Προς το περιεχόμενο

Επιλογή cloud storage/online backup

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, θα ήθελα να φτιάξω λογαριασμό για cloud storage. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χωρητικότητα (έχω δει κάποια που γράφουν unlimited).

Θέλω να βάζω μέσα ταινίες remux για να μην τις σβήνω λόγω χώρου

Δε με νοιάζει ουτε αυτόματο backup ούτε κάτι άλλο. Μόνο χώρο θέλω ουσιαστικά σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή😁

Ποιο θα μου προτείνατε;

Δημοσ.

Ναι δεν έχω θέμα με αυτό, δεν με πειράζει και τόσο πόση ώρα θα κάνει. Το upload δεν το χρησιμοποιώ ουσιαστικά σχεδόν καθόλου αυτή τη στιγμή. Έχω 100/10. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, derr είπε

Ναι δεν έχω θέμα με αυτό, δεν με πειράζει και τόσο πόση ώρα θα κάνει. Το upload δεν το χρησιμοποιώ ουσιαστικά σχεδόν καθόλου αυτή τη στιγμή. Έχω 100/10. 

Το θεμα ειναι το μεγεθος, δεν ξερω ποσο θα κοστισει ενα Cloud για μερικα TB (προσωπικα θα σου ελεγα να τα εχεις σε τοπικο σκληρο και οχι στο Cloud).

Δημοσ.
Στις 2/2/2020 στις 10:31 ΠΜ, derr είπε

Εννοείς το yandex για παράδειγμα; ή κάποιο άλλο;

Από τι βλέπω το Κινέζικο Qihoo 360 με 36Τbyte free έκλεισε :(   Οποτε ναι Yandex Disk Ρωσια, η  Degoo cloud  Σουηδια 100Gbyte

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που θέλεις cloud storage και όχι κάποιο local / network storage; Δεν υπάρχει κάποια υπηρεσία που να σε συμφέρει οικονομικά σε βάθος χρόνου. Ακόμα και αν κάποιες υπηρεσίες λένε ότι προσφέρουν unlimited storage έχουν όριο στο μέγεθος του αρχείου που ανεβάζεις από 2-20GB ανά αρχείο.

Η μόνη cloud υπηρεσία η οποία μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες σου είναι το mega.nz το οποίο στο Pro I plan σου δίνει 2TB χώρο χωρίς περιορισμό στο μέγεθος αρχείου αλλά με αντίτιμο 9.99€ το μήνα δηλαδή περίπου 120€ το χρόνο. 

Εγώ θα σου πρότεινα να επενδύσεις τα χρήματα σου σε ένα NAS (π.χ. Synology) το οποίο το παραμετροποιείς στις ανάγκες σου και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο. Προφανώς και το κόστος είναι αρκετά μεγαλύτερο αλλά δες το σαν επένδυση σε βάθος χρόνου. 

Δημοσ.

Ναι δεν το είχα ψάξει και πολύ κι έλεγα και για μεγαλύτερη ασφάλεια, από θέμα βλάβης του δίσκου.

Λίγο που το κοιτάω έχω μπερδευτεί και λίγο με τους όρους και τι διαφορές έχουν cloud backup, cloud storage, sync cloud κλπ😁

Δημοσ.

AN πας σε NAS και θελεις απλα να εχεις δεδομενα διαθεσιμα στο ιντερνετ δεν ειναι αναγκη να πας ουτε σε Synology ουτε σε QNAP. Παιρνεις ενα της WD με δισκους μεσα (ετοιμο δλδ) και εισαι αρχοντας.

Δημοσ.

Απλή αποθήκευση θέλω, δε με νοιάζει να είναι cloud ή όχι. Το σκέφτηκα απλά για να μην έχω θέμα με βλάβη δίσκου, βλέπω βέβαια μάλλον δεν είναι και τόσο καλή ιδέα 😁😁

Το μόνο που έχω βρει που να φαίνεται οκ γι'αυτό που θέλω είναι το jottacloud, δίνει unlimited με 7,5€ το μήνα, δοκιμασα και την ταχύτητα με το free trial, τερματίζει τη γραμμή μου 100/10 και σε upload και σε download.

Δοκιμασα και το idrive, έχει μια προσφορά 5tb για 3€ το χρόνο, η ταχύτητα όμως είναι πολύ χαμηλή, upload περίπου 250kb/s και download 1,5mb/s, οπότε για τόσο μεγάλα αρχεία δε βολεύει σίγουρα

Βλέπω να παίρνω ένα απλό σκληρό δίσκο τελικά 😁

Δημοσ.

Επίσης να πω ότι πλέον με αυτό που ψηφίστηκε στην ΕΕ για τον έλεγχο του internet (και κανείς δεν ασχολείται), ταινίες δεν σε βλέπω να ανεβάζεις διότι θα ελέγχονται.

Όχι δεν θα βλέπει άνθρωπος τι έχεις και θα πατάει play, υπάρχουν αλγόριθμοι που τσεκάρουν τέτοια πράγματα. δεν μπορείς να έχεις torrents ταινίες ανεβασμένα σε cloud και να περιμένεις να μείνουν εκεί πέρα.

Και πάλι επίσης, με αυτά που λες θες +1 TB κάθε μηνα , ποσο νομίζεις "τσάμπα" η unlimited θα είναι όταν το φτάσεις ?

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα ! Θέλω μια βοήθεια . Θέλω να μεταφέρω όλα μου τα αρχεία από onedrive (80gb) στο degoo . Θέλω να μου πείτε έναν τρόπο για απευθείας μεταφορά .

Διαβασα για το multcloud αλλά δεν υποστηρίζει το degoo.

Δημοσ.

Για τέτοια μεγέθη δεν αξίζει το cloud. Χίλιες φορές πάρε ενα καλό NAS (όπως πρότειναν πολλά παιδιά π.χ Synology) με RAID-1 δίσκους (ώστε και να χαλάσει ο ενας να μην χάσεις τα αρχεία σου) και είσαι κομπλέ. 

Θα δώσεις μια φορά 300-400-500-600 όσα θες €€ και θα είσαι ΥΠΕΡ- καλυμμένος!

Δημοσ.

Διάβασα εξ αρχής δύο φορές όλα τους απορίες, απαντήσεις...

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το εξής!

Για το περιεχόμενο που χρειάζεστε να κρατήσετε Backup σε Cloud τόπο βρίσκω "άτοπο" γιατί μιλάτε κατ αρχήν (και δεν θα επεκταθώ διότι δεν προβλέπεται) για υλικό όπου άνετα αν λέω αν ο τοπικός Δίσκος βγει εκτός θα χαθούν...

Ε και;; Με τον ίδιο τρόπο θα ξαναβρεθούν αυτά τα αρχεία βίντεο.

Να ήταν το περιεχόμενο προσωπικό υλικό θα έλεγα οκ δεκτό...

Συνεπώς η ιδανικότερη λύση είναι για εμένα ένας τοπικός δίσκος έως και 10ΤΒ αν δεν θες να ξεφύγεις αρκετά σε επένδυση τύπου NAS (ώστε να έχεις και το Raid), εκτός αν υπάρχει η οικονομική άνεση και κάνεις την επένδυση αυτή που σίγουρα θα κοστίσει όπως έχει αναφερθεί (>300-400)

:) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...