qwertyuiop2 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Χαιρετώ την κοινότητα. Πέρσι το φλεβάρη μετέτρεψα το 2ο pc μου σε πρώτο, αφού με ένα 250άρι βρήκα άλλα 8 γίγα ραμ, τον i5 4670 και την rx570 της πασίγνωστης προσφοράς του πλαισίου. Ο λόγος που προτίμησα τέτοιου κόστους λύση, ήταν το ενδεχόμενο να έφευγα για 4-5 χρόνια στο εξωτερικό, πράγμα που τελικά το καλοκαίρι αποδείχθηκε ότι δε θα ίσχυε. Τώρα που έχω φάει τη μισή στρατιωτική θητεία και επέστρεψα Αθήνα, αναζητώ ένα μηχάνημα σύγχρονο, ισχυρό κι αξιόπιστο με ένα budget περίπου στο 500ρικο. Η χρήση θα είναι gaming σε 1080p (έχω καινούριο freesync 75hz monitor που δε σκοπεύω να αλλάξω την ερχόμενη 2ετία) και κάτω (δηλ. πολλή γραφική εργασία, μορφοποιήσεις κειμένων κλπ που δεν μας απασχολούν στις επιδόσεις, αλλά στο θέμα του θορύβου που έχω καταφέρει να κρατώ χαμηλά ως τώρα). Τα κομμάτια για τα οποία πηγαίνει το ποσό αυτό, αφορούν μητρική, επεξεργαστή, μνήμες, κουτί και ίσως τροφοδοτικό και κάρτα γραφικών. Δεν το βιάζομαι, μπορώ να προχωρήσω σε αγορές τμηματικές εντός 3μήνου και εννοείται θα το συναρμολογήσω μόνος μου. Εδώ ανοίγω θέμα για να βοηθηθώ σε συγκεκριμένες απορίες που έχω: 1) Πιστεύετε ότι είναι καλύτερη ιδέα να αλλάξω επεξεργαστή και μνήμες, ή κάρτα γραφικών πρώτα; Προχθές ολοκλήρωσα το fallout 4 σε Ultra και έκανα ένα benchmark που έδειξε ότι ο επεξεργαστής βρισκόταν σε χρήση 100%, ενώ η κάρτα γραφικών στο 65-70%. Από fps ήμουν καλά (70) αλλά υπήρχε κάποιο stuttering. Ανάλογα με το τί προτείνετε, παραθέστε και μία λύση αναβάθμισης. Εγώ σκεφτόμουν τον 3600 με ripjaws στα 3200mhz σε πλατφόρμα amd με μια καλούτσικη μητρική (ποια;) ώστε να μην έχω θέματα αξιοπιστίας και αναβαθμισιμότητας για χρόνια, αλλά ούτε και να κάνει 15δευτερόλεπτα το bios να φορτώσει, όπως συμβαίνει στο δίδυμο 2600+tomahawk που έχει ο αδερφός μου εδώ και κάνα χρόνο. Αν προκριθεί η γραφικών, βοηθάτε γιατί δεν έχω ιδέα. Θέλω να παίζω high < όλα τα νέα παιχνίδια για κανα χρόνο ακόμα μίνιμουμ. Η rx590 θα είναι αρκετή, να παίξω στην αποπάνω κατηγορία τιμής, ή να περιμένω ως το καλοκαίρι που θα έχει κατασταλάξει το τοπίο καλύτερα; 2) Το τροφοδοτικό μου είναι το coolermaster g550m, αγορασμένο Ιούνιο του 2015. Ως το φεβρουάριο του 2019 δούλευε μ.ο. 1 ώρα τη μέρα, από εκεί και μετά δουλεύει 10ωρα (ήταν το τροφοδοτικό του Β' πισιού). Πιστεύετε ότι αξίζει να το κρατήσω, ή να πάω σε νέο; Είναι ήσυχο, σεμι-μοδουλαρ και καλής επωνυμίας και δεν έχει δουλέψει όσο λένε τα χρόνια του, αλλά... έχει τα χρόνια του. 3) Στο θέμα του κουτιού, θέλω οπωσδήποτε να μην υπάρχουν φώτα, πυροτεχνήματα, ή οποιουδήποτε είδους καγκουριές, αλλά ένας απλός - λιτός - εργονομικός σχεδιασμός που να εξασφαλίζει ποιότητα και ποσότητα ψύξης, με 158mm κι άνω χώρο ψύκτρας cpu. Οι κριτικές στο σκρουτζ, όπως και γενικά οι κριτικές στο ίντερνετ, είναι γεμάτες σαβούρα, οπότε θα εκτιμούσα τις απόψεις πραγματικών χρηστών σαν και μένα. 4) Σκληροί δίσκοι, ανεμιστήρες και aftermarket ψύκτρα (raijintek themis), θα μεταφερθούν από το παλιό σύστημα. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!
