα και παλι δεν το δεχτηκαν. Σε αυτη τη φαση ειμαι, ψαχνω για δανεικα, αν δεν βρω ακρη θα ζητησω απο τον εργοδοτη αν γινεται να με πληρωσει νωριτερα. Ανοιγω αυτο το θεμα κυριως για να δειξω το "κοινωνικο προσωπο" της ΔΕΗ σε ατομα με μικροεισοδηματα. Ευτυχως το σπιτι της ανήκει και δεν εχει νοικι ουτε χρωσταει στημ ΕΥΔΑΠ.

6 λεπτά πριν, Superuser είπε

270 την βδομάδα τετραωρο;

Δηλαδή 1080 τον μήνα

Στο 8ωρο μιλάμε για 2160€ τον μήνα

Που τα πληρώνουν αυτά στην Ελλάδα αδερφέ να τα μαζέψω επί τόπου τώρα από την Γερμανία

270 ευρω το μηνα. 4ωρη πενθήμερη εργασια.

2 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Κόψανε ρεύμα καταμεσής του χειμώνα; Πάντως κάτι δεν πάει καλά με τον διακανονισμό, αφού:

Για χρέος έως 500 ευρώ, προκαταβολή 10 % και 5 μηνιαίες δόσεις.

Οπότε ή κάτι δεν σας είπε καλά ο υπάλληλος ή δεν ξέρω. Μην βάλεις χέρι στο μετρητή σε καμία των περιπτώσεων, γιατί όταν θα ελεγχθεί θα πέσει ο πέλεκυς. Φιλοξένησε την κοπέλα σου, δεν υπάρχει άλλη λύση.

Σοβαρα;; Σ' ευχαριστώ για την ενημερωση. Ισως επεσε σε υπαλληλο ασχετο. Θα παω μαζι της αυριο. Ναι ναι δεν πειραζω τιποτα. 

Δημοσ.

Καλα σου λεει μη το πειραξεις . Εμενα ειχε πεταξει ενας χαμενος μετρητης τη σφραγίδα απο το καπακι του ρολογιου πηρα να τους το πω και ζητανε λεφτα για αντικατασταση . Μπορει να σου βγαζουν μετα οτι θελουν ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνώμη μου είναι, πάρε την κοπέλα σου να μείνει σπίτι σου αυτές τις μέρες ώσπου να διευθετήσετε το θέμα, και ξέχνα την παράνομη (και επικίνδυνη) επανασύνδεση.

Επεξ/σία από htaccess
Δημοσ.

Παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Ειδικα το παλικαρι πιο πανω που ανεφερε οτι κανουν διακανονισμους σε χρέη 500 ευρω. Πραγματικα δεν της ανεφερε τιποτα τετοιο ο υπαλληλος. Ητανε μου λεει απολυτος και καθετος.

Μόλις τώρα, christakos07 είπε

image.png.0cc259fa186547b2e7b7b055adcd2b24.png

Ε ρε γλεντια που θα εχουμε αυριο στη δεη!!! Χιλια ευχαριστω!!!!!!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν στο ελεγε πριν το κοψιμο να τους βαζεις εστω ενα ποσο εναντι  συνυπολογιζονται . Σου ειπε οτι κοβουν τωρα πανω απο 500 χρεος η κατι τετοιο ;  Παιρνουν προμηθεια απο τις επανασυνδεσεις και μπονους ο υπαλληλος αναρωτιέμαι 

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
Μόλις τώρα, papajohnnnn είπε

Παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Ειδικα το παλικαρι πιο πανω που ανεφερε οτι κανουν διακανονισμους σε χρέη 500 ευρω. Πραγματικα δεν της ανεφερε τιποτα τετοιο ο υπαλληλος. Ητανε μου λεει απολυτος και καθετος.

Ε ρε γλεντια που θα εχουμε αυριο στη δεη!!! Χιλια ευχαριστω!!!!!!!!!

Αδελφέ, τέτοια περιστατικά (διακοπή ανεξαρτήτως ποσού) συμβαίνει όταν υπάρχει ήδη διακανονισμός και δεν πληρώνεται εμπρόθεσμα η δόση + λογαριασμός.

Ρώτησε την κοπέλα σου αν είχε κάνει κάποιο διακανονισμό στο παρελθόν, απλά να γνωρίζεις πριν πας για το γλέντι, φιλικά πάντα. :)

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, antbyron είπε

Τραγικο ειναι στον 21ο αιωνα να δουλευουμε και να μην μπορουμε να πληρωσουμε το ρευμα. Τιποτε αλλο τραγικο δε βλεπω στην ιστορια. 

33 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Κοβει και η δεη τωρα για 2 απληρωτους λογαριασμους ; Νομιζα οτι δειχνουν καποια επιείκεια το χειμωνα αλλα που ζω ...

Χρεωνουν και τελος επανασυνδεσης σωστα ; 

Ναι πλεον δε θεωρειται ειδος πρωτης αναγκης, υπαρχει και ανταγωνισμος που πιεζει τη δεη να κοβει το ρευμα αμεσως οποτε αρχιζουν και κοβουν.

Θα σου ελεγα να φυγεις απο τη δεη για να μαθουν, αλλα οπου και αν πας το κοβουν στο 1 ευρω χρεος.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...