TheMechanic1 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αναφέρεις πολλά πράγματα μαζί και το budget που λες δύσκολα θα σου φτάσει για όλα και για τα κομμάτια που λες. Με 500 ευρώ δεν μπορείς να αλλάξεις όλα αυτά τα κομμάτια και να βάλεις και ποιοτικά πράγματα, προφανώς καλύτερα από αυτά που ήδη έχεις. Κάτι θα πρέπει να κρατήσεις. Τροφοδοτικό για παράδειγμα, αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα, τα 4.5 χρόνια δεν είναι τόσο πολλά για κάποιο αξιολογο τροφοδοτικο. Επίσης την 570 μπορείς και να την κρατήσεις αν δεν παίζεις βαρια games. Η άλλη επιλογή αν θες να τα αλλάξεις όλα με αυτό το budget είναι πας σε λίγο οικονομικότερο επεξεργαστή (πχ 2600/2600Χ) και να πουλήσεις και την κάρτα που ήδη έχεις για να πας σε καλύτερη. Πρέπει να διευκρινίσεις τι παιχνίδια παίζεις και γενικά τι απαιτήσεις έχεις. Για το θέμα με το boot time στην tomahawk που αναφέρεις, έχεις κάνει τα bios updates της μητρικής? Η tomahawk με τα παλια bios όντως είχε τέτοια θέματα, αλλά τα έχει διορθώσει σε μεγάλο βαθμό. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2020 από TheMechanic1 1
tanasen01 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Α-Pro/Tomahawk MAX, crucial Ballistix 2x8gb 3200mhz "AES" και τον 2600Χ θα πρότεινα. Και αν θες να αλλάξεις και την κάρτα την πουλάς γύρω στο 100ρικο και βάζεις μια 1660Super ή κάνεις υπέρβαση για 5600xt. 3
qwertyuiop2 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, TheMechanic1 είπε Αναφέρεις πολλά πράγματα μαζί και το budget που λες δύσκολα θα σου φτάσει για όλα και για τα κομμάτια που λες. Με 500 ευρώ δεν μπορείς να αλλάξεις όλα αυτά τα κομμάτια και να βάλεις και ποιοτικά πράγματα, προφανώς καλύτερα από αυτά που ήδη έχεις. Κάτι θα πρέπει να κρατήσεις. Τροφοδοτικό για παράδειγμα, αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα, τα 4.5 χρόνια δεν είναι τόσο πολλά για κάποιο αξιολογο τροφοδοτικο. Επίσης την 570 μπορείς και να την κρατήσεις αν δεν παίζεις βαρια games. Η άλλη επιλογή αν θες να τα αλλάξεις όλα με αυτό το budget είναι πας σε λίγο οικονομικότερο επεξεργαστή (πχ 2600/2600Χ) και να πουλήσεις και την κάρτα που ήδη έχεις για να πας σε καλύτερη. Πρέπει να διευκρινίσεις τι παιχνίδια παίζεις και γενικά τι απαιτήσεις έχεις. Για το θέμα με το boot time στην tomahawk που αναφέρεις, έχεις κάνει τα bios updates της μητρικής? Η tomahawk με τα παλια bios όντως είχε τέτοια θέματα, αλλά τα έχει διορθώσει σε μεγάλο βαθμό. 36 λεπτά πριν, tanasen01 είπε Α-Pro/Tomahawk MAX, crucial Ballistix 2x8gb 3200mhz "AES" και τον 2600Χ θα πρότεινα. Και αν θες να αλλάξεις και την κάρτα την πουλάς γύρω στο 100ρικο και βάζεις μια 1660Super ή κάνεις υπέρβαση για 5600xt. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, με βοηθούν να διευκρινίσω αλλά και να στοχεύσω καλύτερα: 1) Η πρώτη μου ερώτηση ήταν διαζευκτικού χαρακτήρα. Τι θεωρείτε καλύτερο να κάνω πρώτο, την μετάβαση σε νέα πλατφόρμα, ή την αγορά νέας κάρτας; Τί θα μου δώσει το καλύτερο return για τη δεδομένη στιγμή. Το καλοκαίρι θα προχωρήσω στο δεύτερο σκέλος, τώρα (εντός του φλεβάρη θα πέσουν οι παραγγελίες) λέω να ξεκινήσω το πρώτο. Εννοείται ότι δε φτάνουν τα 500 ευρώ για ένα πλήρες σύστημα πλην ψύξης και αποθήκευσης. Κρατάω επομένως την άποψη πως το τροφοδοτικό την παλεύει ακόμα, προς το παρόν. 2) Παίζω μία αρκετά ευρεία γκάμα παιχνιδιών, από assassins creed και bethesda games, μέχρι καμμένα της paradox (τι εταιρειάρες αυτές οι 2!) και από call of duty μέχρι total war και gta. Θέλω να έχω σε όλα τουλάχιστον high ρυθμίσεις στα 1080p-75hz, κρατώντας ως δεδομένο ότι οι ultra τις περισσότερες φορές είναι πολύ (επεξεργαστικό) κακό για το τίποτα. Όσον αφορά το δίλημμα 2600 vs 2600x vs 3600, δέχομαι αδιαμφισβήτητα ότι ο 2600χ είναι το μεγαλύτερο vfm εκει έξω σήμερα, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει 10-15% απώλεια επιδόσεων και 30% παραπάνω έκλυση θερμότητας (και άρα φασαρία; ) για ένα 35-40% της τιμής. 3) Όσον αφορά την κάρτα, αυτό θα κάνω έτσι κι αλλιώς, πώληση παλιάς κι αγορά νέας. Το ερώτημα είναι αν θέλω να χάσω το freesync πηγαίνοντας σε nvidia ή αν πηγαίνοντας σε 5600xt/5700 προς το καλοκαίρι θα την παλέψει το 550watt τροφοδοτικό και οι drivers που ακούω ότι προς το παρόν προβληματίζουν.
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, με βοηθούν να διευκρινίσω αλλά και να στοχεύσω καλύτερα: 1) Η πρώτη μου ερώτηση ήταν διαζευκτικού χαρακτήρα. Τι θεωρείτε καλύτερο να κάνω πρώτο, την μετάβαση σε νέα πλατφόρμα, ή την αγορά νέας κάρτας; Τί θα μου δώσει το καλύτερο return για τη δεδομένη στιγμή. Το καλοκαίρι θα προχωρήσω στο δεύτερο σκέλος, τώρα (εντός του φλεβάρη θα πέσουν οι παραγγελίες) λέω να ξεκινήσω το πρώτο. Εννοείται ότι δε φτάνουν τα 500 ευρώ για ένα πλήρες σύστημα πλην ψύξης και αποθήκευσης. Κρατάω επομένως την άποψη πως το τροφοδοτικό την παλεύει ακόμα, προς το παρόν. 2) Παίζω μία αρκετά ευρεία γκάμα παιχνιδιών, από assassins creed και bethesda games, μέχρι καμμένα της paradox (τι εταιρειάρες αυτές οι 2!) και από call of duty μέχρι total war και gta. Θέλω να έχω σε όλα τουλάχιστον high ρυθμίσεις στα 1080p-75hz, κρατώντας ως δεδομένο ότι οι ultra τις περισσότερες φορές είναι πολύ (επεξεργαστικό) κακό για το τίποτα. Όσον αφορά το δίλημμα 2600 vs 2600x vs 3600, δέχομαι αδιαμφισβήτητα ότι ο 2600χ είναι το μεγαλύτερο vfm εκει έξω σήμερα, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει 10-15% απώλεια επιδόσεων και 30% παραπάνω έκλυση θερμότητας (και άρα φασαρία; ) για ένα 35-40% της τιμής. 3) Όσον αφορά την κάρτα, αυτό θα κάνω έτσι κι αλλιώς, πώληση παλιάς κι αγορά νέας. Το ερώτημα είναι αν θέλω να χάσω το freesync πηγαίνοντας σε nvidia ή αν πηγαίνοντας σε 5600xt/5700 προς το καλοκαίρι θα την παλέψει το 550watt τροφοδοτικό και οι drivers που ακούω ότι προς το παρόν προβληματίζουν. 1) Ξεκάθαρα πας πρώτα για πλατφόρμα και στη συνέχεια για gpu. Η 570 την παλεύει μια χαρά για 1080p 75Hz, στην τελική όπου χολένει ρίχνεις καμιά ρύθμιση. Απ'την άλλη ο i5 βάζω στοίχημα ότι πρέπει να σε κουράζει με το stuttering κάποιες φορές. Με καλύτερη gpu αυτό θα ενταθεί κιόλας. 2) Ανάλογα τις ultra ρυθμίσεις. Οι περισσότερες επιβαρύνουν την gpu παρά τον επεξεργαστή. Όλοι οι 6/8πύρηνοι της amd έχουν καλό value. Το vfm δεν είναι αυτοσκοπός, μην περιορίζεις τις επιλογές σου με ψευτοδιλλήματα. Από τη στιγμή που θα πάρεις τις μνήμες που πρέπει 3200c16 και ένα σωστό b450 του κατοστάρικου+- σου περισσεύουν γύρω στα 300 ευρώ από το budget. Έχεις φύγει για 3600 κι ο μόνος λόγος που δεν υποστηρίζω 3600X είναι επειδή ήδη έχεις την themis (am4 bracket έχεις?) Από τα παιχνίδια που λες ότι παίζεις (καμμένος με 1000άδες ώρες σε HOI εδώ) μια χαρά θα ευχαριστηθείς το έξτρα single thread performance του zen2. 3) Δεν θα χάσεις το freesynk επιλέγοντας nvidia gpu. Πλέον μπορείς να ενεργοποιήσεις το g-synk και σε freesynk monitor. Υπάρχουν κάποια ψιλοπροβληματάκια εδώ κι εκεί αλλά γενικά παίζει απρόσκοπτα. Γράψε πιο monitor έχεις να τσεκάρουμε. Στο διάστημα που μεσολαβεί θα χαίρεσαι την 570 κι όταν με το καλό το καλοκαίρι πας για gpu βλέπεις πως θα είναι τα πράγματα κι επιλέγεις με τα τότε δεδομένα. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2020 από DiaperCh@nger101
qwertyuiop2 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε 1) Ξεκάθαρα πας πρώτα για πλατφόρμα και στη συνέχεια για gpu. Η 570 την παλεύει μια χαρά για 1080p 75Hz, στην τελική όπου χολένει ρίχνεις καμιά ρύθμιση/ Απ'την άλλη ο i5 βάζω στοίχημα ότι πρέπει να σε κουράζει με το stuttering κάποιες φορές. Με καλύτερη gpu αυτό θα ενταθεί κιόλας. 2) Ανάλογα τις ultra ρυθμίσεις. Οι περισσότερες επιβαρύνουν την gpu παρά τον επεξεργαστή. Όλοι οι 6/8πύρηνοι της amd έχουν καλό value. Το vfm δεν είναι αυτοσκοπός, μην περιορίζεις τις επιλογές σου με ψευτοδιλλήματα. Από τη στιγμή που θα πάρεις τις μνήμες που πρέπει 3200c16 και ένα σωστό b450 του κατοστάρικου+- σου περισσεύουν γύρω στα 300 ευρώ από το budget. Έχεις φύγει για 3600 κι ο μόνος λόγος που δεν υποστηρίζω 3600X είναι επειδή ήδη έχεις την themis (am4 bracket έχεις?) Από τα παιχνίδια που λες ότι παίζεις (καμμένος με 1000άδες ώρες σε HOI εδώ) μια χαρά θα ευχαριστηθείς το έξτρα single thread performance του zen2. 3) Δεν θα χάσεις το freesynk επιλέγοντας nvidia gpu. Πλέον μπορείς να ενεργοποιήσεις το g-synk και σε freesynk monitor. Υπάρχουν κάποια ψιλοπροβληματάκια εδώ κι εκεί αλλά γενικά παίζει απρόσκοπτα. Γράψε πιο monitor έχεις να τσεκάρουμε. Στο διάστημα που μεσολαβεί θα χαίρεσαι την 570 κι όταν με το καλό το καλοκαίρι πας για gpu βλέπεις πως θα είναι τα πράγματα κι επιλέγεις με τα τότε δεδομένα. Για τέτοιες απαντήσεις άνοιξα το τοπικ! Μνήμες 3200c16 επομένως. Αξίζει να πάω σε c12 για καλύτερη αποκρισιμότητα; Ή μιλάμε για αμελητέες διαφορές; Ρωτάω γιατί μεταξύ των c12 στα 1666 που έχω τώρα και των 3200c16 του αδερφού μου βλέπω κάποια διαφορά, αλλά δεν ξέρω αν φταίνε οι μνήμες. Παρένθετη ερώτηση, με κάλυψες στα υπόλοιπα. Κι εγώ τον 3600 σκεφτόμουν για το εξτραδάκι του SC. Το ΑΜ4 bracket δεν το έχω δυστυχώς! Το έχω βρει σε ένα μαγαζί στο uk το οποίο δε στέλνει Ελλάδα και με προβληματίζει το τί θα κάνω ως προς αυτό. Αν δεν υπάρχει κάτι καλύτερο ως αποκούμπι, έχω last resort να το στείλω σε φίλο που μένει εκεί και να το φέρει μαζί του το Πάσχα, όσο εγώ βολεύομαι με τη μαμά ψύκτρα για κάνα μήνα. Υποθέτω ότι δε θα είναι ετοιμοπαράδοτα τα περισσότερα κομμάτια, αφού θα πάω στο φθηνότερο δυνατό και κάπως αξιόπιστο σκρουτζομάγαζο για καθένα από αυτά. Δε γνώριζα καθόλου ότι το gsync έχει συμβατότητα με το freesync πλέον! Η οθόνη μου είναι η Acer Nitro VG240Y. Γενικά αυτή την πορεία που προτείνεις είχα κατά νου (πλατφόρμα τώρα - gpu καλοκαίρι), αλλά πάει ένας χρόνος που δεν έχω πολυασχοληθεί με το hardware, οπότε σκεφτόμουν εν πολλοίς στα τυφλά.
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Μνήμες 3200c16 επομένως. Αξίζει να πάω σε c12 για καλύτερη αποκρισιμότητα; Ή μιλάμε για αμελητέες διαφορές; Υποθέτω εννοείς c14, γιατί c12 σε ddr4 κομματάκι δύσκολο😋 Όχι δεν αξίζει καθόλου δεδομένου ότι βρίσκεις 3200c16 με 75 ευρώ και για c14 πρέπει να ανέβεις στα 130! Εντωμεταξύ πλέον υπάρχουν και 3200c16 που κλοκάρονται πολύ καλά αν είναι κάτι που σε ενδιαφέρει. Σίγουρα οι 3200c14 είναι λίγο ταχύτερες, πιθανότατα επειδή είναι καλύτερο bin να κλοκάρονται και καλύτερα, αλλά δεν δικαιολογείται η διαφορά της τιμής με τίποτα. Μπορείς να δώσεις τη διαφορά αυτή είτε σε gpu είτε σε cpu και να πιάσει πιο πολύ τόπο. Να κάνανε το πολύ κάνα 20άρικο παραπάνω να το σκεφτόσουν. 43 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Η οθόνη μου είναι η Acer Nitro VG240Y. Μια χαρά θα παίξει το g-synk, απλά πρέπει να τη συνδέσεις από το displayport. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2020 από DiaperCh@nger101
qwertyuiop2 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, DiaperCh@nger101 είπε Υποθέτω εννοείς c14, γιατί c12 σε ddr4 κομματάκι δύσκολο😋 Όχι δεν αξίζει καθόλου δεδομένου ότι βρίσκεις 3200c16 με 75 ευρώ και για c14 πρέπει να ανέβεις στα 130! Εντωμεταξύ πλέον υπάρχουν και 3200c16 που κλοκάρονται πολύ καλά αν είναι κάτι που σε ενδιαφέρει. Σίγουρα οι 3200c14 είναι λίγο ταχύτερες, πιθανότατα επειδή είναι καλύτερο bin να κλοκάρονται και καλύτερα, αλλά δεν δικαιολογείται η διαφορά της τιμής με τίποτα. Μπορείς να δώσεις τη διαφορά αυτή είτε σε gpu είτε σε cpu και να πιάσει πιο πολύ τόπο. Να κάνανε το πολύ κάνα 20άρικο παραπάνω να το σκεφτόσουν. Μια χαρά θα παίξει το g-synk, απλά πρέπει να τη συνδέσεις από το displayport. Oκ, άρα μειώνονται οι απορίες κι ευχαριστώ και πάλι γι' αυτό. Μένει πρόταση για κουτί, μητρική και γνώμες για κάρτα γραφικών. Αυτό με display port δε με πείθει πολύ βέβαια, δε μειώνεται η ποιότητα σε σχέση με το hdmi; Θα πρέπει να πάρω και ηχεία αν είναι έτσι...
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 9 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Oκ, άρα μειώνονται οι απορίες κι ευχαριστώ και πάλι γι' αυτό. Μένει πρόταση για κουτί, μητρική και γνώμες για κάρτα γραφικών. Αυτό με display port δε με πείθει πολύ βέβαια, δε μειώνεται η ποιότητα σε σχέση με το hdmi; Θα πρέπει να πάρω και ηχεία αν είναι έτσι... Να 'σαι καλά φίλε μου. Η μητρική με την καλύτερη τροφοδοσία του cpu στα λεφτά της είναι η tomahawk max. https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=20085845,15498117,19600276 Κουτί: https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=20180990,20286656 Με το displayport δεν μειώνεται η ποιότητα, επίσης μεταφέρεται ο ήχος κανονικά όπως στο hdmi. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι μπορείς να δώσεις ένα 30άρι για ηχεία να ακούς λίγο καλύτερα και ο ήχος είναι μέρος του παιχνιδιού.
qwertyuiop2 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, DiaperCh@nger101 είπε Να 'σαι καλά φίλε μου. Η μητρική με την καλύτερη τροφοδοσία του cpu στα λεφτά της είναι η tomahawk max. https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=20085845,15498117,19600276 Κουτί: https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=20180990,20286656 Με το displayport δεν μειώνεται η ποιότητα, επίσης μεταφέρεται ο ήχος κανονικά όπως στο hdmi. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι μπορείς να δώσεις ένα 30άρι για ηχεία να ακούς λίγο καλύτερα και ο ήχος είναι μέρος του παιχνιδιού. Ok , κρατάω και μητρική , κάπου εκεί κυμαινόμουν. Πολύ καλό κουτάκι το be quiet και μάλλον θα πάρω αυτό ή το masterbox της coolermaster. Το άλλο το έχει ο αδερφός μου και είναι οικονομικό, αλλά πλαστικοκινεζίλα. Επομένως μένει η κάρτα γραφικών, που θα τη δω από Ιούνιο και εντεύθεν. Και να λύσω τη σπαζοκεφαλιά του ΑΜ4 bracket για τη themis. Αν έχει κανείς κάποια 'άλλη ιδέα ή μόντα, ας τη ρίξει. 😛
life is music Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 31 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Ok , κρατάω και μητρική , κάπου εκεί κυμαινόμουν. Πολύ καλό κουτάκι το be quiet και μάλλον θα πάρω αυτό ή το masterbox της coolermaster. Το άλλο το έχει ο αδερφός μου και είναι οικονομικό, αλλά πλαστικοκινεζίλα. Επομένως μένει η κάρτα γραφικών, που θα τη δω από Ιούνιο και εντεύθεν. Και να λύσω τη σπαζοκεφαλιά του ΑΜ4 bracket για τη themis. Αν έχει κανείς κάποια 'άλλη ιδέα ή μόντα, ας τη ρίξει. 😛 Για κουτί δες και το cougar mx 330-g
leros2004 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για κουτί κοίτα και αυτό: https://www.skroutz.gr/s/16392532/Sharkoon-Pure-Steel-Black.html?from=account_favorites Στα υπόλοιπα που γράφεις, αν δεν μπορείς να τα πάρεις όλα μαζί (που είναι το ποιο σωστό), προσωπικά θα μάζευα πρώτα τα χρήματα για όλα, και μετά θα έκανα αναβάθμιση... Με τη συγκεκριμένη οθόνη δεν έχεις ανάγκη 3600, και ο 2600 τα έχει πολύ εύκολα τα 75hz.... Καλύτερα τα extra χρήματα να τα δώσεις σε δυνατότερη κάρτα γραφικών πάρα στον 3600. Τα υπόλοιπα είναι εύκολα: https://www.skroutz.gr/s/20085845/MSI-B450-A-Pro-Max.html?from=account_favorites ή την tomahawk. και οι 2 είναι άριστες για όλους τους amd Που κυκλοφορούν.... Τις κλασσικές Crucial Ballistix Sport Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2020 από leros2004
qwertyuiop2 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, leros2004 είπε Για κουτί κοίτα και αυτό: https://www.skroutz.gr/s/16392532/Sharkoon-Pure-Steel-Black.html?from=account_favorites Στα υπόλοιπα που γράφεις, αν δεν μπορείς να τα πάρεις όλα μαζί (που είναι το ποιο σωστό), προσωπικά θα μάζευα πρώτα τα χρήματα για όλα, και μετά θα έκανα αναβάθμιση... Με τη συγκεκριμένη οθόνη δεν έχεις ανάγκη 3600, και ο 2600 τα έχει πολύ εύκολα τα 75hz.... Καλύτερα τα extra χρήματα να τα δώσεις σε δυνατότερη κάρτα γραφικών πάρα στον 3600. Τα υπόλοιπα είναι εύκολα: https://www.skroutz.gr/s/20085845/MSI-B450-A-Pro-Max.html?from=account_favorites ή την tomahawk. και οι 2 είναι άριστες για όλους τους amd Που κυκλοφορούν.... Τις κλασσικές Crucial Ballistix Sport O 3600 δε θα μου δώσει ένα έξτρα 15% sc performance σε σχέση με τον 2600; Αυτό με ενδιαφέρει επίσης, πέραν από τις συνολικές επιδόσεις. Για μνήμες είναι καλύτερες οι σπορτ ή οι ριπτζωζ στην αντίστοιχη τιμή; Μα όλα θα τα πάρω, απλά θα κρατήσω έξτρα 4-5 μήνες την τρέχουσα gpu και θα πάω όταν απολυθώ από το στρατό (ή λίγο πριν) στην επόμενη. 😛
life is music Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 20 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Χαιρετώ την κοινότητα. Πέρσι το φλεβάρη μετέτρεψα το 2ο pc μου σε πρώτο, αφού με ένα 250άρι βρήκα άλλα 8 γίγα ραμ, τον i5 4670 και την rx570 της πασίγνωστης προσφοράς του πλαισίου. Ο λόγος που προτίμησα τέτοιου κόστους λύση, ήταν το ενδεχόμενο να έφευγα για 4-5 χρόνια στο εξωτερικό, πράγμα που τελικά το καλοκαίρι αποδείχθηκε ότι δε θα ίσχυε. Τώρα που έχω φάει τη μισή στρατιωτική θητεία και επέστρεψα Αθήνα, αναζητώ ένα μηχάνημα σύγχρονο, ισχυρό κι αξιόπιστο με ένα budget περίπου στο 500ρικο. Η χρήση θα είναι gaming σε 1080p (έχω καινούριο freesync 75hz monitor που δε σκοπεύω να αλλάξω την ερχόμενη 2ετία) και κάτω (δηλ. πολλή γραφική εργασία, μορφοποιήσεις κειμένων κλπ που δεν μας απασχολούν στις επιδόσεις, αλλά στο θέμα του θορύβου που έχω καταφέρει να κρατώ χαμηλά ως τώρα). Τα κομμάτια για τα οποία πηγαίνει το ποσό αυτό, αφορούν μητρική, επεξεργαστή, μνήμες, κουτί και ίσως τροφοδοτικό και κάρτα γραφικών. Δεν το βιάζομαι, μπορώ να προχωρήσω σε αγορές τμηματικές εντός 3μήνου και εννοείται θα το συναρμολογήσω μόνος μου. Εδώ ανοίγω θέμα για να βοηθηθώ σε συγκεκριμένες απορίες που έχω: 1) Πιστεύετε ότι είναι καλύτερη ιδέα να αλλάξω επεξεργαστή και μνήμες, ή κάρτα γραφικών πρώτα; Προχθές ολοκλήρωσα το fallout 4 σε Ultra και έκανα ένα benchmark που έδειξε ότι ο επεξεργαστής βρισκόταν σε χρήση 100%, ενώ η κάρτα γραφικών στο 65-70%. Από fps ήμουν καλά (70) αλλά υπήρχε κάποιο stuttering. Ανάλογα με το τί προτείνετε, παραθέστε και μία λύση αναβάθμισης. Εγώ σκεφτόμουν τον 3600 με ripjaws στα 3200mhz σε πλατφόρμα amd με μια καλούτσικη μητρική (ποια;) ώστε να μην έχω θέματα αξιοπιστίας και αναβαθμισιμότητας για χρόνια, αλλά ούτε και να κάνει 15δευτερόλεπτα το bios να φορτώσει, όπως συμβαίνει στο δίδυμο 2600+tomahawk που έχει ο αδερφός μου εδώ και κάνα χρόνο. Αν προκριθεί η γραφικών, βοηθάτε γιατί δεν έχω ιδέα. Θέλω να παίζω high < όλα τα νέα παιχνίδια για κανα χρόνο ακόμα μίνιμουμ. Η rx590 θα είναι αρκετή, να παίξω στην αποπάνω κατηγορία τιμής, ή να περιμένω ως το καλοκαίρι που θα έχει κατασταλάξει το τοπίο καλύτερα; 2) Το τροφοδοτικό μου είναι το coolermaster g550m, αγορασμένο Ιούνιο του 2015. Ως το φεβρουάριο του 2019 δούλευε μ.ο. 1 ώρα τη μέρα, από εκεί και μετά δουλεύει 10ωρα (ήταν το τροφοδοτικό του Β' πισιού). Πιστεύετε ότι αξίζει να το κρατήσω, ή να πάω σε νέο; Είναι ήσυχο, σεμι-μοδουλαρ και καλής επωνυμίας και δεν έχει δουλέψει όσο λένε τα χρόνια του, αλλά... έχει τα χρόνια του. 3) Στο θέμα του κουτιού, θέλω οπωσδήποτε να μην υπάρχουν φώτα, πυροτεχνήματα, ή οποιουδήποτε είδους καγκουριές, αλλά ένας απλός - λιτός - εργονομικός σχεδιασμός που να εξασφαλίζει ποιότητα και ποσότητα ψύξης, με 158mm κι άνω χώρο ψύκτρας cpu. Οι κριτικές στο σκρουτζ, όπως και γενικά οι κριτικές στο ίντερνετ, είναι γεμάτες σαβούρα, οπότε θα εκτιμούσα τις απόψεις πραγματικών χρηστών σαν και μένα. 4) Σκληροί δίσκοι, ανεμιστήρες και aftermarket ψύκτρα (raijintek themis), θα μεταφερθούν από το παλιό σύστημα. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας! Αλλιώς αν δεν θες να πας σε update κοίτα μήπως βρεις σε κοψ χρονιά μέσα από της αγγελίες κάνα i7 4770 και μπορέσεις για κάνα χρονακι και κάνεις την δουλειά σου ...με την προϋπόθεση να έχεις δώσει τον δικό σου !!
leros2004 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 9 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε O 3600 δε θα μου δώσει ένα έξτρα 15% sc performance σε σχέση με τον 2600; Αυτό με ενδιαφέρει επίσης, πέραν από τις συνολικές επιδόσεις. Για μνήμες είναι καλύτερες οι σπορτ ή οι ριπτζωζ στην αντίστοιχη τιμή; Μα όλα θα τα πάρω, απλά θα κρατήσω έξτρα 4-5 μήνες την τρέχουσα gpu και θα πάω όταν απολυθώ από το στρατό (ή λίγο πριν) στην επόμενη. 😛 α) Με τις κάρτες γραφικών που σκοπεύεις να στραφείς, ούτε το SC του 2600 δεν θα εκμεταλλευτείς πλήρως..... Χίλιες φορές μια δυνατότερη κάρτα που day1 θα την εκμεταλλευτείς παρά τον 3600 και να τον έχεις να κάθεται... β) https://www.skroutz.gr/s/17501160/Crucial-Ballistix-Sport-AT-Gray-16GB-DDR4-3200MHz-BLS2K8G4D32AESTK.html?from=account_favorites https://www.skroutz.gr/s/17350598/Crucial-Ballistix-Sport-LT-White-16GB-DDR4-3200MHz-BLS2K8G4D32AESCK.html?from=account_favorites https://www.skroutz.gr/s/17350611/Crucial-Ballistix-Sport-LT-Gray-16GB-DDR4-3200MHz-BLS2K8G4D32AESBK.html?from=account_favorites Αυτές ειναι οι value for money . Ε πάρτα όλα όταν απολυθείς απο τον Στρατό, υπέρ σου θα είναι (οικονομικά) να ψωνίσεις μετά απο 4-5 μήνες... Pc έχεις , δεν έχεις μείνει άνευ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα